maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów??
nie 166 30,35%
tak 381 69,65%
Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-10, 14:21   #3571
kiiiciiia
Zakorzenienie

Dot.: maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez michaska90 Pokaż wiadomość
Zakupiłam dziś Wax eco Natural Clasic-stosowała go któraś z Was ? Bedę bardzo wdzięczna za opinie

Ja stosowalam Bylam bardzo z niego zadowolona (jedyne co mnie odrzucalo to zapach Ale czego sie nie robi dla pieknych wloskow:P.
I teraz planuje do niego powrocic jak moj obecny sie skonczy')

kiiiciiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 14:23   #3572
michaska90
BAN stały

tak masz rację zapach okropny... Specjalnie kupiłam eco, bo mam bardzo podrażnioną skórę głowy, mało który szampon, odżywka mi odpowiadają
michaska90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-10, 14:29   #3573
kiiiciiia
Zakorzenienie

w takim raze stosuj sie najlepiej wedlug zalecen. I zadnego przedluzania w trzymaniu na glowe
Mi on najbardziej pomogl..w sumie nie wiem czemu kupilam teraz ten czarny...

Stary 2008-11-11, 19:15   #3574
Sawa87
Raczkowanie

GG do Sawa87

Ja uzywałam Wax do włosów blond, ale miałam sianko po nim ;-/ i bez jakiejs odzywki nie dało się tego rozczesać ;(, teraz tylko dodaje go czasem do innych masek.
Sawa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 19:49   #3575
gwiazdka1888
Raczkowanie

mi po waxie zaczely bardziej wypadac włosy i nie bede juz go stosowac

gwiazdka1888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 20:57   #3576
kiiiciiia
Zakorzenienie

bo z poczatku te martwe wypadaja i robia miejsce nowym.Tez tak mialam jak zaczelam go stosowac

Stary 2008-11-13, 16:44   #3577
ananonda191
Zadomowienie

ja go nie uzywalam, bo balam sie slsu i w ogole uwazam, ze ma nic nie warty sklad. Polecilam kolezance polski wax do suchych (sama go wlasnie mam na glowie), a ona pobiegla do apteki i pani aptekarka stwierdzila ze henna treatment to jest to samo i wcisnela go kolezance. No ale kolezanka jest zachwycona. Mowi, ze ma super mieciutkie wlosy odzywione, zadne wysuszone siano czy cos (a kolezanka ma wlasnie suche, puszace sie sianowate wlosy). No i stwierdzilam, ze tez wyprobuje. Ale chyba kupie to malutkie opakowanie na poczatek. A, czy ten wax szybko idzie? bo ten polski strasznie, uzylam z 5 razy a nie mam juz pol opakowania :|
ananonda191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 17:04   #3578
kiiiciiia
Zakorzenienie

mi moj starcza na jakies 3-4 miesiace. I pod tym wzgledem tez ma u mnie plus

Stary 2008-11-13, 17:23   #3579
ananonda191
Zadomowienie

ale mówisz o tym dużym opakowaniu 480 g bodajże co ileś tam jest gratis? czy o tym mniejszym? a co ile go używasz? bo moj polski wax ma 250 g i na poczatku używałam go nawet co drugi dzień, teraz dwa razy w tygodniu.

I jeszcze jedno pytanie: czy to prawda, że przyspiesza porost włosów?
Stary 2008-11-13, 17:27   #3580
kiiiciiia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ananonda191 Pokaż wiadomość
ale mówisz o tym dużym opakowaniu 480 g bodajże co ileś tam jest gratis? czy o tym mniejszym? a co ile go używasz? bo moj polski wax ma 250 g i na poczatku używałam go nawet co drugi dzień, teraz dwa razy w tygodniu.

I jeszcze jedno pytanie: czy to prawda, że przyspiesza porost włosów?
moj ma 240g moze za duzo go naraz nakladasz?
ja kiedys uzywalam go 2 razy w tygodniu i wlasnie wtedy starczalo mi na tyle. teraz nakladam raz w tygodniu i mam go juz ponad 2 miesiac a do polowy jeszcze troche tylko teraz mam tez dluzsze wlosy.
Prawda przyspiesza porost wlosow

Edytowane przez kiiiciiia
Czas edycji: 2008-11-13 o 17:29
Stary 2008-11-13, 17:37   #3581
ananonda191
Zadomowienie

no własnie nie, nakładam tak jak zalecają - łyżkę. Ty też używasz łyżkę? Dziwne... Nie wiem czemu tak szybko leci. Ta moja koleżanka o której wyżej wspominałam kupiła opakowanie 480 bo ponoć się bardziej opłaca: 240 kosztowało 24 zł, a za 480 g zapłaciła 27.
I ile Ci tak srednio rosną na miesiąc?
Sorry, że tak wypytuję, ale tak już mam Lubię wszystko wiedzieć

A, i czy ze względu na zawartość slsu starasz się nie przedłużać czasu trzymania jaki podano na opakowaniu (15-30 min) czy też trzymasz śmiało dłużej i włosy wcale nie są suche i sianowate?

Edytowane przez ananonda191
Czas edycji: 2008-11-13 o 17:44
Stary 2008-11-13, 17:45   #3582
kiiiciiia
Zakorzenienie

nakladam tyle ile uwazam ze mi trzeba:P chyba nawet troche wiecej niz lyzka mi to wychodzi.
O to nastepnym razem popatrze za tym 480
Rosna mi ok 2 cm na miesiac ale to u mnie duzo bo wczesniej byl 1cm

Stary 2008-11-13, 19:20   #3583
lusmarija
Wtajemniczenie

i ja także jestem posiadaczką tego specyfiku co prawda stosuję go dopiero od jakichś 3 tygodni, ale naprawdę widzę poprawę. Fakt, że moja kondycja włosów nie jest najlepsza (niestety odwieczny problem prostownicy ) ale polecam naprawdę, włosy są na pewno bardziej lśniące i jakby mocniejsze, a jak dla mnie to już dużo

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 21:29   #3584
nusia2605
Rozeznanie

Question

A ja mam dylemat Kiedyś stosowałam Wax i na początku przez pierwszy miesiąc tylko traciłam włosy potem buło już lepiej.Zależy mi na lśniących włosach bo moje są okropnie matowe zaczęłabym stosować ale okropnie boję się tego intensywnego wypadania.I tak mam liche włoski Doradzicie coś? Powiedzcie czy Wam też tak leciały włosy?

Ps.Dajcie mi proszę jakiegoś linka do Polskiego Waxu Moc natury(włosy ciemne)

Edytowane przez 'Estelle'
Czas edycji: 2008-11-14 o 00:09 Powód: Post pod postem
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 00:10   #3585
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Nusia, o waxach masz podwieszony wątek na pierwszej stronie, tam znajdziesz opis i linki.

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 15:10   #3586
sky1980
Rozeznanie

Dot.: Wax L`Biotica- polski odpowiednik Henna Treatment Wax?

Ja rozniez od jakis 3 miesiecy uzywam "Henna Treatment Wax produkcji Richards&Appleby". To jest najlepsze co moglam dac moim wlosom!!!!!!!!!!! Od lat nie mialam tak pieknych blyszczacych i wzmocnionych wlosow. Z natury jestem ciemna brunetka,ale od kilku miesiecy farbuje sie na blad. Moje wlosy byly zrujnowane!!!!! dzieki tej odzywce powrocily do zdrowia i ZYCIA!!!!! co sie zmienilo:
- przestaly wypadac
- nie sa suche
-sa odzywione
-blyszczace i miekkie!
Jestem naprawde pod wrazeniem i polecam z czystym sumieniem!!!!!!!!!!!!!

23 lipiec 2007
....Odeszla na zawsze
sky1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 16:25   #3587
Dori1981
Raczkowanie

Chyba jednak z pokorą wróce do tego Waxa Henna Treatment mimo sls
Miałam Waxa polskiego do włosów blond potem do suchych i zniszczonych a teraz kończe Waxa firmy Az medica do włosów ciemnych.
No i stwierdzam ,że najlepiej się ten sprawował jeśli chodzi o stan i wygląd włosów
Dori1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 19:49   #3588
palema
Zadomowienie

ja na razie używam WAXA do zniszczonych i suchych. muszę odżywić włosy po niszczeniu prostownicą.
użyłam ze 3 razy i zauważalnych efektów nie ma, ale odczuwam zaraz po umyciu, że wax w nie 'wniknął' do środka. nie poddaję się, jestem cierpliwa

...you will learn how to not quit
when things get hard in your life...

l o o k i n g f o r a n i n s p i r a t i o n
palema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 18:11   #3589
aante_e
Miss Pudernica

W wakacje gdzieś tak przez 2 miesiące używałam Waxa do włosów blond. Efekt był rewelacyjny, włosy stały się bardziej nawilżone i gładkie, do tego zawsze po użyciu mam takie miekkie, gładkie włoski jak niemowle

Teraz kupiłam duże opakowanie uniwersalnego, bo bardziej się opłaca. Róznicy w stosowaniu dużej nie widzę, może ten efekt miękkości jest już mniejszy, ale to pewnie dlatego, że mam włosy już w dużo lepszym stanie.

U mnie to małe opakowanie starczyło właśnie tak na 2 miesiące, używałam raz w tygodniu, włosy wtedy miałam najdłuzsze sięgające do zapięcia stanika, najkrótsze do ramion. Nakładam raczej więcej niż łyżkę i zawsze najpierw trochę rozgrzewam go, trzymając chwilę na dłoniach, a potem chlup na włosy

Wydaje mi się, że przyrost wywołuje. Włosów nie mierzę, ale na czole, przy skroniach pojawiło mi się dużo krótkich włosków, takie antenki, których baaardzo dawno u siebie nie widziałam.
Stary 2008-11-16, 20:13   #3590
ananonda191
Zadomowienie

moja koleżanka kupiła tę maskę, no i dała mi na spróbowanie trochę, uzyłam i faktycznie - włosy piękne. No, ale po tym polskim waxie porównywalne efekty są. Tylko, że zapowiedź szybszego wzrostu kusi w tym zagranicznym...
Ale powiedzcie mi dziewczyny, gdzie tkwi fenomen tej maski???? bo przecież nie w składzie ktory jest denny i praktycznie nic tam szczególnego w niej nie ma
Stary 2008-11-20, 15:59   #3591
IceQueen123
Przyczajenie

GG do IceQueen123
Question Dot.: maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy

Siemka dziewczyny ! Mam takie pytanko jakiego wax'a mam użyć do rudych włosów ? Do ciemnych czy do jasnych ?? Chodzi mi głównie o to, żeby nie zmieniał koloru i połysku z góry dzięki za odp.
IceQueen123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 17:00   #3592
ananonda191
Zadomowienie

ale nie ma waxu do włosów ciemnych. Ten czarny wax jest uniwersalny, do wszystkich rodzajów włosow, a tamten jasny (nie wiem jaki ma kolor) jest specjalnie do włosow blond. Dlatego powinnaś kupić ten uniwersalny. Tak się przyjęło, że jest do ciemnych, ale to nieprawda
Stary 2008-11-21, 17:24   #3593
mala88
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny. Ja mam takie pytanko, jak długo mogę stosować WAX-a??? Używam go już ok. 2-3 miesiące tak co 5 dni, no i po prostu nie chcę przesadzić.
mala88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 17:33   #3594
sylvi_86
Zakorzenienie

raz w tygodniu mozesz stosowac stale.a co 3-4 dni do wyraznej poprawy wlosow
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-21, 17:45   #3595
Czekolada83
BAN stały

moje wlosy po waxie tez odzyly i to zdecydowanie!! najpierw bylam blondynka farbowana i rozjasniana bardzoe dlugo i z wlosow mialam siano, zdazylamz uzyc jedno opakowanie 240g do blondu i stalam sie brunetka i teraz ten do brazowych wlosow uzywami jestem zachwycona!! wlosy sa miekkie, odzyskaly blask, nie reaguja tak szybko na wilgoc i latwiej sie prostuja, uzywam 2opakowania, praktycznie skonczylam juz wiec ok 3mcy. dodatkowo merc special drages dla wzmocnienia bo wypadaly mi strasznie
Czekolada83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 08:27   #3596
jaskuleczka
Raczkowanie

Po waxie zdecydowanie bardziej zaczęły wypadać mi włosy. Zużyłam 2 opakowania tego do włosów blond i nie doczekałam się poprawy. Włosy były suche i wypadały.

Edytowane przez jaskuleczka
Czas edycji: 2008-11-24 o 08:28
jaskuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 12:58   #3597
ananonda191
Zadomowienie

I ja zakupiłam tę maskę sugerując się tym, że przyspiesza porost włosów. Wcześniej używałam polskiego WAXu i również byłam zadowolona. Jednak mam kilka watpliwości, które mam nadzieję rozwiejecie. Nakładam bowiem dołączony czepek i na to zakładam ręcznik lub polarową czapkę, a nie tak jak niektórzy siedzę z suszarką przez pół godziny i nagrzewam, albo jeszcze inne sposoby. Jak zdejmuje taki czepek to włosy mam ciepłe, a więc chyba nie jest tak źle hmmm? Czy któraś z Was też jest taka leniwa jak ja pomimo to jej włoski rosną jak na drożdżach? W sumie mnie podkusił do tego WAXu efekt jaki uzyskała niejaka oleczka 87. Jej fotki można znaleźć w wątku: dziennik przed i po.
Tu link do jej efektów:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ch#post9644604
Tylko że Oleczka podgrzewa nad garnkiem z gorącą wodą albo nad nawilżaczem powietrza. Czy te nagrzewanie jest faktycznie takie niezbędne? Niech mnie ktoś pocieszy kto nie bawi się w takie grzanie a tylko trzyma czepek a jest również zadowolony z efektów
A, i druga kwestia, mianowicie kwestia czasu trzymania tego WAXu na włosach. WAX polski trzymałam nawet do dwóch godzin, ale on ma naturalne skladniki wiec szkody wyrządzić to nie może, a WAXu henna treatment jakoś obawiam się trzymać dłużej niż te zalecane pół godziny ze względu na ten przerażajacy SLS. Moje pytanie więc dotyczy ile wy trzymacie. Proszę aby wypowiedziały się szczególnie osoby, które za bardzo nie modzą z ogrzewaniem czy trzymaniem waxa na głowie a efektami są zachwycone

I jak często go stosujecie??

Edytowane przez 'Estelle'
Czas edycji: 2008-11-24 o 13:23 Powód: Post pod postem, proszę korzystać z funkcji edycji!
Stary 2008-11-24, 16:38   #3598
carlo_rossi
Rozeznanie

wydaje mi sie ze takie przegrzewanie suszarka tez nie jest dobre. mam akurat polskiego waxa i tez ten czepek o ktorym pisalas i robie tak samo jak Ty, folia, czapka i tyle. wydaje mi sie ze nie ma sensu dodatkowo podgrzewac. jesli juz to ew.tak na szybko chwilke cieply nawiew "pod czepek" szybko czapka i tyle. Chodzi o to zeby otworzyc luski wlosa/pory skory na skalp zeby skladniki lepiej wnikały, a nie o 'gotowanie' włosów. :P
Stary 2008-11-24, 19:32   #3599
odada
Rozeznanie

Używałam go kiedyś, jakoś 3 lata temu, ale stosowałam zbyt często, właściwie po każdym myciu i dziwiłam się dlaczego mam matowe, oklapnięte włosy
Niedawno zakupiłam ponownie, jestem po pierwszym użyciu i tym razem zamierzam stosować się do instrukcji i używać raz w tygodniu. Jeśli zauważę jakiekolwiek efekty, za jakiś czas dam znać jak sobie żyjemy
odada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 18:23   #3600
Rafcik
Przyczajenie

A dla faceta?

Hej, może powtarzam już coś ale nie dam rady przeczytać tych 120 stron.

Czy ten WAX jest dobry dla włosów faceta i czy poprawi kondycje i przyspieszy ich wzrost?
Rafcik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości