![]() |
#1801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak podkreślić jasną cerę?
hm.. może to dziwne, ale zauważyłam, że moja raczej chłodna cera z ogromnymi tendencjami do czerwienienia dobrze się czuje z żółtawym podkładem antystresowym Avonu (Nude). Tak sobie nawet wydedukowałam, że przecież korektory na zaczerwienienia są raczej żółte więc chyba mi się nie zdaje
![]()
#1802 |
Zadomowienie
|
Też mam dylemat związany z podkładem
![]() Potrzebny na teraz!A nie moge się zdecydować ![]() Pomózcie ![]() pzdr
#1803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aniu - cieniami pomaluję się dopiero jutro, bo wciąż jestem w rozsypce (rozkłada mnie od dwóch tygodni przeziębienie, a dziś jest apogeum choroby - prycham, kicham i smarkam ![]() Edytowane przez agnieska Czas edycji: 2006-10-01 o 20:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Zadomowienie
|
cmoksia: hm korektory na zaczerwienienia są chyba zielone, ale głowy nie dam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Zakorzenienie
|
agniesko dziękuję bardzo za zdjęcia
![]() ![]() jeszcze raz dzięki za zdjęcia ![]() chyba sprobuje z tym MK
#1806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zielony - wspaniale pokrywa popękane naczynka, krostki, małe zaczerwienienia. Jeśli pojawił ci się na policzku tzw. czerwony pajączek, zamaluj go korektorem w kredce. Gdy wyskoczyła ci krostka, posmaruj ją antybakteryjnym korektorem w emulsji z zielonym pigmentem, który nie tylko ją zatuszuje, ale i po jakimś czasie zmniejszy. Zawiera bowiem przeciwbakteryjny kwas salicylowy i glukonian cynku oraz działającą łagodząco alantoinę. Możesz go stosować kilka razy dziennie. Natomiast zaczerwienioną skórę przykryj preparatem w kompakcie; nanieś go aplikatorem z gąbeczką, a potem lekko wklep. Liliowy, łososiowy - tuszuje żółtawe plamki i małe zielonkawe sińce. Namaluj nim małą kropeczkę, po czym ją delikatnie rozetrzyj. Żółty - idealnie sprawdza się przy maskowaniu niebieskawych i fioletowych blizn po poparzeniach oraz siniaków. Wybierz kosmetyk o konsystencji kremu. Nanieś odrobinę aplikatorem, a następnie wklep go w skórę opuszką palca. Beżowy - jest nazywany neutralizatorem. Można przykryć nim przebarwienia i piegi albo zastosować go punktowo na podkład w miejscu piegów. Bardzo jasny beż sprawdza się pod oczami, gdy skóra jest ciemniejsza i lekko zapadnięta. Odbijając światło, trochę ją uwypukli i cienie staną się mniej widoczne. Mała ściągawka: Koło chromatyczne (używają go wizażystki firmy Av'ne) ma wszystkie kolory. Poszukując idealnego odcienia korektora, znajdź na kole kolor odpowiadający barwie mankamentu skóry, który chcesz zatuszować. Aby to zrobić, użyj kosmetyku w kolorze znajdującym się po przeciwnej stronie tego miejsca na kole. I tak np. kolorem przeciwstawnym do czerwonego (popękane naczynka) jest zielony, a do fioletowego i niebieskiego (siniaki, blizny) - żółty, zielony. gdzie można znaleć to 'koło chromatyczne'? chociaż zdjęcie?
![]() |
#1809 |
Zadomowienie
|
Agniesko z nieba mi spadasz!
Czyli dermablend jest dla Ciebie obecnie #1 wśród podkładów? Który jego odcień posiadasz? MK wygląda bardzo lekko i transparentnie. Zbyt transparentnie jak dla mnie ![]() I jeszcze jedno pytanie- czy używałaś może LRP Unifiance, ale Optic smoothing i mogłabyś porównać go z w/w dwójką? |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dermablend jest dla mnie numerem 1 pod względem krycia, to napewno. Mogę zrobić nim szybki makijaż, bo, choć narzekałam że wciąż nie jest tak jasny jakbym chciała, nie robi dużej różnicy między twarzą a szyją i ma całkiem niezłe krycie (choć i tak blizny trochę prześwitują). Na minus - szybko traci świeżość, jest średnio trwały i trzeba kontrolować błysk. Odcień - najjaśniejszy, chyba 15? Optica z LRP nie używałam, mam za to w słoiczku (co za krycie ![]() ![]() ps. nie przejmuj się tymi zakreśleniami, to dla siebie samej zrobiłam bo mnie ilość podkładów zaczęła denerwować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Zadomowienie
|
No właśnie ciężko mi tego optica ocenić pod względem kolorystycznym. Niby jest beżowy- bez różu i żółci, ale.. jak rozcieram go na mojej żółtej wewnętrznej części ręki, ładnie się wtapia. Jednak na twarzy jest dla mnie zbyt różowy i zbyt ciemny. Mimo to od roku się z nim nie rozstaję, bo nie zapycha porów (a mam z tym ogromny problem), dobrze kryje (rzecz jasna nie tak, jak korygujący), ma fajną konsystencję. Gdy potrzebuję solidniejszego krycia, mogę śmiało położyć go więcej- nie zrobi tapety. Tylko szybko twarz się po nim świeci. Niestety, gdyby nie rozbielenie filtrem i skrobią nasza znajomość okazałaby się krótsza, a i tak bez posmarowania szyi i dekoltu widać różnicę. Więc pozostaje mi szukać dalej..
EDIT: a który nr miałaś tej próbki w słoiczku? ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1812 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Zadomowienie
|
A czemu w słoiczku jak na zdjęciu jest jeszcze w tubce?
![]() Yves Saint Laurent (Teint Mat Purete) ma niezłe kolory, ale ostatnie recenzje nie sa zbyt pochlebne i boję się silikonów. Dość już mam tej zabawy z podkładami. |
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Zadomowienie
|
Gosh powinien być w Naturze albo w Galerii Centrum (ostatnio widziałam całe stoisko w obu tych miejscach w Szczecinie). Jeśli chodzi o X-Ceptional Wear, to miałam odcień 11, czyli Porcelain, a 12 nie miałam, ale 11 jest b. jasna, dobra dla Zimy (sama nią jestem). Widziałam też w sprzedaży odcień 01 Ivory, ale nie sprawdziłam, jak w rzeczywistości wygląda.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to jest to: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...p?produkt=6781 ja zamierzam zużyć dwie-trzy tubki i spróbować czegoś z kryolanu. A i może dorwę double agenta HR ostatniego, najjaśniejszego, ale to jeszcze w tym miesiącu bo pewnie się nie ostanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1816 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też się przymierzam do kryolana. Tylko wolałabym mieć możliwość pomacania go przed zakupem.. Dzięki serdeczne za zdjęcia i opisy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Rozeznanie
|
agnieskasory za offtop ale masz sliczna cere - bez ani jednego zaskornika... !! jaki jest Twoj program pielegnacyjny (domyslam sie ze filtry+kwasy, ale jakie kwasy?) bo chce oczyscic cere po zmaganiu sie z tradzikiem zostalo mi duzo zaskornikow i podkornych grudek i ciagle mi cos wysakakuje ;/ no i jeszcze te blizny i przebarwienia... i zabardzo nie wiem co zastosowac (mysle nad zorackiem..)
#1819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli chcesz przy okazji zlikwidować blizny, to bierz retinoidy. Ja narazie silniejsze odpuściłam (raz, że TCA, dwa - nie chcę się orzy okazji użerać ze skórkami), czeka już na mnie Diacneal - nie lubię AHA, ale ma też retinaldehyd ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1820 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przepraszam za OT ![]() a co do podkladow dla jasnolicych to ja polecam pan stik nr 12 choc dla mnie jest leciutko za ciemny i uzywam go jako korektor ![]() ![]()
![]() |
#1821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1822 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Wtajemniczenie
|
Agniesko, szkoda że w swoich podkładowych zbiorach nie masz Gosha najjaśniejszego... Byłabym ciekawa, jak on pasuje do takiego odcienia karnacji, jak Twoja, bo czytając Twoje posty dochodzę do wniosku, że mamy podobną.
#1826 |
Zadomowienie
|
Cmoksia: ehh wszystko cacy ale mam tylkko żółto - beżowu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kwestii wycofywania-niezbadane są wyroki dystrybutorów na Polskę, więc to jest dla mnie jak najbardziej możliwe ![]() Gosik - nie mam, ale jestem nim zainteresowana, więc kto wie - może się pojawi kiedyś. Narazie podczytuję wszystkie opinie o nim i też jestem ciekawa jak on się ma np. do MF LP 100 edit: zaczęłam przerzucać archwium pod kątem lp 100 i owszem, znalazłam opinie już z grudnia 2003 roku - ale ilość tych osób mogłabym policzyć na palcach jednej ręki, więc widać nie był szeroko rozpowszechniony; większość dziewczyn za najjaśniejszy podawała nr 101. Zwracam honor ![]() ![]() ![]() Edytowane przez agnieska Czas edycji: 2006-10-01 o 21:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wiesz, moja mama miała ten podkład jakies 2 lata temu, a ona kupuje kosmetyki tylko w drogeriach, więc musiało to być jako tako dostępne, skoro pojawiło się w mojej małej mieścinie [mama uznała, ze za jasny i po jakimś czasie wyrzuciła ![]()
![]() |
#1829 |
Przyczajenie
|
przepraszam, ale dopiero dotarłam do kompa
![]() jestem zimą - jasna skóra, bardzo ciemne włosy i szaro-niebieskie oczy - używam Gosha 11 - tylko jednak dokładam do niego kropelkę (mieszam na dłoni) ciemniejszego (hehe ciemniejszego=naturalnego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Rozeznanie
|
A ja właśnie zaprzyjaźniłam się ostatnio na powrót z kremem Lysanel
![]() Ale może pomyślę jeszcze o czymś pomocniczo ![]() A wiecie może Dziewczyny jak owe podkłady Kryolanu mają się do parsola? Bo znalezienie odpowiedniego podkładu w naszym przypadku to istna masakra, a znalezienie takiego, co by się nie gryzł z filtrami to dopiero zadanie specjalne ![]() Na pocieszenie: Idealna Bjork
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.