|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najbrzydsze flakony
Wczoraj, przechadzajac sie po nowym centrum handlowym Bonarka (trzeba bylo to cudo obaczyc), natknelam sie na Douglasa. Spojrzalam tylko na wystawe i ucieklam, bo za wielka witryna ustawione byly ogromne flakony Loli, z tymi paskudnymi kolorowymi kapeluchami. Moj malzonek spytal czy mi sie podobaja te perfumy (chyba chcial mi kupic). Odrzekalm stanowczo, ze NIE i pomijajac zapach (jest przecietny bardzo), to flakon jest POTWORNY. Naprawde, widzialam go juz w milionach czasopism, w telewizji, a teraz jeszcze Douglas rozpowszechnia go jako hit sezonu.
|
|
|
|
|
#152 |
|
Zadomowienie
|
Rozumiem prostotę, rozumiem wydumane, prymitywne worki w jakich sprzedaje się Durbano, ale to, w czym zamknięto przecudowny zapach Une Rose Chypree Tauera wzbudza we mnie niechęć i złość. To ,w zamierzeniu zresztą, specjalnie wygląda jak zwyczajna, odlewkowa butelka. Fuj! Kompletna sprzeczność między wstrętną formą a piękną treścią. I po co?
|
|
#153 |
|
Zadomowienie
|
Nikt (chyba) nie wspomniał o "Księżniczce" V. Wang...taka ona "piękna inaczej"
|
|
|
|
|
#155 | |||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|||
|
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tych flakonów Avonu
... nasuwa mi się takie skojarzenie z reguły po obejrzeniu katalogu. Po prostu dla mnie są one zbyt proste i jednostajne. Wszystkich nie znam, ale niektóre bardzo źle mi się kojarzą, na przykład Perceive - tak flakon jak i zapach. Co ma przedstawiać ten flakon nie mam pojęcia. Poza tym ostatnio zaczęły mnie też przerażać lalki Anny Sui - nie chciałabym dostać czegoś takiego w prezencie ...
|
|
|
|
|
#157 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możliwe ale ja go widziałam na żywo i go wąchałam, nie było to zbyt miłe doświadczenie zapachowo - wizualne ...Chciałabym się przekonać, jaki jest w dotyku flakon Eden Cacharel - chciałabym, żeby był taki wygładzony, jak kamień z rzeki, bo to chyba ma przedstawiać. Wizualnie jest kontrowersyjny, słyszałam na jego temat mnóstwo sprzecznych opinii. Mi się podoba. |
|
|
|
|
|
#159 |
|
Panaroja
|
Odgrzebuję wątek , bo muszę
. Mój typ numer jeden to bezapelacyjnie Womanity . Sama flaszka jest prosta i w porządku , ale toto , co na nią nasadzili to jakaś masakra . W opisach niby ma to być dekoracja w stylu art deco jeżeli to ma być ucieleśnienie kobiecości , to najwyraźniej nie jestem kobietą
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motyw pseudo- afrykańskiej, pseudo pierwotnej maski, charakterystyczna geometryczno- nowoczesno-pogańska kanciastość, nawiązująca do pierwotnych ornamentów. To cechy art deco, jak najbardziej. Edytowane przez Kota Czas edycji: 2011-08-07 o 17:38 |
|
|
|
|
|
#161 | |
|
spin doctor
|
Cytat:
Mi się i flakon i zapach kojarzy z jakimś sado-maso i podstarzałą, przywiędłą, ubraną w skóry, trzymającą pejczyk dominą.
|
|
|
#162 |
|
Panaroja
|
Hm , widziałam trochę art decowskich flakonów i w ogóle ornamentów , ale to mi jakoś nie pasuje . Maska ostatecznie , ale nieeee , w całości mi raczej secesję przypomina z jej organiczną wijącą się linią , chociaż tu wszystko kanciaste .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi to w ogóle ten flakon przypomina dzieła Szukalskiego. |
|
|
|
|
|
#164 |
|
Panaroja
|
Wiem , że kanciastość jest art decowska , ale weź na przykład Arts&Crafts albo Wienner Werkstatte - też sporo kanciastości . Ale abstrahując od tego
- po prostu flakon Womanity koszmarnie mi się nie podoba , bo mam wrażenie , że ktoś coś chciał , ale nie do końca miał pomysł i w końcu wyszło takie niewiadomoco W sumie najbardziej to przypomina pierwsze z Twoich zdjęć - tę metalową głowe .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2011-08-07 o 19:56 |
|
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się też nie podoba, tak w ogólności.
I w ogóle żaden muglerowski flakon mi się nie podoba, i chwalona angelowa gwiazda też nie. |
|
|
|
|
#166 |
|
Panaroja
|
Mnie też nie , ale siedzę cicho
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też, przyznałam się pierwszy raz, że gwiazda jest be.
.Okropna jest też nowa złota flacha Milion Rabanne. Edytowane przez Kota Czas edycji: 2011-08-07 o 20:21 |
|
|
|
|
#168 |
|
Zadomowienie
|
A mnie sie flakon Womanity podoba i to bardzo. Uwazam,ze to jeden z fajniejszych flakonow jakie sie pojawily w ostatnim czasie.
---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- A mnie sie flakon Womanity podoba i to bardzo. Uwazam,ze to jeden z fajniejszych flakonow jakie sie pojawily w oststnim czasie. |
|
|
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie skrzyżowanie nie wiadomo czego z nie wiadomo czym: niby-art deco, metal, różowiutki kolorek w środku... jak zapach - niby-seksownie-słodziutko -elegancko-rybny ![]() zresztą wszystkie flakony i prawie wszystkie zapachy Muglera uważam za udane
Edytowane przez dixi Czas edycji: 2011-08-07 o 21:29 |
|
|
|
|
|
#170 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O brzydocie- to, co mi się nasuwa- decyduje jakość wykonania, materiału- ohydne są tandetne, kioskowe plastiki (Cinnabar) i proporcje- Crystale Versace- nieproporcjonalny korek, to samo w Loli, w Womanity ten metal - jest go za dużo, a taki ogólny syf to Oriens i Feerie. Nie lubię też, jak jest za dużo metalu- np. Gucci Guilty, Elle (ale w 30stce wszystko jakoś "gra") No i nie podobają mi się siermieżne flakoniki niszowców, z etykietkami a la papier ekologiczny drukowany w piwnicy- takie typu z apteki ze specyfikami robionymi na zamówienie.
|
|
|
#172 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale Pan Mugler zbierze laury:Najbrzydszy i najbardziej tandetny/pretensjonalny flakon ma wedlug mnie Alien. I Angel... gwiazdka , lepszą flaszkę mogła wymyśleć tylko Britney |
|
|
|
|
|
#173 |
|
Wtajemniczenie
|
A moim zdaniem paskudztwo to flakon Halloween J.del Pozo, ten plastikowy korek i ta podstawka...koszmar
|
|
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Według mnie nic nie przebije w swojej brzydocie flakonu Sunflowers E. Arden
|
|
|
|
|
#175 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
![]() Nieproporcjonalny korek to pół biedy ,korek sam w sobie może być ozdobą flakonu http://sherrysantiquebottles.homeste...zech_page.html
|
|
|
|
|
#176 |
|
Rozeznanie
|
dla mnie brzydotę Sunflowers przebija Innocent na rynek hamerykański
![]() Już kilka razy miałam zamair kupić, bo jest dużo tańszy niż wersja w ładnym flakoniku, ale jakoś.. no nie mogłam
|
|
|
|
|
#177 |
|
Zadomowienie
|
No i nie podobają mi się siermieżne flakoniki niszowców, z etykietkami a la papier ekologiczny drukowany w piwnicy- takie typu z apteki ze specyfikami robionymi na zamówienie.[/QUOTE]
A ja wlasnie takie uwielbiam najbardziej. Jeszcze kiedys przed szajba perfumowa bylam we Francji w fabryce perfum i wlasnie tak wygladal sklep obok fabryki.Jak apteka. Oj,ze ja wtedy nie wiedzialam co dobre to do tej pory zaluje... ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- nic nie przebija brzydota Gucci Rush. |
|
|
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#179 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może masz rację Tandetnie wygląda na pewno Lady Million PR. Oddałam mamie. Dałam się namówić na te perfumy babkom w D. i po dwóch tygodniach zaczęłam żałować. Nie lubię nowości. A tak OT, to gdzie mogę znaleźć Mitsouko do powąchania? Bo w Sephorze nie ma, a mi tak się marzy powąchać tego starocia
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

Moja najnowsza fascynacja, Kashaya, ma flakon po prostu przecudny, zapach też. Szkoda, że to nie zawsze może iść ze sobą w parze
...
...

ale ja go widziałam na żywo i go wąchałam, nie było to zbyt miłe doświadczenie zapachowo - wizualne
. Mój typ numer jeden to bezapelacyjnie Womanity . Sama flaszka jest prosta i w porządku , ale toto , co na nią nasadzili to jakaś masakra . W opisach niby ma to być dekoracja w stylu art deco
jeżeli to ma być ucieleśnienie kobiecości , to najwyraźniej nie jestem kobietą