|
|
#3511 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Cytat:
Tak, nakładam codziennie na 10-15 minut i zmywam - dermatolog zaleciła taki czas trzymania preparatu na skórze pomimo iż w ulotce jest dużo krócej. Ponadto raz w tygodniu mogę sobie zostawić preparat na cała noc bez zmywania(tylko najpierw kazała sprawdzić na małym fragmencie skóry jak na to zareaguje). Płynu będę używać do końca maja. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3512 |
|
Zadomowienie
|
a jeszcze tak zapytam- jakie to ma znaczenie czy oliwka ma parafinę?
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Parafina zapycha. I generalnie jest bez sensu, bo skórę tylko natłuści, a olej nawilży, odżywi.
|
|
|
|
#3514 |
|
Placuszek racuszek
|
Witam
. Borykam się z trądzikiem od 3 lat. Właściwie, to na początku był naprawdę dosyć mocny, i po pierwszej generalnej wizycie lekarka przepisała mi Zineryt, i mówiąc szczerze - bardzo zaczerwienił moją twarz a niewiele wskórał. Natomiast gdy używałam inne leki, widać było stopniową poprawę. Obecnie stosuję Benzacne. Jest to naprawdę dobry i skuteczny lek, jednakże używam go już długo i prawdopodobnie moja skóra się powoli na niego uodparnia. W tej chwili moja skóra raczej ma wiele blizn i pryszczy tzw. podskórnych. Nie używam pudru,ani podkładu, jedynie korektora. Problem w tym że twarz bardzo się natłuszcza i świeci. Myślałam nad mikrodermabrazją, ale wiem, że do tego zabiegu nie można mieć "świeżych" pryszczy, a one się jednak pojawiają . Czy mogę pozbyć się jakoś pryszczy podskórnych?
|
|
|
|
#3515 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
Trądzik miałam naprawdę okropny. Właściwie o 12 roku życia. Koszmar. Drastycznie mi obniżył poczucie własnej wartości. Masa maści, kremów, robionych kremów, toników, żeli... Nic. Chwilowa poprawa, potem znowu dupa. Do czasu aż spotkałam moją panią dermatolog
Teraz jeszcze biorę profilaktycznie, żeby zakończyć kuracje i to świństwo nie wróciło. I mam nadzieję, że tak będzie, bo czuję się super. Po Zinerytach, Clindacinach, jakichś doustnych antybiotykach i innych cudach, wreszcie mam coś super i wreszcie się siebie nie wstydzę
|
|
#3517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3518 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
Opakowanie 20mg (moja dawka dzienna) kosztuje od 89 do nawet 120zł. Trzeba szukać po aptekach. Ja jeszcze biorę ochronnie hepatil, bo to wpływa na wątrobę (8zł), więc dla chcącego można zmieścić się w 100 zł. Miesiąc terapii jest bez sensu. I nikt Ci tego na miesiąc nie przepisze
Plus dermatolog każe Ci brać antykoncepty, bo Izotek jest bardzo groźny dla płodu, ale ja zamiast się dodatkowo truć, po prostu chwilowo zachowuję wstrzemięźliwość Terapia trwa różnie, od 8 do 12 msc. Zależy od masy ciała. Im większa tym dłuższa kuracja.
|
|
#3520 |
|
Placuszek racuszek
|
Bardzo dziękuję za radę spytam o lek specjalistę . Mam zamiar ponownie zapisać się na wizytę u dermatologa, bo byłam wcześniej i trafiałam na to samo i rezygnowałam...wiem, to źle.. A co do cery - to właściwie jest mieszana i to od dawna. A co do przesuszenia to racja - muszę zakupić krem nawilżający i może coś to da. Planuję też zrobić badania , bo wyskakują też krostki na plecach, co mnie niepokoi, i wydaje mi się, że może to być na tle hormonalnym. Poza tym, moja siostra również miała problem z trądzikiem, a odkąd bierze tabletki anty. , jej cera się poprawiła. To nie tak, że nie brałam leków wewnętrznych, bo brałam antybiotyki, które nie bardzo mi pomagały a nie mogłam brać ich długo. Miałam zmieniane leki co jakiś czas, i w sumie na teraźniejszym etapie mam bruzdy i przebarwienia, nieliczne ślady po trądziku. Same krosty wyskakują najczęściej tuż przed miesiączką, więc udam się do specjalisty. Moim pytaniem jest, jaki krem nawilżający byłby dobry, a niezbyt drogi, coś polecacie?
|
|
|
|
#3521 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3522 |
|
Zadomowienie
|
nie wiem czy parafina faktycznie zapycha skóre ale oliwka bambino (z parafiną) mi świetnie działa na skorę. Ja to przez te wszystkie lata trądziku wystrzegalam sie wszystkiego co tłuste bo za przyczynę tradziku uwazalam tłusty typ cery. Ale tak sobie myślę ze to chyba błędne rozumowanie jest. W kazdym razie od czasu wprowadzenia oliwki do codziennej pielegnacji twarz mi sie znacznie poprawiła.
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A działa na cerę dobrze, bo natłuszcza, ale radzę spróbować też naturalnych olejów, bo one robią jeszcze więcej dobrego![]() I rzeczywiście, przy trądziku nie trzeba rezygnować z tłustych rzeczy nakładanych na twarz, oleje też można doustnie stosować i też "robią dobrze" skórze
|
|
|
|
|
#3524 |
|
Raczkowanie
|
Jyyli jak lukrecja? Działa już trochę?
Ja mam 2 rzeczy do powiedzenia Wam. Pierwsza rzecz to wierzbownica, działa! (33 dzień picia) Nie ma szału ale mała poprawa jest. Szczególnie że wysyp @ wystąpił mniejszy niż zwykle. Ogólnie moja eksperymentalna kuracja podstawowa wygląda teraz tak:wierzbownica + poldanen + menostop (taka symulacja diane35). Kuracja uzupełniająca: drożdże(B1,B2,niacyna,chr om)+cynk+selen+B5(calcium pantothenicum) Zewnętrznie: skinoren Oczywiście łyżka oleju z wiesiołka codziennie w ramach nawilżania od środka. Zobaczymy co z tego wyniknie. Druga rzecz -Toleriane krem ochronny do cery mieszanej lub suchej trochę chyba jednak mnie zapycha (pisałam o nim wcześniej). Ale dla mnie chyba nie ma kremu który by mnie nie zapchał. |
|
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że wierzbownica u Ciebie działa ![]() A co do reszty kuracji, to drożdże są świetne i na pewno pomogą. Kiedyś piłam codziennie 1/4 kostki przez pół roku i twarz miałam super Niestety teraz studiuję i raz jestem tu, raz tam, czasem wracam bardzo późno, a czasem wstaję bardzo wcześnie i nie mam czasu/siły robić sobie miksturki.Ale jak tylko wygospodaruję trochę czasu, to wrócę, bo drożdże są świetne, trzeba tylko pamiętać, żeby je sparzyć. I do wiesiołka też muszę wrócić, bo po zmianie na Diane w pierwszym miesiącu miałam okropną miesiączkę Może to tylko efekt zmiany tabletek, ale jak się będzie powtarzać do końca opakowania, to zmienię.
|
|
|
|
|
#3526 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze są z mlekiem![]() I wydaje mi się, że taka miksturka jest skuteczniejsza od tabletek, ale jednak tabletki są dużo wygodniejsze, a na dodatek nie każdy jest w stanie przełknąć drożdże. |
|
|
|
|
#3528 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Będę musiała niedługo odstawić skinoren bo już prawie 6 miesięcy bez przerwy używam. Nie wiem co w zastępstwo mogłoby mi służyć (retinoidy mi nie służą, na brevoxyl się uczuliłam)? Stosowała któraś z Was Diacneal? |
|
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dzisiaj straszne pogorszenie. Z dnia na dzień jest o 500% gorzej. Nie przesadzam. Już naprawdę nic na mnie nie działa. I nie wiem, co robić, skoro praktycznie wszystkiego próbowałam...
|
|
|
|
#3531 |
|
Raczkowanie
|
No ja mam tak samo. Ja jedyne co robię to się załamuję, ale to chyba niezbyt mądre wyjście z sytuacji. Tak jednak tkwię.
|
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I czasem dochodzę do wniosku, że chyba ktoś nie chce, żebym się cieszyła .Jutro jestem umówiona na mikro, pójdę, żeby poprosić o przełożenie terminu, bo mam kilka dużych gul na twarzy. Od stresu oczywiście, dzisiaj miałam pierwszym egzamin w sesji - na szczęście chyba zdam, więc ciśnienie na chwilę opadło, ale co z tego skoro czekają mnie zaraz następne .
|
|
|
#3533 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
właśnie kończę kurację. Fakt jest dużo skutków ubocznych- włosy wypadają mi jak szalone, ale później odrosną [mam nadzieję ]. Warto jest pomęczyć się te kilka miesięcy, bo skóra jest idealnie gładka. Pozostały mi również tylko przebarwienia spowodowane nieskutecznymi lekami. Naprawdę polecamNo i koszt niestety jest dość duży ok. 80zł za opakowanie. ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
luty 2014 - początkująca włosomaniaczka ![]() Edytowane przez Alexandra92x Czas edycji: 2011-05-20 o 12:41 |
||
|
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3535 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do skutkow ubocznych u mnie oprocz suchości ust i wlosow nic sie nie dzialo,troszke bylam zla na te suche wlosy,ale maseczki i rozne specyfiki mi je uratowaly. Za 2 miesiace koncze terapie i mam nadzieje,ze cera bedzie taka jak teraz,bo tradzik to moj koszmar ![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
A jaka dawkę obecnie bierzesz?
|
||
|
|
|
#3536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Usta smaruję już z przyzwyczajenia, nie przeszkadza mi to. Włosy musiałam skrócić, bo były w kiepskiej kondycji, ale warto. Patrzę na siebie i nie wierzę. A podczas upałów, jejku. Cudo I gratulujęCytat:
Obawy są zawsze, boję się. Ale większość ludzi po izo, zostaje już z ładną buźką. Jeśli będzie trzeba wezmę drugą serię. (TFU TFU) Ale mam nadzieję, że nie Trzymam kciuki za siebie, Ciebie i Olę
|
|
|
#3537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3538 |
|
Zadomowienie
|
Kochane szukam kremu bardzo dobrze nawilżającego z dobrym składem, który nie będzie pozostawiał tłustego filmu na skórze i będzie w miarę tani, możecie coś polecić?
|
|
|
|
#3539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) Jesli ktos zna z autopsji jakis inny krem nawilzajacy to prosze pisac,chetnie sie dowiem i poczytam o innych
|
|
#3540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chyba skuszę się na ten kremik https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...oc.html&next=1
Edytowane przez april_20 Czas edycji: 2011-05-23 o 11:10 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.

. Czy mogę pozbyć się jakoś pryszczy podskórnych?

Terapia trwa różnie, od 8 do 12 msc. Zależy od masy ciała. Im większa tym dłuższa kuracja.

. I czasem dochodzę do wniosku, że chyba ktoś nie chce, żebym się cieszyła
.
.
właśnie kończę kurację. Fakt jest dużo skutków ubocznych- włosy wypadają mi jak szalone, ale później odrosną [mam nadzieję
Usta smaruję już z przyzwyczajenia, nie przeszkadza mi to. Włosy musiałam skrócić, bo były w kiepskiej kondycji, ale warto. Patrzę na siebie i nie wierzę. A podczas upałów, jejku. Cudo
Obawy są zawsze, boję się. Ale większość ludzi po izo, zostaje już z ładną buźką. Jeśli będzie trzeba wezmę drugą serię. (TFU TFU) Ale mam nadzieję, że nie