maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów??
nie 166 30,35%
tak 381 69,65%
Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-25, 12:08   #3721
mrufka53
Przyczajenie

Dot.: maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy

Wczoraj był mój pierwszy raz z Waxem No i cóż... Po pełnych zachwytu opiniach spodziewałam się nie wiadomo jakich cudów, ale jakoś ich nie widzę. Umyłam głowę, nałozyłam wax, na to reklamówkę i ręcznik i do ciepłej kąpieli z tym wszystkim. Niestety moja turbanowa konstrukcja miała niesamowitą tendencję do rozwalania się więc już po 15 minutach spłukałam wszytsko dokładnie. Przed snem wyschły naturalnie, tzn nie do końca ale prawie suche były. No a dzisiaj włosy jakie były takie i są, mam nawet wrażenie że jednak trochę bardziej obciążone i przetłuszczone niż zazwyczaj :/

Wiem że po jednym użyciu trudno oczekiwać jakichkolwiek efektów, no ale wiele dziewczyn podobno od razu poprawę widzi.. Może to dlatego że moje włosy nie są bardzo zniszczone ani suche. W każdym razie na razie się nie zrażam i za parę dni znowu spróbuję ^^

Najpierw tylko muszę się zaopatrzyć w pon w czepek do kąpieli

Edytowane przez mrufka53
Czas edycji: 2009-01-25 o 12:10
mrufka53 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 12:53   #3722
serduszkoiz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mrufka53 Pokaż wiadomość
Wczoraj był mój pierwszy raz z Waxem No i cóż... Po pełnych zachwytu opiniach spodziewałam się nie wiadomo jakich cudów, ale jakoś ich nie widzę. Umyłam głowę, nałozyłam wax, na to reklamówkę i ręcznik i do ciepłej kąpieli z tym wszystkim. Niestety moja turbanowa konstrukcja miała niesamowitą tendencję do rozwalania się więc już po 15 minutach spłukałam wszytsko dokładnie. Przed snem wyschły naturalnie, tzn nie do końca ale prawie suche były. No a dzisiaj włosy jakie były takie i są, mam nawet wrażenie że jednak trochę bardziej obciążone i przetłuszczone niż zazwyczaj :/

Wiem że po jednym użyciu trudno oczekiwać jakichkolwiek efektów, no ale wiele dziewczyn podobno od razu poprawę widzi.. Może to dlatego że moje włosy nie są bardzo zniszczone ani suche. W każdym razie na razie się nie zrażam i za parę dni znowu spróbuję ^^

Najpierw tylko muszę się zaopatrzyć w pon w czepek do kąpieli
A Tobie zalezy na przyspieszeniu porostu czy regeneracji???
Bo henna treatment wax jest na porost a jego sklad nie jestswietny i ja np uzywam go tylko n skore glowy
A na cale wlosy i regeneracje wizaznaki polecaja polski wax l'biotika, ja coprawda go nie uzywalam ale ma swietne renenzje od dziewczyn na forum

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 14:29   #3723
mrufka53
Przyczajenie

W sumie to na żadnym z tych nie zależy mi szczególnie... Najbardziej mi się marzą gęstsze włosy I jeszcze żeby mniej sie przetłuszczały, nie były takie cienkie i słabe i ogólnie beznadziejne. No tylko że nie wiem czy dobrze trafiłam bo Wax to chyba trochę na co innego, ale podobno on jest 'na wszystko' więc pomyslałąm że warto spróbować ^^

Aha, ja mam ten polski Wax, a nie oryginalny. Z Rainforest, żołto-brązowe opakowanie do włosów ciemnych. Czy jest gorszy od Teatrament???
Stary 2009-01-25, 19:43   #3724
ananonda191
Zadomowienie

A nie, to Rainforest jest dobry, ma dużo składników odżywczych. To właśnie treatment jest niby ten najgorszy, ale za to przyspiesza wzrost włosów.
ananonda191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 22:10   #3725
rikki13
Raczkowanie

Wcześniej używałam tego zagranicznego waxu do włosów ciemnych i nie byłam zachwycona, miałam wrażenie że wysusza włosy ;/. Teraz mam zamiar kupić ten polski i tu mam pytanie wszystkie wizażanki chwalą ten na wypadanie i fakt włosy mi wypadają i są bardzo zniszczone chlorem i codziennym prostowaniem(teraz już odstawiłam na jakiś czas). Chcę zrobić tak że kupie ten do zniszczonych włosów no i do tego jakieś tabletki by mi włoski nie wypadały silica lub coś. A drugim wyjściem jest kupienie tego jednego waxu który ma (ponoć) i regenerować i zapobiec wypadaniu I tu moje pytanie czy kupić po prostu ten na wypadanie czy na zniszczone + tab. Co radzicie?
Pozdrawiam was

MOJE AUKCJE

rikki13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 20:27   #3726
ilustrowana inaczej
Rozeznanie

a ja mam cudowne wieści, aż sama w to nie wierzę!
Użyłam już kilka razy waxa i uwaga, uwaga.. włosy mi nie wypadają! tylko za drugim razem zostawiłam ich dużo przy myciu, ale to tylko wtedy, teraz jest git majonez i nic mi nie wylatuje, a i jakby włosy szybciej mi urosły. Bo tak sie wlekło, odrostów nie miałam, ewentualnie jakies 0,75 cm, a teraz odrosty mam na 1,5 cm!

<3
ilustrowana inaczej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 21:37   #3727
Magdzia94
Zakorzenienie

W takim razie gratuluję i widzisz opłacało się ryzykowac ;D

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 15:07   #3728
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rikki13 Pokaż wiadomość
Wcześniej używałam tego zagranicznego waxu do włosów ciemnych i nie byłam zachwycona, miałam wrażenie że wysusza włosy ;/. Teraz mam zamiar kupić ten polski i tu mam pytanie wszystkie wizażanki chwalą ten na wypadanie i fakt włosy mi wypadają i są bardzo zniszczone chlorem i codziennym prostowaniem(teraz już odstawiłam na jakiś czas). Chcę zrobić tak że kupie ten do zniszczonych włosów no i do tego jakieś tabletki by mi włoski nie wypadały silica lub coś. A drugim wyjściem jest kupienie tego jednego waxu który ma (ponoć) i regenerować i zapobiec wypadaniu I tu moje pytanie czy kupić po prostu ten na wypadanie czy na zniszczone + tab. Co radzicie?
Pozdrawiam was
Ten na wypadanie też regeneruje włosy . Ja go używam i mogę z czystym sumieniem polecić. Gorzej jak dla mnie jest z tym hamowaniem wypadania, więc ja bym ci polecała bez względu na to jaki kupisz wax zaopatrzyć się w jakieś suplementy bądź wcierki.

Cytat:
Napisane przez ananonda191 Pokaż wiadomość
A nie, to Rainforest jest dobry, ma dużo składników odżywczych. To właśnie treatment jest niby ten najgorszy, ale za to przyspiesza wzrost włosów.
Ja nie uważam, że henna treatment wax jest najgorsza. Uważam, że to bardzo dobra maska.

Cytat:
Napisane przez ilustrowana inaczej Pokaż wiadomość
a ja mam cudowne wieści, aż sama w to nie wierzę!
Użyłam już kilka razy waxa i uwaga, uwaga.. włosy mi nie wypadają! tylko za drugim razem zostawiłam ich dużo przy myciu, ale to tylko wtedy, teraz jest git majonez i nic mi nie wylatuje, a i jakby włosy szybciej mi urosły. Bo tak sie wlekło, odrostów nie miałam, ewentualnie jakies 0,75 cm, a teraz odrosty mam na 1,5 cm!
Zazdroszczę
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 15:12   #3729
neroza
Zadomowienie

Ja też używam tej maski Wax i uważam że rewelacyjnie nawilża włosy i skutecznie poprawia ich wygląd. Kupiłam ja za jakies 23 zł a teraz obczaiłam ze na naszym kochanym Allegro jest promocja i.....
480 gram kosztuje 30 zł już z wysyłką!! tanioszka
Stary 2009-01-27, 15:18   #3730
zapaałka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neroza Pokaż wiadomość
Ja też używam tej maski Wax i uważam że rewelacyjnie nawilża włosy i skutecznie poprawia ich wygląd. Kupiłam ja za jakies 23 zł a teraz obczaiłam ze na naszym kochanym Allegro jest promocja i.....
480 gram kosztuje 30 zł już z wysyłką!! tanioszka
W aptece DOZ mozna zamowic 480g Wax za 22.27 zl http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p4137-Treat...o_wlosow_480_g

Ze tez jak chcialam zamowic to akurat byl niedostepny i musialam zaplacic za niego 30 zl w normalnej aptece
Stary 2009-01-27, 15:34   #3731
neroza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zapaałka Pokaż wiadomość
W aptece DOZ mozna zamowic 480g Wax za 22.27 zl http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p4137-Treat...o_wlosow_480_g

Ze tez jak chcialam zamowic to akurat byl niedostepny i musialam zaplacic za niego 30 zl w normalnej aptece

O dziękuję Ci bardzo Zapałeczko za informacje
Nie wiedziałam że można go kupić jeszcze taniej niż na Allegro
Stary 2009-01-27, 16:17   #3732
zapaałka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neroza Pokaż wiadomość
O dziękuję Ci bardzo Zapałeczko za informacje
Nie wiedziałam że można go kupić jeszcze taniej niż na Allegro
Mozna mozna
Stary 2009-01-27, 16:24   #3733
Magdzia94
Zakorzenienie

J a spróbuję kiedys ten wax, ale kupie małe opakowanie. Zobaczymy jak na mnie podziała

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 18:18   #3734
Quick
Raczkowanie

I ja zaczynam moja kuracje Waxem kupilam dzisiaj Wax Henna Treatment 480 gram za 23,50 mam nadzieje ze wzmocni moje wlosy i je zregeneruje. Wieczorem zrobie pierwszy zabieg
Quick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 18:30   #3735
KreujeWlasneJa
Przyczajenie

ja uzylam go juz 3 razy i nie widze zadnych efektow (
KreujeWlasneJa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-27, 18:34   #3736
ilustrowana inaczej
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KreujeWlasneJa Pokaż wiadomość
ja uzylam go juz 3 razy i nie widze zadnych efektow (
przeciez to potrzeba czasu ;> cudu nad wisłą od razu nie będzie ;P

<3
Stary 2009-01-27, 18:36   #3737
KreujeWlasneJa
Przyczajenie

No tak, ale u niektorych efekty widac po pierwszym uzyciu, tez bym tak chciala :P he
Stary 2009-01-27, 18:39   #3738
ilustrowana inaczej
Rozeznanie

haha, no niektorzy to maja takie szczescie i wiadomo przeciez tez ze nie wszyscy reaguja tak samo na te skladniki waxa, jednym moze pomoc, drugim nie ale przede wszystkim cierpliwości

<3
Stary 2009-01-27, 18:49   #3739
KreujeWlasneJa
Przyczajenie

Ok, ok.. Dzieki
Stary 2009-01-27, 20:15   #3740
Quick
Raczkowanie

jestem po pierwszy muzyciu tej maseczki, jak splukiwalam wlosy to wydawalo mi sie ze sa jeszcze bardziej szorstkie niz przedtem, ale jak je wysuszylam to sa takie mieciutkie i lsniace ze az jestem zaskoczona troche mnie drazni zapach ale juz widze efekt mam nadzieje ze teraz bedzie juz tylko lepiej z moimi wlosami
Quick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 20:44   #3741
mrufka53
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Quick Pokaż wiadomość
jestem po pierwszy muzyciu tej maseczki, jak splukiwalam wlosy to wydawalo mi sie ze sa jeszcze bardziej szorstkie niz przedtem, ale jak je wysuszylam to sa takie mieciutkie i lsniace ze az jestem zaskoczona troche mnie drazni zapach ale juz widze efekt mam nadzieje ze teraz bedzie juz tylko lepiej z moimi wlosami
U mnie wręcz odwrotnie: jak płukałam włosy z Waxa, to czułam że są takie niesamowicie gładkie i śliskie, dosłownie lały mi sie w rękach jeszscze bardziej chyba niż normalne mokre włosy (chociaż to pewnie po części wymysliłam sobie pod wpływem tych wszystkich ochów i achów ). Po wyschnięciu nie widziałam efektu.

Kurde noo, nie mogę znaleźć czepka do kąpieli 3 drogerie schodziłam i w jednej wgl niet, a w dwóch pozostałych akurat nie mieli dostawy... eh co za pech ;/

Edytowane przez mrufka53
Czas edycji: 2009-01-27 o 20:47
Stary 2009-01-27, 21:04   #3742
kicius140
Przyczajenie

Dziewczyny a nic sie nie stanie jak bede trzymac maseczke cała noc?? estem bardzo ciekawa efektu... nieraz trzymam po 2 3 godziny i widze troszke roznicy ale moze wiecej zauwaze jak poczymam cała noc ?....
kicius140 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 21:23   #3743
kiiiciiia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kicius140 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a nic sie nie stanie jak bede trzymac maseczke cała noc?? estem bardzo ciekawa efektu... nieraz trzymam po 2 3 godziny i widze troszke roznicy ale moze wiecej zauwaze jak poczymam cała noc ?....
a ktorego uzywasz?

kiiiciiia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-27, 22:28   #3744
kaskaj24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kiiiciiia Pokaż wiadomość
a ktorego uzywasz?
To jest wątek o zagranicznym więc pewnie zagranicznego, bo o polskim jest osobny

Nie trzymaj całej nocy!!! Tam są SLS-y!! Wszystkie potrzebne się wchłoną i zaczyną działać te "złe"
  • UCZĘ SIĘ GOTOWAĆ
  • PRZYSZŁA PANI KOSMETOLOG

Edytowane przez kaskaj24
Czas edycji: 2009-01-27 o 22:30
kaskaj24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 22:40   #3745
kiiiciiia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaskaj24 Pokaż wiadomość
To jest wątek o zagranicznym więc pewnie zagranicznego, bo o polskim jest osobny

Nie trzymaj całej nocy!!! Tam są SLS-y!! Wszystkie potrzebne się wchłoną i zaczyną działać te "złe"
no ale czasem dziewczyny pisza i o tym drugim. I tym samym mialam pisac

kiiiciiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 12:26   #3746
Natalies
Raczkowanie

GG do Natalies

Hej Kurcze już tyle się o tym produkcie naczytałam, że postanowiłam że muszę go zdobyć. Mam gęste włosy i zniszczone - kiedyś je prawie codziennie karbowałam i prostowałam - widać efekty -.-' , nie moge sobie z nimi dac rady i często je spinam.

Obecnie stosuje szampn + odżywka Garnier Fructis Nutri odbudowa. I mam pytanie : jak umyje sobie głowę, to czy moge nałożyć odżywkę przed wax'em?

Pozdro xP
Natalies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 12:49   #3747
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natalies Pokaż wiadomość
Hej Kurcze już tyle się o tym produkcie naczytałam, że postanowiłam że muszę go zdobyć. Mam gęste włosy i zniszczone - kiedyś je prawie codziennie karbowałam i prostowałam - widać efekty -.-' , nie moge sobie z nimi dac rady i często je spinam.

Obecnie stosuje szampn + odżywka Garnier Fructis Nutri odbudowa. I mam pytanie : jak umyje sobie głowę, to czy moge nałożyć odżywkę przed wax'em?

Pozdro xP
Ale po co? To jest maska. Z założenia ma ona bardziej odżywiać niż odżywka. Poza tym jeśli używasz silikonowych odżywek to wax może się nie przebić przez warstwę silikonów.
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-31, 13:10   #3748
Natalies
Raczkowanie

GG do Natalies

Ok. Tak tylko pytałam dzięki

"Kajitsu ga tsugeta mirai"
Doushite?
Natalies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-31, 13:13   #3749
JutQ
Raczkowanie

Hej!Jestem po 3 użyciach Waxu do włosów ciemnych. Z natury mam kręcone grube i gęste włosy, choć już nie aż tak jak dawniej. Przez ostatni rok męczenia prostownicą widzę, że się zniszczyły, szczególnie z wierzchu. Po pierwszym użyciu odżywki byłam przerażona;( Wypadło mi bardzo dużo włosów;( ale zaryzykowałam. Efekty, jakie do tej pory zauważyłam to coraz mniej wypadających włosów, włosy są gładkie w dotyku no i zaczynają znowu się naturalnie kręcić Zastanawiałam się jeszcze nad używaniem jedwabiu, by bardziej lśniły
JutQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-31, 16:14   #3750
rikki13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JutQ Pokaż wiadomość
Hej!Jestem po 3 użyciach Waxu do włosów ciemnych. Z natury mam kręcone grube i gęste włosy, choć już nie aż tak jak dawniej. Przez ostatni rok męczenia prostownicą widzę, że się zniszczyły, szczególnie z wierzchu. Po pierwszym użyciu odżywki byłam przerażona;( Wypadło mi bardzo dużo włosów;( ale zaryzykowałam. Efekty, jakie do tej pory zauważyłam to coraz mniej wypadających włosów, włosy są gładkie w dotyku no i zaczynają znowu się naturalnie kręcić Zastanawiałam się jeszcze nad używaniem jedwabiu, by bardziej lśniły
A masz wax polski czy któryś z tych >>http://www.wax.com.pl/wax.html
Ja właśnie kiedyś kupiłam ten treatment to miałam straasznie suche włosiska no i wypadały no i ne polecam go ;/

MOJE AUKCJE

rikki13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości