|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy masz jakieś doświadczenia z cellulitem? | |||
| Tak, wciąż borykam się z tym problemem... |
|
820 | 91,72% |
Tak, kiedyś miałam cellulit, teraz już nie!
|
|
31 | 3,47% |
Nie, na szczęście nigdy pomarańczowej skórki nie posiadałam
|
|
35 | 3,91% |
| A co to jest cellulit? |
|
8 | 0,89% |
| Głosujący: 894. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Do wszystkich chcących pozbyć się celulitu i poduszeczek
up, up
|
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
szczupła figura a cellulit---jakie ćwiczenia? kremy??
Hej!!! pomimo, że jestem szczupłą dziewczyną to mam bardzo duży cellulit. Mam już go serdecznie dość.Wiem, że to moja wina bo objadam się słodyczami i różnymi takimi
w sumie to mało jem, a jak coś już jem, to zawsze jest to coś niezdrowego: tosty zapiekane, frytki, chipsy, wafelki, cukierki itp, itd... obiadów prawie wogóle nie jem bo albo nie lubię albo nie mam czasu. Niby jestem chuda a moje uda i pośladki są okropne! Znacie może jakieś fajne ćwiczenia na poprawienie wyglądu ud i pośladków w szczególności?? a po drugie to jakie kremy antycelulitowe polecacie?? stosuję aktualnie Vichy Liposyne ale nie jestem z tego kremu zadowolona- zwłaszcza dlatego że się klei i brudzi białą bieliznę.Trzeba dłuugo czekać aż się wchłonie. I z tego powodu nie używam go regularnie- może dlatego są takie słabe efekt bardzo liczę na waszą pomoc! z góry dziękuję.
|
|
|
|
|
#423 |
|
*sportaddict*
|
Dot.: szczupła figura a cellulit---jakie ćwiczenia? kremy??
Jeszcze nie znalazlam kremu, który by naprawdę działał, albo o którym by mi ktoś powiedział,że działa [nie licząc producenta
]Więc tak: - mniej tłuszczu [masło, olej] i pieczywa - zero czekolady, najlepiej zero słodyczy, bo to tłuszcze + węglowodany, czyli zabójstwo dla jędrnego ciała - więcej wody mineralnej i cytrusów! - zielona herbata - peeling kawowy, masowanie kilka minut ud i pośladków [2 łyżki kawy mielonej - NIE ROZPUSZCZALNEJ! - zalać odrobiną wrzącej wody, wymieszać, nacierać całe ciało - bardzo polecam!! skóra jest po tym boska! do tego kofeina działa antycellulitowo i wyszczuplająco] - masaże szorstką rękawicą - naprzemienny ciepły i zimny prysznic - ćwiczenia na uda i pośladki, proponuję poszukać w necie 8 min legs i 8 min buns polecam także pilates na uda i pośladki [buns&thighs czy jakoś tak]tyle pamiętam Dodam tylko, że bez systematyczności i codziennej pielęgnacji nie ma szans, żeby sam sobie ot tak zniknął.Pozdrawiam |
|
|
|
|
#424 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam tylko pytanko: czy to dociera do krwi, bo jak wieczorem zafunduję sobie taki masaż to może potem kofeina tak będzie działać, że nie zasnę???
|
|
|
|
|
|
#425 |
|
*sportaddict*
|
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia, mi się wydaje, że jestem trochę bardziej opbudzona po tym, ale może to byc też skutek lepszego krążenia i dotlenienia po peelingowym masażu ciała
|
|
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
ktoś kiedyś tu napisał, że z tym peelingiem kawowym trzeba jednak uważać, ze względu na to, że kofeina może przedostać się do krwioobiegu. I coś w tym chyba jest, bo pare dni temu wypiłam mocną kawę przed ćwiczeniami (była to druga w ciagu dnia) i zrobiłam sobie peeling po nich. I serce waliło mi jak młot, mimo że przecież wysiłek miałam już za sobą.
Co do skuteczności tej "praktyki"- oczywiście połączonej z ruchem fizycznym- moim zdaniem rewelacja. Pozbyłam się cellulitisu całkowicie, w sumie nie mam go już od roku, a peeling stosuje dziś sporadycznie. rewelacyjnym treningiem pozwalającym pozbyć się tej "przypadłości" są: -łyzworolki -rower -bieganie -pływanie -a nawet gimnastyka i oczywiście każda inna forma sportu! ![]() Pomocny może być również naprzemienny prysznic, poprawiający krążenie krwi i maseże szczotką. A czego należy unikać (poza produktami które wymieniła Vadi) GORĄCYCH KĄPIELI, które rozciągają tkankę łączną. Spokojnie można się go pozbyć, ale należy też pamiętać, że lepiej zapobiegać, niż później ponownie z nim walczyć
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosną i latem mam nawyk naprzemiennych prysznicy [uwielbiam ten wręcz lodowaty..] ale teraz, gry rano jest tak zimno zazwyczaj raczę się niestety tylko ciepłą wodą.
Celluitisu nie zauważam u siebie, ale skóra na biodrach i tyłku to taka mało jędrna galaretka. Czekam na wiosnę i jazde na rowerze.. I po 8 minute Buns moje posladki odpadają dosłownie... Te ćwiczenia polaczone z gimnatyska rozciagajaca na pewno przyniosa efekty ![]() Ogólnie - ruch zabija celluit, najprostsza rada
|
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z wyjątkiem szachów. ![]() A tak na poważnie, najgorsze jest to, że mamy teraz zimę i nie można biegać ani jeździć na rowerze. ![]() Ja w ogóle ostatnio nie mam motywacji do ćwiczeń. Dobrze, że chociaż prawie codziennie zrobię sobie minimum półgodzodzinny spacer. Zauważyłam, że po takich regularnych spacerkach skóra robi się bardziej jędrna.
|
|
|
|
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#430 |
|
Zadomowienie
|
Watek w sam raz dla mnie, bo nie chce schudnąc tylko pozbyc sie tego swinstwa. Nie miałam pojecia ze taki prosty sposób z kawą moze pomóc
Dziekuje !
|
|
|
#431 |
|
Wtajemniczenie
|
Postawiłam na stepper i mam nadzieję, że na wiosnę nie będzie śladu po tym świństwie
Dodatkowo nawilżam ciało, uwielbiam też peeling z kawy
|
|
#432 |
|
*sportaddict*
|
8 min. buns jeszcze tu nie ma, ale 8 min legs można ściągnąć stąd:
http://www.wyslijto.pl/index.php?fil...23079995681344
|
|
|
|
|
#433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#434 |
|
Zadomowienie
|
A mam pytanie...
Jesli zrobie sobie tylko delikatny peeling kawowy a postawie na duszenie skóry - czyli posmaruje tym nogi i owinę sie folią + koc to da jakies efety, czy tylko strace czas ?? ![]() Moze któras z Was juz próbowała ?
|
|
|
#435 |
|
Zadomowienie
|
Dobra juz nie mogłam wytrzymac
![]() Własnie siedze w plastikowych majtach, posiedze tak z pół godziny, pozniej zdam Wam relacje jak tam moje nogi i serce
|
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem całkowitą przeciwniczką takich przegrzań- pisałam już o tym kilkanaście razy
|
|
|
#437 |
|
*sportaddict*
|
Suzano, dlaczego?
|
|
|
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
bo wpływają negatywnie na krążenie, a serduszko ma się tylko jedno.
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję wam dziewczyny. Nie wiedziałam o tym peelingu z kawy. Zacznę stosować
jak do tej pory używałam peelingu pod prysznic Lirene Eris- tą serię pomarańczową. Może i by skutkował jakbym się tak nie zajadała słodyczami a znacie może sposób na łakomstwo? wprost słodycze i chipsy stały się moim nałogiem. Jestem chora jak coś nie zjem słodkiego chociaż raz dziennie... nie chcę schudnąć, bo jestem chuda, tylko ten koszmarny celulit/// codziennie od kilku dni staram się też ćwiczyć, patrząc w lustro i widząc tą "obwisłą" i niejędrną skórę- od razu nabieram motywacji do ćwiczeń, pomimo tego że mamy zimę i nie eksponujemy nóg ale przecież chłopak widzi cały czas- zimą też dzięki wam dziewczyny. Piszcie jeszcze, będę cały czas monitorować wasze opinie i porady. Dzięki
|
|
|
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o kremy to serdecznie polecam krem ujędrniający firmy Soraya (czy jak to sie tam pisze
) .... sama stosowałam więc wiem że działa
|
|
#442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cellulitu sie nie pozbyłam ale skóra jeszcze nigdy nie była taka gładka ![]() Suzano powiedz czy chodzi tylko o takie eksperymenty z kawą, czy ogólnie np krem+folia+koc ?
|
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ha! Nieprawda, że nie można biegać!! Pewno, że można, tylko trza być ciepło ubranym.Ah, te gorące kąpiele. Teraz mi mówicie, jak mikołaj mi przyniósł sól do kąpieli??? :/
|
|
|
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi mi tylko i wyłącznie o folię, która nie przepuszcza powietrza
|
|
|
|
#445 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Dla mnie najlepszym sposobem na cellulit jest przede wszystki masaż A robię to tak: Co 2 lub 3 dni (bo nie zawsze mi się chce) podczas prysznicu używam żelu Palmolive Thermal Spa MASSAGE (trzeba mocno zmoczyć nogi, żeby się pienił) i wcieram go, jednocześnie masujac szczotką antycellulitową tak po 4 minutki na każdą stronę (udka i pupa). Szczotka jest taka typowa antycellulitowa i można kupić ją wszedzie No i po miesiącu zauważyłam naprawdę poprawę Może cellulit nie zniknąl w 100% ale skóra jest o wiele jędrniejsza i celluli jest już znikomy (trzeba naprawde się wpatrywac, żeby go ujrzeć) )) Uważam, że to jest najlepszy sposób, bo za bardzo nie wierzę w żadne kremy A dodam jeszcze, że 3 razy w tyg ćwicze Z Tamilee pośladki (ale nie zawsze regularnie). Życze wszystkim powodzenia w pozbyciu się tej pomarańczowej skórki i trzymam kciuki!!!!! ![]()
|
|
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie sypią solą [idioci :/], w lepszym wypadku piaskiem. Chodniki czasem odśnieżają. Nie wiem czy odważę się z własnej woli biegać po śniegu.. ja po prostu nie lubię tych igiełek w nosie
|
|
|
#448 |
|
Przyczajenie
|
Inch, ma rację, że można przy takiej, nieco zimowej aurze biegac. Ja też biegam, z tym, że ja biegam po deptaku wzdłuż morza (mieszkam w Gdańsku, tuż nad morzem), więc pod tym względem, jak np. odśnieżenie, to jest komfortowo.
a Ale mimo tego, że biegam, i ogólnie sporo się ruszam, nie jem słodyczy, tlustych rzeczy itp, nawilżam porządnie skórę 2 razy dziennie, robię regularnie peeling (wprawdzie nie kawowy, ale Eris antycellulitowy), to i tak na pośladkach i udach ma celluit , może nie jakiś wielki ale zawsze...Myślicie, że to kwestia picia kawy, herbaty i brania gorących prysznicy?
|
|
|
|
|
#449 |
|
Raczkowanie
|
chyba nikt nie zauważył mojej wypowiedzi
a skzoda bo naprawde znam dobry sposób
|
|
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
masaż? już go opisałaś
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.

w sumie to mało jem, a jak coś już jem, to zawsze jest to coś niezdrowego: tosty zapiekane, frytki, chipsy, wafelki, cukierki itp, itd... obiadów prawie wogóle nie jem bo albo nie lubię albo nie mam czasu. Niby jestem chuda a moje uda i pośladki są okropne! Znacie może jakieś fajne ćwiczenia na poprawienie wyglądu ud i pośladków w szczególności?? a po drugie to jakie kremy antycelulitowe polecacie?? stosuję aktualnie Vichy Liposyne ale nie jestem z tego kremu zadowolona- zwłaszcza dlatego że się klei i brudzi białą bieliznę.Trzeba dłuugo czekać aż się wchłonie. I z tego powodu nie używam go regularnie- może dlatego są takie słabe efekt
]

A dodam jeszcze, że 3 razy w tyg ćwicze Z Tamilee pośladki (ale nie zawsze regularnie).