![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak podkreślić jasną cerę?
a ja zapomniałam napisać, że jak byłam w Nałęczowie to jedna pani do której chodziłam na różne zabiegi bardzo chwaliła moją bladość
![]() ![]() ![]()
#1202 |
Rozeznanie
|
Niv nie wiem czy
![]() ![]() ![]() Anamnezis ![]() A ja właśnie teraz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1203 | |
Killing me softly
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1204 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do zdjęć modelek, które zamieściłyście tutaj, to ja wolę się nie patrzeć z pożądaniem na te modelki bo wiem, że raz photoshop, dwa odpowiedni makijaż i światło i dlatego takiego koloru nigdy nie osiągnę. Poza tym na zdjęciach wychodzi się inaczej. Mam kilka zdjęc na których podoba mi się moja buzia bo jest fajnie blada, a w rzeczywistości to kicha ![]() Cóż ![]() Pozdrawiam wszystkie bladolice i dziękuję za przywitanie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Rozeznanie
|
przecież o tym rozmawiamy nie ?? o podkreśleniu jasnej skóry zdjęcia modelek pokazują że poprzez odpowiedni make up można się poszczycić właśnie takim efektem ;* pozdr
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do ![]() ![]() ![]() ![]() Zuni wiem, zły humor miałam i musiałam sobie pomarudzić, mam tak co miesiąc... A propos, Madonna miała wczoraj urodziny ![]()
![]() |
#1207 |
Zakorzenienie
|
hej!!!
jestem tu od wczoraj , nie przeczytałam jeszcze całego wątku bo jestem niecierpliwa a bardzo ucieszyłam się jak zobzczyłam temat o białej cerze ![]() obejrzeałam kilka fotek niektóre dziewczyny nie są wcale takie białe przynajmniej nie tak białe jak ja ![]() tak naprwdę w makijażu to w zasadzie maluję tylko rzęsy na ciemny granat który na ogólnym tle wygląda prawie jak czarny na usta błyszczyk bezbarwny lub lekko różowy , na policzki nie kładę różu bo na mojej skórze najjaśniejszy i najdelikatniejszy kolorek wygląda tak jakbym malowała się sokiem z buraka hahahhaah pozdrawiam wszystkie bladolice buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Zadomowienie
|
neska-> to z ciebie prawdziwa skandynawka!!
co do tematu nieakceptowania bladości: faktycznie, jak się nie jest opalonym to od razu otoczenie twierdzi, że jest się chorym, nie wychodzi na dwór, ma się anemię, etc. ja nawet miałam kilka już dyskusji z moją koleżanką "zakurzoną" na ten temat, bo ona koniecznie chce żebym chodziła w samych białych ciuszkach i się opalała w lato."No bo przecież wyglądasz tak...blado..." (a wcale nie jestem aż taka jasna z natury, po prostu moją bladośćpotęguje ciemnyu kolor włosów i ubrań plus ciemny makijaż...) pozdrawiam wszytskie nowe wizazanki na tym wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Raczkowanie
|
Neska- załącz swoje zdjęcie, błagam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Rozeznanie
|
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1212 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie jesteś podobna do tej ślicznej pani... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Zakorzenienie
|
kurde mam tylko z telefonu i tam nie widać jak jasne mam włosy ale koloryt jak najbardziej
i niech ktoś pokaże czy jest bielszy heheheheh ??? ![]() nikadomi niestety nie jestem do niej podobna jest ona nie jest tak blada jej cera ma śliczny złoty blask........... |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Rozeznanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jesteś piękna, masz bardzo delikatną i arystokratyczną cerę.A jeśli chodzi o podkłady...może Lasting Performance nr 100 (fair) z Max Factora byłby dla Ciebie dobry? ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 |
Zakorzenienie
|
Neska, wow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Zakorzenienie
|
max faktor za ciemny tzny zółty
![]() a tak wogóle myślę że jeśli chodzi o makijaż tak jasnego lica to im mniej tym lepiej, kedyś byłam na pokazie makijażu i udało mi się wepchać jako tzw pani do pomalaowania i dowiedziałam się paru rzeczy że np róż w naszym przypadku nie jest konieczny ,bo lepszy żaden niż za ciemny usta głównie błyszczyki półtransparentne [ ja szminek wogóle nie używam bo bardzo mnie postarzają a poza tym są w porównaniu ze mną zbyt jaskrawe] tusz do rzęs nigdy czarnych [chyba że jesteś brunetka] dla blondynek tylko brąż czekoladowy i granat a jaeśli chodzi o podkład to pani wykonująca makijaż nie miała tak jasnego choć zarzeała się że na pewno coś dobierze ale zrobiła sprytną sztuczkę nałożyła mi najjaśniejszy jaki miała a potem rzuchwę noś i kości policzkowe poćiągnęła białym perłowym cieniem do powiek tzn nzłożyła go gróbym pędzlem do pudru i delikatnie musnęła te miejsca i muszę przyznać że tważ nie różniła sie bardzo od szyi a wyglądała tak jakoś śiwetliście |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Zakorzenienie
|
![]()
neska951 jestem pod wrażeniem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nikadomi ty wredoto ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
![]()
A wiecie,że ja też tak mam,że na codzień zupełnie nie dostrzegam swojej bladości??A potem widze swoje zdjęcia i się dziwie,jak to możliwe,że taka biała jestem??Sztuczki jakieś??
![]() Przeglądałam dzisiaj z nudów jakąś gazete o makijażach i wyczytałam ,że jest kilka typów azjatek i jeden z nich ma jasną,mleczną cerę i czarne włosy ![]() ![]() ![]() Acha i jeszcze wyczytałam,że przy chłodnym typie należy stosować bardziej zółte podkłady,które ją ładnie ocieplą ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1220 |
Przyczajenie
|
hej, ja też mam jasną cere i strasznie trudno się opalam ( naszczęscie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Zakorzenienie
|
![]()
METEORITES WINTER RADIANCE właśnie sprawdziłam na KWC co to za cudo i cena mnie powaliła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Zadomowienie
|
OMG. Przeczytanie całego watku zajęło mi bite dwa dni... Zreszta jak widziałam nie mi jednej.
![]() Boli mnie tyłek i kolana, od podkurczania nóg na krześle. Ale przebrnęłam i mysle ze nalezy mi sie order jakis, odznaka moze ![]() ![]() ![]() Jakies 1,5 miesiaca nie było mnie na Wizażu, a to ze teraz trafiłam na ten wątek to chyba manna z nieba. Moje kryzysy polegają na tym ze mam dość przytyków znajomych, oglądania na ulicy, w TV południowych typów urody, jakby sie uparł to nawet słuchając radia mozna sie zniechecic do bladości, konsekwencją tego jest zazwyczaj zakup karnetu... w solarium. Wstyd sie przyznac bo z kolorówą lubie sie bawić, ale do tej pory nie miałam pojęcia jak podkreslic atut jasnej cery. W swoim zyciu widziałam na ulicy dwie (nie przesadzam, bo pamietam jak wygladają) kobiety którym do twarzy w alabastrze, bo potrafią to podkreślic, uwydatnic, zatuszowac co trzeba. Ja bez makijażu przypominam Wizażanke, którą przed chwilą wyciągnięto z Wisły, przynajmniej tak moge sobie ją wyobrazic ![]() Oczy kolor zielony. Na dzien dzisiejszy, włosy mam na ciemnego szatyna, ale juz kupiłam farbę by je rozjaśnic - ciemny blond. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Na wszelki wypadek kupiłam profesjonalną farbę, żeby nie wyszedł mi zielony. Przechodząc powoli do sedna moich wywodów ![]() Chyba przez otoczenie zle sie czuje w swojej skorze ![]() Ale... Boże chron mnie przed zmianą decyzji... Postanowiłam zainwestowac w te moje atuty ![]() Przejrzyjcie prosze nad zakupem czego sie zastanawiam... odcienie dobiore jak juz odzyskam to co natura mi dała i pojade do douglas'a, zeby przetestować. http://www.allegro.pl/item120748344_...wyprzedaz.html http://www.allegro.pl/item120165528_..._niska_ce.html http://www.allegro.pl/item121207225_..._rodzaju_.html http://www.allegro.pl/item121374303_...per_cena_.html Kosztowna ta decyzja, ale przewidując wasz entuzjazm - SŁUSZNA ![]() ![]() Aha, chyba kazda z was uzywa filtrów do twarzy. Ja po uzyciu czegokolwiek z filtrem na twarz, czuje ze moja skora sie dusi, bo wszystkie te specyfiki mają bardzo tłustą konsystencje... ![]()
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
Niv ja też tego nie widzę na codzień nie zastanawiam się nad tym że blada jestem nie mam na ty punkcie jakiejś obsesji chociaż o skórę dbam rzetelnie
a co do podkładu to niestety mam cerę mieszaną więc używam podkładu tylko na nos czoło i brodę wygląda to świetnie bo maski brak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Przyczajenie
|
hej niv, cena METEORITES jest piorunująca, ale efekt też. Warto zainwestować. A jeśli nie masz kasy to zerknij czasem na allegro - mozna tam znaleźć perełki za niewielką sumę (duuużo taniej niż w sklepie).
Sama kupiłam je na allegro w grudniu i będę ich jeszcze dłuuugo uzywać, bo są bardzo wydajne. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Raczkowanie
|
Carrie, nie rozumiem po co Ci ta ziemia Egipska i takie ciemne brązowe kulki. Jasną cerę podkreślają raczej kulki w kolorach pastelowych (róż, błękit) wszystko bardzo jasne.
http://www.guerlain.co.jp/index_makeup.html "Meteorities" pierwsze od lewej pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zrobilam fote w sztucznym swietle i wyszlo troche zóltawo - kolorki to perlowy sniezno-biały i perlowy jasny brudny roz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ziemia egipska, jak wyczytałam na wizażu pierwsza warstwa nie opala, a chciałam ją do rzezbienia rysów twarzy, bo do tej pory używałam do tego rożu Inglota nr.75 - dosyc ciemny... Hmm...
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja slyszalam ze ziemia daje "rdzawy" efekt ... i ostatecznie do modelowania kupilam amber brozne. Ziemia ma tylko jeden kolor i rzeczywiscie - jak rdza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |||
Rozeznanie
|
Neska 951 ta Pani mówiła konkretnie o Tobie, czy owszystkich bladolicych? Bo jeśli o wszystkich to ja się z nią nie zgadzam, moim zdaniem o tym czy majujemy się mocno, czy delikatnie decydują rysy twarzy, a nie kolor karnacji
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.