|
|
#4921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
Cytat:
|
|
|
|
|
#4922 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wczoraj mialam malenskie plamienie. Myslalam juz ze to okres ale zobaczylam plamke na bieliznie i na tym sie skonczylo, poza tym w momencie gdy pojawilo sie plamienie moj mocz byl bardzo ciemny...
A okresu normalnego wciaz nie mam... Bo chyba tego nei traktowac jako okres?
You can spend, minutes, hours, days, weeks or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened - or you can just leave the pieces on the floor and move the fuck on!! |
|
|
|
#4923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4924 |
|
Konto usunięte
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;21802299]tak jak pisalam, zaczelam brac, wczoraj byla bardzo skapa,dzis @ prawie nie ma. traktowac to normalnie jak @? bo krwawienie bylo. wczoraj wzielam 1 tabletke,dzisiaj 2.[/QUOTE]
opmozcie mi prosze,bo nie wiem,czy jestem chroniona czy nie.dzisiaj 3 dzien @,leci jak krew z nosa:P |
|
|
|
#4925 |
|
Zadomowienie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;21821931]opmozcie mi prosze,bo nie wiem,czy jestem chroniona czy nie.dzisiaj 3 dzien @,leci jak krew z nosa:P[/QUOTE]
w czasie przerwy 7 dniowej się jest chronionym
|
|
|
|
#4926 |
|
Konto usunięte
|
to nie jest przerwa siedmiodniowa.zaczelam bra tabletki po 2 letniej przerwie, mialam problemy z @ i bralam luteine od gina, bo mialam dlugie cykle, 6 dnia brania luteiny dostalam @, tlyko ze skapsza niz kiedys. i dzisiaj jest juz 3 dzien, ja biore 3 dzien tabletek, a @ jest taka slaba,ze prawie nie ma. i nie wiem czy dobrze,ze wzielam 1 dnia krwawienia tabletki. i czy to zwykle plamienie,czy tez okres.
|
|
|
|
#4927 |
|
Zadomowienie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;21822306]to nie jest przerwa siedmiodniowa.zaczelam bra tabletki po 2 letniej przerwie, mialam problemy z @ i bralam luteine od gina, bo mialam dlugie cykle, 6 dnia brania luteiny dostalam @, tlyko ze skapsza niz kiedys. i dzisiaj jest juz 3 dzien, ja biore 3 dzien tabletek, a @ jest taka slaba,ze prawie nie ma. i nie wiem czy dobrze,ze wzielam 1 dnia krwawienia tabletki. i czy to zwykle plamienie,czy tez okres.[/QUOTE]
wiesz powiem ci , że jak ja po przerwie wzięłam tabletki to przez miesiąc miałam okres ;/ byłam u ginekologa bo straszne bule miałam i powiedziała , że to przez to że je odstawiałam i musiałam się męczyć z miesięcznym okresem . Nie wiem jak jest u ciebie czy to coś podobnego ?? ale z tymi tabletkami bywają takie problemy ;/ Edytowane przez sailormaary Czas edycji: 2010-09-02 o 19:23 |
|
|
|
#4928 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;21822306]to nie jest przerwa siedmiodniowa.zaczelam bra tabletki po 2 letniej przerwie, mialam problemy z @ i bralam luteine od gina, bo mialam dlugie cykle, 6 dnia brania luteiny dostalam @, tlyko ze skapsza niz kiedys. i dzisiaj jest juz 3 dzien, ja biore 3 dzien tabletek, a @ jest taka slaba,ze prawie nie ma. i nie wiem czy dobrze,ze wzielam 1 dnia krwawienia tabletki. i czy to zwykle plamienie,czy tez okres.[/QUOTE]
Wydaje mi się,że jesteś chroniona, czasem okres ustaje. |
|
|
|
#4929 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4930 |
|
Zadomowienie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;21824869]nie rozumiesz jednej rzeczy? okres to 1 dzien cyklu, czyli najpierw byl okres, taki a nie inny, a dopiero potem zazylam tabletke, to nie jest efekt dzialania yasminelle ze mam taka @ a nie inna.[/QUOTE]
nie no to ja tak nie miałam ja miałam po prostu po długiej przerwie , jak zaczęłam brać znowu tabletki wtedy miałam okres przez miesiąc ;/ |
|
|
|
#4931 |
|
Przyczajenie
|
Hej,
jestem po pierwszym opakowaniu Yasminelle,czuje się dobrze, większych skutków ubocznych brak dziś jest 3 dzień 7dniowej przerwy i czekam na krwawienie. I tak zaczęłam sie zastanawiać-wiem,że to jest indywidualna sprawa każdej z nas-ale ciekawa jestem ile trwa u Was krwawienie odkąd zaczęłyscie brać tabletki? I czy tabletki je jakoś skróciły/wydłużyły? jak u Was jest dziewczyny? ![]() pzdr. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4932 |
|
Zadomowienie
|
hmm... no właśnie ja tak czytam i czytam - aż się boję
![]() Właśnie pare dni temu odstawiałam Yas. całkiem ... brałam przez rok. Myślę o półrocznej przerwie . Czy któraś na jakieś przeżycia po "odstawieniu", którymi chciałaby się podzielić. Najgorsza będzie ta niepewność kiedy przyjdzie @ następnego miesiąca ... i siedzeie jak na szpilach ... no i seks ... ehhhhhhh
|
#4933 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Boziu ! Ty mnie nawet nie strasz ! Ja też je sobie odstawiłam ... no znaczy mam jak narazie 5 dzień przerwy ,ale nie chce zaczynać następnego opakowania. Chcę dać mojej wątróbce i ogólnie organizmowi odpocząć.Dziewczyny pomocy ! Która odstawiała sama ?
|
|
#4935 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym na twoim miejscu jednak poradziła się ginekologa ;/ u mnie po miesiącu wróciło wszystko do normy oczywiście dlatego , że wróciłam do brania tabletek, ale słyszałam jeszcze od mojej koleżanki , że jej koleżanka wylądowała w szpitalu i nikt nie wiedział co jej jest dlaczego ma takie krwotoki okazało się , ze właśnie coś majstrowała przy tabletkach ;/ chociaż jak cilest odstawiałam to niec się zupełnie nie działo tylko przy Jasminelle ;/
|
|
|
|
#4936 |
|
Przyczajenie
|
od 5 miesięcy biorę yasminelle, brałam je głownie na poprawy cery. Miesiąc temu przezylam swoj pierwszy raz i od tego czasu mam straszna schize, ciągle boję się, że jestem w ciąży. Kompletnie nie potafie zaufac tym tabletką. Czy mam powody do obaw? Strasznie niepokoi mnie to że wydziela mi sie bardzo dużo dziwnego śluzu, a jestem w 15 dniu cyklu. Do tego boli mnie podbrzusze. Ostatnie krwawienie z odstawienia odbylo się w miare normalnie, a ja nadal się boję. Jutro dopiero ide do gina... Poradzcie coś. Jak u Was wyglada śluz i ile go macie ?
|
|
|
|
#4937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4938 |
|
Przyczajenie
|
tak samo czyli też mialaś sucho czy tak samo jak u mnie? Brdzo sie boje
|
|
|
|
#4939 |
|
Raczkowanie
|
Witam. W czwartek zaczynam zażywać pierwsze w swoim życiu hormony Yasminelle. Trochę się obawiam, ponieważ jak dotąd z moim TŻ stosowaliśmy wyłącznie prezerwatywy. A to będzie ''nowość''. Zastanawiam się kiedy zacząć brać. Ginekolog przepisał tabletki od 5 dnia cyklu. I teraz mam takie pytanie: zacząć brać rano, czy wieczorem?. Wybieram się na wakacje i chcę się opalać, ale boję sie przebarwień na skórze. Co sądzicie o opalaniu się przy stosowaniu antykoncepcji? Kupiłam również Asequrelle, ją się zażywa w tym samym momencie co tabletki?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4940 |
|
Raczkowanie
|
Ja na poczatku brania yasminelle faktycznie miałam pare jasniejszych plam na ramionach,ale zeszły i teraz już jest git.a co do pory brania to biore rano o 7,czyli o godzinie o ktorej codziennie wstaje,dlatego tez nie ma mozliwosci by o niej zapomniec
i nawet jesli wieczorem wypije za duzo i wystapia wymioty to biore o 7 nastepnego dnia i zyje
|
#4941 |
|
Konto usunięte
|
Ponoć lepiej wieczorem, aby przespać ewentualne skutki uboczne, mnie czasem mdliło 2h po wzięciu więc wolałam tego uniknąć w dzień, brałam wieczorem. Teraz o 19 więc troche wcześniejszy wieczór.
|
|
|
|
#4942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Ja mam tylko skutki uboczne związane z libido i suchość ;/ nie mam żadnych innych dla mnie to tragedia ;/ wolała bym tyć np bo jestem tyle czasu na diecie tuczącej i nic a akurat musi być brak libido ;/ ... nie podoba mi się to |
|
|
|
|
#4943 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze jedno pytanie dziewczyny
dostałam wezwanie na szczepienie na tężec i muszę się wstawić koniecznie... W czwartek zacznę zażywać, a w piątek mam mieć szczepienie. Czy można się szczepić biorąc tabletki? Czy to nie obniża ich skuteczności?
|
|
|
|
#4944 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak ważna rzecz byłaby napisana w ulotce. Nie przypominam sobie, żeby coś o szczepieniach było.
|
|
|
#4945 |
|
Raczkowanie
|
Jestem i ja,z yasminelle od dwóch miesięcy,cześć
|
|
|
|
#4946 |
|
Rozeznanie
|
|
#4947 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ja dziś wzięłam pierwszą tabletkę Yasminu. Mam pytanie. Czy to jest to samo co Yasminelle ? ![]() Mam zamiar przeczytać ten wątek ale zanim sie dokopie do odpowiedzi to może jakaś dziwczyna mi odpowe ![]() Brała któraś z Was Diane35? Możecie porównać ją w jakiś sposób z Yasminem? Mam na myśli skutki ubocze. Lekarz mi je przepisał ze wzglądu na to że po Dianie miałam ciężkie nogi i w pierszych dniach brania okropne bóle głowy (takie pulsujące). Bardzo się boje tych bólów głowy (obecnie mam zapalenie zatok więc i tak ledwo żyje)Pozdrawiam
Edytowane przez Amira_ Czas edycji: 2010-09-08 o 15:23 |
|
|
|
#4948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yasminelle, 0,02 mg + 3 mg (Ethinylestradiolum + Drospirenonum) Yasmin, 0,03 mg + 3 mg (Ethinylestradiolum + Drospirenonum) Edytowane przez wdowa_po_leninie Czas edycji: 2010-09-08 o 15:58 |
|
|
|
|
#4949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pa pa
|
|
|
#4950 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo się boję !! Pomocy
Jutro zaczynam brać pierwsze w życiu tabletki antykoncepcyjne... I boje się skutków ubocznych, że będę się zle czuć. Nie wiem czy to może mieć coś wspolnego, ale zazwyczaj po kazdych lekach czuje się dobrze !!. Ostatnio zażywałam bardzo silny antybiotyk, po którym niby miałam wymiotować zle się czuć, a wcale tak nie było. Jak uważacie czy z Yasminelle będzie tak samo???
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.

Boziu ! Ty mnie nawet nie strasz ! Ja też je sobie odstawiłam ... no znaczy mam jak narazie 5 dzień przerwy ,ale nie chce zaczynać następnego opakowania. Chcę dać mojej wątróbce i ogólnie organizmowi odpocząć.