stresujê siê pracowaæ z lud¼mi.... - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2016-09-14, 18:24   #1
201610240904
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 93

stresujê siê pracowaæ z lud¼mi....

Jestem studentk±. Mam taki mo¿e dla niektórych g³upi problem... bardzo stresujê siê pracowaæ z lud¼mi,tzn. chcia³abym np. dorabiaæ w sieciówce, ale wiadomo- obowi±zki w takiej pracy s± ró¿ne. Mogê sobie sk³adaæ ubrania, odk³adaæ wszystko na miejsce i to jest ok, ale gdy tylko pomy¶lê o staniu na kasie to dopada mnie jaki¶ taki stres. Jest to taki bezpo¶redni kontakt z klientem i w³a¶nie ja siê czego¶ takiego obawiam.... mia³ mo¿e kto¶ taki problem? poradzi³ sobie jako¶ z nim?
201610240904 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-09-14, 18:28   #2
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 22 549
Dot.: stresuje siê pracowaæ z lud¼mi....

Najlepiej by by³o poszukaæ pracy bez kontaktu z klientem. Dlaczego to musi byæ sieciówka?
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-09-14, 18:33   #3
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 60 422

Cytat:
Napisane przez poprostuola91 Poka¿ wiadomo¶æ
Jestem studentk±. Mam taki mo¿e dla niektórych g³upi problem... bardzo stresujê siê pracowaæ z lud¼mi,tzn. chcia³abym np. dorabiaæ w sieciówce, ale wiadomo- obowi±zki w takiej pracy s± ró¿ne. Mogê sobie sk³adaæ ubrania, odk³adaæ wszystko na miejsce i to jest ok, ale gdy tylko pomy¶lê o staniu na kasie to dopada mnie jaki¶ taki stres. Jest to taki bezpo¶redni kontakt z klientem i w³a¶nie ja siê czego¶ takiego obawiam.... mia³ mo¿e kto¶ taki problem? poradzi³ sobie jako¶ z nim?
Sieciowki czesto szukaja pomocy kilka razy w miesiacu wlasnie do ogarniania sklepu. Mozesz sobie znalezc cos takiego.
PaulinciaKWC jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-09-14, 18:34   #4
201610240904
Konto usuniête

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;65294001]Najlepiej by by³o poszukaæ pracy bez kontaktu z klientem. Dlaczego to musi byæ sieciówka?[/QUOTE]

bo ja jestem w tej chwili bez wyksza³cenia. i w³a¶ciwie chyba nie da siê znale¼æ pracy bez kontaktu z klientem-recepcjonistka, czy w³a¶nie w sieciówce.. jest to dla mnie problem, bo naprawdê ten stres mnie z¿era.
Stary 2016-09-14, 18:36   #5
Melanchton
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 768

Cytat:
bo ja jestem w tej chwili bez wyksza³cenia. i w³a¶ciwie chyba nie da siê znale¼æ pracy bez kontaktu z klientem-recepcjonistka, czy w³a¶nie w sieciówce.. jest to dla mnie problem, bo naprawdê ten stres mnie z¿era.
Z¿era Ciê, bo nie masz w tym praktyki. Przestanie jak ju¿ zaczniesz pracowaæ, zobaczysz!
Stary 2016-09-14, 18:38   #6
201610240904
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez Melanchton Poka¿ wiadomo¶æ
Z¿era Ciê, bo nie masz w tym praktyki. Przestanie jak ju¿ zaczniesz pracowaæ, zobaczysz!
pewnie masz racje... ale w tej chwili to siê bojê, ¿e gdybym stanê³a za kas± to bym zemdla³a.
Ju¿ my¶la³am ¿eby przez kilka pierwszych dni braæ jakie¶ leki na uspokojenie, a potem jakbym siê ju¿ oswoi³a to w³a¶nie mo¿e by³oby lepiej..

Dla mnie praca za kas± w tej chwili to taki stres jak wyst±pienie publiczne. A z wyst±pieniami zawsze mia³am ogromny problem.
Stary 2016-09-14, 18:38   #7
kawa_o
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 285

idzie sie prze³amac i przyzwyczaic do takiego bliskiego obcowania z klientami. Chociaz stres i tak do konca nie zniknie,no bo zawsze sie trafi jakis ma³o wyrozumia³y albo niemily klient,niestety. czasem sie zastanawiam czy lepiej nie szukac czegos na produkcji,ale tutaj znow sie boje,ze bedzie niemila atmosfera wsrod praciwnikow:/
kawa_o jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2016-09-14, 18:39   #8
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 22 549

Cytat:
Sprz±tanie, inwentaryzacja, mycie garów w gastronomii.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-09-14, 18:41   #9
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie masz racje... ale w tej chwili to siê bojê, ¿e gdybym stanê³a za kas± to bym zemdla³a.
Ju¿ my¶la³am ¿eby przez kilka pierwszych dni braæ jakie¶ leki na uspokojenie, a potem jakbym siê ju¿ oswoi³a to w³a¶nie mo¿e by³oby lepiej..

Dla mnie praca za kas± w tej chwili to taki stres jak wyst±pienie publiczne. A z wyst±pieniami zawsze mia³am ogromny problem.
Poszukaj krotkich zlecen w sieciowce, troche sie oswoisz z pytaniami w stylu gdzie lez± spodnie dresowe itd a na kase nikt cie nie zagoni. Powoli powoli i bedziesz przelamywac strach.
Mieszkasz w wiekszym miescie?
Stary 2016-09-14, 18:44   #10
201610240904
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Poka¿ wiadomo¶æ
Poszukaj krotkich zlecen w sieciowce, troche sie oswoisz z pytaniami w stylu gdzie lez± spodnie dresowe itd a na kase nikt cie nie zagoni. Powoli powoli i bedziesz przelamywac strach.
Mieszkasz w wiekszym miescie?
Tak, w wiêkszym. I o ile nie mam problemu z pokazaniem komu¶ gdzie co¶ le¿y, tak my¶l o kasie przyprawia mnie o palpitacje serca. Jeszcze jak jedna osoba w kolejce to mo¿e nie tak ¼le, ale jak pomy¶lê o ogromnej kolejce to... a¿ mi siê s³abo robi
Stary 2016-09-14, 18:49   #11
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, w wiêkszym. I o ile nie mam problemu z pokazaniem komu¶ gdzie co¶ le¿y, tak my¶l o kasie przyprawia mnie o palpitacje serca. Jeszcze jak jedna osoba w kolejce to mo¿e nie tak ¼le, ale jak pomy¶lê o ogromnej kolejce to... a¿ mi siê s³abo robi
To zacznij od zlecen jako pomoc w sklepie

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-14, 18:55   #12
mary_poppins
sissy that walk

Wiadomo¶ci: 10 668

A musisz koniecznie pracowaæ w sieciówce odzie¿owej? Tam rzeczywi¶cie kontakt z klientem jest bardzo bezpo¶redni i nieraz trzeba stawiæ czo³a wielu bardzo stresuj±cym sytuacjom, na które niespecjalnie ma siê wp³yw. Taka praca z klientem bardzo cz³owieka potem na stresuj±ce sytuacje ¿yciowe przygotowuje, ale nie ka¿dy bêdzie siê dobrze czu³, wystawiaj±c siê na tak± "szko³ê ¿ycia". Mo¿na dorabiaæ w inny sposób - korepetycje, copywriting, bycie niani±, czy choæby to przetoczone przez kogo¶ mycie garów.
mary_poppins jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-09-16, 18:39   #13
doriiska
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 222

Dziewczyny dobrze radz± - skoro nie chcesz obcowaæ z klientem, to przecie¿ nikt Ciê do tego nie zmusza. Mo¿esz pracowaæ na produkcji, wklepywaæ jakie¶ dane do komputera itp., choæ chyba nigdzie nie uniknie siê kontaktu z drugim cz³owiekiem. A sami klienci... Przyznajê, potrafi± byæ paskudni :P
Stary 2016-09-17, 19:57   #14
twiggz
demoralizator

Wiadomo¶ci: 322

Dla ka¿dego bez do¶wiadczenia wyobra¿enie kontaktu z klientem jest jak horror. Pamiêtam jak zaczyna³am praktyki. Rozmowa to by³ tylko wstêp do prawdziwego stresu, czyli prze³amania bariery fizycznej i dotkniêcia czyich¶ w³osów i g³owy, brrrrr... W obecnej pracy prowadzê szkolenia i przed pierwszym prze¿y³am wszystko, ³±cznie z histeri± i p³aczem.
Grunt to praktyka. Je¶li chcesz oswoiæ nie¶mia³o¶æ, to ma³ymi kroczkami, jak ju¿ wy¿ej wspomniano - spróbuj pracy jako pomoc w sklepie. Z w³asnego do¶wiadczenia powiem te¿, ¿e dobre przygotowanie/znajomo¶æ swojej roboty daj± du¿e wsparcie psychiczne. Nie ma nic gorszego ni¿ dopytuj±cy siê klient któremu nie jeste¶ w stanie udzieliæ odpowiedzi.
Tak wiêc. Sk³adasz ciuchy? Zapamiêtaj dok³adnie co gdzie le¿y, ogarnij rozmiarówkê. B±d¼ najlepsza w tym co robisz. Przed debiutem na kasie wykuj znajomo¶æ jej obs³ugi. Terminala te¿. Jak co¶ nabiæ, jak wycofaæ. Przygl±daj siê innym jak pracuj±, naucz siê zwrotów jakich u¿ywaj± w rozmowie z klientem. Reszta przyjdzie sama, a po pierwszym razie stwierdzisz ¿e wcale nie by³o tak strasznie
twiggz jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-09-20, 00:30   #15
Salalina
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 783
Dot.: stresujê siê pracowaæ z lud¼mi....

Poszukaj pracy ze slowem Administrator w nazwie. Praca z kompem/systemem/mailem

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2016-09-20 01:30:27

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.