|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 93
|
stresujê siê pracowaæ z lud¼mi....
Jestem studentk±. Mam taki mo¿e dla niektórych g³upi problem... bardzo stresujê siê pracowaæ z lud¼mi,tzn. chcia³abym np. dorabiaæ w sieciówce, ale wiadomo- obowi±zki w takiej pracy s± ró¿ne. Mogê sobie sk³adaæ ubrania, odk³adaæ wszystko na miejsce i to jest ok, ale gdy tylko pomy¶lê o staniu na kasie to dopada mnie jaki¶ taki stres. Jest to taki bezpo¶redni kontakt z klientem i w³a¶nie ja siê czego¶ takiego obawiam.... mia³ mo¿e kto¶ taki problem? poradzi³ sobie jako¶ z nim?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 22 549
|
Dot.: stresuje siê pracowaæ z lud¼mi....
Najlepiej by by³o poszukaæ pracy bez kontaktu z klientem. Dlaczego to musi byæ sieciówka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 60 422
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usuniête
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;65294001]Najlepiej by by³o poszukaæ pracy bez kontaktu z klientem. Dlaczego to musi byæ sieciówka?[/QUOTE]
bo ja jestem w tej chwili bez wyksza³cenia. i w³a¶ciwie chyba nie da siê znale¼æ pracy bez kontaktu z klientem-recepcjonistka, czy w³a¶nie w sieciówce.. jest to dla mnie problem, bo naprawdê ten stres mnie z¿era. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 768
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() Ju¿ my¶la³am ¿eby przez kilka pierwszych dni braæ jakie¶ leki na uspokojenie, a potem jakbym siê ju¿ oswoi³a to w³a¶nie mo¿e by³oby lepiej.. Dla mnie praca za kas± w tej chwili to taki stres jak wyst±pienie publiczne. A z wyst±pieniami zawsze mia³am ogromny problem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 285
|
idzie sie prze³amac i przyzwyczaic do takiego bliskiego obcowania z klientami. Chociaz stres i tak do konca nie zniknie,no bo zawsze sie trafi jakis ma³o wyrozumia³y albo niemily klient,niestety. czasem sie zastanawiam czy lepiej nie szukac czegos na produkcji,ale tutaj znow sie boje,ze bedzie niemila atmosfera wsrod praciwnikow:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 22 549
|
Sprz±tanie, inwentaryzacja, mycie garów w gastronomii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieszkasz w wiekszym miescie?
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
sissy that walk
Wiadomo¶ci: 10 668
|
A musisz koniecznie pracowaæ w sieciówce odzie¿owej? Tam rzeczywi¶cie kontakt z klientem jest bardzo bezpo¶redni i nieraz trzeba stawiæ czo³a wielu bardzo stresuj±cym sytuacjom, na które niespecjalnie ma siê wp³yw. Taka praca z klientem bardzo cz³owieka potem na stresuj±ce sytuacje ¿yciowe przygotowuje, ale nie ka¿dy bêdzie siê dobrze czu³, wystawiaj±c siê na tak± "szko³ê ¿ycia". Mo¿na dorabiaæ w inny sposób - korepetycje, copywriting, bycie niani±, czy choæby to przetoczone przez kogo¶ mycie garów.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 222
|
Dziewczyny dobrze radz± - skoro nie chcesz obcowaæ z klientem, to przecie¿ nikt Ciê do tego nie zmusza. Mo¿esz pracowaæ na produkcji, wklepywaæ jakie¶ dane do komputera itp., choæ chyba nigdzie nie uniknie siê kontaktu z drugim cz³owiekiem. A sami klienci... Przyznajê, potrafi± byæ paskudni :P
![]() |
#14 |
demoralizator
Wiadomo¶ci: 322
|
Dla ka¿dego bez do¶wiadczenia wyobra¿enie kontaktu z klientem jest jak horror. Pamiêtam jak zaczyna³am praktyki. Rozmowa to by³ tylko wstêp do prawdziwego stresu, czyli prze³amania bariery fizycznej i dotkniêcia czyich¶ w³osów i g³owy, brrrrr... W obecnej pracy prowadzê szkolenia i przed pierwszym prze¿y³am wszystko, ³±cznie z histeri± i p³aczem.
Grunt to praktyka. Je¶li chcesz oswoiæ nie¶mia³o¶æ, to ma³ymi kroczkami, jak ju¿ wy¿ej wspomniano - spróbuj pracy jako pomoc w sklepie. Z w³asnego do¶wiadczenia powiem te¿, ¿e dobre przygotowanie/znajomo¶æ swojej roboty daj± du¿e wsparcie psychiczne. Nie ma nic gorszego ni¿ dopytuj±cy siê klient któremu nie jeste¶ w stanie udzieliæ odpowiedzi. Tak wiêc. Sk³adasz ciuchy? Zapamiêtaj dok³adnie co gdzie le¿y, ogarnij rozmiarówkê. B±d¼ najlepsza w tym co robisz. Przed debiutem na kasie wykuj znajomo¶æ jej obs³ugi. Terminala te¿. Jak co¶ nabiæ, jak wycofaæ. Przygl±daj siê innym jak pracuj±, naucz siê zwrotów jakich u¿ywaj± w rozmowie z klientem. Reszta przyjdzie sama, a po pierwszym razie stwierdzisz ¿e wcale nie by³o tak strasznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 783
|
Dot.: stresujê siê pracowaæ z lud¼mi....
Poszukaj pracy ze slowem Administrator w nazwie. Praca z kompem/systemem/mailem
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.