|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak wspierać osobę rzucającą palenie?
Mój mąż ma problem z paleniem. Odkąd się znaliśmy palił mniej lub więcej, następnie rzucił na dwa lata, sam z siebie. Niestety ostatnio w związku ze zmianą pracy powrócił do nałogu. Jak twierdzi, jest mu głupio, nie chce tego robić i chciałby przestać, ale wydaje mu się, że jak nie pali, to spada jego wydajność, nie może się skupić, a bardzo mu zależy, żeby w nowej pracy szło mu jak najlepiej.
Kupiliśmy książkę Alana Carra, ale przeczytanie pomogło dosłownie na kilka dni. Jak go wspierać? Czy znacie jakieś sposoby na rzucanie palenia? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jak wspierać osobę rzucającą palenie?
papieros elektroniczny i stopniowe schodzenie do 0 nikotyny
desmoxan czy tabex silna wola innych metod nie ma, a wsparcie - no cóż, ma znaczenie niewielkie, dopóki osoba z nałogiem nie zdecyduje się z nim walczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Znam osoby, które paliły mniej, albo ze standardowych papierosów przerzuciły się na te cieńsze, ale paliły nadal. I nie udało im się rzucić.
Ja jestem zwolenniczką metody raz a dobrze tzn. po prostu odstawić fajki i już. Tu potrzeba po prostu silnej woli i może zamiast deklaracji "już nigdy nie zapalę" lepiej powtarzać sobie codziennie "dziś postaram się nie palić, może się uda". I tak dzień po dniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;88321589]papieros elektroniczny i stopniowe schodzenie do 0 nikotyny
desmoxan czy tabex silna wola innych metod nie ma, a wsparcie - no cóż, ma znaczenie niewielkie, dopóki osoba z nałogiem nie zdecyduje się z nim walczyć.[/QUOTE]Zgadzam sie. Po jakims czasie bedzie tez mogl rzucic elektrycznego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;88321589]papieros elektroniczny i stopniowe schodzenie do 0 nikotyny
desmoxan czy tabex silna wola innych metod nie ma, a wsparcie - no cóż, ma znaczenie niewielkie, dopóki osoba z nałogiem nie zdecyduje się z nim walczyć.[/QUOTE] Tak rzucił mój TŻ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.