|
|
#691 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: emigrancki los;)
Szczerze Ci zazdroszcze tego wyjazdu do PL! A gdzie pracujesz?
|
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez zazdroszce kazdemu kto leci do Polski.Ja to chyba w listopadzie dopiero sie wybiore jak dobrze pojdzie.
|
|
|
|
#693 |
|
Zadomowienie
|
Elf listopad to juz prawie jak jutro, ja dopiero na przyszle wakacje (oczywiscie jak dobrze pojdzie)
|
|
|
|
#694 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja jakos nie mam ochoty leciec do Polski.. wolalabym aby kazdy przylatywal do mnie
.. To chyba wynik lenistwa, bo z CA do Polski leci sie ok. 13 godzin..
|
|
|
|
#695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogole mialam wrazenie, ze jestem na koncu swiata gdy patrzylam na ocean. Zastanawialama sie, jak czuli sie ci, ktorzy po dlugiej wedrowce tam dotarli pare wiekow temu, czyli kiedy skonczyl sie frontier. |
|
|
|
|
#697 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sobie Kalifornii nie wybralam..wybral za mnie los
|
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie modle zeby los mi wybral cos bardziej ciekawszego niz Springfield
![]() Jak na razie moj maz zostal zapytany o swoje wymagania dotyczace wynagrodzenia(praca jest w Colorado ale nie w Colorado Springs )Jak znam moje szczescie to jest jakas dziura oddalona ze 2 godziny od Colorado Springs) i napewno sa farmy wokolo-ja juz to wiem ja mam takie szcescie W sumie ja chce zeby on wybral prace ktora mu bedzie odpowiadac,ale z drugiej strony modle sie zeby trafil na jakies wieksze miasto,Boze dlaczego ja mam takiego pecha?Ja nie chce wsi ponownie Mam nadzieje ze nie oddzwonia (ale jestem okropna) |
|
|
|
#699 |
|
Wtajemniczenie
|
Elfie na pewno wszystko bedzie dobrze. Najwazniejsze, zeby Twoj maz znalazl prace, ktora bedzie mu odpowiadac.. no i oczywiscie nie zaszkodziloby gdyby ta praca byla w wiekszym miescie
|
|
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#701 |
|
Rozeznanie
|
Elfiku jestescie jeszcze tacy mlodzi-wszystko przed wami,na pewno zamieszkasz w takim miejscu gdzie bedziesz spelniona pod kazdym wzgledem..
"Posiadanie niskiego poczucia własnej wartości jest jak jechanie przez życie na zaciągniętym hamulcu ręcznym." I learned that success and happiness are not values to pursue; they are values to develop Sztuka życia polega na tym, by cieszyć się małym, a wytrzymywać najgorsze. |
|
|
|
#702 |
|
Zadomowienie
|
Jak ja uwielbiam promocje!
Kupilam sobie dzisiaj dzinsy do polowy lydki w gapie za $10, przecenione z $50!!!
|
|
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze jakos sie wszystko ulozy ![]() dzisiaj moj maz dostal telefon z Denver Colorado(trzymam kciuki bo ma jutro rozmowe przez telefon) |
|
|
|
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja takich spodni mam kilka par uwielbiam je-musze sie jutro wybrac do Gap-a
|
|
|
|
|
#705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#707 |
|
Zadomowienie
|
Elfie a moze wyemigrujecie do Kanady
|
|
|
|
#708 |
|
Zadomowienie
|
A w ogole to dzis jakos nie moge znalezc dla siebie miejsca, i gdzie jest mi najlepiej? NA WIZAZU OCZYWISCIE. Boje sie nazwac tego stanu "dolkiem" ale chyba to cos w tym stylu. TZ patrzy na mnie dziwnie bo nigdy nie spedzalam tyle czasu przy komputerze i chyba cos podgladnal juz co sie dzieje na wizazu bo na pewno go ciekawosc zzarla co mnie tak zainteresowalo
Ale to dobrze moze sie czegos nowego nauczy No wiec dzis mam jakis taki nijaki dzien. A rano zapowiadalo sie calkiem niezle, poszlam na moj ulubiony kurs Baladi. Jestem najwyzsza i najbardziej pokraczna osoba (przynajmniej to zaobserwowalam w lustrze) ale wierze ze w miare uplywu czasu nabiore miekkosci ruchow No i reszte dnia spedzilam na nicnierobieniu. Nic nowego sie dzis nie nauczylam, ani pol slowka ang I na koniec dnia po raz kolejny sie rozczarowalam biegnac z nadzieja do skrzynki pocztowej bo poluje na Québec Acceptance Certificate ale chyba o mnie zapomnieli Boje sie ze jak dalej wszystko pojdzie w takim niesamowitym tempie to sie nie wyrobie na marzec/kwiecien z aplikacjami do szkol i znowu bedzie kolejny rok do tylu W sumie wiele rzeczy mozna zrobic, jak zdam tego Toefla (na co sie nie zanosi jak bede kontynuowac dzisiejsze zachowanie) to zabieram sie za francuski, to zadziwiwiajace ile zapomnialam z czasow liceum. To nie bede juz was zanudzac, Elf trzymam kciuki za Colorado Springs
|
|
|
|
#709 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dzisiaj obejrzalam sobie domy i ich ceny w Austin, Texas.. zrobilam to dlatego iz nasza znajoma byla zmuszona przeniesc sie do Austin i w ta niedziele zawitala do kosciola. Powiedziala nam,ze teraz za nic nie wrocilaby do Kalifornii. Ja ogolnie caly czas mysle o wyprowadze z tego miejsca gdyz przerazaja mnie trzesienia ziemi.. po drugie, trzeba miec tu kupe kasy aby kupic jakis sensowny dom i potem miec fundusze nie tylko na co miesieczne splaty ale na podatek od nieruchomosci pobierany co roku. A w TX, za cene tego domu w ktorym obecnie mieszkamy mozemy kupic prawie palac.. tutaj nigdy nie bedzie nas stac na cos sensowniejszego. No i w Austin tez jest przemysl komputerowy w ktorym pracuje moj maz.. No ale to jeszcze za wczesnie dla nas aby ruszac w tamtym kierunku...
|
|
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro moj maz ma rozmowe w sprawie pracyw Saint Louis,powiedzialam ze jezeli zaoferuja mu ta prace to zeby zakceptowal(z ta praca w Denver nic nie wyszlo,chcieli kogos stamtad
I nawet nie zwracali uwagi ze moj maz chcial pokryc koszty przeprowadzki,chcieli kogos szybko.Niewiem nic o Saint Louis,bylam tam tylko raz i przejazdem,ale chyba lepiej tam bedzie pod wzgledem szkol itp niz Springfield,w koncu wieksze miasto,nie jestem jakos zachwycona czy podekscytowana bo mialam nadzieje na co w stylu Chicago lub Colorado ale coz zrobic,w sumie moj maz tez juz nie moze wytrzymac w tej pracy tutaj i mysli ze wczesniej czy pozniej go zwolnia bo jego boss go nie darzy sympatia. Zobaczymy jak to bedzie...... W sumie mam dola,dzieci male mi sie snily(dzieci to klopoty i zawsze mi sie to sprawdza)czyli 1 problem to problemy z praca a drugi to ze moj pies jest chory(ten golden) nie wyglada dobrze siersc mu wychodzi garsciami ,prawie lysy w niektorych miejscach jest,wogole nie przybywa na wadze i wymiotowal w nocy,zanioslam dzisiaj probke z zalatwiania i wyszlo ze wszystko ok,ale jutro z nim ide zeby weterynarz go zobaczyl. Pozdrawiam wszystkich
|
|
|
|
#711 |
|
Rozeznanie
|
A ja caly wczorajszy dzien spedzilam w parku rozrywki, jezdzilismy na roller-coasterach i przez ten jeden dzien urlopu czulam sie jak na prawdziwych wakacjach. Wczoraj byl tam coroczny festyn polski i mimo, ze prawie nie bylo mlodych ludzi to i tak bylo fajnie ze wzgledu na polskie jedzenie.
PS. He he moj tez czasem zaglada mi przez ramie jeak siedze na Wizazu i pyta "So how are things on Wizaz?" |
|
|
|
#712 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#714 |
|
Zadomowienie
|
Elfie - powodzenia. I poglaskaj psiaka.
A moj kucius uwielbia mi stopy gryzc w nocy gdy ja chce sie wyspac. Konczy sie to tak, ze "za fraki" futrzaczka i won z sypialni, ktora jest najchlodniejszym pomieszczeniem w meiszkaniu. Nie chce zeby mu fajnie chlodny bylo w te upaly, to niech dalej gryzie... Ale i tak moj kicius jest ************ Z innych spraw do zawitalam znowy do Body Shopu (ja przez nich z torbami pojde . Dziewczyna, ktora mi robila makijaz w zeszlym tygodniu poznala mnie, jak milo. ![]() Kupilam sobie male body butter, speclajnie na podroz. Jestem ciekawa, czy starczy mi na caly pobyt. Jesli nie, trzeba bedzie sie wybrac do jakiejsc drogerii w Polsce... ![]() A propos - jak po polsku nazywacie (lub byscie nazywaly) "pharmacy", sklepy typu CVS, Walgreens, Osco? Czytalam kiedys ksiazke tlumaczona na polski i cos mi nie pasowalo, ale dokladnie nazwy nei pamietam. Ja mam swoje typy, ale chce poznac Wasze. |
|
|
|
#715 |
|
Wtajemniczenie
|
Drogeria?- moze tak mozna przetlumaczyc.. tak w moim malym miescie nazywalo sie takie sklepy gdzie byly i kosmtyki i jakies ******lki i witaminy
|
|
|
|
#716 |
|
Wtajemniczenie
|
podnosze bo fajny watek...
Elfie, jak tam poszukiwania Twojego meza? |
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam z psem u lekarza wszystko jest ok.lekarz nic nie znalazl,mowi ze wypadanie siersci to normalne przepisal mu jakies tabletki odnosnie tego wymiotowania,wogole on je trawe i dlatego wymiotowal. Przytyl troche,nie widac tego jeszcze ale waga wykazala.
Co do pracy to moj maz mial ta rozmowe w Sain Louis ale mowi ze chyba mu nie zaproponuja tej pracy bo jeden facet z ktorym rozmawial stwierdzil ze maja troche inne oczekiwania co do idealnego kandydata,zoabaczymy ![]() Dzwonil ktos z nowy z Colorado i z Cleveland,na razie jeszce nic nie wiadomo,nic konkretnego na razie,no ale poczekamy zobaczymy ![]()
|
|
|
|
#718 |
|
Wtajemniczenie
|
widze, ze balansujemy na dwoch watkach
.. to dobrze, ze Twoj pies jest zdrowy. U mnie tzn.w Polsce, mama byla dzisiaj tez u weteryniarza bo moja niunia jest alergiczka i raz na jakich czas trzeba dawac jej zastrzyki, bo inaczej skore by wydrapala. A wypadanie siersci zdarza sie dosc czesto, u mojego psa tez tak kiedys bylo szczegolnie jakos tak na wiosne. A trawe to psy jedza jak brakuje im jakis witamin, moja tez je od czasu do czasu. Ale trzeba z tym uwazac, bo w koncu czyms te trawy sa chyba sypane.Mam nadzieje,ze w dzisiejszym tak trudnym rynku pracy Twoj maz w koncu cos znajdzie. Moj tez siedzi w komputerach. Dla wielbicieli Trader Joe's wczoraj kupilam Apple Strudel za ok $3.. PYSZNY!!!! Pierwszy raz w zyciu jadlam pol gotowe ciasto tak dobre. Jest sprowadzany z niemiec i nie ma preservatives, i artificial flavors. Pychota! Ciasto francuskie a w srodku jabluszka z cynamonem. Wklada sie do pierkarnika na 35 minut i potem gorace podaje z lodami. I lody tez pyszne kupilam w Trader Jose's ...wloskie waniliowe..pyszne! Polecam! Zjedlismy wczoraj wszystko od razu
|
|
|
|
#719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#720 |
|
Wtajemniczenie
|
naprawde polecam. Ja zawsze bylam przeciwniczka takich pol gotowych ciast bo to co jadlam w sklepach tzn probki byly okropne. Ale ten placek jest cudny! No i te lody!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.

)

Kupilam sobie dzisiaj dzinsy do polowy lydki w gapie za $10, przecenione z $50!!!
I na koniec dnia po raz kolejny sie rozczarowalam biegnac z nadzieja do skrzynki pocztowej bo poluje na Québec Acceptance Certificate ale chyba o mnie zapomnieli