![]() |
#991 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jak podkreślić jasną cerę?
Laetitia Casta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#992 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Zadomowienie
|
Obiecany przepis na ocet jabłkowy:
Słaby Obierki z 2-3 umytych jabłek wrzuć do kamionkowego garnka lub szerokiego słoja i zalej przegotowaną i osłodzoną wodą (2łyżki cukru na litr). Garnek przykryj płótnem, obwiąż i odstaw w ciepłe miejsce na 3-4 tygodnie. Po fermentacji płyn przecedź, przelej do butelki lub słoja i odstaw w chłodne miejsce. Ja do tego przepisu dodaję jeszcze kilka kawałków samego owocu, tylko wycinam gniazdo. A w tym roku chcę na jesień zrobić ten: Mocny esencjonalny Proporcje: ->na każde 400g miazgi z jabłek: 1/2 litra wody, ->na każdy litr wody 100g cukru albo miodu, 10g drożdży piekarskich, 20g suchego razowca, ->na każdy litr soku po pierwszej fermentacji: 100g cukru lub miodu. Jabłka umyj, pokrój i wyciśnij z nich sok w sokowirówce. Sok i wytłoki wymieszaj, przełóż do szklanego, kamionkowego lub emaliowanego (nieuszkodzonego!) naczynia z szerokim otworem. Zalej ciepłą, przegotowaną wodą, dodaj cukier, drożdże i razowiec. Naczynie przykryj gazą i odstaw w ciemne miejsce, gdzie temperatura nie spada poniżej 20 stopni C. Codziennie- kilkakrotnie- przemieszaj zawartość drewnianą łyżką. Po 10 dniach przełóż sfermentowaną miazgę do płóciennego worka i odcedź sok. Przefiltruj raz jeszcze i wlej do tego samego naczynia- przedtem starannie je umyj! Dodaj cukier lub miód i mieszaj, aż się rozpuści. Przykryj gazą i odstaw w ciepłe, ciemne miejsce. Wtedy rozpocznie się druga faza fermentacji, która potrwa 40-60 dni. Po tym czasie ocet przefiltruj przez gęste płótno lub kilkakrotnie złożoną gazę i przelej do butelek, szczelnie zamknij i odstaw w chłodne miejsce. Ufff koniec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Rozeznanie
|
Znowu Cintia Dicker...
|
![]() ![]() |
![]() |
#995 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kobieto nie wiem czym sie łamiesz ..ja tez mam piegi i nie narzekam (no dobra moze czasem jak mam zły dzien a lusterko wtedy jest moim wrogiem numr jeden ![]() ![]() a zeby zamaskowac piegi uzywam samoopalacza z oriflame tinted self tan cream dzieki naturalnemu opalaniu nie musze sie nim smarowac cala wiec na dluzej starcza cena to ok24zł( w promocji ) uzywam tez sypkiego pudru chcesz to ci podam ale jak na nasze to jest drogi a mi przysyla go kolega z firmy kosmetycznej z londynu (dzieki bogu ze go mam ) prosze oto ich strona www.HQhair.com a puder to i.d bareMinerals glowa do góry piegi sa słotkie ale trzeba im pokazac ze to my tu rzadzimy a nie one pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Zakorzenienie
|
Po prostu kocham ten wątek
![]() Ale dołączę do Was dopiero jesienią, jak już będę blada. Narazie jestem muśnięta słońcem. A muśnięcie słońcem oznacza u mnie przemianę w zimę południową, choć wydaje mi się, że zimą nie jestem. Ciemnobrązowe oczy, brązowe włosy, ciemna oprawa oczu. Cera zimą bledziutka, latem szybko i mocno się opala, bez zaczerwienień. Nie mam pojęcia jakim typem kolorystycznym jestem. A, dla podkreślenia jasnej cery - prasowany puder rozświetlający Sephory, kolor ivory cośtam. Ale nie na całą twarz, tylko muśnięcie policzków. Na jasnej twarzy efekt - coś pięknego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#997 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cintia ma śliczny kolor włosów,ale on chyba pasuje tylko ciepłym typom??Jak myślicie??W ogole jaka odcień rudego pasuje typom chłodnym????Załączam kolorek ,ktory mi się bardzo podoba.Myślicie,że nadaje się dla lata-zimy?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#998 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do rudego (mój ulubiony temat a co ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Rozeznanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Zakorzenienie
|
Podoba mi się taka delikatna uroda
![]() http://www.wizaz.pl/forum/attachment...0&d=1154964303 |
![]() ![]() |
![]() |
#1002 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie farbowała fryzjerka mamy i choć tego nie chciałam też mam na głowie ciepły odcień (a cerę mam zimną) - też wyglądam jak w peruce W sztucznym świetle jeszcze nie tak bardzo, ale w dziennym, na ulicy bardzo daje po oczach to, że czyjś odcień włosów nie pasuje do odcienia skóry. Cytat:
Cytat:
![]() Też nie wiem jaką jestem porą roku. Tyle, że wcale nie próbuję tego określać ![]()
![]() |
#1003 |
Zakorzenienie
|
Ja już totalnie bzikuję, jeśli chodzi o te chłodne i ciepłe odcienie
![]() ![]() ![]()
#1004 | |
BAN stały
|
Cytat:
no bo właśnie z tymi farbami (farbuję się od lat, to wiem co piszę ![]() ![]() ![]() ![]() Pogodo - ja bardzo długo unikałam ciepłych odcieni, bom zimny typ, ale w końcu zaryzykowałam, bo od lat marzyłam o marchewkowym rudzielcu, a nie żadnych tam czerwieniach, i opłaciło się ![]() ![]() nie wiem czy ktoś to jesio czyta, bo przydługi ten post ![]() ![]() i jeszcze taka mała prywata do Pogody: zamierzasz zmienić kolor włosków na zimny brąz?? bo ja właśnie poszukuję farby w tym odcieniu i jakoś ciężko mi idzie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1006 |
Zakorzenienie
|
Troszkę się tu offtop robi, za co przepraszam
![]() ![]() Te włosy mają ciepłe odcienie, tak? (ja tego za nic w świecie nie potrafię rozpoznać ![]()
#1007 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do reszty twojej wypowiedzi: mądrze gadasz ![]() Pietruszko to balejaż i ja tam widzę i ciepłe i zimne barwy. Choć przeważają ciepłe ![]()
![]() |
#1008 |
Killing me softly
|
O, ja też będę wkrótce szukać farby w wymarzonym ,zimnym gorzkoczekoladowym odcieniu
![]() ![]()
#1009 |
Zakorzenienie
|
![]()
Cintia
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A byłam przekonana, że jestem na 100% "chłodna" ![]() ![]()
![]() |
#1011 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Pogodo, Lukrecjo - ciemna gorzka czekolada ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1012 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1013 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1014 |
Zakorzenienie
|
![]()
A ja dalej nie wiem czy rozjaśnić,przyciemnić czy walnąc sobie jakis rudy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Zakorzenienie
|
![]()
Jewel Kilcher w wersji bladej,ostatnie zdjęcie dla porównania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Zakorzenienie
|
![]()
Jenna Elfman oraz Jennifer Love Hewitt,która na tym zdjęciu nie jest może blada,ale włosy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dziewczyny co taka cisza dzisiaj??Spójrzcie na te zdjęcia...zastanawiam się ile kobiet na zamieszczonych przez nas zdjęciach ma naturalnie jasną skórę,a ile wybieloną photoshopem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a tak wracając do tematu podkreślania jasnej cery: pogoda już nie tak upalna i zaczynam się rozglądać za jakimś podkładem ![]() ![]() ![]() ![]() tu taki mały lik, o co mi biega: http://www.revlon.com/product.asp?Pr...7&Mode=catalog |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1019 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Rozeznanie
|
Cintia Dicker...Jacie ona jest taka piękna...<zaczełam płakać ze nie moge tak wyglądać>
zawsze marzyłam by być ruda z mnóstwem piegów i ten wzrost ta cera .... pomijając sam fakt że jestem krótkowłosą blondynkom a skromnym wzroscie 150cm <konusik ale bez kompleksów> ech ech ech po co te zdjecią i tak nigdy nie bede tak wyglądała co nawyzej moge sobie rude włosy zrobić !! :P ps. wie któraś z was jak nazywa się dokłądnie jej kolor włosów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.