|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grupa wsparcia- wracamy do naturalnych włosków
a ja ostatnio obcięłam włosy na zupełnie krótkie.. i mam już 1cm może 1,5 cm odrostów.. za miesiąc można by znowu podciąć i miałabym już tylko swój kolorek ale stoi mi na półce nie zużyta w ogóle farba do włosów Loreala... Radical Preference.. Blond Złocisto-opalizujący.. i waham się.. Bo w końcu wydałam jakiś czas temu na tę farbę pieniądze..szkoda byłoby teraz te pieniądze zmarnować.
|
|
#1022 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.Mogę się pochwalić małym sukcesem. Jeszcze jedna wizyta u fryzjera i będę miała na głowie "tylko" 3 kolory bo zetnę resztki Castinga którym farbowałam się jakiś rok temu. |
|
|
|
|
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam w szafce 2 farby loreala,szampon i szamponetkę z Marionu ale narazie nie nie poddaje
|
|
|
|
|
|
#1024 |
|
Przyczajenie
|
Czesc wszystkim
![]() Ostatni raz farbowalam wlosy 19 lipca i mam jakis 1-1.5 cm odrostu. Strasznie wolno mi rosna wlosy.. Tak super sie czyta, kiedy czesc z Was ma juz 5-6 cm lub koncowki tych farbowanych... Mnie juz nawet ta ruda poswiata przstala przeszkadzac,moze dlatego,ze idzie zima i jakos pod czapka sie przemecze... Trzymam sie i podziwiam te ktorym sie udalo ![]() Reszcie wytrwalosci zycze i pozdrawiam serdecznie. P.S. Sweet Jelly : Pomijam juz element niszczenia sobie wlosow kolejny raz farbujac oraz dluzszy termin wrocenia do swoich naturalnych. Biore tylko pod uwage ekonomiczny jak ty Jesli teraz pofarbujesz to i tak zmarnujesz pieniadze wracajac do swoich.Jest jeszcze inna gorsza opcja, bedziesz farbowac regularnie jak sie nie wezmiesz w garsc i wtedy to forsy bedzie Cie kosztowac![]() Trzymajcie sie pozdrawiam
Edytowane przez Ktosiaaa Czas edycji: 2008-09-09 o 16:16 |
|
|
|
|
#1025 |
|
Wtajemniczenie
|
Heh, patrzę że nie tylko ja postanowiłam przestać farbować, kiedy farba już na mnie czekała
Dziewczyny, jak nie ma komu oddać/sprzedać/wymienić, radzę urządzić rytualne wyrzucanie farby do kosza, i już nie będzie miało co kusić ![]() A dzisiaj byłam u fryzjera, włosy mam do ramion, całkiem ładnie wycieniowane i jestem zadowolona w miarę możliwości
|
|
#1026 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
( naszczęście) Badźmy wytrwałe Cytat:
Odżywiaj nadal ,ale od farb jak najdalej bo inaczej ![]() I wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
|
||
|
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
tez mam w szafce farbe,ale nie patrze na nia
![]() Postanowilam ze nie i koniec nie farbuje W koncu kiedys mialam takie grube blyszczace wlosy a teraz co..Kiedys jak robilam sobie dwie kiteczki do przedszkola to jedna byla takiej grubosci jak teraz jedna z wszystkich wlosow;/ i o wiele lepiej wygladaja zdrowe i naturalne niz jakiekolwiek farbowane wlosy Jakbym je teraz ciagle niszczyla to na starosc bylabym lysa a tak jak zaczna mi siwiec wlosy bede mogla spokojnie je farbowac hehe - musialam sie pocieszyc |
|
|
|
|
#1028 |
|
Przyczajenie
|
Do moich naturalnych włosów też bym chciała wrócić, ale prędzej przez zafarbowanie ich w moim naturalnym kolorze ponieważ ten rudy który mi z ciemnego został mnie przeraża. ;/ Ale Tobie powodzonka życze w odwarznym kroku.
|
|
|
|
|
#1029 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny postaram się być twarda.. tylko za boga nie wiem co z tą farbą... może oddam mamie? Chociaż ona woli brązy ..Kiedyś jednak farbowała się na rudo to może i tym razem ...Chociaż przeszło mi też przez głowę by jeszcze ją zatrzymać i jakby mi się mój naturalny znudził za jakiś czas to miałabym co użyć... No ale znowu te odrosty One zawsze mnie dobijają najbardziej!!
|
|
|
#1030 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Cały czas sknera we mnie kusi, żeby zużyć te farby żeby się nie marnowały, teraz mam argument, żeby zatkać jej usta ....Swoją drogą skoro przestaje farbować to stać mnie częściej na fryzjera .Edziulka8 - niestety _każdy_ kolor jaki znam zostawia prędzej czy później rudą poświatę, czy to chłodny blond czy głęboki brąz kończę jako rudzielec . To mnie właśnie odciąga od myśli, żeby ufarbować się na kolor zbliżony do natury.
|
|
|
|
|
|
#1031 |
|
Zadomowienie
|
Sweet_Jelly - wystaw farbę na allegro
![]() Właśnie siedzę z olejem rycynowym na głowie. Wam tez włosy tak mocno wypadają? Muszę je wzmocnić ![]() Korci mnie żeby iść do fryzjera i ściąć włosy
|
|
#1032 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
nom mi zawsze na wakacjach i po najbardziej lecą. Wiec teraz sie musze męczyc. Ja juz prawie o olejku zapomnialam
Musze go kupic. I waxa
|
|
|
|
|
#1034 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi lecą strasznie... Kupiłam dziś Humavit czy jak to się tam nazywa, te tabletki z drożdżami, pokrzywą i skrzypem, może coś pomogą. Skrzypovita jakoś utraciła swoje wcześniejsze cudowne działanie
|
|
#1035 |
|
Zadomowienie
|
Codziennie w radiu słyszę o jakiś tabletkach bellisa. Ciekawe czy dobre
Byłam ostatnio w kauflandzie i korciło mnie żeby kupić szamponetkę ale udało mi się szybciutko ewakuować od tych pólek
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1036 |
|
Konto usunięte
|
Ja zajadam "Wyciąg ze skrzypu polnego z witaminami" w zielonym opakowaniu. Chyba najbardziej mi służy ze wszystkich testowanych.
|
|
|
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
Widzialam dzis swietna, stylowa dziewuche uczesana w koka w artystycznym nieladzie. Wlosy przylegajace do glowy miala w kolorze naturalnym - jasnym brazie. Natomiast te w koku - ciemny braz wpadajacy w czern. Od razu pomyslalam, ze to jakas wizazanka
|
|
|
|
|
#1038 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, niech Was nie korci z tymi szamponetkami bo one nie schodzą z włosów w 100%. Poza tym podobno bardziej szkodzą niż trwałe farby więc trzymać się od nich z daleka
![]() A widziałyście może reklamę szamponu Head & Shoulders przeciw wypadaniu włosów? Jakie dziewczyna ma piękne włosy
|
|
|
#1039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nawet az za bardzo:PNie kojarze reklamy ale zapewne "odpowiedniego oświetlenia " do tego tony kosmetykow i nablyszczaczy a w drugim rzedzie albo farba albo naturalne
|
|
|
|
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to wszystko po to zeby sprzedać towar :P
|
|
|
#1042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w te reklamy też nie wierze... Ale popatrzeć zawsze przyjemnie
|
|
|
#1043 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
mama powiedziała że obejrzy moją farbę może ją weźmie
|
|
#1045 |
|
Wtajemniczenie
|
Aż mi głupio pisać, ale korci mnie coś dzisiaj żeby zrobić coś z kolorem włosów...
Wkurza mnie to, że ich naturalny kolor jest obecnie inny - chciałam mieć upragniony zimny brąz, a przez wakacje i słońce ich odcień zmienił się na ciepły, i na dodatek mam pełno pojedynczych siwych włosów Jedyne co mnie odciąga od farbowania to fakt, że farby trwale otwierają łuski włosów przez co te są podatniejsze na wysychanie i puszenie się, a z tym już mam problem. Znalazłam reklamę H&S na youtube'ie -> http://www.youtube.com/watch?v=d77qJ6SQha8. Nie mogę się napatrzeć na te włosy. Takie gładziutkie i sypkie. Piękne...
|
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
Kobiety.. ja to chyba nie reformowalna jestem
![]() i zasługuje na wielkie baty... Pofarbowałam dziś włoski tą farbą.... Złocisto-opalizujący blond... Który jest rudy jak wiewiórka... i wiecie co..... Bardzo mi się podoba![]() No ale ja mam króciutkie włoski i szybciutko mogą mi odrosnąć moje własne więc nic nie ryzykowałam
|
|
#1047 |
|
Zadomowienie
|
Te włosy z reklamy to marzenie
Chciałabym mieć ich tyle ![]() Sweet_Jelly - oglądałam wczoraj ranking gwiazd i spodobał mi się kolor Oli Kwaśniewskiej. Nigdy nie byłam blondynką, ale ten kolor jakoś tak na mnie podziałał.
|
|
#1048 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Mnie też słońce zmasakrowało włosy, ale powoli udaje mi się sytualcje opanować . Nie poddawaj się ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak się podoba to tym bardziej Przecież chodzi o to żeby czuć się jak najlepiej ![]() Ja przestałam farbować bo chciałam mieć swój zimny brąz (którego farbą nie mogłam osiągnąć) i możliwie jak najzdrowsze włosy bo mam długie, które bardzo często katuję suszarką i prostownicą ![]() A ja chciałabym mieć je w takim stanie bo na ilość nie mogę narzekać. Tylko jak to zrobić...
|
|
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wam pokaze moj naturalny kolorek włosów
kiedyś farbowałam na ciemny brąz (i nie tylko, ale zawsze jakiś ciemny kolor) po jakimś czasie przestałam i tak walczyłam o naturalne ostatnio miałam ochote pofarbować, ale mnie odwiedziono od tego pomysłu moze i dobrze, ale nadal korca mnie pasemka jakieś ech też bym chciała takie włosy jak z reklamy ale to niemożliwe bo reklama to tylko reklama ![]() dziewczyny powodzenia w powrocie do naturalnych
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.

.
ja mam w szafce 2 farby loreala,szampon i szamponetkę z Marionu ale narazie nie nie poddaje

a tak jak zaczna mi siwiec wlosy bede mogla spokojnie je farbowac hehe

Chociaż ona woli brązy ..Kiedyś jednak farbowała się na rudo to może i tym razem ...

Wkurza mnie to, że ich naturalny kolor jest obecnie inny - chciałam mieć upragniony zimny brąz, a przez wakacje i słońce ich odcień zmienił się na ciepły, i na dodatek mam pełno pojedynczych siwych włosów 
moze i dobrze, ale nadal korca mnie pasemka jakieś