|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Patenty na bycie NAJ :)
*Catherrine* nmzc
![]() ![]() To tak potem jest, kupujesz jedną rzecz, a przy okazji jeszcze pare, lista się wydłuża Np. jak idę do Rosmanna, to niewyobrażam sobie wyjść tylko z jednym produktem Uniwersalny i skuteczny z mazideł jest jeszcze DryFlo, naturalny puder przeźroczysty, bdb do twarzy.andziuchna tak, raczej do każdego, nie słyszałam by z czymś kolidował. Do odżywki do włosów też jest bdb, ja sobie zrobiłam spray. W wątku "walka o piękne i zdrowe włosy" jest też o moczniku. Do szamponu też można dodać, albo np. do Lilliputza. ![]() dontknow nie wiem, ale raczej piszą, że nie warto, bo co do filtrów to w tej dziedzinie mało wiadomo co destabilizuje a co nie i lepiej nie eksperymentować. ![]() nynka87 kup
|
#3062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak () mówiąc to na zróbsobiekrem.pl jest taniej wszystko niż w mazidłach i chciałam tam zamówic, ale nie mają keratyny ![]() DryFlo (to jest sproszkowany jedwab tak?) miałam zapisane ale wykreśliłam nie wiem czemu.. Chyba dlatego że używam pudru normalnego i nie narzekam, a jeszcze mam jeden puder z orfilame nie rozpoczęty i czeka w kolejce, więc kiedy ja bym się wzięła za to DryFlo.. ![]() A apropo Rossmana - pisałyście coś kiedyś o serii babydream, a konkretnie o kremach do twarzy. Jakich konkretnie stosujecie? Jak się sprawują? Czy tylko w Rossmanie można je dostac? Jakie produkty babydream (albo inne z serii dla dzieci) polecacie?
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam ten ze smokiem jest świetny, dobrze nawilża i szybko wchłania się ale już go nie produkują, krem do twarzy i ciała jest też dobry tylko ostatnio zauważyłam że chyba mnie zapycha, a ten z nagietkiem mnie zapchał
|
#3064 |
|
Wtajemniczenie
|
*Catherrine* No ale ten DryFlo to możesz na puder dodatkowo, dla efektu zmatowienia i dobroczynnego działania na cere
|
#3065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz zamowilam sobie 100gram |
|
|
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc jak coś to albo puder albo dry-flo.. zastanowię się jeszcze, zobaczę czy zamówię coś z hydrolatów, bo nie mam za dużo kasy..
|
|
#3067 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, dziś mój drugi dzień bez dymka
Rzucam fajki Za zaoszczędzoną kasę zrobie wieeelkie zakupy w mazidłach albo innym sklepie W planach mam też olej kokosowy i olej jojoba
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje
Pewnie, że lepiej kupować mocznik, niż papierosy
|
|
#3069 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś zamawiam mocznik i keratynę,największe pojemności
![]() koleżanka chce to samo więc na wysylke sie skladamy. Wyjdzie po 15 zl ![]() Nie moge sie doczekac !!!! Illegale, probowalas mocznikiem zluszczac piety? ;> |
|
|
|
#3070 |
|
Rozeznanie
|
ostatnio odkryty patent na białe zęby: mycie ich raz dziennie sproszkowanym węglem leczniczym. nie wierzyłam, ale naprawdę pomaga
robię to z małymi przerwami od jakichś dwóch tyg i rzeczywiście ząbki są bielsze, a najważniejsze, ze to supertani sposób
|
#3071 |
|
Wtajemniczenie
|
A skąd znasz taki patent? I co to za węgiel ? Taki w tabletkach? I jak dokladnie sie to robi ?
Rozpuszczasz tabletke wegla,nakladasz na szczoteczke i szczotkujesz zeby ?Widzialam na allegro cos takiego jak czarna pasta. wybielajaca ... czyzby z wegla? |
|
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
czy to nie szkodzi zębom??
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre są te pasty z blendamed te wybielające, co często reklamują ![]() *Catherrine*, co do kremów z Rossmana, polecam krem nagietkowy babydream tu masz link do kwc :http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=29852
Edytowane przez Haylee Czas edycji: 2009-09-16 o 13:35 |
|
|
|
|
#3074 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Narc znalazłam go przypadkiem na innym forum. tam dziewczyna pisała że węgiel i kminek mieli w młynku do pieprzu, ale ja po prostu rozgniatam węgiel na proszek, nakładam na szczoteczkę (mam oddzielną do tego, bo potem robi się czarna) i myję. potem płuczę usta i myję zęby zwykłą pastą
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pasty do zębów są delikatniejsze i zawierają fluor, a węgiel może spowodować trwalsze uszkodzenia zębów - efekt węgla może będzie szybszy, ale jakim kosztem? Za kilka lat możesz żałować takiego "wybielania" i zęby mogą się szybciej psuć i być wrażliwsze na ciepło lub zimno
|
#3076 |
|
Rozeznanie
|
Co do past wybielających - od jakiegoś czasu używam Sensodyne whitening - jestem bardzo zadowolona
Edytowane przez magtru Czas edycji: 2009-09-16 o 15:07 |
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
zachęciłaś mnie do kupna tej pasty
Te z blendamed działają, ale może moich ząbków już się nie da wybielić bardziej bez zabiegów wybielających u dentysty...
|
#3078 |
|
Wtajemniczenie
|
Blen-a-med 3Dwhite nie dzialaja , ale te nowe , takie male dzialaja
Ja planuje zakup Bialej Perly - na allegro taniej
|
|
|
|
#3079 |
|
Raczkowanie
|
Ja juz zuzylam ta biala perłe- pic na wode...
(w moim przypadku) Nie pomogla ani ciut nawet na powierzchowne przebarwienia po herbacie ktora pije prawieze na hektolitry |
|
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny macie jakiś patent na odblokowanie porów ? bo coś mnie ostatnio zapchało
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
A Biała Perła nie niszczy szkilwa? Bo słyszałam o niej dobre opinie odnośnie wybielania, natomiast nikt nie mówił, o tym jakie ma działanie na szkliwo. A moje zęby i tak są słabe, przewrażliwione na zimno i gorąc itd.
|
#3082 |
|
Raczkowanie
|
Ja najpierw oczyszczam twarz, potem robie 'parowke'. Na zarozowiana od goraca facjate nakladam maske z zielonej glinki (uzywam dermaglinu- albo przeciwtradzikowa, albo oczyszczajaco-odzywcza) Potem bardzo czesto przecieram olejkiem pichtowym badz z drzewa herbacianego. I obowiazkowo nawilzenie lekkim kremem ktory nie zapycha.
|
|
|
|
#3083 |
|
Wtajemniczenie
|
Narc narazie do pięt zużywam kremu z apteki z 30% mocznika i pięty mam już prawie miękkie, a tego z mazideł jeszcze nie próbowałam
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
A jaki to krem?
|
#3085 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3086 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja byłam zachwycona Białą Perłą. Nigdy ie widziałam u siebie takiego efektu
Szkoda tylko że już nie są tak, jak w trakcie i tuz po kuracji..
|
|
|
|
#3087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3089 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p22468-Ocea...gowaciala_50ml
okolo 20 zl. Nie mogę przekonać kolezanki do Mazidel i BU.. ona twierdzi,ze gdyby te rzeczy byly takie dobre,to sprzedawaliby je w kazdym sklepie Albo robiliby takie same mazidła jak my.. W sumie coś w tym jest Czemu na polkach sklepowych nie stoja hydrolaty,kwasy,oleje.. ? |
|
|
|
#3090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). W sklepie internetowym odchodzi wiele kosztów sklepu normalnego, a poza tym może obsłużyć klientów z całej Polski ![]() A gotowych mazideł nie ma w sprzedaży gdyż są to produkty o krótkim terminie ważności, nie mają tak pięknych opakowań, ani kampanii reklamowych, nikt niewtajemniczony nie zwróciłby na nie uwagi ![]() Mój nowy patent: picie cykorii Fajnie reguluje trawienie
Edytowane przez agusia_85 Czas edycji: 2009-09-17 o 09:27 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

Np. jak idę do Rosmanna, to niewyobrażam sobie wyjść tylko z jednym produktem 

juz zamowilam sobie 100gram
Za zaoszczędzoną kasę zrobie wieeelkie zakupy w mazidłach albo innym sklepie

(w moim przypadku)