|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów?? | |||
| nie |
|
166 | 30,35% |
| tak |
|
381 | 69,65% |
| Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy
Cytat:
Ja stosowalam Bylam bardzo z niego zadowolona (jedyne co mnie odrzucalo to zapach Ale czego sie nie robi dla pieknych wloskow:P.I teraz planuje do niego powrocic jak moj obecny sie skonczy') |
|
|
|
|
#3572 |
|
BAN stały
|
tak masz rację zapach okropny... Specjalnie kupiłam eco, bo mam bardzo podrażnioną skórę głowy, mało który szampon, odżywka mi odpowiadają
|
|
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
w takim raze stosuj sie najlepiej wedlug zalecen. I zadnego przedluzania w trzymaniu na glowe
![]() Mi on najbardziej pomogl..w sumie nie wiem czemu kupilam teraz ten czarny... |
|
|
|
#3574 |
|
Raczkowanie
|
Ja uzywałam Wax do włosów blond, ale miałam sianko po nim ;-/ i bez jakiejs odzywki nie dało się tego rozczesać ;(, teraz tylko dodaje go czasem do innych masek.
|
|
|
|
#3575 |
|
Raczkowanie
|
mi po waxie zaczely bardziej wypadac włosy
i nie bede juz go stosowac
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
bo z poczatku te martwe wypadaja i robia miejsce nowym.Tez tak mialam jak zaczelam go stosowac
|
|
|
|
#3577 |
|
Zadomowienie
|
ja go nie uzywalam, bo balam sie slsu i w ogole uwazam, ze ma nic nie warty sklad. Polecilam kolezance polski wax do suchych (sama go wlasnie mam na glowie), a ona pobiegla do apteki i pani aptekarka stwierdzila ze henna treatment to jest to samo i wcisnela go kolezance. No ale kolezanka jest zachwycona. Mowi, ze ma super mieciutkie wlosy odzywione, zadne wysuszone siano czy cos (a kolezanka ma wlasnie suche, puszace sie sianowate wlosy). No i stwierdzilam, ze tez wyprobuje. Ale chyba kupie to malutkie opakowanie na poczatek. A, czy ten wax szybko idzie? bo ten polski strasznie, uzylam z 5 razy a nie mam juz pol opakowania :|
|
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
mi moj starcza na jakies 3-4 miesiace. I pod tym wzgledem tez ma u mnie plus
|
|
|
|
#3579 |
|
Zadomowienie
|
ale mówisz o tym dużym opakowaniu 480 g bodajże co ileś tam jest gratis? czy o tym mniejszym? a co ile go używasz? bo moj polski wax ma 250 g i na poczatku używałam go nawet co drugi dzień, teraz dwa razy w tygodniu.
I jeszcze jedno pytanie: czy to prawda, że przyspiesza porost włosów? |
|
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze za duzo go naraz nakladasz? ja kiedys uzywalam go 2 razy w tygodniu i wlasnie wtedy starczalo mi na tyle. teraz nakladam raz w tygodniu i mam go juz ponad 2 miesiac a do polowy jeszcze troche tylko teraz mam tez dluzsze wlosy.Prawda przyspiesza porost wlosow Edytowane przez kiiiciiia Czas edycji: 2008-11-13 o 17:29 |
|
|
|
|
#3581 |
|
Zadomowienie
|
no własnie nie, nakładam tak jak zalecają - łyżkę. Ty też używasz łyżkę? Dziwne... Nie wiem czemu tak szybko leci. Ta moja koleżanka o której wyżej wspominałam kupiła opakowanie 480 bo ponoć się bardziej opłaca: 240 kosztowało 24 zł, a za 480 g zapłaciła 27.
I ile Ci tak srednio rosną na miesiąc? Sorry, że tak wypytuję, ale tak już mam ![]() A, i czy ze względu na zawartość slsu starasz się nie przedłużać czasu trzymania jaki podano na opakowaniu (15-30 min) czy też trzymasz śmiało dłużej i włosy wcale nie są suche i sianowate?
Edytowane przez ananonda191 Czas edycji: 2008-11-13 o 17:44 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
nakladam tyle ile uwazam ze mi trzeba:P chyba nawet troche wiecej niz lyzka mi to wychodzi.
O to nastepnym razem popatrze za tym 480 ![]() Rosna mi ok 2 cm na miesiac ale to u mnie duzo bo wczesniej byl 1cm |
|
|
|
#3583 |
|
Wtajemniczenie
|
i ja także jestem posiadaczką tego specyfiku
co prawda stosuję go dopiero od jakichś 3 tygodni, ale naprawdę widzę poprawę. Fakt, że moja kondycja włosów nie jest najlepsza (niestety odwieczny problem prostownicy ) ale polecam naprawdę, włosy są na pewno bardziej lśniące i jakby mocniejsze, a jak dla mnie to już dużo
|
#3584 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam dylemat
Kiedyś stosowałam Wax i na początku przez pierwszy miesiąc tylko traciłam włosy potem buło już lepiej.Zależy mi na lśniących włosach bo moje są okropnie matowe zaczęłabym stosować ale okropnie boję się tego intensywnego wypadania.I tak mam liche włoski Doradzicie coś? Powiedzcie czy Wam też tak leciały włosy?Ps.Dajcie mi proszę jakiegoś linka do Polskiego Waxu Moc natury(włosy ciemne)
Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2008-11-14 o 00:09 Powód: Post pod postem |
|
|
|
#3585 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Nusia, o waxach masz podwieszony wątek na pierwszej stronie, tam znajdziesz opis i linki.
|
|
#3586 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wax L`Biotica- polski odpowiednik Henna Treatment Wax?
Ja rozniez od jakis 3 miesiecy uzywam "Henna Treatment Wax produkcji Richards&Appleby". To jest najlepsze co moglam dac moim wlosom!!!!!!!!!!! Od lat nie mialam tak pieknych blyszczacych i wzmocnionych wlosow. Z natury jestem ciemna brunetka,ale od kilku miesiecy farbuje sie na blad. Moje wlosy byly zrujnowane!!!!! dzieki tej odzywce powrocily do zdrowia i ZYCIA!!!!! co sie zmienilo:
- przestaly wypadac - nie sa suche -sa odzywione -blyszczace i miekkie! Jestem naprawde pod wrazeniem i polecam z czystym sumieniem!!!!!!!!!!!!!
|
|
#3587 |
|
Raczkowanie
|
Chyba jednak z pokorą wróce do tego Waxa Henna Treatment mimo sls
Miałam Waxa polskiego do włosów blond potem do suchych i zniszczonych a teraz kończe Waxa firmy Az medica do włosów ciemnych. No i stwierdzam ,że najlepiej się ten sprawował jeśli chodzi o stan i wygląd włosów |
|
|
|
#3588 |
|
Zadomowienie
|
ja na razie używam WAXA do zniszczonych i suchych. muszę odżywić włosy po niszczeniu prostownicą.
użyłam ze 3 razy i zauważalnych efektów nie ma, ale odczuwam zaraz po umyciu, że wax w nie 'wniknął' do środka. nie poddaję się, jestem cierpliwa ![]()
|
|
#3589 |
|
Miss Pudernica
|
W wakacje gdzieś tak przez 2 miesiące używałam Waxa do włosów blond. Efekt był rewelacyjny, włosy stały się bardziej nawilżone i gładkie, do tego zawsze po użyciu mam takie miekkie, gładkie włoski jak niemowle
![]() Teraz kupiłam duże opakowanie uniwersalnego, bo bardziej się opłaca. Róznicy w stosowaniu dużej nie widzę, może ten efekt miękkości jest już mniejszy, ale to pewnie dlatego, że mam włosy już w dużo lepszym stanie. U mnie to małe opakowanie starczyło właśnie tak na 2 miesiące, używałam raz w tygodniu, włosy wtedy miałam najdłuzsze sięgające do zapięcia stanika, najkrótsze do ramion. Nakładam raczej więcej niż łyżkę i zawsze najpierw trochę rozgrzewam go, trzymając chwilę na dłoniach, a potem chlup na włosy ![]() Wydaje mi się, że przyrost wywołuje. Włosów nie mierzę, ale na czole, przy skroniach pojawiło mi się dużo krótkich włosków, takie antenki, których baaardzo dawno u siebie nie widziałam.
|
#3590 |
|
Zadomowienie
|
moja koleżanka kupiła tę maskę, no i dała mi na spróbowanie trochę, uzyłam i faktycznie - włosy piękne. No, ale po tym polskim waxie porównywalne efekty są. Tylko, że zapowiedź szybszego wzrostu kusi w tym zagranicznym...
Ale powiedzcie mi dziewczyny, gdzie tkwi fenomen tej maski???? bo przecież nie w składzie ktory jest denny i praktycznie nic tam szczególnego w niej nie ma |
|
|
|
#3591 |
|
Przyczajenie
|
Siemka dziewczyny ! Mam takie pytanko jakiego wax'a mam użyć do rudych włosów ? Do ciemnych czy do jasnych ?
? Chodzi mi głównie o to, żeby nie zmieniał koloru i połysku z góry dzięki za odp.
|
|
|
|
#3592 |
|
Zadomowienie
|
ale nie ma waxu do włosów ciemnych. Ten czarny wax jest uniwersalny, do wszystkich rodzajów włosow, a tamten jasny (nie wiem jaki ma kolor) jest specjalnie do włosow blond. Dlatego powinnaś kupić ten uniwersalny. Tak się przyjęło, że jest do ciemnych, ale to nieprawda
|
|
|
|
#3593 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny. Ja mam takie pytanko, jak długo mogę stosować WAX-a??? Używam go już ok. 2-3 miesiące tak co 5 dni, no i po prostu nie chcę przesadzić.
|
|
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
raz w tygodniu mozesz stosowac stale.a co 3-4 dni do wyraznej poprawy wlosow
|
|
|
|
#3595 |
|
BAN stały
|
moje wlosy po waxie tez odzyly i to zdecydowanie!! najpierw bylam blondynka farbowana i rozjasniana bardzoe dlugo i z wlosow mialam siano, zdazylamz uzyc jedno opakowanie 240g do blondu i stalam sie brunetka i teraz ten do brazowych wlosow uzywami jestem zachwycona!! wlosy sa miekkie, odzyskaly blask, nie reaguja tak szybko na wilgoc i latwiej sie prostuja, uzywam 2opakowania, praktycznie skonczylam juz wiec ok 3mcy. dodatkowo merc special drages dla wzmocnienia bo wypadaly mi strasznie
|
|
|
|
#3596 |
|
Raczkowanie
|
Po waxie zdecydowanie bardziej zaczęły wypadać mi włosy. Zużyłam 2 opakowania tego do włosów blond i nie doczekałam się poprawy. Włosy były suche i wypadały.
Edytowane przez jaskuleczka Czas edycji: 2008-11-24 o 08:28 |
|
|
|
#3597 |
|
Zadomowienie
|
I ja zakupiłam tę maskę sugerując się tym, że przyspiesza porost włosów. Wcześniej używałam polskiego WAXu i również byłam zadowolona. Jednak mam kilka watpliwości, które mam nadzieję rozwiejecie.
Tu link do jej efektów: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ch#post9644604 Tylko że Oleczka podgrzewa nad garnkiem z gorącą wodą albo nad nawilżaczem powietrza. Czy te nagrzewanie jest faktycznie takie niezbędne? Niech mnie ktoś pocieszy kto nie bawi się w takie grzanie a tylko trzyma czepek a jest również zadowolony z efektów A, i druga kwestia, mianowicie kwestia czasu trzymania tego WAXu na włosach. WAX polski trzymałam nawet do dwóch godzin, ale on ma naturalne skladniki wiec szkody wyrządzić to nie może, a WAXu henna treatment jakoś obawiam się trzymać dłużej niż te zalecane pół godziny ze względu na ten przerażajacy SLS. Moje pytanie więc dotyczy ile wy trzymacie. Proszę aby wypowiedziały się szczególnie osoby, które za bardzo nie modzą z ogrzewaniem czy trzymaniem waxa na głowie a efektami są zachwycone ![]() I jak często go stosujecie??
Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2008-11-24 o 13:23 Powód: Post pod postem, proszę korzystać z funkcji edycji! |
|
|
|
#3598 |
|
Rozeznanie
|
wydaje mi sie ze takie przegrzewanie suszarka tez nie jest dobre. mam akurat polskiego waxa i tez ten czepek o ktorym pisalas i robie tak samo jak Ty, folia, czapka i tyle. wydaje mi sie ze nie ma sensu dodatkowo podgrzewac. jesli juz to ew.tak na szybko chwilke cieply nawiew "pod czepek" szybko czapka i tyle. Chodzi o to zeby otworzyc luski wlosa/pory skory na skalp zeby skladniki lepiej wnikały, a nie o 'gotowanie' włosów. :P
|
#3599 |
|
Rozeznanie
|
Używałam go kiedyś, jakoś 3 lata temu, ale stosowałam zbyt często, właściwie po każdym myciu i dziwiłam się dlaczego mam matowe, oklapnięte włosy
![]() Niedawno zakupiłam ponownie, jestem po pierwszym użyciu i tym razem zamierzam stosować się do instrukcji i używać raz w tygodniu. Jeśli zauważę jakiekolwiek efekty, za jakiś czas dam znać jak sobie żyjemy
|
|
|
|
#3600 |
|
Przyczajenie
|
A dla faceta?
Hej, może powtarzam już coś ale nie dam rady przeczytać tych 120 stron.
Czy ten WAX jest dobry dla włosów faceta i czy poprawi kondycje i przyspieszy ich wzrost? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

Ale czego sie nie robi dla pieknych wloskow:P.

moze za duzo go naraz nakladasz?