|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Norton super dziekuje bede z wielka checia pomagac
![]() ![]() a jakby wam sie nudzilo to mzona poklikac na strony... http://www.pajacyk.pl = 0,05 zł http://www.polskieserce.pl = 0,05 zł http://habitat.pl/domek.aspx?noban=1 = 1 zł http://www.zmilosciserc.pl/donate.php = 0,05 zł http://www.okruszek.org.pl/ = 0,10 zł http://www.sadzimynadzieje.pl/ = 1zł http://children.care2.com/ = 1,30zł http://breastcancer.care2.com/ = 1,30zł http://www.e-inclusionsite.org/en/index.php = 0,15zl aha zapomnialam powiedziec ze pewnej mojej znajomej maz jak sie dowiedzial o tej stronce o adopcjach postanowil napisac artykul o stronce w Nowym Tygodniu... ale dokladnie nie wiem co i jak jak cos bede wiedziec to napisze... no i czy nie macie nic przeciwko??
Dziecko rodzi się z potrzebą miłości - i nigdy z niej nie wyrasta. Bo miłość to bycie do dyspozycji, to gotowość do tego, by usłużyć, pomóc, przydać się, zaopiekować się. To chęć bycia potrzebnym http://hebe3.fotosik.pl/albumy/312648.html Edytowane przez KateP22 Czas edycji: 2007-11-29 o 00:18 |
|
|
|
#2132 |
|
Raczkowanie
|
jaroszania, agusiek - bilety kupione
To do zobaczenia na wieczorze afrykańskim ![]() Kate - no pewnie, niech pisze I jak coś będziesz wiedzieć, to daj znać koniecznie |
|
|
|
#2133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze bedzie warto. sprawa z ustaleniem godziny nadal aktualna?
|
|
#2134 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To ja oferowałam pomoc w ustalaniu numerków,to biegnę ci go podać,nie widzę,żebyś uzyskała odp (chyba że na PW) .Twój magiczny numerek to 173 - Given Ngulube
|
|
|
|
|
#2135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na biletach mam godz.20.00 - ale nie wiem, czy to godzina wyświetlania filmu, czy całej imprezy. A może impreza będzie po filmie? Nikt tam nie potrafił udzielić mi takich informacji |
|
|
|
|
#2136 |
|
Raczkowanie
|
niestety w poprzedni weekend padł mi system i miałam bardzo organiczony dostęp do sieci i w związku z tym przepraszam za opóźnienia w kalendarzowymi wieściami. na początku tygodnia dotarła do mnie płytka ze zdjęciami od ahamar - dzięki
i włączając dzisiaj dotarły jeszcze 4 maile, w weekend przedstawię Wam konkretną propozycję. pozdrawiam gorąco
|
|
|
|
#2137 |
|
Wtajemniczenie
|
Markos juz napisalam do tego czlwoieka wiec jak bede miala jakies info to sie odezwe.
m-r-u nie moge sie doczekac
|
#2138 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
))) pozdrawiam wsyztskich cieplutko w ten chlodny poranek ![]() PS: jutro wypłata i przelewam pieniazki nie dzieciaczki i kucharkę / ale jutro wsio powłacamhmmm ... kolejna moja paczuszka będzie szła .. tzn powoli kolejną robię
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
|
|
|
|
#2139 |
|
Raczkowanie
|
hehe ja się przyznam ze jestem
w ciagu kilku dni znalazlo sie tylu znajomych,ze w piatek mielismy spotkanie podstawowkowe po 11 latach!! bylo super. Teraz planujemy wigilie, na forum sie ciagle cos dzieje, wklejaja obciachowe fotki ... az sie łza w oku kręci ;-))edit: oj pytales kto nie jest a nie kto jest przegapilam. trudno
|
#2140 |
|
Przyczajenie
|
ten kalendarz na pewno bedzie super
mimo ze nie mam swojego dzieciaczka to na pewno zamowie taki kalendarz jesli bedzie mozna ![]() ![]() co do naszej klasy to weszlam ale z podstawowki nie ma nikogo z liceum jest kilka osob tylko.... :rolle yes:
Dziecko rodzi się z potrzebą miłości - i nigdy z niej nie wyrasta. Bo miłość to bycie do dyspozycji, to gotowość do tego, by usłużyć, pomóc, przydać się, zaopiekować się. To chęć bycia potrzebnym http://hebe3.fotosik.pl/albumy/312648.html |
|
|
|
#2141 |
|
Zadomowienie
|
A ja tak jeszcze wracając na temat naszej klasy
Można by miec prośbę by na forum adopcji umieszczać info o wszytkich rozpoczętych akcjach? np. szykujemy dzień dziecka , są nowe zdjęcia i tu link do strony na forum gdzie zaczynaja sie rozmowy? Tak sie składa że teraz mam chwilke że mogę być na wizazu , ale zazwyczaj nie nadążam za Wami i nie mam zielonego pojęcia jakie akcje zaczynać- choc wiem że pomoc by sie przydała- a tak zawsze podświetli mi sie że na naszym forum dzieje sie coś nowego |
|
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie paczek nie mozna im wysłać bo by zapłacili cło ? ![]() siostra obiecała zdjęcia proszę o cierpliwość nr zaraz podam edit: bezsenność na forum klasy tak ? no to postaram się nie zapomnieć
Edytowane przez _MAMA_ Czas edycji: 2007-11-29 o 13:10 |
|
|
|
|
#2143 |
|
Wtajemniczenie
|
Markos "godzina 20 jest to godzina rozpoczęcia całego eventu, czyli najpierw poczestunek, debata i film.
pozdrawiam"
|
#2144 |
|
Zadomowienie
|
Tak na forum, wybaczcie że tak truję,ale bywa tak (a raczej jest) że zielonego pojęcia nie mam co sie dzieje, a zdjęcia są to tu, to tam, nowe wydarzenie to na stronce adopcyjnej, to na forum. Nie daje wtedy rady z nadążaniem za prężnie rosnącą grupą rodziców I oby tak dalej!I dzieki za zrozumienie !
|
|
|
|
#2145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
|
|
|
|
#2146 |
|
Wtajemniczenie
|
ja i Kamil zastanawiamy sie co to bedzie za poczestunek i mamy nadzieje, ze nie beda to myszki pieczone
)
|
#2147 |
|
Raczkowanie
|
jaroszania , podejrzewam , że poczęstuja Was , na bank , fufu / pounded yam , dodo albo soup, daj znać czy miałam rację jak już będzie po
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
|
|
|
#2148 |
|
Wtajemniczenie
|
ok
a to cos strasznego?
|
#2149 |
|
Raczkowanie
|
Hehehe , nie , nie , spokojnie , to nic strasznego
![]() fufu w Afryce to coś jak u nas ziemniaki - taki 'zapychacz' To taki puree zrobione z z kasawy (kasawa to rodzaj bulwy, korzenia). Kasawe sie rozmacza, potem suszy, potem proszkuje a potem jak z grysiku dla dzieci robi taka papke. Dodo to usmazone na oleju (palmowym jezeli jest do kupienia) plantains (duze zielone banany do gotowania) pociete w skosne plasterki. Podstawa soup jest upieczone na oleju (palmowym mieso, im bardziej “stare i twarde” (czyli kura rosolowa miast kurczaka badz wolowina miast cieleciny itd) tym bardziej afrykańskie Potem robi sie sos, ktorego nazwa zalezy od tego, z czego jest zrobiony. Ogbono to pestki, ktore trzeba zmielic i dodac, Egussi to liscie, ktore trzeba ugotowac. Procz tego b. czesto dodawane sa pomidory (bez skorki, az sie rozgotuja badz przecier), czesto dried fish (wysuszone krewetki, dla mnie strasznie smierdzace i niejadalne). Do sosu wrzuca sie to mieso, przyprawia bardzo pinaktnie (hot pepper) i je z fufu. Soup jest bardziej cielka niz. np. polski gulasz. No , to popisałam się swoimi zdolnościami kulinarnymi - w praktyce sama jeszcze tego nie robiłam , tylko się przgladalam , kiedyś musze spróbować ![]() EDIT Możliwe , że jeszcze plantany będą to takie większe banany, do smażenia i gotowania - są bardziej twarde niż banany.
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
|
|
|
#2150 |
|
Wtajemniczenie
|
Nakus wielkie dzieki za podzielenie sie wiedza kulinarna
bede twarda i zjem wszystko co dadza
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
Ania jak Bertrand zjadł myszki to zapił dla pewności brendy o ile pamiętam
![]() ale myślę że bananów nie wieźli raczej podadzą tę papkę z mąki kukurydzianej - jak to się nazywało ? juz wiem - brak lecytyny ![]() baobaby i dzwonki poszły, ale Pani nie chciały jako list i więcej ten nr chyba juz nie przejdzie
|
#2152 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pomagając tej rodzinie są większe możliwości kontaktu z nimi. |
|
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
Norton jaki bojowy avatark
![]() podoba mi się taka forma pomocy ![]() w sumie nasza tez taka jest bo nie tylko o sowim dziecku myślicie ale o jego rodzeństwie również
|
#2154 |
|
Zadomowienie
|
ja z pytankiem chcę się zwrócić do bardziej bardziej niż ja doświadczonych rodziców:
jak myslicie, czy istnieje fizyczna mozliwość przesłania dla dziecka roweru? jak trzebaby go było zapakować?
|
|
#2155 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
fufu to się nazywało ![]() A plantany mozna bez problemu w Wawie kupić z tego co sie orientuję więc nie wykluczone , że je podadzą
|
|
|
|
#2156 |
|
Rozeznanie
|
jupijajej...może uda mi się zamienić w pracy i 8.12 będę miała wolny więc też jakby co będę mogła poopowiadać co dali do jedzenia
![]() BTW...: MAMA - koszulka doszła!!! Dzięki!!! Jest cacy ![]() I jeszcze jedno pytanie...dostałam pensję przelałam już pieniążki dla Dominika...i chciałam przelać jeszcze pieniążki na "coś"...tak przeglądam sobie sklepik na adopcjaserca.pl i mam problem...bo ja wiem, że oni niewiele mają a na nasze warunki, w jakich żyjemy, wszystko wydaje sie takie prozaiczne...Więc może ktoś wie, czego tam najbardziej brakuje (poza tym, że wszystkiego ) Czy lepiej ubranko do szkoły dla Dominika, czy może pastę do zębów i 10 szczoteczek do zębów (dla całej rodziny ), czy może coś z prod. spożywczych, a może w ogóle coś, czego w "sklepiku" nie ma ( a jeśli tak to co?)? Na pewno wpłacę na kurę A czy na kozę też mogę? Bo koza przynajmniej daje mleko, a sami wiecie: "pij mleko, będziesz wielki"
Edytowane przez gosiakk7 Czas edycji: 2007-11-29 o 21:09 |
|
|
|
#2157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Takiej formy pomocy faktycznie jeszcze nie było "Moja afrykańska" lub "Moja zambijska rodzina". Kto następny do niej dołączy?
|
|
|
|
|
#2158 |
|
Raczkowanie
|
MAMA, Dla Ciebie J. dziękuję Wam za informację o numerze
Dziś udało mi się znaleźć wolne 3 minuty i kupiłam dla Givena kartkę świąteczną z pozytywką
|
|
|
|
#2159 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2160 |
|
Rozeznanie
|
Pani Agnieszko,Mamy tu takiego
Pana ,ktory gra na gitarze i spiewa i spiewa z dziecmi /rozny wiek/- w sobote z nimi sie spotykam i mam swietny/tak mysle ze swietny /pomysl! na razie musimy te "ARKE NOEGO wybudowac. To tyle ,pozdrawiam b.goraco. S.Jozefa [/B] Siostro Józefo to może poślę znowu ten dyktafon i nagra siostra te dzieciaki co śpiewają i śpiewają? i nie trzeba go zwracać a tylko czasem w kopercie przysłac nagraną płytkę.
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.

.

w ciagu kilku dni znalazlo sie tylu znajomych,ze w piatek mielismy spotkanie podstawowkowe po 11 latach!! bylo super. Teraz planujemy wigilie, na forum sie ciagle cos dzieje, wklejaja obciachowe fotki ... az sie łza w oku kręci ;-))
Zaadoptuj dziecko z Afryki