|
|
#301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: emigrancki los;)
Jasne, że można wysyłać smsy do usa..myślę, że najlepiej aby on wysłał Ci smsa i wtedy po prostu będziesz miała już ten prawidłowy numer ze wszystkimi kierunkowymi numerami
../z tego co widzę, to mam zapisany 11-cyfrowy numer komórki przyjaciela w usa. /powodzenia
|
|
|
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to co, zakladac watek o tym? to tam sobie pogadamy o roznicach wieku?
|
|
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj jest starszy o 17 lat i co powiesz?mlodszy starszy co to ma do rzeczy?wazne zeby sie rozumiec i kochac ![]() ja tez jestem pesymistka ja nie wierzylam ze ja moge byc taka szcesciara zeby na normalnego faceta trafic(dobry z charakteru odpowiedzialny opiekunczy i zapatrzony tylko we mnie ![]() Nie wierzylam wogole ale postanowilam zaryzykowac i sie z nim spotkac,w sumie co mialam do stracenia? Jak ten telefon nie dzwonil bo samolot sie opoznil(a ja glupia nie pomyslalam zeby zadzwonic do LOT-u i sprawdzic) to juz sobie zaczelam wyobrazac ze on jest psychopata i ze chce mnie tylko wykorzystac albo ze sobie jaja ktos ze mnie zrobil i wogole nie przyleci jak zadzwonil w koncu to w pierwszych slowach rozmowy go wyzwalam od psychopatow(bo dostalam wczesniej emaila od jego taty i go zle zinterpretowalam-nie znalam jeszce wtedy tak dobrze angielskiego) zazadalam ochrony w hotelu i nie chcialam sie z nim spotkac ale w koncu chlopak pracujacy na portiernii mnie przekonal zebym przyszla bo tu facet czeka ma lzy w oczach i wcale nie wyglada na psychopate ![]() Wszystko zakonczylo sie dobzre,takze pamietaj do odwaznych swiat nalezy i staraj sie nie byc pesymistka,wiem jest trudno ![]()
|
|
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardziej pasuje facetowi niz dziewczynie
|
|
|
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#308 |
|
Raczkowanie
|
vanilla_sky świetny pomysł z tym wątkiem o róznicy wieku! Chętnie poznam opinie wizażanek. Jestem za!
|
|
|
|
#309 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#311 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co sadzicie o takich miejscach jak :
cleveland ,ohio saint louis,MO moze ktoras z Was byla albo ma kolezanki ktore takm mieszkaja? Szukam jakichkolwiek informacjii bo nie chce trafic znowu do miasteczka w stylu Springfield,IL
|
|
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#315 |
|
Raczkowanie
|
ja bywalam w Cleveland 3 lata temu. Akurat bylam na wyjezdzie work&travel w Ohio. Mieszkalam w malej miescinie i wypady do Cleveland byly jedyna forma rozrywki. Miasto nie jest jakas metropolia jak Chicago czy NYC, ale jest stosunkowo duze. Ma duze centrum z kilkunastopietrowymi biurowcami. jest duzo atrakcji rozrywkowych i kulturalnych (muzeum rocka), jeziorko Erie (tylko nieco brudne), wielki stadion footballowy, lotnisko miedzynarodowe. Do tego w Cleveland mieszka duzo Polakow (jedno z wiekszych skupisk Polnii w USA). napewno nie jest to jakas dziura, gdzie nic sie nie dzieje
Ciekawostka: w Cleveland dzieje sie akcja serialu komediowego Drew Carey Show (jesli ktoras z Was ogladala)
|
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki za informacje ![]() wlasnie sprawdzam ceny domow w Cleveland i sa tansze w porownaniu do Chicago czy Saint Louis Niewiem jak to bedzie jeszcze z meza praca, ale dla mnie to wszytko jedno jakie miasto byle wieksze,chce sie juz wyrwac z tego springfield bo tu zbutwieje ![]() A jeszce jedno pytanie najwazniejsze przeciez czy maja w Cleveland chodniki?Bo to bardzo dla mnie wazne
|
|
|
|
|
#317 |
|
Rozeznanie
|
Cleveland to duze miasto, ale nie wiem czy spelni Twoje marzenie o Californii Elfie?
Ja skrycie marze o Waszyngtonie, ale tu gdzie teraz jestem tez mi sie bardzo podoba, bo mieszkam w duzym miescie i zawsze jest tu co robic. Mimo, ze sa chodniki bez samochodu ani rusz Nielle, a gdzie pracowalas w OH? Ja mialam przyjemnosc spedzic kilka miesiecy w Sandusky OH, pod koniec mialam juz dosc, bo tak jak piszesz Elfie - najwieksza atrakcja w takiej dziurze jest centrum handlowe. Wyobrazam siebie jaki to bol mieszkac w malym miescie, nie dziwie sie, ze chcesz sie ewakuowac. |
|
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko mi jedno byle sie wyrwac ze Springfield,moze byc jakiekolwiek miasto tylko duze,zeby bylo co robicWiadomo ze California Colorado albo Chicago to moje wymarzone miasta no ale coz,nie zawsze sie ma co sie chce,akurat z tych miejsc nikt nie dzwoni ![]() Moj maz ma dopiero za 2 tygodnie rozmowe osobista w sprawie pracy w Saint Louis, z cleveland jeszce nic pewnego ale w ciagu tych 2 tygodni moze sie cos jeszce wydarzy i pracodawcy z innych miast oddzwonia ![]() Wlasnie wrocilam z centrum handlowego-jedynej atrakcjii miasteczka hihihiale goraco u nas ![]() Zabieram sie za sprzatanie bo za 2 tygodnie odwiedza nas ciotka z Colorado takze nie mam juz zadnej wymowki zeby zwlekac ze sprzataniem i przygotowaniem domu na ewentualne sprzedanie jezeli maz znajdzie prace wkrotce ![]()
|
|
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
A wczoraj maz mi opowiadal o Californi troche , spedzil on troche czasu w Newport Beach-byl tam na kontrakcie z wczesniejszej pracy.Mowil ze tam straszne bogactwo,ze ludzie strasznie sa w sobie zadufani ze liczy sie tylko kasa,ze patrza z pogarda na kogos kto nie doruwnuje im poziomem(jest biedniejszy)Podobno po plazy to przechadzaja sie sami faceci po operacjach plastycznych i ze kazda prawie kobieta ma sztuczny biust,hihihi takiej Californii to ja nie chce......
Anastazjo czy to prawda? |
|
|
|
#320 |
|
Zadomowienie
|
Bylam w Kalifornii w zeszlym miesiacu (Los Angeles i okolice) i ... chce tam znowu pojechac! Krajobrazy przepiekne, choc korki obledne. Ale do rzeczy. Oczekiwalam zobaczyc same napompowane blondiny, a tu niespodzianka - sympatyczni, normalni ludzie, zwlaszcza kierowcy (kilometr od ulicy bylam a i tak sie zatrzymali zeby mnie przepuscic przez ruchliwa ulice, i to kilka razy). Nie bylam w bogatym Malibu, przez Beverly Hills tylko przejezdzalam, ale wiem, ze w Kalifornii tak jak wszedzie - i bogactwo, i bieda i wszystko po srodku, zalezy w ktorym miejscu. Ale podsumowaujac - bardzo mi sie podobalo i chetnie jeszcze raz sie wybiore, tym razem na przejazdzke autem od San Siego do San Fransisco.
|
|
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, musze przestac tam chodzic, ale jak nie to to co innego robic w wolne dni? ![]() i posdzlam dzis na film (sama - lubie ). widzialam dark water (uwielbiam horrory) - chociaz byl mniej straszny niz sie spodziewalam, ale bardzo dobrze sie ogladalo. nawet sie wzruszylam. dosc dobrze zrobiony film. |
|
|
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dark water -widzialam reklamowke wydaje sie ciekawy-ja tez uwielbiam horrory A ogladalas White Noise?najlepszy horror jaki widzialam
|
|
|
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
A tak wogole zabralam sie do koszenia trawnika(jeez jak szybko ta trawa rosnie)
skosilam tylko przed domem bo maly natomiast backyard skosilam tylko do polowy-nie mam juz sily starsznie goraco jest -zajelo mi to 2 godziny ![]() Chyba zadzwonie do serwisu koszacego bo ja nie mam nerwow tego robic-strata czasu totalna i taka zmeczona po tym jestem ze mi sie nawet sprzatac nie chce a mialam zamiar ![]()
|
|
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie tez sie zatrzymuja jak przechodze przez ruchliwa ulice takze nie jest zle
|
|
|
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wyszlismy z kina z chlopakiem to nie moglismy przestac krytykowac ale nie mowie, ze masz zly gust, moze to nie byl dobry dzien dla mnie na obejrzenie tego filmu, zreszta jak sie jest z kims to sie czesto bardziej krytycznie na takie filmy patrzy ![]() jeden z najlepszych jakie ostatnio widzialam to byl THE GRUDGE ![]() |
|
|
|
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-Widze te 3 zle duchy przed oczami do dzisiaj ![]()
|
|
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie dlatego mnie white noise nic nie ruszyl. the grudge niby tez o duchach, ale sporo tam bylo obrzydliwych scen i dobry suspens - dlatego mi sie tak podobalo no i te dziecie male miauczace bylo przerazajace... ![]() w white noise mnie wkurzylo, ze wlasnie nie bylo do konca wytlumaczone kto to byly te duchy, i czemu trzy.. w ogole sporo bylo elementow ktore nijak nie zostaly potem wyjasnione. hehe zbaczamy z tematu ![]() |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja od zawsze bylam zafascynowana tematem :duchy, w liceum sie czesto bawilysmy w wywolywanie i uwielbialam zawsze opowiesci o duchach,zreszta jako mala dziewczynka bardzo czesto bawilam sie na cmentarzu zawsze interesowal mnie tamat ,duchy ,smierc itpCo do zakonczenia white noise masz racje nie jest wyjasnione do konca i przez to wlasnie jest takie tajemnicze ......ale sam film jest przerazajacy,ja az podskakiwalam gdy widzialam te twarze duchow na ekranie-bardzo do mnie przemowil ten film
|
|
|
|
|
#329 |
|
Zadomowienie
|
A ja juz mam dosc horrorow. Blair Witch Project i Sixth Sense tak, potem mi sie znudzilo.
|
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:30.

../z tego co widzę, to mam zapisany 11-cyfrowy numer komórki przyjaciela w usa. /
chociaz jak czytam takie historie jak twoja to aż mi się miło robi na sercu, ze tak moze byc