|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów?? | |||
| nie |
|
166 | 30,35% |
| tak |
|
381 | 69,65% |
| Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wax L`Biotica- polski odpowiednik Henna Treatment Wax?
o, a ja za 240 g zapłaciłam 22 zł :/ no i po miesiącu została mi 1/4. A wam szybko idzie ta maseczka? Używam jej co 4 dni.
|
|
|
|
#3632 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy
Mnie starcza a długo ale ja głównie nakładam na skalp a rzadziej na całe włoski
|
#3633 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a po zmyciu waxu dajecie normalnie jak zwykle odżywkę (bez spłukiwania/do spłukiwania?) czy już sobie odpuszczacie??
|
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
ja po waxie nie nakladałam nic, ewentulanie jedwab
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie już było takie pytanie ale jest tu tyle stron że nie chce mi się wszystkich czytać..
![]() no więc chciałam zapytać o taką rzecz. mam długie włosy, niestety zniszczone. ogólnie są suche, a przy nasadzie się przetłuszczają (myję codziennie). więc czy WAX nie sprawi że włosy bardziej będą mi się jeszcze bardziej przetłuszczać?? |
|
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3637 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na długie i zniszczone włosy,a zarazem przetłuszczające się poroponuję Wax na samą skórę głowy + delikatny szampon + Wax polski L'Biotica na same włosy mniej więcej od 1/3 ich długości . |
|
|
|
|
#3638 |
|
Raczkowanie
|
Nie lubię moich włosów zaraz po waxie, ale ogólnie bardzo polecam tę maseczkę. Jedyny minus jest taki, że błyskawicznie schodzi przy częstym stosowaniu
A potem mi się nie chce iść do apteki i stosuję nieregularnie
|
#3639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o, często robie tak jak mówisz. L'biotica jednak lepiej nawilża niż wax zagraniczny, ale zalezy mi na szybkim wzroście wiec wcieram dokładnie w skorę, na resztę l'biotica |
|
|
|
|
#3640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I powiem Ci tylko ze najlepiej sie dowiesz jak poczytasz bo jest wiele bardzo mądrych rad i spostrzerzen osob ktore mialy te same problemy co ty i dzielily sie kazdym dniem
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
za wax zagraniczny placilam 16 zl a za polski okolo 18
|
|
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po to sa watki zeby czytac
|
|
|
|
|
#3643 | ||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc chciałam się spytać ale teraz wiem żeby tego więcej nie robić bo od razu parę osób na mnie naskoczyło... zresztą nieważne.. kupiłam dziś wax i po pierwszym użyciu włosy faktycznie są mięciutkie i jakby bardziej nawilżone. zobaczymy co będzie dalej... |
|
|
|
|
#3645 |
|
Zadomowienie
|
nikt nie naskoczyl tylko to pisanie ze ci sie nie chce jest lekcewazace W STOSUNKU DO OSOB KTORE TE 100 STRON ZAPELNILY
ale koniec ja wlasnie siedze z waxem kto sie przylacza?
|
|
#3646 |
|
Rozeznanie
|
Koniec. 1/3 opakowania Waxu poleciała do kosza. Dziś mieliśmy swój ostatni raz i przenigdy więcej
Po zużyciu takiej ilości odżywki chyba powinny być jakieś efekty poza łysieniem, ale niestety u mnie się one nie pojawiły. Tylko coraz więcej wypadających włosów![]() Ale tym dziewczynom, którym Wax służy życzę powodzenia i pięknych włosów, które nim uzyskacie ![]() Ja chyba nieprędko rozpocznę poszukiwania czegoś innego, bo mam teraz uprzedzenie do wszelkich masek ehhh..
|
|
|
|
#3647 |
|
Zadomowienie
|
ojej, odada przykro mi.
A co poza waxem używasz? Zamierzasz zrezygnować ze wszystkiego?
|
|
|
|
#3648 |
|
Zadomowienie
|
to moze jajko , nafta i rycynowy
wprowadz do diety jajka ryby soje i zetnij troszke i dermatolog
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3650 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tzn to jest tylko tak że kiedy zmywam Waxa włosy zostają mi na rękach w ilościach które przerażają, no i kiedy czeszę się potem też, a przy pozostałych myciach tak standardowo, kilkanaście włosów. Ale już nie jest tak fajnie jak kiedyś gdy dziennie podczas mycia czesania, układania itd. wypadało mi max. 5 włosków. Narazie zostawię moje włosy, nie będę eksperymentować bo mam troche stracha. Może za jakiś czas wprowadze coś nowego Ale dziękuję za rady i poczytam wątki o oleju i nafcie, żeby mieć odpowiednią wiedze za wczasu |
||
|
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() swoją drogą, strasznie szybko skończyło mi się moje pierwsze, jak dotąd, opakowanie WAXa, a pomyśleć, że nakładam go tylko na skórę głowy... |
|
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: jedno pytanie odnośnie odżywki wax!
ja dostałam uczulenia po tej odżywce i juz wiecej po nia nie sięgnę
|
|
|
|
#3653 |
|
Rozeznanie
|
swoją przygodę z wizażem zaczęłam w grudniu 2007 r. i pierwszą odżywką jaka miała wówczas baaardzo wysokie notowania był klasyczny, zagraniczny wax
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3654 |
|
Raczkowanie
|
Muszę, Wam, dziewczyny podziękować, bo dzięki Wam dowiedziałam się o istnieniu tej odżywki, kupiłam i jestem z niej bardzo zadowolona
Na wątku o sposobach przyspieszenia wzrostu włosów odkryłam, że Wax jest w tym pomocny. No to czekam na efekty, bo zapuszczam. Na razie użyłam dopiero dwa razy
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
dziś znowu nałożyłam WAX na pół godziny i chociaż to dopiero drugi raz to zauważyłam że włosy całkowicie przestały mi się elektryzować
![]() ale wiem że chyba nie powinno się nakładać go codziennie więc ponownie nałożę go w sobotę
|
|
|
|
#3656 |
|
Zadomowienie
|
ja tez dzieki temu forum jako pierwszy zakupilam wax i tez sie ciesze z tego, wogole dzieki wizazowi to zaczynam sie czuc jak prawdziwa kobieta , poznaje siebie coraz bardziej
|
#3657 |
|
Rozeznanie
|
dzisiaj wróciłam do domu, zrobiłam sobie kąpiel, i chciałam zrobić coś dobrego dla włosów- rozejrzałam się po łazience, okazało się, że moja mama dawno temu kupiła Wax, i ani razu go nie używała! więc dzisiaj był mój pierwszy raz z Waxem, na pewno nie ostatni
|
|
|
|
#3658 |
|
Przyczajenie
|
Padłam ofiarą zbyt krótkiej fryzury i przeglądałam fora w poszukiwaniu jakiegoś cudnego specyfiku na przyśpieszenia wzrostu włosów i natrafiłam na WAX. Zaraz pobiegłam do apteki i po powrocie nałożyłam cudo na głowe ( nie raz spałam z odżywką na włosach), podgrzewałam , trochę czasu przesiedziałam w łazience. Zużyłam połowe wielkiego opakowania a włosy..... no cóż... rewelacji nie było. Wcale szybciej nie rosły, były szorstkie i sztywne no i takie jakieś nie naturalne.
To "cudeńko " jest przereklamowane, znam sto razy lepsze kosmetyki do włosów , a to były pieniądze wyrzucone w błoto ( w moim przypadku w kanalizacje bo taki los spotkał połowę wielkiego opakowania zakupionej przeze mnie odżywki) A, jeszcze jedno ostrożnie w przypadku włosów jasny blond , henna przyciemnia włosy, barwi na ciemnożółty kolor ( bardzo brzydki kolor) pozdrawiam i nie dajcie sie kobitki nabijać w butelkę , bo włosy rosna swoim tempem i nic ich nie "pogoni" jeno nasze portfele są cińsze... |
|
|
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[zapraszam do watku o przyspieszeniu porostu] a wax niestety nie każdemu służy- a tzrmany za długo może przyczynić sie do wysuszenia włosów [w składzie SLS]. Poza tym jest też wersja dla blondynek
|
|
#3660 |
|
Rozeznanie
|
a ja wczoraj nie za długo, bo ok 40 minut - ale jednak - chodziłam z waxem, folią i gorącym ręczniku podgrzanym w piekarniku
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.

A potem mi się nie chce iść do apteki i stosuję nieregularnie 

Po to sa watki zeby czytac
Po zużyciu takiej ilości odżywki chyba powinny być jakieś efekty poza łysieniem, ale niestety u mnie się one nie pojawiły. Tylko coraz więcej wypadających włosów