|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy masz jakieś doświadczenia z cellulitem? | |||
| Tak, wciąż borykam się z tym problemem... |
|
820 | 91,72% |
Tak, kiedyś miałam cellulit, teraz już nie!
|
|
31 | 3,47% |
Nie, na szczęście nigdy pomarańczowej skórki nie posiadałam
|
|
35 | 3,91% |
| A co to jest cellulit? |
|
8 | 0,89% |
| Głosujący: 894. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Ale fajnie! Dobrze, że przeczytałam ten temat, jutro ide do Rossmana na zakupy i wypowiadam wojnę moim poduszeczką!!! Dam znać jak mi idzie
![]() Pozdrawiam i powodzenia dziewczyny ! |
|
|
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Do wszystkich chcących pozbyć się celulitu i poduszeczek
Kobietki nie ma co zachęciłyśćie mnie to rozpoczęcia masowania.
Od dzisiaj zaczynam i zobaczymy jakie będą tego efekty
|
|
#213 |
|
Raczkowanie
|
Kochane!!!!!!
Najgorsze bylo to, jak siadalam i na bokach ud sie robily takie obrzydliwe grudki.. bleee... a teraz aha... no i prysznic w koncu zaczelam robic ten naprzemienny (ile mnie to kosztuje - nie pytajcie.. do tej pory przyzwyczajona bylam do goracych kapieli, a teraz taki szok no ale efekty sazycze Wam konsekwencji, wytrwalosci i efektow
|
|
|
#214 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
nawet nie wiecie jak się cieszę, że mogłam pomóc Wam dziewczyny, ale oczywiście dokonałyśmy tego wspólnie, Wprawdzie nie mogę czesto bywać na wizażu, ale teraz to sie zmieni i miejmy nadzieje ze do wakacji bedziemy w wymarzonej formie Ja tez widzę swoje efekty, a masuje już prawie 3 tyg. i naprawde różnica wielka.
A wiec masujemy, masujemy,
|
|
|
|
|
#216 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dzieki dziewczynki w piatek pędzę do rossmana
![]() ![]() ![]() i będę masowac!!!!!!!!
|
|
|
|
|
#217 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja też kupiłam ten przyrząd z Oriflame co jennuś i muszę przyznać że jest naprawdę bardzo dobry, widać poprawę przy regularnych masażach a przy okazji wyrabiają się mięśnie ramion tak mocno masuję te moje tłuszcze ![]() Pozdrawiam walczące z poduszeczkami
|
|
|
|
|
#218 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm,a ja go jeszcze nie mam
![]() . Już lecę kupić . Tylko mam pytanie...Dziewczyny któraś tam wyżej napisała 20 minut...A to ma być 20 minut na jedną nogę i 20 na drugą???? Dajcie znać .Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
ja masuje po 15 minut jedną i 15 min. dreugą, w takim tempie zauwazysz poprawe po 3 dniach. a jezeli nie spieszy Ci sie to masuj po 10 min. bo to jednak jest b. meczące tak masować no ale przy regularnym użyciu po tygodniu nie bedziesz juz widziala cellulitu i poduszeczki zmniejszą swoj rozmair a co najwazniejsze skor bedzie o niebo lepiej napieta i jedrna
Pozdrawiam |
|
|
|
|
#221 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Dziś niestety nie miałam czasu żeby kupić masażer ale jutro zrobię to napewno i do dzieła![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#222 |
|
Raczkowanie
|
a ja robie tak: nakladam krem na lydke i masuje, az wsiaknie. (jakies 3min) potem na uda i znow ok.3-5min. potem druga noga. potem pupa, troche ponad nia, boczki i 'dolny brzusio'. kazde po ok.3-5min. i potem brzuszek. przez pare dni jeszcze probowalam ramiona (to, co mam zamiast miesni.. bleee...), ale jakos mi nie wygodnie i zrezygnowalam. w koncu jak masuje cala reszte, to miesnie rak niezla robote maja
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn. tych masażerów?
|
|
|
|
|
|
#224 |
|
|
no własnie bo sa rózne te masazery i nie wiem który kupic???????pozdraiwam
|
|
|
|
|
#225 |
|
Raczkowanie
|
Drogie dziewczyny tak bardzo mnie zachęciłyście tym masażem, że dziś zaczynam hihihi
Powiedzcie mi kochane jeszcze czy masujecie po wklepaniu kremu ujędrniającego?? czy przed?? i czy na brzuchu ktoraś próbowała?? są jakieś efekty?? Plizzzz |
|
|
|
|
#226 |
|
Raczkowanie
|
Mi się wydaje, że krem należy przed wklepać. Lepiej się wtedy masuje i wchłania, ale nie jestem pewna na 100%.
|
|
|
|
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
noi jeszcze jedno pytanko, ile na jedna a ile na druga nogę poświęcić czasu na masaż?Czy 15minut na jedna i 15 na drugą wystarczy?
|
|
|
|
|
#228 |
|
Raczkowanie
|
Niby wystarczy po 15 min.na jedną nogę to jest taki minimalny czas.
|
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
ehh dziewczyny, widzę ze wszystkie ostro masujemy
A więc tak jak już mowiłam 15 na jedną i drugą wystarczy, takie jest moje zdanie, bo ja sama tak robię (dłużej można się nieźle zmeczyć). Krem najpierw nakladamy i nie czekamy aż wsiąknie, tylko od razu po nalożeniu zaczynamy masować, wtedy krem lepiej się rozprowadzi i lepiej zostanie wchłonięty, co wzmocni naszą cięęęęęęęęężką pracę A na brzuchu próbowałam, ale dziewczyny uwaga zrezygnowałam po pierwszym razie, bo chyba za mocno przyciskałam i dostałam jakiś brzydkich krostek na brzusiu tam gdzie masowałam. Spróbuję jeszcze raz z brzuchem, ale trzeba uważać. Spróbuje deliktanie masować, bo na nogach mocno masuje POZDRAWIAM
|
|
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
a tu jest ten masażer z Oriflamu
http://www.oriflame.com.pl/prod/cat...D=jwAccessories ale mozna kupić w każdej lepszej drogerii, no ale ten z Or. ma dwa rozne rodzaje wypustek i jest taki trochę gumowy, ja jestem b. zadowlona polecam |
|
|
|
|
#231 |
|
|
ja kupiłam taki gumowy przyrząd z wypustkami w Rossmanie za około 9 zł, ogólnie jest pozyteczne bo skóra sie robi bardzo gładka
![]() jak masuje to 10-15 minut na jedno udo i jeden pośladek
Edytowane przez ikets Czas edycji: 2005-06-26 o 19:43 |
|
|
|
|
#232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak mnie nakręciłyście Dziewczyny,że też będę się masowała |
|
|
|
|
|
#233 |
|
|
Monika ja kupiłam juz jakies 5 miesiecy temu, a efekty... no no widać
|
|
|
|
|
#234 |
|
Przyczajenie
|
Ja też kupię !!!! Ja też
.
|
|
|
|
|
#235 |
|
Przyczajenie
|
Mam Taki sam przyżąd jak Ikets, jest na prawdę dobry. Można go używać pod prysznicem, po kąpieli do masowania z kremem, albo z oliwką.
Ostatnio mój chłopak się przetrenował i użyłam tego cuda na jego zakwasy. Wymasowałam go oliwką - dosyć mocno i intensywnie i następnego dnia jak nowo narodzony |
|
|
|
|
#236 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym za nic w swiecie na przeplacila tak slono za ten masazer w Oriflame, oni wszystko maja takie drogie, nie wiem po co! Ja go kupilam w Tesco za jakies 9zl (ten plastikowy, ale drewniany tez byl)
|
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam jestem bardzo zadowlona z tego z Oriflameu, a lepszego nie moglam znaleźć u mnie w mieście, poza tym tak dużo to nie przeplacilam, co najwyżej 10 zetow
|
|
|
|
|
#238 |
|
|
Na forum znajduje się mnóstwo informacji o cellulicie. M.in. o jego przyczynach.
I chciałam właśnie, żeby każda [no, prawie każda ] Wizażanka napisała, co przyczynia się do powstawania tego świństwa. Podsumujmy nasze wiadomości UWAGA! Piszcie w tym wątku tylko o przyczynach powstawania cellulitu, o niczym innym Najlepiej gdyby to było coś, co zaobserwowałyście, niestety, na własnym ciałku, o czym przekonałyście się na własnej skórze.No więc? CO PRZYCZYNIA SIĘ DO POWSTAWANIA CELLULITU? |
|
|
|
|
#239 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Przyczyny cellulitu - podsumujmy!
Witam,
na własnej skórze niestety doznałam cellulitu i jeszcze z nim walczę. Nigdy nie narzekałam na obecność pomarańczowej skórki, bo nie byłam ani za wysoka ani za gruba To pierwsze mi zostało, a drugie niestety przyszło... Zauważyłam, że u mnie pojawił się cellulit od kiedy poszłam do pracy - siedzącej pracy - 8 godz. za biurkiem, za komputerem, czasem jedynie jakieś przejście do ksero, czy do koleżanek na plotki I hoop - cellulit się pojawił i ciężko się go pozbyć, gdyż prowadzę niestety siedzący tryb życia już tak od jakichś 4-5 lat. Zatem podsumowując - siedzenie wpływa niekorzystnie na naszą skórę, sprzyja cellulitowi. Drugie co mu jeszcze sprzyja jest podobno gorąca kąpiel, ale jakoś nie mogę sobie tego odmówić po męczącym, długim dniu pracy. Pozdrowienia
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyczyny cellulitu - podsumujmy!
Myślę, że napewno przyczynia się do tego brak ruchu i do tego jedzenie słodyczy. Ja właśnie tak robię
Mało się ruszam jak na osobę młodą i zajadam sie słodyczami, wiec to świnstwo w postaci pomarańczowej skórki nie ominęło mnie Dodam, że mam 163 cm wzrostu i ważę 49 kg a i tak mój cellulit widać nawet jak zwyczajnie stoje Podejrzewam, że gdybym zaczęła porządnie uprawiać jakiś sport, problem by zniknął. Tylko, że ja jestem cholernie leniwa i nie potrafię się zmobilizować |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:43.

no ale efekty sa

Mało się ruszam jak na osobę młodą i zajadam sie słodyczami, wiec to świnstwo w postaci pomarańczowej skórki nie ominęło mnie