![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Skins
- What would Michael say?
- Pardon. - Michael. Michael. What would he say? - I'm bad. - Yes. What else? - Beat it. - No, he'd say: Got to be startin' something. - ... - OK. Odcinek fajny, chociaż za Effy nie przepadam i jak dla mnie było jej za dużo. Więcej Effy niż Freddiego, o którym odcinek miał być. ![]() Panda - ![]() Nowy image Cook'a - ![]()
I'd love to stay and chat, but you're a total bi*ch. wymiana książek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=774155 Edytowane przez kas!a Czas edycji: 2010-02-26 o 16:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Przyczajenie
|
W sumie trochę zawiodłam się na tym odcinku. Za dużo dramatu - w poprzednich odcinkach pokazani byli jako szczęśliwa para i takich chciałam ich raz zobaczyć. I mimo że bardzo lubię Effy właśnie za to, że jest trudna i dziwna i inna - jakoś miałam nadzieję, że choć przez chwilę będzie szcześliwie. Freddiego lubię - choć zauważam, że jestem w mniejszości. Rzeczywiście mogło być więc go w tym odcinku. Jego własne problemy.
Monorola - torrenty. Za tydzień JJ - jego odcinek z poprzedniej serii bardzo mi się podobał, mam nadzieję, że ten też będzie dobry. Łatwo go pominąć jako bohatera a szkoda bo to ciekawa postać z interesującą historią. Uroczy jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Scena mycia włosów -mega, tak jak i w 3 sezonie.
Lubię paring Effy&Freddie, chce żeby zostali razem. Ale myślę, że jak ma być na koniec drama to będzie z ich udziałem. Teraz czekam na JJ i Larę, w końcu i on sobie poukłada życie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
Oj tak ten odcinek był bardzo dramatyczny i emocjonalny. Chociaż niektóre rzeczy trudno mi było zrozumieć, strasznie niewyraźnie mówią Freddie, Effy i Thomas.
Ciężko ocenić czy odcinek na tak czy na nie. Za bardzo nie rozumiem, jak z ostatniego odcinka kiedy wszystko było ok, szczęśliwa i zakochana tak bardzo radykalnie zmieniła jej się psychika. ale mogło mi coś umknąć.... Bardzo mi się podobał tekst o tym, że Freddie ją "osłabił" ("You made me weak" kiedy mówi o demonach z którymi walczy) nie wiem dlaczego ale ten dialog w tym momencie pomiędzy nimi był bardzo naładowany emocjami, aż ciary mi po plecach przeszły |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Przyczajenie
|
Zapomniałam zupełnie o odcinkach unseen - gdzie można je znaleść? Bo znajduje tylko dla pierwszej generacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Na stronie E4.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Rozeznanie
|
A mógłby mi ktoś powiedzieć co ta dziewczynka mówi jej na ucho? (w unseen) My english is bad^^
![]()
![]() |
#189 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Odcinek z JJ'em BARDZO mi się podobał. Lara jest świetna a końcówka wymiata ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Odcinek JJ'a do kitu, wynudziłam się jak mops, Lara nie pasuje do niego totalnie. Tylko ta serenada mi się podobała. Głupio, że całkowicie pominęli Effy w tym odcinku, tak jakby reszta w ogóle się nie interesowała tym, że ona próbowała popełnić samobójstwo. Najsłabszy odcinek tego sezonu, liczę na następny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serenada i Cook golący wszystko ( ![]() ![]() Za tydzień znowu Effy. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#192 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Serenadę wciąż słucham ![]() "We should have done it in B flat" ![]() ![]() Edytowane przez hotchpotch Czas edycji: 2010-03-06 o 10:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W odcinku Effy na 100% będzie drama, widać po zwiastunie. Nie podoba mi się, co ona tam z Cookiem kombinuje. 'Baby Albert'! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj dopiero obejrzę odcinek z JJ'em, ale jakoś nie przepadam za jego osobą ![]()
![]() |
![]() |
#195 |
Rozeznanie
|
JJ fajny jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
******************_______ ____SPOILERY_________**** ************
Mi nie podoba się jej "Amnezja" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem zdenerwowany, bo mój odcinek jest zupełnie inny. Mam nadzieję, że ludzie to zrozumieją i zaakceptują go takim jakim jest. A jest kompletnie inny od tego, co już widzieliśmy, nie jest przygnębiający, a trochę oddzielony od reszty wątków w serialu. Jest odpowiedni dla JJa. JJ jest teraz szczęśliwy i ten odcinek pokaże dlaczego. Odłączył się on od trzech muszkieterów i odnalazł swoje własne miejsce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
To prawda, że Freddie nie żyje?
![]() Macie siódmy odcinek?
![]() |
#200 |
Rozeznanie
|
![]() http://www.megavideo.com/?d=AX2SFJL4 zabieram się za oglądanie ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- O boże...... tutaj to już chyba jednak trochę przesadzili.......
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Teoretycznie tak, ale ja myślę, że to psikus scenarzystów, musi tak być, tak, tak, tak.
http://www.e4.com/video/zsccocG4CqEkXb0twYaCum/play.e4 to ciekawe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Jeśli to jest chwyt marketingowy, to kończę oglądać ten serial.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Niby Kaya Scodelario napisała na swoim Twitterze, że 'Freddie is 100% dead', ale dla mnie to nie takie oczywiste.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Przyczajenie
|
Dlaczego? Przecież możliwe że to nie tak że to się nie stało tylko np że go ten psychopata przetrzymuje. Więc nie ma w tym oszukiwania widzów, tylko jesli już pozwolenie aby w coś uwierzyli i nie wyprowadzenie z błędu. Ale jak świat długi i szeroki twórcy stosują takie środki aby podtrzymać zainteresowanie, suspense musi być więc nie wiem dlaczego na twórców Skinsów się obrażać
![]() A tak btw. to ta scena była dla mnie przerażająca wizualnie i nie tylko. Takiej brutalności jeszcze w tym serialu nie było. Myślałam że w grę będzie wchodzić pistolet jak to zazwyczaj w filmach lub chociaż nóż - efekt (jakkolwiek to brzmi) nie byłby aż tak porażający. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
Tak dziewczyny, tylko ten serial do tej pory był dla mnie bardzo prawdziwy, nie przekłamujący, nawet w scenę kiedy Chris zostaje wyrzucony z własnego domu przez obcego kolesia uwierzyłam, czy w odcinek kiedy Tony trochę fiksuje z ta laską na uniwersytecie. Nigdy podczas oglądania tego serialu nie pomyślałam "Boże przecież to tylko głupi serial, takie rzeczy nie dzieją się na prawdę" i nigdy nie miałam wątpliwości. A teraz tak- jak widzę że Wy również- mam wątpliwości.
Wolałabym żeby to była prawda, niż kłamstwo i tylko zmuszenie widza do zastanawiania się i bardziej niecierpliwego oczekiwania Tylko o to mi chodzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za link.
![]() Wydaje mi się, że Freddie jednak nie żyje. Chociaż możliwe, że albo się obronił i to była krew doktorka (ale jednak wydaje mi się, że to jego jęk słychać przed pojawieniem się plamy) albo tak jak pisałyście - przetrzymuje go. Odcinek strasznie mocny, szczególnie ta ostatnia scena, zatkało mnie i przesiedziałam bez ruchu całe napisy końcowe - chociaż wcześniej spojler czytałam. Do tego dużo "mądrości życiowych", podobała mi się rozmowa Freddiego z Cookiem o złamanych sercach. ![]() Jeszcze tylko jeden odcinek. Strasznie krótkie są te sezony. Intensywne, ale krótkie. ![]() Aaa, i muzyka. Dawno nie było tak dobrego muzycznie odcinka Skinsów. ![]()
I'd love to stay and chat, but you're a total bi*ch. wymiana książek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=774155 Edytowane przez kas!a Czas edycji: 2010-03-13 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
a propos muzyki
Scena kiedy kamera pokazuje zachód słońca i Effy leżąca w szpitalu mniej więcej 39 minuta co to za piosenka zna ktoś?? Wiecie co jeszcze może się okazać że to była "wyobraźnia Eff" Nie chce już być z Freddiem, bo on mi szkodzi, przez niego jestem słabsza, więc w mojej wyobraźni buduje obraz taki własnie Edytowane przez Monorola Czas edycji: 2010-03-13 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Laura Marling - Is a Hope
http://www.e4.com/skins/music/series4/episode7.html
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.