![]() |
#1891 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak podkreślić jasną cerę?
Zdjęcia z reklam,głównie perfum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1892 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1893 |
Zakorzenienie
|
Czy ktos wie,co z Pogodą,Darią,nikadomi i resztą dziewczyn ,które juz się tutaj nie udzielają ??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1894 |
Rozeznanie
|
Lara Flynn Boyle w "Facetach..."
![]() ![]() ![]() Niestety lubi się przypiekać ![]() ![]() ![]() ![]() PS. Jak się nie udzielam jak się udzielam?
#1895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to się nie udzielają? ![]() a kto tu o Bridged Jones pisze? albo o albinoske wypytuje? ![]()
![]() |
#1896 |
Zakorzenienie
|
Ok,ok,nie bijcie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1897 |
Zakorzenienie
|
spokojnie, nikt nie zamierza Cie bic
![]() aż mi się miło zrobiło, że ktoś o mnie pamięta ![]() ranny ptaszek? oj, ja zupełnie odwrotnie - totalna sowa ![]()
#1898 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki kochane, możecie mi coś poradzić? Otóż zastanawiam się nad kupnem perełek takich jak np pierre rene ( mix fioletu, białego, zielonego itd.) ale powiedzcie mi co takie perełki naprawdę daja na twarzy. producent mówi o rozświetleniu ale chciałabym poznać Wasze opinie jak jest naprawdę i czy warto zainwestowac w taki produkt. Dodam że mam bardzo bladą cerę, bardzo jasne naturalne blond włosy w kolorze słomkowym, niebieskie oczy, chłodna karnacje i nieregularne rumience, ktore wyrownuję bladym podkładem.
Jeszcze jedno pytanie: mam kwadratową twarz i muszę wyszczuplac ją brązerem, żeby nie była taka szeroka. Jednak brązer ujmuje twarzy świezości, a blada cera jej potrzebuje. Zastanawiam się więc czy warto kombinowac z różem? i wogóle jak go nakładac skoro twarz jest juz "zajęta" przez cholerny brązer? pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1899 |
Raczkowanie
|
mam podobna urodę do tej dziewczyny, może łatwiej Wam bedzie mi doradzic
|
![]() ![]() |
![]() |
#1900 |
Zakorzenienie
|
te perełki z tego co czytałam w innych wątkach, właśnie rozświetlają twarz i są lekko korygujące, ale jak to korygowanie wygląda, to ja nie wiem
![]() co do kwadratowej twarzy, to wrzucam to, co znalazłam, może Ci coś pomoze mysle, ze to tez (a moze i przede wszystkim to) moze Ci sie przydać ![]()
#1901 |
Zakorzenienie
|
W tym poście 1092 chyba, tam gdzie wklejone sa zdjęcia dziewczyn... wy wszystkie macie taką niskazitelną cere
![]() ![]()
#1902 |
Wtajemniczenie
|
To ja Cię witam szczególnie letnio i ciepło
![]() ![]() Sovilo, nie wszystkie... ja mam trądzik ![]() ![]()
#1904 |
Przyczajenie
|
Chylę czoła przed Bladolicymi!
Chciałabym się czymś podzielić. Właściwie to nawet kilkoma sprawami. Zdesperowana po przeżyciu czegoś wrrr takiego [w sklepie, do którego chodzę chyba od dwóch lat, ekspedientka nagle wypaliła: "A pani to na urlopie w tym roku to była? Bo taka blada, może chora...No strasznie blada jak ściana"...] wpisałam w googlach "bardzo jasna karnacja". Trafiłam tutaj. Nie jestem sama jak widzę... ![]() Białoskóra, z kroplą różu i niebieskości ["lato"], szaroniebieskooka, solidne piegi [piegi?"spiekłam raka" jako dziecko, skóra zeszła i ślady zostały, z grubsza jak piegi, bądz...hmmm...tygrysie cętki wyglądają, plamki szaroburawe takie po prostu], włosy mysioszarobrązowe...obecn ie ciemny brąz z jaśniejszą grzywką [były już i czarne i niemal blond i przez kilka lat rude i czerwone], brwi "niemal brak", obecnie widać, bo henną brązową przyciemnione. Zdolności do opalania - brak. Owszem i etap usilnych starań solaryjnych zaliczyłam...eeeech...szk arłat, skóra jak papier, jakieś wysypki, plamy, efekty mizerne, strata czasu [samoopalczami się intensywnie wcieranymi ratowałam]...ale presja "środowiska" była, bo jak się fika nogami na scenie [taniec przez 16 lat] to trzeba wyglądac "zdrowo" , ech. Tylko na lekcjach baletu wyglądałam..ładnie w swojej ocenie, bo ...blado ![]() Ten etap życia już za mną - i dobrze, choć kompleks "bladziocha" pozostał. O gorzkiej momentami egzystencji wśród naszego "tolerancyjnego" społeczeństwa wspominała niejedna z Was, radzicie sobie z tym świetnie, jesteście dumne z siebie [zazdroszczę], a ja - nie umiem się przełamać ...boli każdy rzucony w "prostocie ducha" tekst, każde "zaplecowe", latem wykrzyczane zawołanie, z których "bladzioch" i "ściana" to najłagodniejsze określenia. I te "zatroskano-zafascynowano-pogardliwe" spojrzenia "blondź-piekarników". Nawet na plaży nudystów wzbudziałam sensację, a jeden facet wprost..zrobił mi zdjęcie, "bo nigdy nie widział kogoś tak, kurna, białego". Że całkowicie mnie zatkało, to stało się- tak szybko i stało się. Potraktowano mnie jak zwierzątko w zoo, ot, "alien, kurna, normalnie", ciekawostka...grrr ![]() i piwnomięśniawych brzucholi "będę bezpieczna". O słodka naiwności... ![]() Chlip. Przepraszam, że aż tak zasmęciłam, tak chaotycznie, no i to już w pierwszym swoim poście tutaj [i na jakimkolwiek forum w ogóle], ale mi się "ulało" ![]() ...i pomyślałam, że wśród innych cudnie białych zrozumienia krzynę znajdę. Znajdę? No [siorb] już dobrze, się uśmiecham od nowa. Może z czasem ten "dar-przekleństwo" nawet docenię. Samoopalacz od wieków już kurzy się coraz bardziej gdzieś w łazience. I dobrze. ![]() Cieszę się, że i o kosmetykach i o makijażu i o ciuchach i o kolorach tyle postów innych porcelanolicych sióstr tu poczytałam. Zdjęcia przez Was wklejane...cudo! Za post-poradnik dla nowoodwiedzających serdecznie dziękuję; maseczkę z ziemniaków i śmietany wypróbuję przy najbliższej okazji. Dziękuję za wysłuchanie i za to że jesteście. Że nie jestem sama. ![]() Pozdrawiam bardzo, bardzo cieplutko. ![]() [idę spać, bo czytać zaczęłam przed północą i dopiero skończyłam, nie mogłam się oderwać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na te szare cętki to kremy na przebarwienia + filtry + serum z wit.c, wit. pp i np. pycnogenol wewnętrznie ![]() tutaj jest dobry artykuł na ten temat: http://biochemiaurody.com/DzialSun/przebarwienia.htm na podforum biochemicznym też sporo znajdziesz. Ogólnie - latem jest duże prawdopodobieństwo, że wrócą, ale będa bledsze (dzięki filtrom ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1906 |
Raczkowanie
|
Sovilo - ja bez korektora przynajmniej - a najlepiej i puder wyrównujący koloryt cery - wyglądam tragicznie
![]() ![]() czytałyście artykuł o "bladej Katie Holmes"? -> http://www.pudelek.pl/artykul/1419 . wg mnie Tom Cruise wie, co jest piękne ;D słusznie zabrania katie biegania na solarium ![]() nie mam pojęcia, czemu opaleniznę utożsamia się ze zdrowiem i zamożnością. kiedyś jasną cerę miały arystokratki. opalały się, pardon, wieśniaczki pracujące w polu. nie obrażając tu nikogo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1907 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś czytałam, że modę na opaleniznę wylansowała bodajże Coco Chanel
![]() Ostatnimi czasy jednak na wybiegach zaczyna królować jasna cera ![]() Ciekawe tylko czemu w rzeczywistości moda na opaloną skórę nadal panuje ![]()
#1908 |
Wtajemniczenie
|
bhonk`arala,witaj na forum
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1909 |
Killing me softly
|
Kupiłam dziś transparentny puder sypki Yves Rocher, z serii Luminelle. Jest jasny, jeszcze nie testowałam go na twarzy, ale pewnie nie zastąpi nieodżałowanego sypkiego Oriflame z drobinkami
![]()
#1910 |
Zakorzenienie
|
tego białego, z perłowej serii?
#1911 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1912 |
Killing me softly
|
Nie, chodziło mi o Oriflame Fine Finish Loose Powder, został podobno wycofany na amen
![]() ![]()
#1913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o, nie wiedziałam, że ma drobinki, teraz dopiero się przyjrzalam i je znalazłam ![]() EDIT: e.. jak to wycofany na amen? własnie dorwałam następny katalog (od 23. października) i jest normalnie aa moment.. teraz sie nazywa Flawless Loose Powder ![]() a co do perłowego - ja tam go lubie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1914 |
Killing me softly
|
Cmoksiu, Flawless Loose Powder to podobno następca FFLP, ulepszony na gorsze
![]() ![]()
#1916 |
Killing me softly
|
Ok, pozostaje czekać na przypływ gotówki i ciekawą promocję
![]()
#1917 |
Wtajemniczenie
|
Ja póki co używam sypkiego Vipery - odbijającego światło. Jest jaśniutki. Myślę o dry flo - jakaś zmodyfikowana mąka
![]() Ostatnio mam doła, bo bardzo mi się cera zepsuła (to pewnie skutek PMS i moich nerwów ![]() ![]()
#1918 | |
Zakorzenienie
|
ciekawa promocja jest teraz
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1919 |
Zakorzenienie
|
dubel
![]()
#1920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet mój tata niedawno stwierdził, że jestem taka blada jakbym cały czas była chora ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.