|
|
#3631 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 2008
Cytat:
|
|
|
|
|
#3632 |
|
Raczkowanie
|
tak jak obiecałam zdjęcie mojej fryzurki, wszystko jest oczywiscie do zmiany i poprawki w zależności od sukni i welonu jaki wybiorę ale to dopiero w marcu
juz sie nie moge doczekac Na zdjęciu dokładnie nie widac ale dolną cześć włosów miałam rozpuszczona
|
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
m.a.r.t.a!
Jaaaka piękna jest Twoja suknia ![]() po prostu cudo! |
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
Miło mi
![]() Dziewczyny a ja się tak dzisiaj zastanawiałam co zrobić z włosami, a dokładnie chodzi mi o ich kolor. Nie wiem czy robić sobie pasemka (jasny blond), balejaż, żeby jakoś kolor naturalny moich włosów ożywić. Co Wy robicie ze swoimi włosami?
|
|
#3635 |
|
Raczkowanie
|
ja robie jakies pasemka, utrzymam moje wlosy raczej w odcienichach brazu ale lekko je rozjasnie, rozswietle.
Musze farbowac, bo mam juz siwe :P Wczesnie to mnie spotkalo.
|
|
|
|
#3636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3637 |
|
Raczkowanie
|
znalazlam zbior ofert transportowych na sluby/ wesela itd...
http://www.netwesele.pl/limuzyna-na-slub/index.php My chyba jednak pojedizemy Warszawa |
|
|
|
#3638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na włany ślub zrobiłam delikatny trzykolorowy balejaż ( ładnie wygląda przy skręconych włosach)...jasne pasemka rozświetlą twarz. Chyba że jesteś brunetką wtedy nie rozjaśniałabym włosów w żaden sposób tylko podkreśliła kolor. Jeśli nie farbujesz całych włosów a chciałabym spróbować to ja proponuje zrobić to wcześniej. Też kiedyś chciałam ożywić mój naturalny mysi kolor...brązem i wyglądałam jak Ania z zielonego wzgórza
|
|
|
|
|
#3639 |
|
Raczkowanie
|
Panny Młode 2008
Ja też mam mnóstwo siwych
I to tak dużo że normalnie je widać, a zaczęły mi wychodzić właśnie od farbowania. Dlatego teraz staram się nie farbować tylko je sobie wyrywam. Wiem że przez to rośnie ich jeszcze więcej, ale nie ma rady![]() My się zakochaliśmy w Cadillacu Eldorado, ale 1200 za 4 godziny żeby tylko do kościoła i z powrotem to przesada Zdzierstwo.Tatko po znajomości załatwił limuzynę- Lincolna. W sumie nie chciałam limuzyny, za bardzo szpanersko jak dla mnie, ale z drugiej strony na taką okazję to chyba może być nie?
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-02-01 o 13:36 Powód: post pod postem |
|
|
|
#3640 |
|
Raczkowanie
|
po pierwsze zazdroszcze Wam wszytskim ktore maja wybrane suknie slubne...ja myslalam ze tez juz mam wybrana ale.....przyjechalam do domu zaczelam grzebac po internecie i:,,a moze ta?", i tak sie zrobilo ze oczoplasu dostalam i jzu sama nie wiem co wybrac zeby dobrze wygladac
nie mam jakiegos specjalnego pomyslu czy chce z trenem czy z dekoltem sercowym czy na szelkach czy z czyms innym....no pustka...a z pustego to i Salomon nie naleje noi co z tego ze moge szukac jak ja sie nie potrafie zdecydowac za malo we mnie stanowczosci w dokonowyaniu wyboru....zreszta podobala mi sie jedna suknia ijakos tak sobie myslalam a niech bedzie ta..pozniej przez przypadek zobaczylam na necie ze jedna dziewczyna ja sprzedaje i jakos tak ta suknia wydala mi sie zwykla..i badz tu madry i pisz wiersze......jesli chodzi o wlosy to nie musze farbowac bo naprawde wlosy mam udane kruczo czarne i mysle ze na slub nie bede eksperymentowac zeby nie spalic tego dnia .mysle ze zaczesze je do tylu i poprosze aby fryzjerki lekko mi je podnioslu do gory i zaczesaly do tylu-a te zaczesane pokrecily w loki ale takie naturalne...i wlasnie babcia moja babcia jeszcze mam pytanie czy moze znacie jakies dobre firmy dekoratorskie z okolic Jasla i Rzeszowa????bo koniecznie musze zamowic bowiem wejscie do sali gdzie mamy przyjecie jest koszmarne ![]()
|
|
|
|
#3641 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!
Dawno mnie tu nie było.. przepraszam,ale w tej chwili remontujemy nasze mieszkanko w surowym stanie. M.a.r.ta - ta sukienka nr 3 prawdopodobnie też jest z Maggie Sottero. Moja kolezanka z Rygi jest zakochana w tej firmie i wiele fotek mi przesłała. W niedzielę byłam na targach slubnych, jakos sukienki nie powaliły mnie na kolana. Może ze 2 mi sie spodobały i to tez nie do końca.To wszystko. Chyba wybiore sukienkę z firmy Agnes. W miare ładne maja sukienki i przystępne cenowo (remonty nas wykańczają - myślę,ze cos wybiorę.Co myslicie o wódce polanin?Zastanawiamy sie nad nią od jakiegos czasu. |
|
|
|
#3642 |
|
Raczkowanie
|
M.a.r.t.a śliczna sukienka!garatuluje wyboru!
A co do włosków to zafarbuje jak zwykle chyba bez żadnych pasemek |
|
|
|
#3643 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Dziękuję Wam za wsparcie i miłe słowa, powoli przestaje boleć ![]() Ja z fryzura przewiduję spore problemy, bo mam włosy do połowy pleców. Nie chce mieć rozpuszczonych, bo nie lubie jak mi coś fruwa wokół głowy. Dobrze mi w związanych, ale nie chcę koka, bo jak jakaś matrona będę wyglądać. Podobają mi się fajnie związane włosy z kwiatami, ale to nijak się ma do welonu i w ogóle jestem załamana tym... Nie mam żadnego pomysłu. Dzisiaj jadę szukać butów a za tydzień w sobotę jadę na pierwszą miarę sukienki ![]() ![]() ![]() Co do transportu to na początku szukaliśmy czegoś fajnego, ale ceny są takie że z krzesła można spaść i chyba pojedziemy samochodem mojego Taty, jest to Ford Mondeo Kombi chyba że coś mi się odwidzi w ostatniej chwili. Anisia - ja też na początku upatrzyłam sobie sukienkę Maggie Sottero, ale jak usłyszałam cenę to się z miejsca odkochałam ![]() m.a.r.t.a - piękna sukienka, ależ Ty musisz mieć boską figurę
|
|
|
|
#3644 |
|
Raczkowanie
|
gratuluje wyboru sukien
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Babcie mojego narzeczonego też stwierdziły, że zrobię z włosami, co będę chciała, natomiast na welon uparła się... teściowa Była tylko jedna rozmowa na ten temat, taka niby na luzie, i dobitnie dała mi do zrozumienia, że mam mieć welon. Najpierw pomyślałam sobie, że specjalnie nie wezmę go pod uwagę przy ślubnej fryzurze, ale po co mi to? Sukienki też jeszcze nie mam, a to do niej będę dobierać ozdoby
|
|
|
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
toverek dobierz suknię do swojej figury...wzrostu, biustu. Zastanów się jakie kroje Ci się podobają ( szerokie, wąskie) w jakich będziesz czuć się dobrze. Pomyśl nad materiałem..koronki, tafta. Suknia musi pasować do Ciebie ..ma Ciebie ubrać a nie przebrać - pamiętaj o tym szukając tej jedynej
i nie martw się napewno ją znajdziesz..
|
|
|
|
#3647 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3648 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Mam długie (specjalnie zapuszczam) włosy sięgające do połowy pleców, gęste, kręcąco- falujące się. Na pewno jako fryzurę ślubną będę miała coś podobnego jak na tych zdjęciach z tym, że górę będę miała podniesioną. Czyli włosy będą rozpuszczone, zakręcone na grube wałki, górna cześć upięta i bardzo bym chciała, aby przy buzi nie było pusto, więc puściłabym po każdej stronie po jednym loku. Cytat:
Najwyraźniej to jeszcze nie była ta jedyna. Szukaj dalej a na pewno Ci się uda! I najlepiej po przymierzać różne fasony, bo jak mi babeczka powiedziała, na manekinie przykładowa rybka czy model cygaro może ładnie wyglądać, ale na kobiecie już nie. Dzięki takim przymiarkom z dwóch, z których patrząc na manekina nie potrafiłabym wybrać tej jednej, po przymiarce wszystko było jasne. W jednej wyglądałam kobieco, wykonywałam swobodne ruchy a w drugiej miałam wrażenie, że najpierw idzie suknia a później ja. A tak być nie powinno. Życzę powodzenia i żebyś już niedługo mogła się z nami cieszyć swoim wyborem! Cytat:
Co do mojej figury, jakieś zastrzeżenia do niej mam . Moim problemem są wzdęcia, nie pomagają mi żadne herbatki, leki jak espumisan. Miałam robione usg brzucha, ale wszystko jest w normie. Ja jednak podejrzewam, że mam coś z jelitami. I np rano wstaje z płaskim brzuchem wypije herbatę zjem przykładowe dwie kanapki i wyglądam jakbym słonia z trąbą połknęła. .Taska, Mbu83 już macie siwe włoski? O kurdę zaraz pójdę do lustra i sprawdzę czy mi się gdzieś nie wylęgły .Moja mama ma na czubku siwe, ale za chiny ich tak nie nazywa tylko mówi, że to blond . Niedługo skończy 54 lata.P.S Bardzo dziękuje za miłe słowa co do sukni.
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
Marta w tej sukni i z takimi włosami będzięsz cudnie wyglądać!
Ja mam o wiele krótsze włosy ale też miałam spięte loki i przód uniesiony - ładnie wygląda taki lekki irokez![]() toverek na pewno zrezygnuj z sukni ala-księżniczka ...bardzo bogaty, obszerny dół Cię przytłoczy i dodatkowo "skróci. Moim zdaniem dla kobiet niskich odpowiednie są suknie jednoczęściowe o prostej linii, modele o kroju A...delikatne rybki Suknie odcinane pod biustem nieco wydłużają sylwetkę ale jednocześnie podkreślają biust, dlatego jeśli nie chcesz go dodatkowo powiększać wstążeczka powinna znajdować się trochę powyżej ( rada wizażowej ekspertki Rav)
|
|
|
|
#3650 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się. Toverek niedawno butters miała podobne pytanie i odpowiedziałam jej tak: Cytat:
Oraz kilka słów o empire: Cytat:
źródło:http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...4&postcount=20
|
|
|
#3651 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje m.a.r.t.a. i kodeina
![]() mierzylam jedna taka suknie i tak jak pisala m.a.r.t.a. byla ona z odkrytymi ramionami...teraz juz po przeczytaniu tych porad pojawia sie w mojej glowie zielone swiatelko w tunelu oby tak dalej i do przodu!!!!jeszcze raz dziekuje...a buty same widzialyscie juz mam na 5 cm obcasie wiec troche do gory podskocze![]() to sa zdjecia sukni o jakie mi mniej wiecej chodzi..tzn jakie mi sie podobaja...nie mierzylam zadnej z nich bowiem nie dane mi bylo ich spotkac w salonie jednak powiedzcie szczerze czy tego typu suknie beda dobrze na mnie lezec?????????????? dziekuje za opinie z gory |
|
|
|
#3652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dostałam dziś zamówione zaproszenia! Razem z winietkami, zawieszkami itd. Są takie cudne, cieszę się jak male dziecko Osłodzi mi to problemy z sukienką....
|
|
|
|
|
#3653 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja teraz musze wybrać w końcu zaproszenia i zastanwiam się jak jest u was. Czy kupujecie zaproszenia, gdzie jest personalizacja gości w srodku zaproszenia, czy może macie tekst "standardowy",a tylko piszecie na kopertach nazwiska?
Kolejna rzecz do zrobienia znalezienie butów. To musze zrobić w najbliższym czasie. Co do włosów. Tydzień przed slubem zrobię balejaż (słoneczne refleksy) |
|
|
|
#3654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3655 |
|
Rozeznanie
|
Widziałam jedne ładne na allegro, ale obawiam się, ze sa małe a mamy sporo tekstu do wpisania
|
|
|
|
#3656 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3657 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3658 |
|
Rozeznanie
|
Generalnie mamy cytat, informację o slubie, weslu, jeszcze personalizacja a do tego jeszcze informacje o potwierdzeniu i o tym, ze nie chcemy kwiatów. Nie na każdym zaproszeniu to się zmieści
|
|
|
|
#3659 |
|
Raczkowanie
|
Widze ze moja fryzurka nie ma żadnego odzewu!! Bardzo prosze skrytykujcie jak sie nie podoba dla mnie to ważne
bo dobrze sie czuje w takiej fryzurce ale nie wiem czy pasuje na ślub .
|
|
|
|
#3660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spokojnie się zmieściło, nie jest napchane. Wkleje mój tekst:... Niech słowo kocham jeszcze raz z ust twych usłyszę niech je w sercu wyryję i w myśli zapiszę... A. Mickiewicz xxx i xxx wraz z Rodzicami mają zaszczyt zaprosić Sz. P. xxx na Uroczystość Zaślubin które odbędą się dnia xxx w kościele pw. xxx Po uroczystości zaślubin serdecznie zapraszamy na przyjęcie weselne do xxx Będzie nam bardzo miło, jeśli zamiast kwiatów obdarujecie nas kuponami dużego lotka. Prosimy o potwierdzenie przybycia do |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.

juz sie nie moge doczekac

.

.