maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów??
nie 166 30,35%
tak 381 69,65%
Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-07, 19:52   #3781
idealnecialo
Zadomowienie

Dot.: maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy

Kiedys miałam WAXa ale uzylam moze raz. Teraz znow sobie kupilam bo tamtej starej nie umialam znalezc. Narazie jestem na etapie - 1 raz. Ale tym razem mam zamiar zuzyc cale opakowanie i nie koniecznie tylko jedno

Robicie odzywka co 4-5 dni jak jest napisane czy czesciej?

Ja sie przeprowadzilam i rteraz mam strasznie twarda wode. Od tego swedzi mnie głowa, pojawił się łupiez, włosy coraz bardziej wypadaja.. Postawilam na wax. moze on wyleczy albo przynajmniej da moim wlosom jakas ochore.. + ostatnie płukanie -czyli jak spłukuje odzywke- przegotowana wodą..

Jak długo stosujecie swoje waxy?

Pozdrawiam!
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 08:42   #3782
mistrzIma
Raczkowanie

Dziewczyny, mam takie pytanie: Gdzie w Krakowie można dostać ECO Wax - ten hypoalergiczny? Pytałam w kilku aptekach i nigdzie nie ma
mistrzIma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 23:27   #3783
Julkakulkaa
Rozeznanie

Dołączam
Dzisiaj użyłam WAXu do blond i... mam suche, sianowate włoski! A były już takie ładne, błyszczące (seboradin, drożdże, kompres miodowy, wax polski) Chyba już się na niego nie skuszę...
Julkakulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 22:02   #3784
superhuman
Zadomowienie

po tym jak drogie wizażanki zachwalacie waxa jutro napewno go kupie i z miejsca wypróbuję! Muszę tylko dokładnie poczytac jak przeprowadzic całą procedurę (czepek, czapka suszarka etc.) żeby dało jakis efekt. Niektóre z was piszą, że mają po nim suche obciążone włosy, jakies informacje juz mam bo sporo przeczytałam więc może nie warto odrazu sie zniechęcać tylko wypróbować jescze raz dokładniej?
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 11:34   #3785
Julkakulkaa
Rozeznanie

Ja waxowi dam... jeszcze jakieś trzy szanse Jakby nadal było źle to mam odżywki które to naprawią No to Superhuman czekam na Twoje efekty
Stary 2009-02-16, 16:22   #3786
superhuman
Zadomowienie

właśnie przed chwlą zakupiłam waxa 480g w cenie 22złotych to lecę próbowaać...
Stary 2009-02-16, 16:50   #3787
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Julkakulkaa Pokaż wiadomość
Dołączam
Dzisiaj użyłam WAXu do blond i... mam suche, sianowate włoski! A były już takie ładne, błyszczące (seboradin, drożdże, kompres miodowy, wax polski) Chyba już się na niego nie skuszę...
no ale... chyba nie użyłaś go na całe włosy? bo może wysuszać. mam nadzieję, że już wszyscy wiedzą, że ma kiepski skład i niepotrzebnie się powtarzam, mówiąc, że nakładanie polskiego waxa na całe włosy jest ok, ale henna treatment wax jest lepsza na skórę głowy w celu przyspieszenia porostu włosów

... oczywiście, można sobie nakładać ten specyfik na długość, ale później nie należy się dziwić, jak włosy będą szorstkie i matowe.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 17:23   #3788
zapaałka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
... oczywiście, można sobie nakładać ten specyfik na długość, ale później nie należy się dziwić, jak włosy będą szorstkie i matowe.
U mnie nakladanie Waxa na skore i wlosy nie przynioslo zadnych tragicznych skutkow - nie byly ani szorstkie ani matowe (poza okresem kiedy stosowalam go co 3-4 dni i wlosy sie zbuntowaly). Musze jednak stwierdzic, ze od kiedy nakladam go na sama skore (wierzac, ze przyspieszy porost ), a na dlugosc inna maske to wlosy duzo lepiej reaguja na takie polaczenie, a ja nie dosc ze oszczedzam sporo maski to jestem swiadoma, ze nie wysuszam ich na dlugosci tym beznadziejnym skladem
Stary 2009-02-16, 17:39   #3789
ananonda191
Zadomowienie

Dręczy mnie tylko jak ten denny skład może przyspieszać wzrost? Ten SLS to robi... Czy co?? No bo co innego? I tak teraz śmieję się sama z siebie, bo nakładam WAXa z SLSem a szamponów to z SLSem się boję, mam taki jeden i trzymam sie od niego z dala, a i w sklepie to szukam takich co SLeSu nawet nie mają No bo paradoks taki
ananonda191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 17:49   #3790
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ananonda191 Pokaż wiadomość
Dręczy mnie tylko jak ten denny skład może przyspieszać wzrost? Ten SLS to robi... Czy co?? No bo co innego? I tak teraz śmieję się sama z siebie, bo nakładam WAXa z SLSem a szamponów to z SLSem się boję, mam taki jeden i trzymam sie od niego z dala, a i w sklepie to szukam takich co SLeSu nawet nie mają No bo paradoks taki
Henna Treatment Wax ma podobno najwyższą zawartość henny w porównaniu do konkurencyjnych masek tego rodzaju. To ona jest odpowiedzialna za pozytywne działanie tej maski. Czy przyśpiesz porost włosów? Osobiście wątpię w to trochę. Ale henna jest genialna jeśli chodzi o odżywianie włosów (wiem, bo używam w czystej postaci, z barwnikiem).
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 19:11   #3791
superhuman
Zadomowienie

Jestem dziewczyny. Cudów oczywiście nie oczekiwałam, bo to w końcu moj debiut z Wax-em, ale rzeczywiście muszę przyznac, że jak na pierwszy raz spisał sie całkiem dobrze. Rezultaty widac juz odrazu włosy są miękkie, puszyste, delikatne i przede wszystkim lekkie. W dodatku błyszczą się jak głupie. Aczkolwiek zobaczymy jak to będzie dalej, przetłuszczanie się o którym mówiłyście bądź swędzenie. Jak narazie, to polecam
Stary 2009-02-16, 19:17   #3792
Julkakulkaa
Rozeznanie

Weegirl - widziałam że skład jest nie bardzo ale skoro było tyle pozytywnych opinii postanowiłam spróbować i nałożyłam na całe włosy No i potwornie je wysuszył - teraz je zregeneruję - na noc miodek z mleczkiem i seboradin w skalp a rano kompres i będzie cacy (mam taką nadzieję )
W ogóle to od SLSów mam łupież, więc nawet na skórę głowy nie mam co nakładać

Ananonda - ja też kupuję od niedawna szampony bez SLSów

Superhuman - zazdroszczę...

Edytowane przez Julkakulkaa
Czas edycji: 2009-02-16 o 19:19
Stary 2009-02-22, 13:45   #3793
superhuman
Zadomowienie

dzisiaj robiłam wax drugi raz, siedziałam pół godziny pod kołdra z głową przy kaloryferze zobaczymy jakie będa rezultaty
Stary 2009-02-22, 13:51   #3794
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
dzisiaj robiłam wax drugi raz, siedziałam pół godziny pod kołdra z głową przy kaloryferze zobaczymy jakie będa rezultaty
Cóż za inwencja twórcza . Myślę jednak, że ręcznik i suszarka mniej skomplikowane jest i wygodniejsze jednak..
Stary 2009-02-22, 16:21   #3795
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aeronauta Pokaż wiadomość
Cóż za inwencja twórcza . Myślę jednak, że ręcznik i suszarka mniej skomplikowane jest i wygodniejsze jednak..

nałożyłam wax, folię przygrzałam suszarką założyłam czapkę ręcznik a kaloryfer był tylko dodatkiem
Stary 2009-02-22, 17:19   #3796
neroza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
nałożyłam wax, folię przygrzałam suszarką założyłam czapkę ręcznik a kaloryfer był tylko dodatkiem
Wow!! Podziwiam Twoją wytrwałość. Pewnie rezultaty będą lepiej widoczne
Stary 2009-02-22, 18:13   #3797
andokao
Raczkowanie

Cześć! Nowa jestem Kurcze dziewczyny, martwi mnie ten wax... użyłam go tylko raz, 4 dni temu, jutro bedzie drugi, ale wypadło mi mniej więcej 120 włosów, przy samym myciu. Zawsze wypadało koło 60-80, z ciekawości czasem liczyłam... Kupiłam go właśnie na wypadanie i nie chce żeby przez miesiąć czy dwa (dopóki będę go uzywać [mam to wielkie opakowanie zagranicznego waxa do wszystkich włosów]) cały czas mi wypadały... Przeciez już kompletnie wyłysieje, teraz mam prześwity... A przyznać musze, że używałam wielu rzeczy, żadne sumplementy nie pomogły, jedyna nadzieja w tej masce. Mam dopiero naście lat, nie chce byc łysa!
Czekać, używać, czy odstawić?
Po jakim czasie przestał wam wypadać albo bardzo sie wypadanie zmniejszyło? Pozdrawiam!
andokao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 19:44   #3798
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andokao Pokaż wiadomość
Cześć! Nowa jestem Kurcze dziewczyny, martwi mnie ten wax... użyłam go tylko raz, 4 dni temu, jutro bedzie drugi, ale wypadło mi mniej więcej 120 włosów, przy samym myciu. Zawsze wypadało koło 60-80, z ciekawości czasem liczyłam... Kupiłam go właśnie na wypadanie i nie chce żeby przez miesiąć czy dwa (dopóki będę go uzywać [mam to wielkie opakowanie zagranicznego waxa do wszystkich włosów]) cały czas mi wypadały... Przeciez już kompletnie wyłysieje, teraz mam prześwity... A przyznać musze, że używałam wielu rzeczy, żadne sumplementy nie pomogły, jedyna nadzieja w tej masce. Mam dopiero naście lat, nie chce byc łysa!
Czekać, używać, czy odstawić?
Po jakim czasie przestał wam wypadać albo bardzo sie wypadanie zmniejszyło? Pozdrawiam!
Użyj jej jeszcze kilka razy, jeśli wypadanie ci się nie zmniejszy chociaż do stanu sprzed używania tej maski to odstaw. 60-80 włosów przy myciu nie jest jeszcze jakąś straszną ilością i przy niej nie powinnaś mieć prześwitów. Jeśli męczysz się z wypadaniem włosów już długi czas to pójdź do lekarza i zrób badania, bo może to coś poważniejszego. Poczytaj też wątek o wpadających: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=225859
Stary 2009-02-22, 22:01   #3799
andokao
Raczkowanie

Dzięki aeronauta. U lekarza byłam, ale szkoda słow. W tym wątku o wypadniu pisze, że na wypadanie pomagają algi. Mam je, ale wie moze ktoraś z was jak je dac na włosy? Tak normalnie, papka, czy wodą z nich płukać? Bardzo prosze o pomoc...
Stary 2009-02-23, 14:21   #3800
neroza
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki aeronauta. U lekarza byłam, ale szkoda słow. W tym wątku o wypadniu pisze, że na wypadanie pomagają algi. Mam je, ale wie moze ktoraś z was jak je dac na włosy? Tak normalnie, papka, czy wodą z nich płukać? Bardzo prosze o pomoc...

TO prawda, że wzmożone wypadanie włosów może świadczyć o jakiejś chorobie i nie powinno się tego lekceważyć tym bardziej,że nie pomagają Ci suplementy..
Lepiej idź do innego lekarza albo może poczytaj coś na temat BIO klinik które przeprowadzają analizę zawartości poszczególnych pierwiastków w Twoim organizmie na podstawie włosa. Podobno ta metoda pomaga w leczeniu różnych schorzeń bo dowiadujesz się czego masz za mało a czego za dużo (przepraszam, że tak trochę nie na temat wątku).
Co do Alg nie pomogę.. ja mam na nie uczulenie
Stary 2009-02-23, 17:19   #3801
ciupaga_16
Przyczajenie

GG do ciupaga_16

Witajcie dziewczyny!
Dzisiaj rozpoczęłam swoją przygodę z waxem. Jak na pierwszy raz to jestem bardzo zadowolona. Przy czesaniu mniej włosów zostało na grzebieniu niż zwykle... Włosy są lśniące, prościutkie i gładziutkie Polecam
ciupaga_16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 19:56   #3802
andokao
Raczkowanie

Dzięki, ale mam dopiero 16 lat i dziwnym byłoby dla mnie przeprowadzanie jakiejś analizy z tymi pierwiastkami w ograniźmie... Staram sie odżywiać naprawde zdrowo, nie jem słodyczy, a duzo warzyw itd, ale boje sie, że to wypadanie nie jest wlaśnie związane z jakąs dolegliwością "od wewnątrz", bo przeciez juz dawno zdrowe jedzonko powinno mi pomóc... Straciłam mnóstwo kasy na kosmetyki przeciw wypadaniu, i nic, i nic, i ciągle nic... Już mi nawet rodzice nie chcą dawac środkow zeby coraz to nowych odzywek, masek, tabletek probowac na razie używam tylko tego waxa, i spoglądam czasem w strone słoiczka alg, mysląc sobie "a może one pomogą?!".
W kadym bądź razie wax jest ok, ale na pewno nie na wypadanie, bo z tym to tylko gorzej. Poczekam jeszcze z miesiąc i zobacze, moze rzeczywiscie po dluzszym stosowaniu pomoze...
Stary 2009-02-27, 08:08   #3803
Beata K
Przyczajenie

Witam, ja również zakupiłam wax, ten zagraniczny bo do niedawna nie wiedziałam że jest i polski, więc jestem zadowolona użyłam go dopiero raz ale włoski tak mi lśniły i takie mięciutkie się zrobiły , jeszcze po żadnej odżywce takich fajnych nie miałam , zobaczymy co będzie dalej pozdrawiam
Beata K jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-27, 16:10   #3804
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

Sukces Do mojej apteki znów sprowadzili polskie waxy Już zaopatrzyłam się w słoiczek do blondu i za 15zł jeszcze czepek i jedwab dorzucili Od jutra zaczynam kuracje i oby efekty były jak po próbce.. Ciesze się, że jednak nie musze zapychać łusek silikonami
And show you that you can

There're no boundaries...
Choomik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 17:05   #3805
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, ale mam dopiero 16 lat i dziwnym byłoby dla mnie przeprowadzanie jakiejś analizy z tymi pierwiastkami w ograniźmie... Staram sie odżywiać naprawde zdrowo, nie jem słodyczy, a duzo warzyw itd, ale boje sie, że to wypadanie nie jest wlaśnie związane z jakąs dolegliwością "od wewnątrz", bo przeciez juz dawno zdrowe jedzonko powinno mi pomóc... Straciłam mnóstwo kasy na kosmetyki przeciw wypadaniu, i nic, i nic, i ciągle nic... Już mi nawet rodzice nie chcą dawac środkow zeby coraz to nowych odzywek, masek, tabletek probowac na razie używam tylko tego waxa, i spoglądam czasem w strone słoiczka alg, mysląc sobie "a może one pomogą?!".
W kadym bądź razie wax jest ok, ale na pewno nie na wypadanie, bo z tym to tylko gorzej. Poczekam jeszcze z miesiąc i zobacze, moze rzeczywiscie po dluzszym stosowaniu pomoze...
Jeśli masz problemy z hormonami, to, uwierz mi, nie wystarczy Ci zdrowe jedzenie by to wyleczyć fakt, że masz zaledwie 16 lat nie znaczy wcale, że nie możesz mieć problemów ze zdrowiem wg mnie powinnaś zrobić badania hormonów, bo to one mogą być odpowiedzialne za nadmierne wypadanie włosów.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 22:45   #3806
Beata K
Przyczajenie

witam , więc użyłam jeszcze raz wax zagraniczny i zaczęła mnie strasznie głowa swędzieć a włoski takie troszkę szorstkie się zrobiły ( może tak powinno być bo z natury mam kręcone ) ale zaczęły mi się mocniej po niej włosy kręcić, więc zakupiłam polski wax do włosów suchych i zniszczonych i jak dla mnie jest lepszy nic mnie już nie swędzi, a włosy są miękkie i bardziej błyszczą, zobaczymy przy następnym użyciu, bo po zagranicznym po pierwszym użyciu było super , tylko główka swędziała . pozdrawiam
Beata K jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 21:22   #3807
Kam71
Przyczajenie

Witam, tej odżywki można używać raz na tydzień, bądź co 4-5 dni.
pozdrawiam
Kam71 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-10, 21:07   #3808
fucia
Raczkowanie

Dot.: -==treatment Wax Wspaniały Wynalazek==-

Hej.Ja od jakiś dwóch lat prostuję włosy. Zawsze wszystko było OK. Nie uzywałam żadnych odżywek. Lecz niestety ostatnio zaczęło się dziać z nimi coś dziwnego. Na poczatku bardzo porozdwajały mi się końcówki. Odstawiłam prawie prostownice i było Ok. Niestety musiałam użyć jej jeszzce pare razy i teraz od jakiś 5 dni czuję i widzę że bardzo DUŻO włosów zniknęło z mojej głowie. Na czubku widzę PRZEZROCZYSTE PLACE. Już w ogóle nie używam suszarki, prostuję tylko grzywkę (bo muszę) używam specjalne szampony, ale niestety nic.
Co zrobić zeby zagęścić włosy? Czy WAX pomoże na to ? Mam 16lat.
fucia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 15:56   #3809
ola91
Raczkowanie

Dot.: -==treatment Wax Wspaniały Wynalazek==-

Fucia, to nie jest tak, że jak odstawisz prostownice, to na następny dzień masz zdrowsze włosy. Ja prostowałam przez rok, a walczyłam ze zniszczonymi włosami przez to prostowanie aż dwa lata... Podcianałam co 3 tyg koncówki, używałam czego sie tylko dało, od jajek i oliwy po ampułki Vichy. I cóż powiedzieć moge... Pewne jest to, że prostownica to najgorsze co może być lda włosow, i nie ważne jak bardzo je chronisz przed i po prostowaniu. Wiem co mówie, miałam kiedyś piękne, naprawde piękne, gęste, GRUBE włosy... Rok prostowania, i co mam ? CIENKIE, wypadło ich z jedna trzecia a co najgorsze tak sie łamią i rozdwajają, że szlag chce człowieka trafić. Im wcześniej odłozycie prostowanie, tym wcześniej będziecie miały ładne włosy. Mam 18 lat, ale wiem jedno, nigdy w życiu nie wezme do ręki prostownicy, a już na pewno nie tej za 50 zł. I jeszcze jedno, jeśli prostowałyscie włosy jakiś czas, regularnie, i odstawicie prostownice, najlepiej ją wyrzućcie albo komuś podarujcie. Prostownica kusi, znam to... A jeśli prostujemy włosy np raz na tydzien, kiedy one mają sobie odpoczywać, niszczy je tak samo, jakbysmy prostowały codziennie. Mama jest fryzjerką i sama mi opowiada co to urzadzenie robi z włosami, zresztą samo doswiadczenie doskonale mi wystarcza
Tak swoją drogą mam pytanie. Po ilu uzyciach WAXA przestały wap wypadać włosy? Plus pytanie gratisowe : Czy wax dziala na zniszczone koncowki? Po jakim czaise widac poprawe?
Pozdrawiam!!!
ola91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 16:31   #3810
CherieK
Zadomowienie

moze uzywalyscie tez polskiego waxu? ktory wg was jest lepszy? ja zaczynam 2 opakowanie polskiego i b. mi sie podoba

CherieK jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości