|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów?? | |||
| nie |
|
166 | 30,35% |
| tak |
|
381 | 69,65% |
| Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy
Wczoraj był mój pierwszy raz z Waxem
No i cóż... Po pełnych zachwytu opiniach spodziewałam się nie wiadomo jakich cudów, ale jakoś ich nie widzę. Umyłam głowę, nałozyłam wax, na to reklamówkę i ręcznik i do ciepłej kąpieli z tym wszystkim. Niestety moja turbanowa konstrukcja miała niesamowitą tendencję do rozwalania się więc już po 15 minutach spłukałam wszytsko dokładnie. Przed snem wyschły naturalnie, tzn nie do końca ale prawie suche były. No a dzisiaj włosy jakie były takie i są, mam nawet wrażenie że jednak trochę bardziej obciążone i przetłuszczone niż zazwyczaj :/ Wiem że po jednym użyciu trudno oczekiwać jakichkolwiek efektów, no ale wiele dziewczyn podobno od razu poprawę widzi.. Może to dlatego że moje włosy nie są bardzo zniszczone ani suche. W każdym razie na razie się nie zrażam i za parę dni znowu spróbuję ^^ Najpierw tylko muszę się zaopatrzyć w pon w czepek do kąpieli
Edytowane przez mrufka53 Czas edycji: 2009-01-25 o 12:10 |
|
|
|
#3722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo henna treatment wax jest na porost a jego sklad nie jestswietny i ja np uzywam go tylko n skore glowy A na cale wlosy i regeneracje wizaznaki polecaja polski wax l'biotika, ja coprawda go nie uzywalam ale ma swietne renenzje od dziewczyn na forum
|
|
#3723 |
|
Przyczajenie
|
W sumie to na żadnym z tych nie zależy mi szczególnie... Najbardziej mi się marzą gęstsze włosy
I jeszcze żeby mniej sie przetłuszczały, nie były takie cienkie i słabe i ogólnie beznadziejne. No tylko że nie wiem czy dobrze trafiłam bo Wax to chyba trochę na co innego, ale podobno on jest 'na wszystko' więc pomyslałąm że warto spróbować ^^Aha, ja mam ten polski Wax, a nie oryginalny. Z Rainforest, żołto-brązowe opakowanie do włosów ciemnych. Czy jest gorszy od Teatrament??? |
|
|
|
#3724 |
|
Zadomowienie
|
A nie, to Rainforest jest dobry, ma dużo składników odżywczych. To właśnie treatment jest niby ten najgorszy, ale za to przyspiesza wzrost włosów.
|
|
|
|
#3725 |
|
Raczkowanie
|
Wcześniej używałam tego zagranicznego waxu do włosów ciemnych i nie byłam zachwycona, miałam wrażenie że wysusza włosy ;/. Teraz mam zamiar kupić ten polski i tu mam pytanie wszystkie wizażanki chwalą ten na wypadanie i fakt włosy mi wypadają i są bardzo zniszczone chlorem i codziennym prostowaniem(teraz już odstawiłam na jakiś czas). Chcę zrobić tak że kupie ten do zniszczonych włosów no i do tego jakieś tabletki by mi włoski nie wypadały silica lub coś. A drugim wyjściem jest kupienie tego jednego waxu który ma (ponoć) i regenerować i zapobiec wypadaniu I tu moje pytanie czy kupić po prostu ten na wypadanie czy na zniszczone + tab. Co radzicie?
Pozdrawiam was
|
|
#3726 |
|
Rozeznanie
|
a ja mam cudowne wieści, aż sama w to nie wierzę!
Użyłam już kilka razy waxa i uwaga, uwaga.. włosy mi nie wypadają! tylko za drugim razem zostawiłam ich dużo przy myciu, ale to tylko wtedy, teraz jest git majonez i nic mi nie wylatuje, a i jakby włosy szybciej mi urosły. Bo tak sie wlekło, odrostów nie miałam, ewentualnie jakies 0,75 cm, a teraz odrosty mam na 1,5 cm!
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
W takim razie gratuluję i widzisz opłacało się ryzykowac ;D
|
|
#3728 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3729 |
|
Zadomowienie
|
Ja też używam tej maski Wax i uważam że rewelacyjnie nawilża włosy i skutecznie poprawia ich wygląd. Kupiłam ja za jakies 23 zł a teraz obczaiłam ze na naszym kochanym Allegro jest promocja i.....
480 gram kosztuje 30 zł już z wysyłką!! tanioszka
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p4137-Treat...o_wlosow_480_gZe tez jak chcialam zamowic to akurat byl niedostepny i musialam zaplacic za niego 30 zl w normalnej aptece ![]()
|
|
|
|
|
#3731 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O dziękuję Ci bardzo Zapałeczko za informacje Nie wiedziałam że można go kupić jeszcze taniej niż na Allegro
|
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
J a spróbuję kiedys ten wax, ale kupie małe opakowanie. Zobaczymy jak na mnie podziała
|
|
#3734 |
|
Raczkowanie
|
I ja zaczynam moja kuracje Waxem
kupilam dzisiaj Wax Henna Treatment 480 gram za 23,50 mam nadzieje ze wzmocni moje wlosy i je zregeneruje. Wieczorem zrobie pierwszy zabieg
|
|
|
|
#3735 |
|
Przyczajenie
|
ja uzylam go juz 3 razy i nie widze zadnych efektow
(
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3736 |
|
Rozeznanie
|
przeciez to potrzeba czasu ;> cudu nad wisłą od razu nie będzie ;P
|
#3737 |
|
Przyczajenie
|
No tak, ale u niektorych efekty widac po pierwszym uzyciu, tez bym tak chciala :P he
|
|
|
|
#3738 |
|
Rozeznanie
|
haha, no niektorzy to maja takie szczescie
i wiadomo przeciez tez ze nie wszyscy reaguja tak samo na te skladniki waxa, jednym moze pomoc, drugim nie ale przede wszystkim cierpliwości
|
#3739 |
|
Przyczajenie
|
Ok, ok.. Dzieki
|
|
|
|
#3740 |
|
Raczkowanie
|
jestem po pierwszy muzyciu tej maseczki, jak splukiwalam wlosy to wydawalo mi sie ze sa jeszcze bardziej szorstkie niz przedtem, ale jak je wysuszylam to sa takie mieciutkie i lsniace ze az jestem zaskoczona
troche mnie drazni zapach ale juz widze efekt mam nadzieje ze teraz bedzie juz tylko lepiej z moimi wlosami
|
|
|
|
#3741 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
). Po wyschnięciu nie widziałam efektu.Kurde noo, nie mogę znaleźć czepka do kąpieli 3 drogerie schodziłam i w jednej wgl niet, a w dwóch pozostałych akurat nie mieli dostawy... eh co za pech ;/
Edytowane przez mrufka53 Czas edycji: 2009-01-27 o 20:47 |
|
|
|
|
#3742 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny a nic sie nie stanie jak bede trzymac maseczke cała noc?? estem bardzo ciekawa efektu... nieraz trzymam po 2 3 godziny i widze troszke roznicy ale moze wiecej zauwaze jak poczymam cała noc ?....
|
|
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
a ktorego uzywasz?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3744 |
|
Rozeznanie
|
To jest wątek o zagranicznym więc pewnie zagranicznego, bo o polskim jest osobny
![]() Nie trzymaj całej nocy!!! Tam są SLS-y!! Wszystkie potrzebne się wchłoną i zaczyną działać te "złe"
Edytowane przez kaskaj24 Czas edycji: 2009-01-27 o 22:30 |
|
|
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3746 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Kurcze już tyle się o tym produkcie naczytałam, że postanowiłam że muszę go zdobyć. Mam gęste włosy i zniszczone - kiedyś je prawie codziennie karbowałam i prostowałam - widać efekty -.-' , nie moge sobie z nimi dac rady i często je spinam.Obecnie stosuje szampn + odżywka Garnier Fructis Nutri odbudowa. I mam pytanie : jak umyje sobie głowę, to czy moge nałożyć odżywkę przed wax'em? Pozdro xP |
|
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3748 |
|
Raczkowanie
|
Ok. Tak tylko pytałam dzięki
![]()
|
#3749 |
|
Raczkowanie
|
Hej!Jestem po 3 użyciach Waxu do włosów ciemnych. Z natury mam kręcone grube i gęste włosy, choć już nie aż tak jak dawniej. Przez ostatni rok męczenia prostownicą widzę, że się zniszczyły, szczególnie z wierzchu. Po pierwszym użyciu odżywki byłam przerażona;( Wypadło mi bardzo dużo włosów;( ale zaryzykowałam. Efekty, jakie do tej pory zauważyłam to coraz mniej wypadających włosów, włosy są gładkie w dotyku no i zaczynają znowu się naturalnie kręcić
Zastanawiałam się jeszcze nad używaniem jedwabiu, by bardziej lśniły
|
|
|
|
#3750 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja właśnie kiedyś kupiłam ten treatment to miałam straasznie suche włosiska no i wypadały no i ne polecam go ;/
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.

No i cóż... Po pełnych zachwytu opiniach spodziewałam się nie wiadomo jakich cudów, ale jakoś ich nie widzę. Umyłam głowę, nałozyłam wax, na to reklamówkę i ręcznik i do ciepłej kąpieli z tym wszystkim. Niestety moja turbanowa konstrukcja miała niesamowitą tendencję do rozwalania się więc już po 15 minutach spłukałam wszytsko dokładnie. Przed snem wyschły naturalnie, tzn nie do końca ale prawie suche były. No a dzisiaj włosy jakie były takie i są, mam nawet wrażenie że jednak trochę bardziej obciążone i przetłuszczone niż zazwyczaj :/

I jeszcze żeby mniej sie przetłuszczały, nie były takie cienkie i słabe i ogólnie beznadziejne. No tylko że nie wiem czy dobrze trafiłam bo Wax to chyba trochę na co innego, ale podobno on jest 'na wszystko' więc pomyslałąm że warto spróbować ^^

(