![]() |
#1111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak podkreślić jasną cerę?
ja dosyć długo przeglądając wątek też robiłam sobie liste kosmetyków, więc ją tu wrzucę
![]() zdaję sobie sprawę z tego, że Pogoda już większość napisała, ale może coś z tego co wrzucę się przyda ![]() podkład: - Max Factor - Lasting Performance - kolor: Fair 100 wycofują go - Max factor Soft resistant kolor 01 light - max factor pan stick 12 - MaxFactor Facefinity 001 - maybelline Wonder Finish kolor Cameo - Maybelline Ever Fresh kolor Ivory - Mary Kay - full coverage foundation -Ivory 204 - miss sporty so clear 01 dla mnie za różowy - miss sporty so soft kolor: light 1 - Antystresowy z Avonu Nude nieźle się stapia ze skórą, ale chyba jednak dla mnie trochę za ciemny; Porcelain Beige - Avon rozświetlająco antystresowy- Ivory - Helena Rubinstein Double Agent - City Matt Erisu Ivory - estee lauder Ideal matt nr. 208 Ivory - Estee Lauder Lucidity 04 - Shiseido odcień Very light ivory - Kanebo Liquid Finish Pearl Ivory (nr 101) - Givenchy Teint Mirror Mat - Yves Saint Laurent nr 1 - Chanel Duoble Perfection/Vitalumiere odcien 10 Limpide - Gosh X-Ceptional Wear Make-up kolor Natural (12) - LRP, Unifiance wygladzajacy, do cery mieszanej - Deborah - Celia 13 - Clarins, Multi-Matte, 03 - L’Oreal True Match C1 idealny kolor, ale za bardzo wysusza - L'Oreal, Ideal Balance, 15 - L'oreal Air wear nr.15 (na lato, bo może być odrobinę za ciemny) - L’Oreal 15 Translucide - Lancome, Teint Idole - Lancome Adaptive - Lumene w sprayu - Lumene velvet matte nr 1 - Lumene Velvet Matt Ivory - Revlon Colorstay, Ivory, revlon colorstay 01 - Revlon z kompleksem Botafirm - odcień Fresh Ivory - Diorlight 100 - Diorskin eclat satin kolor o nr 202 - Bourjois Le Nu Vous Va si Bien - chyba odcień nr53, ivory baza: - biała bazy rozświetlająca Shiseido (Blanc Perle) puder: - rozświetlający Sephora Warm Ivory - Oriflame nabłyszczające perełki boskie ![]() - meteoryty winter radiance - puder sypki clinique krem z filtrem - twarz: - LRP - Avene - Bioderma - Vichy rozświetlacz w płynie: - revlon bare light Na dolegliwości trądzikowe: - skinoren peeling: - Oceanic, AA Cera wrażliwa, Peeling krem-maska oczyszczająco-złuszczająca maska: - serum-maseczka kasztanowa Bielenda maseczka z ogórka lub gotowanego ziemniaka ze śmietaną „rozcieram brutalnie świeży ogórek, odsączam sok (czasem dodaję trochę gęstej śmietany), jeszcze tę papkę rozcieram i nakładam na twarz. Inna metoda to peeling z ogórkiem i cukrem. A maseczka z gotowanego ziemniaka to istne cudo. Nie czekam, aż ostygnie, tylko go rozpłaszczam z mlekiem lub śmietanką i nawalam na twarz” Przepis na promienną cerę Chcesz mieć gładką, jasną twarz? Oto przepis na cudowną maseczkę: Do garnka wlej 0.25 litra mleka i ugotuj w nim ziemniaka. Gdy będzie już miękki, rozgnieć go w garnuszku , a do papki dodaj jeszcze żółtko. Maseczkę ostudź i nałóż na twarz na 10 minut. Zmyj letnią wodą Maseczka z ogórka Kroimy w cieniutkie plastry świeżego ogórka i kładziemy na buzię. Przykrywamy ją na ok. 10 min wilgotną gazą lub ręcznikiem. Ogórek ma właściwości rozjaśniające. wrzucam tylko to, co do pewnego momentu pojawiało się w wątku, a nie to, czego używam [dermacol 211 i puder golden rose 405 Pogoda napisała] a teraz czekam sobie na biały podkład i puder, więc jak go dostane - napisze ![]()
#1112 |
Raczkowanie
|
boskie zdjęcie znalazłam-niejaka Julie Orton
nr 2 niejaka restless ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Wtajemniczenie
|
Restless, urodziwa z Ciebie niewiasta
![]() ![]()
#1114 |
Killing me softly
|
Pogodo, kawał dobrej roboty
![]() ![]()
#1115 |
Zakorzenienie
|
Dorzucam biały podkład Star Gazer
![]() ![]()
#1116 |
Raczkowanie
|
Avon natural personal match liquid foundation kolor ivory jest jaśniutki przynajmniej jak dla mnie....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1117 |
Rozeznanie
|
![]()
#1118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1119 |
Wtajemniczenie
|
Loviso, jak ja bym chciała też używać takiego fioletu na oczach
![]() ![]() ![]() Pogodo i cmoksiu wielki ![]() Może wypowiedzmy się na temat czerwonych błyszczyków dobrych dla bladej cery, hmm? Jestem ciekawa czego używacie, bo ja Prismatic Astora w odcieniu Volcanic Ruby, jest cudny dla chłodnych cer ![]() W załaczniku moje zdjęcie do galerii "bladolicych", zdjęcie jest ze zlotu wizażowego i chyba nie muszę pisać, która to ja ![]()
#1120 |
Raczkowanie
|
restless, najpierw spojrzałam na fotki które dołączyłaś i pomyślałam że to jakieś 2 modelki/aktorki, a to Ty!
![]() Anka, jaka Ty <komplement>blada</komplement> ![]()
#1121 |
Zakorzenienie
|
Aniu, Tobie też fiolet pasuje, moim zdaniem
![]() ![]() Co do błyszczyków, to raczej nie używam. Jesli już, to takiego zwykłego z Collection 2000, nr 20 (nude). Ma fajny kolor (naturalny) i ogólnie jest ok, nie klei się ani nie śmierdzi chemicznie ![]()
#1122 | ||
Killing me softly
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Od siebie dorzucę niezmiennie Inglot Fruits in Ice, Cherry Duo- dość kryjący i ładnie czerwony. Mało jest czerwonych błyszczyków o chłodnym odcieniu- na rynku króluje róż ![]()
![]() |
#1123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do czerwieni dla zim. Zacznę od lekkiej dygresji, czyli szminki. Ostatnio zakochałam się w szmince Avonu - Red 2000. Spodziewałam się cegły, albo krwi... a to piękna, lśniąca, nasycona malina. Nie, malina to mało - to cały koktajl malinowo-truskawkowy. Szok, tym bardziej że w katalogach wyglądało to na nijaką czerwień. Polecam wymęczyć konsultantkę o próbkę i przetestować. Natomiast błyszczyki - miałam ten z APC, ale niestety - za duży brokat, czy może w ogóle - brokat mnie męczy i irytuje, dlatego za długo na moich ustach nie zagościł. Za to uwielbiam błyszczyki Eveline Juicy Shine - czereśniowy jest przecudny. Zero drobinek. Tu można podejrzeć kolory, chociaż minimalnie się różnią od rzeczywistych. P.S. Przypomniał mi się jeszcze sephorowski "Lakier"; niestety ostatnio coś ubogo w kolory... Link. Jest niezniszczalny. Aha, jeszcze się cofnę do poprzednich postów. Aniu, piękna cera! Fiolety niestety często podkreślają zaczerwienienia czy różowy odcień cery, więc trochę pewnie potrwa, zanim znajdziesz fiolet doskonały (;
Between men and women there is no friendship possible. There is passion, enmity, worship, love, but no friendship. Oscar Wilde Edytowane przez rachela Czas edycji: 2006-08-15 o 01:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Zadomowienie
|
anka20-> no cóż...będąc facetem zawiesiłabym oko na pewno na tobie
![]() trzeba dbać o swoje dziedzictwo słowiańskie księżniczki !! ![]() a kobietki powiedzcie mi, gdzie można kupić biały puder/podkład w płynie?? żeby mniej więcej uzyskać taki oto efekt .... http://viewmorepics.myspace.com/inde...a-815db21bc857 |
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() Loviso, niestety mam podkrążone oczy i wyglądam jak pobita we fioletach ![]() ![]() Lukrecjo muszę wypróbować te Cherry Duo, miałam z Inglota tylko Vanilla Duo, też fajny ![]() ![]()
#1126 |
Wtajemniczenie
|
Wrr gdzie ja bylam jak zakladalyscie ten watek?? Mam jasna-szara cere i nie od dzis zastanawiam sie co ze soba zrobic, zeby jakos wygladac schludnie. Musze uwaznie przejrzec caly watek
![]()
#1127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja właśnie czekam ![]() ok, ja też się swoją bladością pochwalę (mimo że i tak się nią chwalę na MM, ale tutaj jeszcze nie ![]()
![]() |
#1128 |
Rozeznanie
|
Carolina Fontaneti
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Zadomowienie
|
Witam Wszystkie Jasnocerowate!!!!!
Melduje sie kolejny bladzioszek. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Troche piegów na ramionach mam....zima będę kombinowac zeby je rozjaśnić ![]() Moaj bladość mi wcale nei przeszkadza ![]() ![]() ![]() ![]()
Skąd wiesz jak smakuje jabłko, jeśli patrzysz tylko na drzewo. Skąd wiesz jak smakuje miód, kiedy patrzysz tylko na pszczoły. Nie oceniaj mnie.... Moje blogowanie: http://okiemidlonmi.blogspot.com/ ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1130 |
Zadomowienie
|
p.s. wątek czytałam dwa dni
![]()
Skąd wiesz jak smakuje jabłko, jeśli patrzysz tylko na drzewo. Skąd wiesz jak smakuje miód, kiedy patrzysz tylko na pszczoły. Nie oceniaj mnie.... Moje blogowanie: http://okiemidlonmi.blogspot.com/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Rozeznanie
|
Olga Patushenkova
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
Zadomowienie
|
i jeszcze coś
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Rozeznanie
|
Tina Baltzer...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1134 |
Rozeznanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Raczkowanie
|
Nie jestem pewna, czy ktoś już załączał zdjęcia tej pani, ale... prześliczna supermodelka Lily Cole jest chyba doskonałym przykładem, że blade=piękne!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Zakorzenienie
|
![]()
ANKA20,restless ale wy śliczne jesteście
![]() Właśnie poluje na czerwony lakier i czerwoną szminke,więc wasze wypowiedzi spadły mi jak z nieba ![]() Renee Zellweger ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 |
Zakorzenienie
|
ja mam bardzo fajny czerwony lakier z.. hurtowni ruchu
![]() ![]()
#1138 |
Zakorzenienie
|
Daria czy ty masz soczewki????Bo kolor twoich oczu mnie rozwalił
![]() Dalej Renee ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Zakorzenienie
|
![]()
Jeszcze jakies zdjęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Zakorzenienie
|
![]()
Zdjęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.