|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2008
Z "powiedzą "tak"
29 marzec monik1984 5 kwiecień Cykada, Madlen__18 Czyli jeszcze tylko monik1984 i moja kolej!! Do spółki z Cykadą.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#3302 |
|
Wtajemniczenie
|
Kodeina wszystkiego naj naj naj naj na nowej drodze życia i z okazji urodzin
![]() Witam nowe przyszłe panny młode
|
|
|
|
#3303 |
|
Wtajemniczenie
|
A w lutym nie ma nikogo??
Edytowane przez izazusia Czas edycji: 2008-01-20 o 18:50 Powód: pomylilam odpowiedzi:) |
|
|
|
#3304 |
|
Raczkowanie
|
pewnie nie ma bo to post wiec raczej rzadko kto imprezy typu wesele urzadza w poscie.
|
|
|
|
#3305 |
|
Raczkowanie
|
WItam!
Ja z takim pytaniem, czy cena 120-170zl za uczesanie fryzury slubnej, oraz 150zl za makijaz slubny to duzo?? Jakie sa srednie ceny? Dziekuje za wszelkie informacje. |
|
|
|
#3306 |
|
Raczkowanie
|
Ja również życze kodeinie wszystkiego naj nj najlepszego na nowej drodze życia
Dużo miłości i szcześcia.U mnie przygotowania stoją w miejscu, chciałabym już przymieżac suknie, ale mam nadzieje ze uda mi sie jeszcze troszeczkę schudnąt to wtedy zacznę biegac po salonach slubnych. Dawno mnie u nie było ale to kwestia licencjatu, miałam dużo pisania do końca lutego musze oddac kolejne 2 rozdziały i w marcu wstęp i zakonczenie ![]() nie wiem jak z tym wszystkim wyrobie Co do fryzury ślubnej to nie wiem jaki są ceny u fryzjerów bo moja siostra jest fryzjerką i mnie uczesze, ma również ukończony kurs makijażu i ten wydatek mi też odpada, ( w sobotę ide na zabawę i wkleję zdjęcie fryzury, bo zbliżoną chce miec na ślubie )Kwiestia winetek też mnie nie interesuje, częsciowo za sprawą moich konserwatywnych rodziców ale moje zdanie też jest takie że to jest zbędna pierdoła Wiem napewno ze stół najbliżej głownego bedzie zajmowac młodzież (młodzi)a mi do wielkiego dnia zostało 6 miesięcy i 27 dni przy okazji kolendy wypytałam sie księdza kiedy mamy znów sie zgłosić do kancelarii(date i godzinę już mamy) powiedział ze jeszcze mamy załatwic poradnię(nauki już mamy) i w kwietniu/ maju zgłosić sie spisac protokół Pozdrawiam bardzo serdecznie |
|
|
|
#3307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też by mi się przydała jakaś rodzinna fryzjerka. Mój fryzjer "zaśpiewał" 110 zł za fryzurę ślubną plus drugie tyle za próbną = 220zl :0 Kodeina składam najlepsze życzenia dla Was! |
|
|
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny buziaki dla was
bardzo bardzo dziękuję za życzenia! właśnie przed chwilą wróciliśmy z poprawin. czekam na łazienkę. Jestem wykończona ale bardzo szczęśliwa i nadal podekscytowana. Było lepiej niż chciałam aby było...wszystko wyszło super. W noc przed ślubem spałam bardzo spokojnie, o mało nie zaspałam do fryzjera na godz.8 fryzura, makijaż, manicure trwały do 12. Od 8 rano był ze mną fotograf...kapitaly facet! Dzięki niemu zapomniałam o stresie...było bardzo wesoło a ja zamiast myśleć nad fryzurą..uśmiechałam się do zdjęć. CZułam się jak gwiazda! bardzo polecam profesjonalengo fotografa który zrobi wam fotoreporaż. cudowne uczucie jak ktoś stara się uchwycić każdy moment...emocje itp. W domu zjadłam kanapkę i zaczełam się ubierać. Zrobiło się totalne zamieszanie..orkiestra przyjechała i grała przed domem, goście się zjechali...szybko się ubrałam. zeszliśmy na dół na błogosławieństwo - to był najbardziej wzruszający moment w ciągu tych dwóch dni. rodzicie się rozpłakali a orkiestra grała jak na stypie:/ 1 niespodzianka - którą dokładnie nie pamiętam ( tego się nie widzi wchodząć do kościoła) to przybrany kościół. oboje z mężem nie planowaliśmy tego, rodzicie się postarali W kościele ciągle chciałam się uśmiechać. wszyscy mi mówili że wyglądam na szczęśliwą aż starałam sie być poważna..zaskoczyło mnie to bo myślałam że będę mega poważna. później życzenia przed kościołem droga na salę i niespodzianka nr. 2 - 2 gołąbki w klatce do wypuszczenia w niebo ( prezent od pensjonatu w którym organizowaliśmy wesele) , obiad i coś co mnie stresowało najbardziej - nasz 1 taniec. mieliśmy przećwiczony układ ...ale nie żaden walc tylko układ pewnych kroków, ciekawych obrótów itp. Goście zamarli! całą noc z kimkolwiek rozmawiałam słyszałam komplementy na ten temat. " Na ilu weselach byłam nigdy nie widziałam czegoś tak pięknego!"- słowa cioci na temat naszego 1 tańa oj warto było...warto było codziennie ćwiczyć ten taniec przed snem. Wszyscy to zapamiętają. wesele trwało do 5 rano. Goście szaleli niesamowicie..ja byłam tak zmęczona że chciałam aby to juz się skończyło. Poprawny rozpoczeły się o 15 obiadem. Dziś czułam się super...pełna sił, w wygodnej sukience. Nasze zielone kreacje zrobiły furore Dziewczyny wesele to jest niesamowite przeżycie! jesteś w centrum uwagi...wszyscy chcą abyś byłą szczęśliwa...warto je zoorganizować i przeżyć ! Na tym kończę .. jak będe mieć zdjęcia to oczywiście pokażę.. Dobranoc jutro mam sporo załatwień. a we wtorek jedziemy z mężem do krakowa zrobić zdjęcia w plenerze ( muszę najpierw ocenić stan sukni, rękawiczki są do prania - gołabki pobrudziły : )
Edytowane przez kodeina Czas edycji: 2008-01-21 o 04:45 |
|
|
|
#3309 |
|
Raczkowanie
|
kodeina gratuluje
)) Ciesze sie niezmiernie, ze sie udalo!!!!!!!od razu pozazdroscilam!!!!!!! |
|
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę poprawić 1 rozdział! Już trochę popoprawiałam ale..mam tyyle egzaminów i zaliczeń że nie miałam kiedy się zabrać. A do końca kwietnia chce napisać wszystkie 3 rozdziały..A już na pewno 2!! I jak ja mam to kochane zrobić jak moją głowę zaprząta..ŚLUB ![]() Trzeba się zmobilizować.. ![]() A propo fryzjera aż 220 zl za próbną fryzurę!!!!!!!!!! ![]() Ale zdzierają! Chyba muszę sama się dowiedzieć u siebie ile by kosztował makijaż i fryzura.. może gdzieś będą tańsze... Bo jeszcze paznokcie(żele) mam zamiar zrobić a to też zabierze trochę kasy..Mam za słabe paznokcie aby zrobić sobie manicure na swoich naturalnych-zawsze się lamią.
|
|
#3311 |
|
Wtajemniczenie
|
Sweet Jelly- 220 zl za obie fryzury:próbną i ślubną.Juz wiem czemu na maturze wprowadzono test z czytania ze zrozumieniem
![]() Kodeina- bosko ze sie fajnie bawiłas I dzieki ze tak predko zaspokoilas nasza ciekawosc![]() Ale chyba nas jeszcze nie zostwisz??? |
|
|
|
#3312 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze raz gratulacje świeżo upieczonej mężatce
![]() ja dostałam już namiary na pysznego torta, fryzjerkę i wizażystkę kwestia tylko kontaktu![]() kupiłam sobei wczoraj bieliznę ![]() pozdrawiam |
|
|
|
#3313 |
|
Raczkowanie
|
calva czy mozesz dac namiary na PW na ta fryzjerke i wizazystke??
|
|
|
|
#3314 |
|
Raczkowanie
|
110 zl za fryzure? jak dla mnie to przesada ja za probna i slubna place 100zl. jak rozmawialam z pania od makijazu powiedziala mi ze probny 40 a slubny 50-60 w zaleznosci jakie kosmetyki wybiore. a ja myslalam ze mam drogo...
|
|
|
|
#3315 |
|
Zadomowienie
|
Osobiście też uważam, że 220 zl za fryzurę próbną i ślubną to za dużo, ale to "moja" fryzjerka, u niej gdy siadam do obcięcia itp. jestem spokojna i wiem, że będę wyglądać świetnie. Nie wiem jeszcze czy zafundować sobie spokój co do fryzury za 220zl czy szukać kogoś innego za mniejsze pieniądze :/
Kodeina, podziwiam, że miałaś siły po poprawinach zjawić się na forum i opisać wrażenia
|
|
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
ja fryzurę ślubną robiłam razem z balejażem...zapłaciłam 150zł ( mam włosy do łopatek więc balejaż kosztował 120zł ) paznokce - frenchze zdobieniem 45zł, makijaż ślubny 70zł, fryzura ślubna - 60zł
![]() myślę że to przystępne ceny ![]() a tak wyglądałam w czasie przygotowań... Edytowane przez kodeina Czas edycji: 2008-01-21 o 17:58 |
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
kodeina super, że wszystko się udało
jeśli chodzi o cent to są one zróżnicowane - wszystko też zależy od miasta, w którym się mieszka w Kielcach średnio fryzura próbna do ślubu kosztuje min. 60 zł, sama ślubna około 90-100 zł, choć są salony, że biorą za ślubną powyżej 100 zł. Makijaż ślubny jest w cenie 60-100 zł. |
|
|
|
#3318 |
|
Wtajemniczenie
|
kodeina piekna sesja przedślubna-poprostu rewelacja.Bardzo ładny masz uśmiech
swietne te fotki.Mozna wiedziec ile zaplacilas za fotografa? I jak ci sie pogoda udala bo u nas kolo Wroclawia padalo
|
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
niestety podoga nie dopisała...na szczęście nie padało po mszy więc życzenia były przed kościołem
zdjęć w plenerze nie planowaliśmy w tym dniu więc pogoda nie miała większego dla mnie znaczenia....za zdjęcia będe płacić 2tys ( fotoreportaż + plener - w innym dniu) dziś do mnie dzwonił i pytał czy możemy przesunąć plener ( miał być jutro) bo zapowiadają deszcz a on nie chce zorbić kilku zdjęć pod daszkiem... |
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Kodeina wpadłam na wizaż tylko odebrać PW, ale jak zobaczyłam Twoje zdjęcia musiałam coś napisać, więc piszę...
![]() Te zdjęcia są rewelacyjne, ujęcie po suszarką mnie powaliło i ogólnie bardzo pomysłowe fotki. Aż się boję zobaczyć Twoją relację z całego ślubu. ![]() Pozdrawiam
|
|
#3321 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
Moje wesele w czerwcu 2008. Ja już zaczynałam od września zeszłego roku. Najpierw sala i kapela, bo u nich z terminami czasem może być krucho- najlepiej rok wczesniej. Suknia już kupiona, teraz tylko czekam na ewentualne poprawki, gdybym troche schudla ![]() Warto tez pół roku wczesniej zarezerwować sobie cukiernię, bo co lepsze również mają oblegane terminy. Mnie to właśnie spotkało, a dzwoniłam na początku grudnia 2007 i powiedziano mi, że na rok 2008 nie ma szans. Po mału rozglądam się za bielizną i butam- tak dla świętego spokoju. No i oczywiści termin i godzina w kościele, bo ja o wszystkim myślałam, a to najważniejsze jakoś wypadło mi z głowy. Pól roku wcześnij dobrze jest się zorientować co do nauk przedmałżeńskich. To życzę powodzenia w przygotowaniach
|
|
|
|
#3322 |
|
Wtajemniczenie
|
No to w porządku facet.
Warto zainwestować w interesujące zdjecia. My mamy fotografa wsród przyjaciół zaten on bedzie nadwornym pstrykaczem
|
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3324 |
|
Raczkowanie
|
Kodeina piękne zdjęcia ciesze się,że wszystko sie udało!
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! A jeśli chodzi o fryzurę to u mnie 60 zł. |
|
|
|
#3325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny
jak będe mieć więcej zdjęc to założę wątek na forum "już Po"
|
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
kodeina sliczne zdjecia
czy mozesz podaj strone inter tego fotografa?? przepraszam ale nie sledze calego watku, w jakim miescie bralas slub i skad byl fotograf??dziekuje !! i gratuluje no i na filmik z pierwszego tanca czekamy!!
|
|
|
|
#3328 |
|
Raczkowanie
|
Kodeina fantastyczne zdjecia a i piekan fryzura!!!!
Czy mozesz podac namiary na zryzjera i makijazystke?? Dziekuje, dziekuje, dziekuje |
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo się cieszę że zdjęcia się podobają
ja sama nie mogę doczekać się całej reszty. Opiumalfa proszę wpisz w google "Adam Trzcionka" stronka powinna się wyświetlić. Ja jestem z Żywca. Fotografa znalazłam przez internet , Adam jest z Krakowa. Żywiec to mała mieścina i ciężko znaleźć fotografa który zrobi reportaż ( tylko jest ślub, plener i studio). Najbardziej żałuję że nie będe mieć filmiku z pierwszego tańca ![]() zapomniałam sostrze powiedzeć aby nakręciła aparatem może ktoś nakręcił...ale nic o tym jeszcze nie wiem. Byłam tak przejęta że patrzyłam tylko na TŻ Nie mieliśmy kamerzysty.Fryzjerka i makijażystka mają siedzibę w Żywcu , salon "Twój styl" bardzo fajne dziewczyny salon wybrałam przypadkowo..cenowo dosyć atrakcyjnie i wszystko na miejscu - to zadecydowało. Makijaż i fryzura w nienaruszonym stanie wytrzymały do rana...nawet szminka! na powiekach mam trochę pomarańczowego kolorku - bukiet był z pomarańczowych róż i kantadesek( nie wiem jak się to pisze) no i kwiat miałam we włosach , czego na tych zdjęciach nie widać.
|
|
|
|
#3330 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje Kodeina, jednak z Zywca zrezygnuje, chociaz miasteczko zupelnie fajne
![]() Mozesz dac zdjecie twojej fryzury, z checia obaze jak mialas upiete kwiatki we wlosach ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.

Dużo miłości i szcześcia.
nie wiem jak z tym wszystkim wyrobie 

( prezent od pensjonatu w którym organizowaliśmy wesele) , obiad i coś co mnie stresowało najbardziej - nasz 1 taniec. mieliśmy przećwiczony układ ...ale nie żaden walc tylko układ pewnych kroków, ciekawych obrótów itp. Goście zamarli! całą noc z kimkolwiek rozmawiałam słyszałam komplementy na ten temat. " Na ilu weselach byłam nigdy nie widziałam czegoś tak pięknego!"- słowa cioci na temat naszego 1 tańa
Muszę poprawić 1 rozdział! Już trochę popoprawiałam ale..mam tyyle egzaminów i zaliczeń że nie miałam kiedy się zabrać. A do końca kwietnia chce napisać wszystkie 3 rozdziały..A już na pewno 2!! 

i gratuluje