![]() |
#2671 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak podkreślić jasną cerę?
a tu kawałek mnie
![]()
Edytowane przez olenkaaa_1 Czas edycji: 2006-12-03 o 17:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Zakorzenienie
|
tylko ze czesto biora mnie za mala dziewczyne a niedlugo koncze 20 lat
![]() kazda potwora znajdzie swego amatora ![]() babki to sa przewrotne, te co maja proste wlosy to zazdroszcza kreconych np ![]() Lipsy: wdzialam Twoje zdjecia, moze mi nie uwierzysz ale ja od zawsze mam obsesje na punkcie bladolicych,idealnie bladziutkich najlepiej rudowlosych piegusek, zawsze tego zazdroscilam, ale mi ni w ząb nie pasuja cieple kolory, zarowno w kolorze wlosow jak i makijazu, miedzanoczerwone blyszczyki, brzoskwiniowy roz zamienmy sie na jeden dzien ok? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
Zakorzenienie
|
No tak, przypomniało mi się:
Cytat:
![]() ![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/attachment...3&d=1164909502
![]() |
#2674 |
Zakorzenienie
|
Olenkaaa:
masz racje, mamy troche "przerąbane", ciemna karnacja troche kamufluje niedoskonalosci, latwiej jest wygladac dobrze w "gorsze dni". solarium i opalanie sie na sile dla jasnej skory to okrucienstwo. nie powiem, podobaja mi sie rowniez jak dziewczyna ma ciemniejsza karnacje, ale taka z natury, ciemne oczy i wlosy i odpowiednio dobrany makijaz. ale to jest fajne ze istnieje roznorodnosc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Niestety nie jestem idealnie bladziutka, w przeciwienstwie do Ciebie ![]() Co do mojej karnacji natomiast, chyba stanelo na tym ze mam zimną, która wydaje sie byc ciepła. Albo odwrtotnie ![]() ![]()
![]() |
#2676 |
Raczkowanie
|
no niestety ja mam takie cienie i naczynkowa cerę
ale jakiś mądry człowiek wymyślił korektor ![]()
#2677 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2678 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ten kolorek rozu, ktory zalaczylas jest o wiele ciemniejszy i cieplejszy, niz Lumene- sa zupelnie inne, przynajmniej na podstawie tego zdjecia.Pewnie za sprawa konsystenji. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyglada jak jakas tropikalna ryba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Raczkowanie
|
agniesko -a co to za śliczny błyszczyk w kolorze jaso różu między błyszczykiem Vichy a błyszczykiem L'oreala ? a ta pomadka/szminka w bladym odcieniu? tez cudna
![]() truskawkowa wiosno - na zdjeciach wyglądasz ślicznie, niczym porcelanowa laleczka ![]() ![]() ![]() i mieszkasz we wrocławiu tak jak ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba się zakochałam.W życiu nie widziałam piękniejszej laski od Ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Powinnaś startować w wyborach miss. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodzi mi oczywiście o róż na policzkach (niekoniecznie jego nałożenie ![]() ![]()
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Wtajemniczenie
|
Truskowiosna,wyglądasz cudnie
![]() ![]() ![]()
#2688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() e tam piekna piekna, zobaczymy jak dlugo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2690 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2691 |
Rozeznanie
|
witajcie- dołączam do grona porcelanowych
To ja- dziecko, które przy narodzinach dostałam z punktów w skali Apgar za brak odpowiedniego koloru skóry ![]() ![]() PS. Zdjecie w avatarku jest robione w sierpniu :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Raczkowanie
|
powiedzcie, czy to możliwe, że mając jasną cerę wpadającą - nie w biel, nie w róż ani żółć, tylko... oliwkę?? - może być tak, że jestem zdecydowanie "zimnym" typem?? nijak nie pasują mi złota i miedzie, które tak strasznie mi się podobają ;( źle mi nawet w "ciepłym" lakierze do paznokci.. jedyny wyjątek od tego, to wszelkie czerwienie
![]() ![]() czy któraś z Was używała filtrów, mając tłustą i problemową skórę? na przyszłe lato jednak planuję zakup czegoś mocniejszego niż zwykłe kremy z filtrem, bo podbierałam mamie jakiś bloker, chyba Avene? - i po trzech dniach miałam na twarzy OSIEM dużych, bolesnych, czerwonych kulek.. nie wspomnę o wałkującym się podkładzie.. wróciłam do zwykłego kremu z faktorem chyba 15, i podkładu i sypkiego pudru - problem minął.. może są jakieś specjalne blokery dla twarzy ze skłonnością do wyprysków? dziś znów z nerwów wzięłam się do wyciskania krostek ![]() ![]() ![]() mam jeszcze jedno pytanie - poszukuję lakieru do paznokci, czerwonego - chodzi mi o ognistą, mocną czerwień - nie klasyczną, chłodną/neutralną, nie bardzo też - karminową, no może coś jakby.. jakby karmin w wersji ciepłej. bez drobinek i nieperłowy. i nie Inlglot, bo nigdy nie udało mi się wykończyć takiego lakieru, nim mi się znudził ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Wtajemniczenie
|
W oliwkę ?Oczywiście.Oliwka jest szarawo-niebieskawa,czyli zimna.Lato jest zimnym typem a czesto np .opala się na oliwkowy kolor.
Ja stosuję bloker La-roche posey w żelu - jest bardzo lekki w porównaniu z innymi i robię na niego normalnie makijaż.( od zwykłych filtrów nie robiły mi się wypryski ,ale zaskórniki ... ![]() Jeśli chodzi o zimne cerwienie w lakierze,to naprawdę nie wiem co Ci polecić,bo mam ten lakier mikado - ale też nie zuzyłam go w całosci,bo zgęstniał mi po miesiącu stosowania mimo porzadnego zakręcania ![]()
#2694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spróbuj kwasów, nie wiem tylko czy zniesiesz potencjalny wysyp biorąc pod uwagę presję Twojego faceta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lakiery niezłej jakości. ![]() Dziś zakupiłam sobie właśnie piękny mat bordo złamany maliną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do filtra to słyszałam, że jest jakiś bloker Vichy do cery tłustej, ale ponoć zawiera alkohol ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Zakorzenienie
|
bardzo proszę o poradę - może już było kiedyś, śledzę wątek, ale trochę sie pogubiłam bo dużo tego...
po pozytywnych recenzjach naszła mnie ochota na dermacol - krostki, zaczerwienienia - wszystkie wiemy jak to jest... tylko mam cerę raczej wpadającą w ciepły, zółty odcień a podkład chcę kupić przez internet - wydaje mi się że odcień 217 byłby ok, czy któraś z was widziała go na żywo? bo mam wrażenie że 211 i 212 byłyby za rożowe - oglądałam taki "próbnik" w necie, gdzie ktoś namazał na kartce papieru wszystkimi odcieniami.... teraz używam rimmela recover 100 - jest ok, chociaż trochę za ciemny się robi, im dalej w zimę ![]() ale teraz chcę czegoś lepiej kryjącego ![]() ![]() jeśli ktos może potwierdzic moje przeczucia, żę 217 jest bardziej "żółtawy"? a czy przez to nie jest ciemniejszy? |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Widze , ze link otwiera sie na intro, ale inaczej sie nie da. Spis kolorow jest w dziale nails->make-up -> mini color |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Raczkowanie
|
racja, zapomniałam zupełnie o Sephorze w moich poszukiwaniach
![]() ![]() alkohol w blokerze mi nie będzie przeszkadzał, nie mam cery naczynkowej ani ze skłonnością do przesuszeń, więc pewnie latem popytam o ten bloker Vichy i ewentualnie LRP.. chwilowo niestety testowanie czegokolwiek, co może spowodować wysyp krostek, nie wchodzi w grę. na razie fantastycznie mi się sprawdza nowy tonik i żel punktowy. jeśli któraś z Was ma problemy z cerą i nie daj Boże jeszcze nawyk wyciskania z nerwów, naprawdę warto zaopatrzyć się w żel punktowy przeciw wypryskom Seba-Med'u. nawet zaczerwienienia po wyciskaniu redukuje w ciągu ok. godziny. a użyty na wieczór, rano następnego dnia daje wręcz zadziwiające efekty. zastanawiam się nad jakimś ich preparatem myjącym, tylko nie wiem, czy nie będzie za agresywny, w końcu to preparaty raczej na trądzik, nie dla dwudziestoparolatek z tłustą cerą.. waham się między Seba-Medem a serią do cery tłustej Nivea - tonik jest boski, używam go 2-3 razy dziennie; jak nie wychodzę i jestem sama, to np. rano używam tylko toniku (plus punktowo żel przeciw wypryskom) - dopiero przed zrobieniem makijażu mycie żelem i nałożenie kremu. już jakiś czas temu pisałam tu o kosmetykach Golden Rose - że pojawiły się śliczne sypkie cienie w wielu rodzajach i sypkie pudry w bardzo jasnych kolorach, z białym lub prawie białym (w świetle elektrycznym był biały. nie wiem jak w dziennym.) kolorem. chyba uznam sklep GR za przyjazny jasnym cerom ![]() ![]() ![]() ![]() do KWC został ostatnio dodany sypki puder specjalnie do cer trądzikowych - firmy Jadwiga, nazywa się Saipan. ma go może któraś z Was? jaki ma kolor? podobno zawiera glinki i redukuje i leczy wypryski.. pytanie tylko, czy jest bezbarwny, czy chociaż jasny - chętnie bym się na niego skusiła, zwłaszcza, że drogi nie jest - 20zł. |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisz do nich (producenta) z pytaniem o kolor ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.