|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Pasta cukrowa- co robię nie tak?!?!
Witam,
przeczytalam artykuł o paście na Wizazu, po zachwytach dziewczyn w wątkach o depilacji i postanowilam przyrzadzic to cudo. Zastosowalam sie do przepisu,ale bardzo długo nie zmieniało to konsystencji (płynnej) i sie denerwowalam,że robie cos nie tak. Po około 20 minutach masa zaczela robic sie żółtawa, z milionem pęcherzyków. Wyszłam na chwile i jak wrociłam - było to już karmelowe. Nie mogłam tego uformować, lepiło sie niemiłosiernie, twardniało prawie natychmiast. Przyłożyłam do nogi- nawet sie nie przykleiło, tylko zakleiło mi noge ![]() Jestem pewna,ze nie tak mialo to wygladac i nie tak funkcjonować. Co zrobiłam źle?? Też chce mieć problemow wloskow z głowy, a tak sie ucieszylam,ze to taka prosta, skuteczna i domowa metoda. Pomóżcie :/ Ania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pasta cukrowa- co robię nie tak?!?!
Poprostu wygotowałaś za dużo wody. Dolej do tej kamiennej masy troszkę wody poczekaj aż masa się rozpuści wymieszaj i wyłącz. Niestety musisz pare razy pokombinować. Za pierwszym razem to raczej nie wychodzi. Podrzej zobacz czy jest ok, jeśli za rzadkie to podgotuj jeszcze momencik, jeśli za twarde wolej wody i ostudź. Tu sie liczą sekundy
![]() Ja nie doszłam do takiej wprawy by kuleczkami zrywać włoski. Nakładam paste cukrową tak jak wosk i zrywam za pomoca plastrów. Efekt świetny, ból znacznie mniejszy niż przy wosku. No i co najwazniejsze nie zrywa skóry. życze powodzenia i cierpliwośc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.