|
|||||||
| Notka |
|
| Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Gips modelarski
Zostało mi rochę gipsu ale wyrzuciłam instrukcję. Czy ktoś mi może pomóc ile mam dolać wody i czy ona musi być ciepła?
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Gips modelarski
Nie mam wprawdzie pojęcia, czym się różni gips modelarski od szpachlowego... (zastyga szybciej?). Wiem, że gips szpachlowy rozrabia się tak: Na zimną wodę sypie się gips, rozsypując w miarę równomiernie po powierzchni - do momentu aż przestanie tonąć, a następnie rozrobić. Myślę, że z tym modelarskim jest podobnie, ale głowy nie daję, bo nie przypominam sobie, żebym go kiedyś używała. Niech się wypowie ktoś, kto używał, albo poszukaj w necie, może jest jakaś instrukcja... Swoją drogą, sama jestem ciekawa jak to z tym jest.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Gips modelarski
Poradziłam sobie. Dolałam zimnej wody "na oko".
Po za tym znalazłam instrukcję do mojej figurki z necie. http://www.hirsch-pol.com.pl/zabawki/figgips_ins.html Z tym, że teraz nie robiłam wiewiórkę tylko gąskę, którą można powiesić. (miałam specjalną formę) Obecnie się suszy, bo ją pomalowałam.
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.