![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Jak malowac małe oczy? - zbiorczy
Pomocy! Nie wiem kompletnie jak malować oczy a chciałabym je "powiększyć" no i upiększyć. Bo ja mam takie małe oczy.. Bardzo proszę o pomoc! Jak to się robi? Dołączam swoje zdjęcie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Mam małe oczy!
[img]icons/icon40.gif[/img] a więc powinnaś malować oczy jasnymi ,pastelowymi kolorkami np beż jasny róż albo biały kolorek to optycznie zwiekszy oczka nigdy nie używaj identycznego cienia jak kolor twoich oczek ! najlepiej wogle unikaj ciemnych kolorków bo ciemne bedą zweżać optycznie ale zawsze [img]icons/icon27.gif[/img] pozdrawiam [img]icons/icon40.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
kilka wskazowek znajdziesz w poradniku Agnieszki:
http://www.wizaz.pl/kurs_oko.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
I kolejna zakompleksiona osobka [img]icons/icon12.gif[/img] Ollu, na zdjeciu wcale nie widac, zebys miala male oczy. Masz normalnej wielkosci oczyska , nie za male i nie za duze. Ale za to jakie piekne [img]icons/icon7.gif[/img] Czarne jak wegielki.
Niestety nie moge zgodzic sie z Nicegirl. Uzywajac jasnych pastelowych cieni jeszcze bardziej je optycznie zmniejszysz. To jest blad. Oko optycznie sie powieksza odpowiednio je cieniujac. I tak jak pisalam w kursie powinnas uzywac trzech, czterech odcieni cieni. wtedy jest duzo latwiej otrzymac odpowiednia glebie. Zasada jest dosc prosta. Zaczynasz malowac oko od najjasniejszego cienia, nakladajac go na cala powieke a potem stopniowo cieniujesz, ladnie rozcierajac cienie, az dojdziesz do najciemniejszego. Najciemniejzy akcent powinien byc praktycznie przy rzesach i przy zew. krawedzi oka. Wiecej znajdzies zw kursie. Oprocz tego mozesz wew. krawedz powieki nad rzesami pomalowac biala lub perlowa kredka. Uzywaj poza tym tuszu wydluzajacego rzesy. I nie obciazaj ich nadmiernie. Unikaj natomist wyraznych, ciemnych kresek, zwlaszcza okalajacych oko i tych wew. oka. Serdecznie pozdrawiam [img]icons/icon40.gif[/img] AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
tak - sam jasny cień zmiejsza oko. ja mam małe oczy i albo maluję je tylko tuszem... a jeśli używam cienia to nigdy jednego a dwóch. na powiekę jasnego a na załamaniu powiek ciemniejszego [w podobnej tonacji]. czasem używam nawet baardzo ciemnego cienia na zewnętrzy kącik powieki i na załamanie powieki - ale zawsze pamiętam o położeniu jasnego na samą powiekę. powodzenia w eksperymentach!
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Może spróbój też rozjaśnić okolice oka - zewnętrzne kąciki, pod dolną powieką. L'oreal ma w ofercie takie małe cienie, lekko połyskujące, właśnie do rozświetlania. Aha, i tusz do rzęs - obowiązkowo mocno podkręcający - bo to otwiera oczyska.
Udanych eksperymentów [img]icons/icon7.gif[/img] aneta
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
o tak! rozjaśnianie dolnej powieki też jest dobrym pomysłem - a to czy zewnętrznego czy wewnętrznego kącika to oceń sama - wszystko zależy od rozstawu oczu i kształtu buzi - ja na przykład wyglądam dobrze tylko wtedy, gdy jasny i połyskliwy cień nałożę na wewnętrzne kąciki.
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
małe -głęboko osadzone oczy....
Mam małe głęboko osadzone oczy (w kolorze zielonym)- jak je malować? Kiedy używałam zbyt jasnego cienia oczy się zmniejszały - zbyt ciemny cień je pomniejszał. Czy używać techniki takiej jak dla małych oczu czy takiej jak dla głęboko osadzonych - może je zmieszać ...już sama nie wiem...
Zależy mi aby były bardziej wypukłe i większe. P.S. Wiem, że cień fioletowy pasuje do zieleni ale czy on nie pogłębi osadzonych głęboko oczy ?.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Re: małe -głęboko osadzone oczy....
Ciemne kolory sprawiaja, że oczy wydają się jeszcze głębiej osadzone, jasne natomiast optycznie je zmniejszają. Najlepszym wyjściem jest stosowanie ciemniejszego cienia na zewnętrzny kącik górnej powieki, a dalej - ku wewnętrzenmu kącikowi - jasnego. Ciemny cień optycznie powiększy a jasny sprawi, że oczęta nie będą się wydawać tak głęboko osadzone. Unikaj zdecydowanego obrysowywania kredką oka (jeśli już - to delikatnie górna powieka?) - to "zamyka" oko i optycznie je zmniejsza. Powodzenia [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Oprocz tych trafnych rad, ktorych udzielila Ci Evoonya mozesz stosowac cienie perlowe. W zaleznosci od upodoban bardziej lub mniej intensywnych. I taka mala sztuczka na male oczy - biala lub perlowa kreska wew. oka nad dolnymi rzesami. I najlepiej jak bedziesz stosowala tusz do rzes mocno wydluzajacy, ale niezbyt mocno pogrubiajacy [img]icons/icon7.gif[/img]
Pozdrawiam [img]icons/icon7.gif[/img] AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
La Roche-Posay
Zachęcona Waszymi opiniami na temat Effaclaru K kupiłam go i efekt rzeczywiście świetny,więc chciałabym się dowiedzieć czy miałyście może fluid korygujący tej firmy pt.Unifiance? Mam mieszaną skórę z wypryskami. Chciałabym mieć podkład,który nawilża i jednocześnie matuje skórę. Dzięki za odpowiedzi! Może macie jakieś swoje inne typy? Aha mam 22latka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Re: La Roche-Posay
Ostatnio pytałam o niego w aptece, jednak pani poinformowała mnie, że efekt zmatowienia jest bardzo silny i nie wygląda to najlepiej latem, przy ostrym słońcu. Ostatecznie więc go nie kupiłam - na razie - bo być może zimą się zdecyduję: oceny w KW są raczej entuzjastyczne [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Agnieszko, racja. Effaclar K wraz z podkładem matującym Unifiance- to może być zbyt dużo, szczególnie latem. Poza tym preparat, jak i EK, nie ma SPF. Bialinko, sugerowałabym raczej jakiś lekki podkład nawilżający (niestety nie mogę nic polecić, bo od dawna stosuję wyłącznie Avene, poczytaj może w KW), ponieważ EK sam w sobie matuje i dodatkowo złuszcza. To dość silny preparat, nie ma co katować skóry. Stosowanie EK i podkładu matującego miałoby uzasadnienie chyba wyłącznie w przypadku cery silnie łojotokowej. Pozdróweczko [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Re: La Roche-Posay-szukam stronki !!!
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Oto adres:
http://www.la-roche-posay.de |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
PIEKNIE DZIEKUJE HALSZKO [img]icons/icon29.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
...lub francuska strona domowa: www.laroche-posay.com. A swoją drogą to granda, że Kosmeor, polski dystrybutor m.in. L'Oreala i La Roche-Posay, nie ma strony www... [img]icons/icon9.gif[/img] Tzn właściwie ma, ale jej ocenę pozostawiam Wam...:www.kosmeor.com.pl....[img]icons/icon12.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
[img]icons/icon40.gif[/img] weszłam na stronkę Kosmeor - trzeba przyznać, że mają poczucie humoru hi hi
od nadmiaru informacji można [img]icons/icon41.gif[/img] 3manko |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Bsrdzo Wam dziękuje za dobre rady.Fakt o filtrach nie pomyślałam.Do mojej problemowej skóry chciałabym jakiś apteczny podkład zawierający leczniczą wodę termalną i nie zatykający porów.Prośba do evoonyii napisz coś więcej o swoim podkładzie i ile kosztuje.W KW Avene również jak LRP zbiera same dobre opinie.Wielkie dzięki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Re: La Roche-Posay/Avene
Używam Avene Compact Extreme Teinte z filtrem 50. Bardzo go sobie chwalę. Jest polecany do cer wrażliwych, ma działanie kojące (filtr jest mineralny, nie chemiczny), więc na Effclar K jest w sam raz. Hm, nie pamiętam dokładnie ceny, ale zapłaciłam chyba między 70 a 80 pln.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Re: La Roche-Posay/Avene
Dzięki to powinno być "TO"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Jak malowac małe oczy ?
Cześć ! Zwracam się do Was z zapytaniem jak malować małe oczy tak aby sprawiały wrażenie większych.Dodam że niestety moje rzęsy nie nalezą do bójnych a tęczóeki mam w kolorze brązowym !!! Dzieki i pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Re: Jak malowac małe oczy ?
jasny cień na całą powieke, w zagłebieniu-ciemniejszy.dobrze wytuszowane i , najlepiej podkręcone, rzęski.Biała kredka na wewnętrznej powiece tuż przy dolnych rzęsach.
pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
WITAM
![]() jest kilka bardzo fajnych i bardzo bardzo skutecznych patentów: -biała kredka do oczu -zrób nia kreskę na dolnej powiece -możesz nawet grubo obrysować oko od dołu- fantastyczny efekt oszronionych oczek ![]() ![]() -jasny cień na górną powiekę az do samych brwi!-połyskliwy albo matowy,niewazne ![]() ![]() -wytuszuj mocno rzęsy jakims wydłużającym tuszem . jeśli najmocniej wytuszujesz srodkowa część rzęs,oczy sie powiekszą, a jesli zewnętrzne kąciki oczu to dodtakowo beda sprawiały wrazenie bardziej od siebie oddalonych ![]() -tak wiec jasne kolory powiekszaja i rozświetlają!ale chyba na górnej powiece można robic ciemne kreski...sama spróbuj ![]() ![]() ![]() -wypróbuj tez sztuczne rzęsy jesli chce Ci sie bawic z czyms takim albojasny tusz do rzęs na dolnych rzesach ![]() pzodrowki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
podwojny cien nr.2+nr.10-->estee lauder ale chyba jest drogi ...nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Taki makijaż ale dla małych oczek:))
Chciałabym sobie zrobić taki makijaż,ale mam raczej małe oczy koloru zielono-brązowego.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Re: Taki makijaż ale dla małych oczek:))
Jeżeli obrysujesz małe oczy tak jak na zdjęciu to rzeczywiście tylko je pomniejszysz, możesz natomiast narysować czarną kreskę na dolnej powiece ale tuż pod rzęsami a nie w środku oka w ten sposób je powiększysz.Na górnej normalnie tak jak na zdjęciu. Białej kredki możesz użyć w środku dolnej to też powiększa. A co do tego czy będzie Ci pasowało to myślę , że tak. Pozdrowionka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
piekny makijaż. ale panna na zdjęciu wcale nie ma bardzo ciemnych oczu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Masz rację z tym kolorem oczu,pisząc,że jest czarny sugerowałam się innym zdjęciem z forum(czy to nie jest Bellucci?).W sumie mam podobny kolor tylko jeszcze wymieszany z zielonym.Postaram się tak pomalować chociaż nie wiem czy mi się uda bo jestem całkiem "zielona" jeśli chodzi o taki makijaż oczu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.