|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy masz jakieś doświadczenia z cellulitem? | |||
| Tak, wciąż borykam się z tym problemem... |
|
820 | 91,72% |
Tak, kiedyś miałam cellulit, teraz już nie!
|
|
31 | 3,47% |
Nie, na szczęście nigdy pomarańczowej skórki nie posiadałam
|
|
35 | 3,91% |
| A co to jest cellulit? |
|
8 | 0,89% |
| Głosujący: 894. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przyczyny cellulitu - podsumujmy!
Rowniez nie mam problemu z nadwaga (48-50 kg przy 162 cm), a pomimo tego mam cellulit (chyba jest to II st- widac grudki po scisnieciu ciala). Juz nie pamietam kiedy sie pojawil
Uwazam jednak ze w moim przypadku glowna przyczyna jego pojawienia byly tabletki antykonc - zazywalam je od 18 roku zycia. Trzy lata temu zrobilam sobie przerwe w ich zazywaniu ( ok 8 miesiecy) i uczeszczalam 2 razy w tyg na zajecia fitness (tae-bo i step) i problem cellulitu znikl! Potem znowu zaczelam brac i znowu mialam cellulit. Obecnie pozegnalam sie na razie z tabletkami, nie biore juz pol roku i cellulit zmniejszyl sie. Innymi przyczynami sa rowniez brak ruchu, za duzo siedzenia i lenistwo z pewnoscia takze zle odzywianie ( ale ja jem zdrowo) itd.
|
|
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam cellulit od kilku lat. Za podstawową przyczynę jego powstania w moim przypadku uważam brak ruchu. Od kiedy skończyłam szkołę - obowiązkowy wf! - nie mam siły, motywacji i chęci do ćwiczeń. Po prostu jestem za leniwa i bardzo nad tym ubolewam.
|
|
|
|
|
#243 |
|
Przyczajenie
|
Dołączam się do stwierdzenia, że brak ruchu jest główną przyczyną powstawania cellulitu.Dodam jeszcze od siebie,że picie kawy stwarza sprzyjające warunki do zagnieżdzania się tego okropieństwa
A niestety,czego jak czego, ale kawy to sobie odmówić nie potrafię .Zdaża mi się pić nawet 7 filiżanek dziennie
|
|
|
|
|
#244 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja również jestem nieszczęśliwą posiadaczką celluitu.Na pewno,tak jak juz zostało wspomniane,przyczynia się do jego powstania siedzacy tryb życia,brak ruchu i nieodpowiednia dieta.Do zmain cellulitowych prowadzic może tez antykoncepcja hormonalna.
Bardzo bym się chciała pozbyć tego okropieństwa,ale wiem,że bez regularnych ćwiczeń aerobowych i wzmacniających oraz masażu,dietę jako taka stosuję,wiec mam tu plus,nie pokonam go. |
|
|
|
|
#245 |
|
Wtajemniczenie
|
Aha z diety najlepiej wyeliminować sól,produkty wysokotłuszczowe,kofeinę, artykuły kwasotwórcze-mięso i rośliny strączkowe,a także węglowodany proste.
|
|
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Mam paskudny celluitis pomimo, że mam dopiero 19 lat. Skąd się wziął? Od 16 roku życia odchudzałam się, a po krótkim czasie wracałam do swojej wagi i tak w kółko. A teraz mam.
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma
|
|
|
|
|
#247 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Do wszystkich chcących pozbyć się celulitu i poduszeczek
ja na razie używam rękawicy sizalowej,ale przymierzam sie do tego mojego drewnianego masażera,bo skoro wy sie masujecie,to ja nie moge być gorsza.
Wzięłam tez przykład z jednej wizażanki i zrobiłam sobie kilka kostek lodu i będę się nimi masować. |
|
|
|
|
#248 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam też małe pytanko-czy masujecie sie na stojąco czy w jakiejs innej pozycji?Bo ja słyszałam,że najlepiej jest na siedząco i jeszcze dodatkowo podwyższyć nogę masowaną,ale tak nie lubie.A wy jak się masujecie?
|
|
|
|
|
#249 | |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
no ja wlasnie tak jak mówisz, tak jest mi najwygodniej
|
|
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#252 |
|
Wtajemniczenie
|
mam 21 lat, wczesniej cellulitu nie mialam, moja mama tez prawie nie ma, majac latek 41
od 1.5 roku cwicze, teraz juz codziennie nie prowadze siedzacego trybu zycia nie pale nie jem nic smazonego, slodycze rzadko lubie na sniadanie biale pieczywo, czesto tez wcinam makaron(ciemny) 1 duza kawa dziennie stosuje peeling kawowy siedzac, nie cwiczac, jedzac wszystko cellulitu nie bylo od pol roku jest ![]() zwalam wine na: weglowodany, cukier no i kofeine, ale wiem, ze z nich nie zrezygnuje ![]() pozdrawiam
|
|
#253 |
|
Zadomowienie
|
mi się zaczęły problemy z nim odkąd zaczęłam brać tabletki anty, niestety coś za coś
![]() na wiosnę zaczęłam intensywnie ćwiczyć, wprowadziłam ostrą dietę (zero słodyczy ) i stosowałam kosmetyki antycell. oraz zimne prysznice i masaż - efekty są widoczne, ale ostatnio się "rozleniwiłam" i podjadam sobie słodkie np teraz ptasie mleczko....mam cellulit 2go stopnia - widać po ściśnięciu skórki ale jak się znowu zawezmę to stan skórki się poprawi
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką". Janusz Kulig 1969-2004 ['] |
|
|
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma
|
|
|
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam straszny cellulit i oczywiscie jak stoje to go widać, a w niektórym świetle wygląda to jak tyłek i uda starej babci. Nie wspomne o tym jak ścisnę pośladki to po bokach mam straszne fałski. Mam 162 wzrostu i wazę 57 kilo. Przytułam 5 kilo i teraz musze zrzucić, ale mimo strasnzych kompleksów na tle swoich ud i pupy nie moge sie zmobilizować.
Głowne przyczyny powstania mojego cellulitu: - tabletki hormonalne - siedzacy tryb życia - jedzenie przed snem - zajadanie słodkości - brak ruchu - żółty ser, który uwielbiam i wchłaniam jak tylko mogę
|
|
#256 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale pozwole sobie odpowiedziec na nie ![]() Wyrozniamy 4 stadia cellullitu: "I. Przy pierwszym stadium skora jest jeszcze gladka, ale wyglada na zmeczona II. Przy drugim pojawiaja sie niewielkie grudki, gdy mocno uszczypniemy fragment ciala III. W trzecim cellulitowe zmiany widac, gdy stoimy, gina, kiedy sie polozymy IV. W czwartym gąbczastosc i kalafiorowatosc skory widac bez wzgledu na pozycje ciala Miejsca, gdzie cellulit jest najwiekszy, moga bolec przy dotyku." (Tekst zaczerpnelam z ksiazki "100 pytan do kosmetyczki" - G. Kadłubowska-Siedlarz) |
|
|
|
|
|
#257 |
|
Rozeznanie
|
jeennuś napisała:
>Ja używam oliwki do ciała i tak posmarowan euda zaczynam masować. Ale uważam żę jeszcze lepsze efekty dałby masaż z kremem ujędrniającym a nie z oliwką. No ale na razie szukam jakiegoś dobrego. jesli chodzi o cellulit i masaż to myślę, że dobra byłaby oliwka do masażu z kompleksem antycellulit- Ziaja: http://www.sklep.nau.pl/produkt.php?id=1474 13 za 0,5 litra to chyba niezbyt wygórowana cena w supermarkecie pewnie będzie taniej (ja w zeszłym roku kupiłam za niecale 10 zl stare opakowanie) mam też w domu drewniany masażer ale do dzisiaj brakowało mi motywacji...
|
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
|
|
|
|
|
#259 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam ten problem od kilku lat. Ćwiczę regularnie raz mniej raz więcej ale zawsze ćwiczę. Przeraziłam się gdy w w grudniu dostałam od męża śliczną koszulkę na gwiazdkę i jakoś się bardziej sobie przyjrzałam.
Wyraźne wzgórki bez ściskania z przodu i z tyłu ud. Zabrałam się w sobie i zwiększyłam intensywność ćwiczeń na problematyczne powierzchnie. Smaruję różnymi specyfikami uda rano i wieczorem; stosuję peeling z kawy, staram się wyeliminować słodycze, ale i tak ich nie jem wiele ( raz dwa razy w tygodniu). Moje grzechy to: kawa, kawa, kawa i częste ciepłe kąpiele. Pomimo tego po pół roku mam efekty, grudki znikneły i są nie widoczne w normalnych warunkach, z tyłu na udach pojawiają tylko gdy mocno napinam mięśnia. Tak więc warto, choć sądzę że będę musiała stale używać kremów ujędrniających. |
|
|
|
|
#260 |
|
Rozeznanie
|
nadwaga i brak ruchu u mnie
i niestety nie znika on, gdy schudnę i ćwiczę, trzeba nad tym dłużej popracować |
|
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam sie ,ze brak ruchu,a przede wszystkim obzranie sie slodyczami i tlustym jedzeniem co prowadzi do nadwagi i jednoczesnie do cellulitu.
|
|
|
|
|
#262 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
cukier, tluszcz,a cellulit to jest nic innego jak zdeformowana podskorna tkanka tluszczowa.
a chcialabym,zeby bylo inaczejj ... |
|
|
|
|
#264 |
|
|
Herbatki na cellulit???
Czy są jakieś herbatki pomagające pozbyć się cellulitu?
|
|
|
|
|
#265 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Herbatki na cellulit???
na celulit nie znam
http://www.herbapol.com.pl/section.xml?id=55 a to jest jakaś nowość i zastanawiam czy jest dobra |
|
|
|
|
#266 |
|
|
Hm... ja szukam herbatki-cuda, która pomogłaby mi spalić tłuszczyk na udach, pupie, bioderkach, łydkach i pozbyć się cellulitu, nie wywierając wpływu np. na biust
|
|
|
|
|
#267 |
|
Wtajemniczenie
|
Na cellulit najlepszy ruch
Ale polecam zieloną - dobra na wszystko
|
|
#268 |
|
Zadomowienie
|
ja pije czerwoną
i też myśle ze na cellulit to najlepsze są cwiczenia i masażyk |
|
|
|
|
#269 |
|
Przyczajenie
|
Witam!!
Wlasnie otrzymalam taki masazer z Or. I z tym wiaze sie moje pytanie: czy ten masaz mam wykonywac zgodnie z ruchem wskazowek zegara, czy odwrotnie. Bo raz czytam,ze tak, raz inaczej i juz sama nie wiem. pozdrawiam |
|
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też chcę, ja też!! Wsmarowuję dzielnie krem antycelullitowy Avonu, ale byłoby dobrze wspomóc się masażem. Dziewczyny, jeśli któraś jest konsultantką Oriflame, niech da znać. Proszę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.

Uwazam jednak ze w moim przypadku glowna przyczyna jego pojawienia byly tabletki antykonc - zazywalam je od 18 roku zycia. Trzy lata temu zrobilam sobie przerwe w ich zazywaniu ( ok 8 miesiecy) i uczeszczalam 2 razy w tyg na zajecia fitness (tae-bo i step) i problem cellulitu znikl! Potem znowu zaczelam brac i znowu mialam cellulit. Obecnie pozegnalam sie na razie z tabletkami, nie biore juz pol roku i cellulit zmniejszyl sie. Innymi przyczynami sa rowniez brak ruchu, za duzo siedzenia i lenistwo 

Wyraźne wzgórki bez ściskania z przodu i z tyłu ud. Zabrałam się w sobie i zwiększyłam intensywność ćwiczeń na problematyczne powierzchnie. Smaruję różnymi specyfikami uda rano i wieczorem; stosuję peeling z kawy, staram się wyeliminować słodycze, ale i tak ich nie jem wiele ( raz dwa razy w tygodniu). Moje grzechy to: kawa, kawa, kawa i częste ciepłe kąpiele. Pomimo tego po pół roku mam efekty, grudki znikneły i są nie widoczne w normalnych warunkach, z tyłu na udach pojawiają tylko gdy mocno napinam mięśnia. Tak więc warto, choć sądzę że będę musiała stale używać kremów ujędrniających.