Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-04, 23:08   #3751
karolina338
Przyczajenie

Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach

dziekuje cos napewno kupię

i takie koszuli itp to bardzo fajny pomysł....
wychodzisz do ludzi , w autobusie,szkole
ludzie patrza na koszulke i daje im to do myslenia...
moze cos to da....
karolina338 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 14:58   #3752
Senseds
Raczkowanie

Karolina-jesli chcesz mogę spytac znajomej z króliczego forum ktora dla mnie robi torby i koszulki, wtedy mozesz umieścic hasło jakie cchcesz na bluzsce jakies chcesz bo mozesz swoją wyslać .

Senseds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 22:15   #3753
karolina338
Przyczajenie

a ile kosztuja takie wyszywki?
karolina338 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:34   #3754
Irisfeal
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amens Pokaż wiadomość
Karolina, avon ma króliczka na końcu katalogu
Cytat:
Napisane przez teteesia Pokaż wiadomość
Oriflame ma łapkę, a avon ma królika
Nie ma obowiązku znakowania produktów, czy jest testowany czy nie i dlatego firmy tego nie robią.
Dziewczyny nie ma co patrzeć na symbole króliczków na kosmetykach. Firma nie ma obowiązku tego umieszczać jeśli nie testuje ale jeśli umieszcza taki znaczek to nikt tego nie sprawdza. Czyli niektóre kosmetyki testowane są oznaczone jako "przyjazne zwierzętom", a co do niektórych nic nie wiadomo. Np Body shop-kiedyś wiedziano na pewno że nie testuje. A teraz Body shop został przejęty przez L'oreal i nie wiadomo czy zmienił się tylko właściciel czy pomimo napisów "przeciwko testowaniu na zwierzętach" na kosmetykach kosmetyków nie testują..

Tutaj na ten temat:
http://ok.3bird.net/cosmetics-pl.html

"Rysuneczki króliczków - każda firma może zgodnie z prawem zaprojektować sobie własny rysunek króliczka i umieszczać go na swoim produkcie. Rysunek taki sam w sobie nic nie znaczy, przez prawo jest traktowany jako ozdobnik opakowania."

albo np:
"Produkt nie był testowany na zwierzętach - napis nie określa czasu (więc rok temu produkt mógł być testowany na zwierzętach), napis nic nie mówi o substancjach podstawowych wchodzących w skład produktu (więc substancje mogły być testowane), napis nie przesądza czy prototyp produktu nie był testowany (ten oto konkretny dezodorant oczywiście nie był testowany, ale jego prototyp, inne dezodoranty tej serii, mogły być testowane na zwierzętach), napis nic też nie mówi o innych wyrobach firmy (firma może testować na zwierzętach setki innych swoich wyrobów oprócz tego jednego)."

Więc nie ma sensu zwracać uwagi na to co pisze na kosmetykach, bo to nie jest żaden dowód..
A na liście klubu Ok. nie widzę Avonu..Czyli coś jest nie tak.
A z tego co wiem takie firmy jak np Ziaja(ogólnie większość polskich film) nie testuje kosmetyków na zwierzętach. Ale importują składniki które są testowane..

Przepraszam za ewentualny brak polskich znaków - kwestia pisania na urządzeniach przenośnych

Edytowane przez Irisfeal
Czas edycji: 2010-08-06 o 10:41
Irisfeal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 12:47   #3755
teteesia
Rozeznanie

Irisfeal my już to wszystko wiemy
Zapoznaj się dokładnie z wątkiem.

Co do Avonu, co chwile ktoś ma jakieś wąty, ale Avon jako jeden z pierwszych zaprzestał testów na zwierzętach już daaaawno temu i słynie z tego. Była o tym mowa juz nie wiem ile razy. Nawet ktoś pisal w tej sprawie do niego - na poprzedniej stronie jest.

Link z ok tez przewijał się tu setki razy

Co do umieszczania króliczków, to z tego co ja zaobserwowałam, to można na palcach policzyć ile firm go sobie nakleja na produkty i wlaściwie z tych co ja znam to akurat wszystkie nie testują. Jeśli znasz które umieszczaja, a jednak testują to chętnie sie z tym zapoznam

Na całym świecie co 6 sekund ginie w męczarniach jakiś zwierzak w laboratarium!
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post17020318
teteesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 13:52   #3756
Irisfeal
Wtajemniczenie

Przeglądałam wątek bo chciałam sprawdzić pewną firmę. Ale akurat na tych ostatnich stronach uderzyły mnie wypowiedzi gdzie dziewczyny pytają się czy avon testuje i odpowiedzi udzielają sobie na podstawie króliczków czy łapek na kosmetykach..stąd mój wywód i przytoczone cytaty

może coś źle zrozumiałam

Przepraszam za ewentualny brak polskich znaków - kwestia pisania na urządzeniach przenośnych
Stary 2010-08-06, 14:12   #3757
Senseds
Raczkowanie

Irisfeal chyba zartujesz Nam chodzi tylko o logo, a przecież kazdy umie poczytać czy pisze not tasted on animals,czy jest tylko znaczek Myslę że nie zrozumialaś.

Karolinka - juz piszę do Niej i pytam czy robi wszystkim i za ile
Ja mozliwe ze placę inną cenę 'po znajomosci' :P

Senseds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 15:05   #3758
Irisfeal
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 00karolina00 Pokaż wiadomość
Ja tu widzę pewną nieścisłość ... mam kosmetyki avon np. mgiełka do ciała i nigdzie nie pisze, że nie jest testowane na zwierzakach ...

A podobno avon nie testuje...
Cytat:
Napisane przez Amens Pokaż wiadomość
Karolina, avon ma króliczka na końcu katalogu
Cytat:
Napisane przez Senseds Pokaż wiadomość
A jesli o ścisłość pisze to ma 'łapkę'a nie królika

Chodziło mi o to .Rozumiem że źle zrozumiałam Po prostu patrzenie na to czy na kosmetykach(czy w katalogu) jest napis nie testowane na zwierzętach albo króliczek nic nie znaczą a co do avonu to na jednej liście jest a na drugiej go nie ma więc sądzę ż emimo wsyztsko coś z nim nie tak..

Edytowane przez Irisfeal
Czas edycji: 2010-08-06 o 15:11
Stary 2010-08-06, 15:31   #3759
teteesia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Irisfeal Pokaż wiadomość
a co do avonu to na jednej liście jest a na drugiej go nie ma więc sądzę ż emimo wsyztsko coś z nim nie tak..
Jak już pisałam wyżej - Avon nie testuje, jako pierwszy zaprzestał testowania. Nie ma go na niektórych listach, zapewne dlatego, że używa składników pochodzenia zwierzęcego/odzwierzęcego.
Polecam funkcje "przeszukiwania wątku". Prawie każda firma, która widnieje na naszej liście jest opisana w tym wątku dlaczego jest na czerwonej albo zielonej liście, zamieszczamy również listy od firm lub linki. Więc warto przeglądnąć wątek jak coś komuś nie gra.

Edytowane przez teteesia
Czas edycji: 2010-08-06 o 15:35
Stary 2010-08-07, 00:25   #3760
lang
Raczkowanie

A kosmetyki z Rossmana(Isana,IsanaMed) są testowane?Pytam,bo w rossmanie maja jedyny zel pod prysznic,w miare w normalnej cenie,ktorego moge uzywac.

Edytowane przez lang
Czas edycji: 2010-08-07 o 07:42
lang jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 10:58   #3761
herba
Przyczajenie

Odnośnie firm testujących i umieszczających symbol "królika":
należy do nich np. Tołpa, która jak wiemy przyznaje się do testowania składników. Z tego co pamiętam jest tam umieszczony również napis "Kosmetyk nie testowany na zwierzętach".
herba jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-08, 12:13   #3762
teteesia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez herba Pokaż wiadomość
Odnośnie firm testujących i umieszczających symbol "królika":
należy do nich np. Tołpa, która jak wiemy przyznaje się do testowania składników. Z tego co pamiętam jest tam umieszczony również napis "Kosmetyk nie testowany na zwierzętach".
Tołpa kosmetyków nie testuje, ale produkuje również leki, które już niestety testuje na zwierzętach. Więc odpada. Dziewczyny już pisały o tym tu nie raz.

Stary 2010-08-11, 10:12   #3763
rula
Raczkowanie

Czy ktoś może udzielić mi jednoznacznej odpowiedzi czy produkty Cleanic są/nie są cruelty free, nigdzie nie znalazłam żadnej wzmianaki na temat testów. Nigdzie żanej informacji, że nie testują? Wysłama maila jakiś czas temu do producenta do tej pory nie otrzymałam odpowiedzi
Cleanic należy do Harper Hygienics, (moim skromnym zdaniem to zbyt duży koncern by w 100% był cruelty free, ale to moje zdanie) Jeśli ktoś z Was "dogrzebał" się jakiś informacji będę wdzięczna.
rula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 12:44   #3764
teteesia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rula Pokaż wiadomość
Czy ktoś może udzielić mi jednoznacznej odpowiedzi czy produkty Cleanic są/nie są cruelty free, nigdzie nie znalazłam żadnej wzmianaki na temat testów. Nigdzie żanej informacji, że nie testują? Wysłama maila jakiś czas temu do producenta do tej pory nie otrzymałam odpowiedzi
Cleanic należy do Harper Hygienics, (moim skromnym zdaniem to zbyt duży koncern by w 100% był cruelty free, ale to moje zdanie) Jeśli ktoś z Was "dogrzebał" się jakiś informacji będę wdzięczna.
Post 2249.

Stary 2010-08-11, 16:00   #3765
rula
Raczkowanie

Cytat:
Post 2249.
dzięki tetessia

A czy może mi ktoś wytłumaczyć na czym polegają testy kliniczne i dermatologiczne , tzn, testowanie gotowego porduktu na ludziach?? A co ze składnikami??
Stary 2010-08-11, 16:45   #3766
teteesia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rula Pokaż wiadomość
dzięki tetessia

A czy może mi ktoś wytłumaczyć na czym polegają testy kliniczne i dermatologiczne , tzn, testowanie gotowego porduktu na ludziach?? A co ze składnikami??
Kiedyś wpadł mi w oko ten artykuł:
http://wiadomoscikosmetyczne.pl/content/view/3070/519/
W internecie wszystko jest

Stary 2010-08-11, 19:43   #3767
rula
Raczkowanie

To trochę szkoda, że Cleanic nie zależy na certyfikatach Ecocert, BDIH czy klubu Ok, a mają takie fajne preparaty dla dzidziusiów
Stary 2010-08-13, 15:28   #3768
lang
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lang Pokaż wiadomość
A kosmetyki z Rossmana(Isana,IsanaMed) są testowane?Pytam,bo w rossmanie maja jedyny zel pod prysznic,w miare w normalnej cenie,ktorego moge uzywac.
Juz znalazlam ,ze nie sa.
lang jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 18:24   #3769
Visca
Raczkowanie

Czy któraś kochana duszyczka powie mi, jakie firmy karm dla psów i kotów są bezpieczne tzn nie testują? W googlach nie znalazłam pożytecznych informacji, na liście nietestujących nie zauważyłam żadnych firm produkujących karmy.
Stary 2010-08-15, 17:16   #3770
Sweet :)
Zakorzenienie

Witam dziewczyny! Od jakiegoś czasu również staram się wybierać produkty, które nie są testowane na zwierzętach. Zrobiłam przegląd moich kosmetyków, większość jest okej Jedynie tusz Rimmel gości u mnie ostatni raz, muszę poszukać jakiegoś w zamian Przeszukałam wątek, niestety pewne rzeczy mogły umknąć mojej uwadze i stąd pytanie-
czy firmy takie jak Delia, Venita, AA i Versace testują? Z góry dziękuję za odpowiedź!

Edytowane przez Sweet :)
Czas edycji: 2010-08-15 o 17:18
Sweet :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 18:15   #3771
guacamole
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dziunia94 Pokaż wiadomość
A może AA albo Wibo ?? Jakiej firmy w takim razie używacie kupując antyperspiranty ? (szczególnie te do czarnych ubrań)
Hej!

Kosmetyki apteczne koncernu Pierre Fabre nie testuja produktow na stworzeniach. Koncern ten posiada marki:
-A-derma - kosmetyki do pielegnacji twarzy i ciala
-Avene - kosmetyki do twarzy, ciala, korektory, pudry
-Rene Furterer - super produkty do wlosow- szmpony, odzywki, maski, lakiery, woski itd, probowalam, ceny troche strasza, ale wlosy sa zdrowe i cudnie pachna
-Klorane - tansze kosmetyki do wlosow- szampony, odzywki i maseczki. Maja w swoim asosrtmencie duze ekonomiczne opakowania. Ta marka czesto sprzedaje sie w promocyjnych opakowaniach - typ 2 w cenie 1 czy gratisy
-Ducray - kosmetyki do wlosow - szampony, odzywki
-Galenic - nieco drozsze kosmetyki do pielegnacji twarzy i ciala - kremy do twarzy, zele do wyszczupania i na cellulit Elancyl itd.

Avene na 100 procent ma dezodorant w ofercie. W aptekach online mozna kupic ich kosmetyki o jakies 30 procent taniej, niz w aptekach z ulicy.

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Napisane przez 00karolina00 Pokaż wiadomość
coś mnie drgnęło, żeby sprawdzić firmy i kosmetyki jakie mam w toalecie... prawie wszystkie testowane na zwierzakach a ja nawet o tym nie wiedziałam ...
Coz... Ja tez bede musiala sie pozegnac z super pomadka Rouge Volupte YSL, Meteorytami Guerlain, Olejkiem Kerastase, cieniami piatkami z Diora i kosmetykami do stylizacji wlosow L'Oreal.
Dobrze, ze Chanel i Clarins sa czyste, bo juz nie mialabym gdzie kupowac fluidow.

A czy komus wiadomo cos na temat Bourjois? Ostatnio trafilam na kilka perelek makijazowych i ciekawi mnie stanowisko tej marki wzgledem testowania na zwierzetach.
Edit: wlasnie znalazlam info na temat Burzuja. Wlasciwie to nic pewnego.

Edytowane przez guacamole
Czas edycji: 2010-08-15 o 18:24 Powód: ps. znalazlam info
guacamole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 20:38   #3772
teteesia
Rozeznanie

Hej
Cytat:
Napisane przez Sweet :) Pokaż wiadomość
...Przeszukałam wątek, niestety pewne rzeczy mogły umknąć mojej uwadze i stąd pytanie-
czy firmy takie jak Delia, Venita, AA i Versace testują? Z góry dziękuję za odpowiedź!
Link z listą -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287 (AA jest wymieniona przy Oceanic). Zachęcam do używania przycisków Ctrl+f, wtedy na pewno nic nie umknie Jesli nie ma na liście mozna poprostu wpisać w wyszukiwatke dana firmę i testy na zwierzetach. Zrobilam tak z Versace i wszędzie piszą ze jest oki, więc myśle ze na zielona może trafić?? Własnie tak myśle, że przecież Versace używa skór i futer, ale może kosmetyków nie testuje.

Cytat:
Napisane przez guacamole Pokaż wiadomość
Kosmetyki apteczne koncernu Pierre Fabre nie testuja produktow na stworzeniach...
Zachęcam do wcześniejszego zapoznania się z wątkiem (funkcja "przeszukaj ten wątek") bo jak widać na naszej liście mamy Pierre Fabre na testujących, looknij na post 3554 - pisze w nim co i jak

Edytowane przez teteesia
Czas edycji: 2010-08-15 o 20:49
Stary 2010-08-15, 21:12   #3773
Sweet :)
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Link z listą -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287 (AA jest wymieniona przy Oceanic). Zachęcam do używania przycisków Ctrl+f, wtedy na pewno nic nie umknie Jesli nie ma na liście mozna poprostu wpisać w wyszukiwatke dana firmę i testy na zwierzetach. Zrobilam tak z Versace i wszędzie piszą ze jest oki, więc myśle ze na zielona może trafić?? Własnie tak myśle, że przecież Versace używa skór i futer, ale może kosmetyków nie testuje.
Dzięki wielkie, korzystałam z tej opcji, jednak nie wszystko znalazłam
Sweet :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 11:59   #3774
rula
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Visca Pokaż wiadomość
Czy któraś kochana duszyczka powie mi, jakie firmy karm dla psów i kotów są bezpieczne tzn nie testują? W googlach nie znalazłam pożytecznych informacji, na liście nietestujących nie zauważyłam żadnych firm produkujących karmy.
Na http://www.evergreen.pl/produkty-zwierzat-c-29.html - tutaj masz produkty dla zwierząt. Są to jednak karmy i produkty wegańskie. Niestety nie wiem jaki jest ich efekt, poprostu dla mojego psa się nie nadają, rasa zbyt wymagająca. Unikaj napewno Puriny i Eucanuby one testują na 100%.
Stary 2010-08-16, 13:40   #3775
tofina
Raczkowanie

Co do karm dostępnych w zwykłych sklepach zoologicznych polecam Ci karmy firm: Animonda, Hill's i Acana. Szukałam w internecie i nie znalazłam informacji żeby testowali poza tym te karmy są lepsze od innych bo nie zawierają konserwantów zwłaszcza karmy Acany są dobre pod tym względem

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Nie wiem czy już było o tym mówione, ale co do pędzli ze sztucznego włosia oprócz Joopa minerals jeszcze Everyday minerals mają je w swojej ofercie, link do sklepu polskiego http://kosmetyki-mineralne.com/Akcesoria-c3707.html
tofina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 15:24   #3776
anna3101
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lang Pokaż wiadomość
Juz znalazlam ,ze nie sa.
Owszem, produkty nie sa, bo nigdzie w Europie już nie wolno testować kosmetyków na zwierzętach, ale co do składników - to pewnie jak najbardziej - Rossmann tym tematem się nie itnresuje i nie sprawdza swoich dostawców.

Co do karm, to oprócz Puriny i Eukanuby warto też unikać Iams (okrutne testy robili i robią, było o tym głośno jakiś czas temu - można o tym poczytać m.in. na www.iamscruelty.com) oraz Hill's (należy do Colgate Palmolive).

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

No i niestety... postanowiłam zająć się tematem karm dla zwierząt (jestem żywo zainteresowana, bo mam kotkę) i okazało się, że jej ulubiona karma jest testowana...

Oto co piszą w Internecie.

Większość znanych brandów karmy należy do Nestle Purina/Friskies oraz Pedigree, Masterfoods (Mars Inc). O tych dwóch już znamy, że testują chętnie, więc musimy unikać:

* Nestlé Purina/Friskies: Alpo, Bonio, Felix, Go Cat, Gourmet, Omega Complete, Proplan, Spillers, Vital Balance, Winalot.
* Pedigree, Masterfoods (Mars Inc): Bounce, Cesar, Chappie, Frolic, James Wellbeloved, Katkins, Kitekat, Pal, Pedigree Chum, Royal Canin, Sheba, Techni-cal, Whiskas.

Prosze o dodanie tej informacji do czarnej listy. Z góry dziękuję, a my z kotką żegnamy się z Royal Canine i przechodzimy na lepsze firmy.

Informacja, którą znalazłam, pochodzi z kilku żródeł, w tym ze strony http://www.uncaged.co.uk/petfood.htm

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

No i jeszcze gorzej.... Animonda też??? Aż nie chce mi się wierzyć... Ktoś ma więcej informacji na ten temat? Bo o innych to już wiedziałam, ale to jest firma niemiecka, nigdy nie słyszałam o nich...

Colgate-Palmolive
Hill's Pet Nutrition

GESUNA
z.B. Tix, Ko-Kra, Romeo, Schnucki, Chico, Premium, Rufus, Tropic

Masterfoods GmbH
Pedigree, Whiskas, Cesar, Royal Canin, Sheba, Chappi, Trill, Frolic, Kitekat, Pal, Bounce, Catsan, Winergy;

Nestle Purina Petcare Deutschland GmbH
Purina, Bonzo, Matzinger, Felix, Gourmet, Friskies;

Procter & Gamble
Iams/Eukanuba

Saturn Petfood GmbH
Animonda, Hikari, Kaytee, Saturn, beliefern auch Discounter
anna3101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 19:19   #3777
teteesia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anna3101 Pokaż wiadomość
GESUNA
z.B. Tix, Ko-Kra, Romeo, Schnucki, Chico, Premium, Rufus, Tropic

Saturn Petfood GmbH
Animonda, Hikari, Kaytee, Saturn, beliefern auch Discounter
Te też dodać na czarną liste?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 09:40   #3778
rula
Raczkowanie

widze, że na czarnej liście nie znalezała się karma Josera z czego się ciesze ale nie wiem jak długo moja radość potrwa bo niewiele o niej wiem polecił mi ją hodowca i tak już zostało ...
I jak powiedzieć psu, że już nie dostanie smaczka Pediggre

Przyzam szczerze, że nie zastanawiałam się nad karmami pod tym względem, przeraża mnie to trochę co anna3101 napisałaś
strasznie dużo tu firm o których bym o to nie podejrzewała
Stary 2010-08-18, 10:15   #3779
tofina
Raczkowanie

Masakra moj błąd co do karmy Hill's i Animonda, ale za to nic nie było mówione o Acanie i tylko ona mi chyba została
tofina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 10:16   #3780
Mulen
Raczkowanie

Jedna wielka masakra To co w ogole zostalo z karm? Czym ja mam karmic szalonego beagla jak wszystkie dobre karmy sa testowane
Mulen jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości