![]() |
#1981 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak podkreślić jasną cerę?
tak a propos korektora (bo CIAMPUREK wspomniała,że ma z tym problem) to usłyszalam ostatnio na TVN Style w "Salonie Piękności", że jeśli chcemy umiejetnie zamskowac cienie pod oczami to powinnyśmy użyc korektora troszke ciemniejszego od podkładu. Podobno bardzo jasne korektory w połaczeniu z cieniami pod oczami daja efekt szarości. Sprawdziłam to na sobie- co prawda nie miałam ciemniejszego korektora ale miałam podkład w tonacji beżowej i rzeczywiscie dało to dobry efekt.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1982 |
Wtajemniczenie
|
A ja nie wiem czy jestem blada
![]() ![]() ![]()
#1983 |
Zakorzenienie
|
też mam jasną . .
jak nakładam puder to wraz taka sama ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1984 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może coś doradzimy, a nawet jeśli nie, to przynajmniej powiększysz galerię bladolicych piękności ![]() Nie każde zielone cienie są intensywne - np. fajnym, delikatnym kolorem jest Bell Mousse 30 - taka pistacja przełamana złotem... To tak na szybko mi się przypomniało, ale na pewno znajdzie się dużo więcej propozycji. Cytat:
Ale jeśli Lasting Performance MF nr 102 jest dla Ciebie zbyt ciemny, to od ręki otrzymujesz licencję bladziocha ![]()
![]() |
#1985 |
Raczkowanie
|
Oto Ja
![]() Edytowane przez pocahontas69 Czas edycji: 2007-02-17 o 15:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1986 |
Raczkowanie
|
wiem, że może tu nie wygladam na taką blada jak w reczywistości ale tu wszystko jest ciemniejsze: skóra i włoski
|
![]() ![]() |
![]() |
#1987 |
Raczkowanie
|
pocahontas69 - no no no, sliczna kobieta z Ciebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1988 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() Widziałam ostatnio Loreala True Match C1 (najjaśniejszy).Na testerze wpada w róż i jest baaardzo jasny,ale jak na twarzy? No i cena spadła,tylko 40zł ![]() Co różu to ja używam Lumene 02 Charming Blush.Nie wiem skąd ten szał na Bourjous,testowałam i mnie nie zauroczył ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1989 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W poniedziałek pojdę do rossmana i wypróbuję testerek. Prawda wyjdzie na jaw ![]()
![]() |
#1990 |
Raczkowanie
|
Pocahontas, jakiego podlkladu pudru uzywasz ?
![]() ![]()
#1991 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
uzywam teraz nowego ColorStaya z Revlonu z technologią Soft Flex, odcien bardzo jasny - buff. pokład ( a przynajmniej ten jasny odcien) jest sredniokryjacy, ładnie wyrównuje skórę, przy czym wyglada naprawdę bardzo naturalnie. jeżeli chodzi o NATURALNOŚĆ to mam : naturalne włosy, jasniutki blond naturalne blond brwi- lubię moje jasne brwi i nigdy nie maluję ich cieniami czy kredką naturalna blada skóra - nie przyciemniam ;D naturalne długachne rzęsy - to nie są doklejane ![]() naturalny kolor tęczówki naturalne piegi na nosie - nie dorysowywałam kredką sephory ;D mam nadzieje ze wszystko wszystkim wyjasniłam i uprzedziłam ewentualne pytania ![]() pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1992 |
Raczkowanie
|
Moje Drogie, skoro już mnie zobaczyłyscie to możecie mi teraz pomóc jak mogę podkreslić swoją delikatna, blada urode.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1993 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na widok Twojej ślicznej cery i długaśnych rzęs po prostu umieram z zazdrości ![]() Przy tak idealnej cerze powinnaś obowiązkowo używać jakiegoś rozświetlacza. W sygnaturce Pogody są linki do jej postów, gdzie podane są konkretne marki. Ta złota zieleń, o której pisałam, powinna Ci bardzo pasować ![]() A czy próbowałaś kiedyś, jak wyglądasz w brązowej maskarze?
![]() |
#1994 |
Raczkowanie
|
http://www.invisionplus.net/forums/i...dheads&act=idx
kopalnia rudych zdjęć,przykład poniżej (poza tym fajne opinie do poczytania w celu podbudowania się dla rudych niedokomplementowanych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam ten sam problem, jeśli chodzi o natężenie makijażu. Zawsze wydaje mi się, że jest zbyt mocny. Podoba mi się smooky eyes i nawet kilka razy próbowałam oswoić się z makijażem tego typu w domu, ale niestety nie wyszło. Moim zdaniem ślicznie będziesz wyglądała w szarym makijażu. Blondynkom bardzo pasuje ten kolor. Moja propozycja jest taka: na dół ruchomej powieki nałóż szary cień, następnie wzdłuż lini rzęs namaluj kreskę eye linerem lub kredką, jak wolisz. Lekko wycieniuj. Przy lini dolnych rzęs też maźnij szarym i ewentualnie kredką lub eye linerem, jak wolisz. Osobiście nie maluję kreski na całej długości, mniej więcej do 1/4 i na zewnątrz. Wewnętrzne kąciki oczu rozświetlam jaśniejszym cieniem, żeby optycznie je powiększyć. Specem nie jestem, ale mam nadzieję, że coś pomogłam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1996 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1997 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ale jestescie kochane
![]() ![]() ![]() ![]() gosik.s- eksperymentowałam z podkładami rozświetlającymi - min. słynnym Recoverem Rimmela i troszke mniej znanym fluidem L'oreala z wit C ( nie pamietam nazwy) posmarowana takimi specyfikami zawsze czułam się jak latarka i jak księżyc w pelni bo buzię mam kwadratową i do tej pory nie moge się przemóc. nie mam problemu ze świeceniem sie skóry ale czy szerokiej buzce pasują rozświetlacze? no bo przeciez wszystko co jasne i świecące powiększa... maskar miałam baaardzo dużo- czarne, granatowe, niebieskie ( color trend avon) i tzw electric blue Gosha - specyficzny kolor bo żarówiasty niebieski, turkusowy ( tez avon), brazowy, sliwkowy, ciemozielony, i moro-zielony ( bourjois Coup de theathre) Jednym słowem w tuszach jestem obeznana. ale szczerze mówiąc... ja nie widzę specjalnej różnicy w którym kolorze mi lepiej... to chyba osoba "z zewnatrz" musiałaby ocenic ![]() Gosiu, twierdzisz żebym spróbowała złota zieleń..znam te cienie bell mouse...tylko zastanawiam się czy pasuje mi złota zieleń bo typ kolorystyczny mam zdecydowanie chłodny... anies5 - nie uzywam rozświetlacza bo się... boję ![]() ![]() ![]() ![]() ale się rozpisałam.... dziękuję jeszcze raz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1998 |
Raczkowanie
|
Gdzies kiedyś w naszym wątku ktoś wspominał, że nie wkejamy polskich gwiazd-jasnolicych. Otóż wczoraj przez przypadek w serialu "pogoda na piatek" zobaczyłam śliczna aktorke- Agnieszkę Wielgosz( rzadko ja widać w filmach i serialach) Jest piękna karnacja marzenie i do tego rude włosy...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1999 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Te milosc do bladej skory widac przede wszystkim w krajach gdzie jest duze zroznicowanie etniczne. Np. w NY blada skora jest powodem do dumy, ostatnio tez zauwazylam, ze wzbudza zazdrosc i zawisc. ( czytaj: nienawistne spojrzenia ciemnoskorych ![]() Bardzo sie ciesze, ze w PL nie ma juz takiego "cisnienia" na solarium, ale niestety uplynie jeszcze sporo czasu zanim ulice zapelnia sie zafiltrowanymi cialkami. Pozdraiwam ![]() p.s Pocahontas - wygladasz swietnie ( arystokratyczna dama z klasa )
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2000 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mi osobiście do jasnej cery pasuje jedno i drugie, byle nie razem - to ewentualnie tylko na jakąś mroczną imprezę ![]() ![]() ![]() ![]() Pocahontas - ależ Ty masz dobrze, że nie nosisz okularów ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2001 |
Wtajemniczenie
|
jak widze wsze problemy z podkładami to naprawdę to naprawdę idzie się załamać...
#2002 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak nie sprzyjam ![]() ![]() Ale tak na poważnie to muszę się zgodzić ![]()
![]() |
#2003 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() aha - ja musze malowac rzeski bo mam blond, a ty czarne więc nie narzekaj ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2005 |
Zakorzenienie
|
właśnie henna to świetny sposób sama jej używam od wielu lat ,ale tylko czarnej ,bo brązowa wychodzi na moich białych rzęsach rudo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2006 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2007 |
Raczkowanie
|
c.d. zdjęć
|
![]() ![]() |
![]() |
#2008 |
Raczkowanie
|
następne...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2009 |
Raczkowanie
|
ostatnie na dziś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() EDIT: http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1161528711 <- ideał ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.