|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów?? | |||
| nie |
|
166 | 30,35% |
| tak |
|
381 | 69,65% |
| Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy
Kiedys miałam WAXa ale uzylam moze raz. Teraz znow sobie kupilam bo tamtej starej nie umialam znalezc. Narazie jestem na etapie - 1 raz. Ale tym razem mam zamiar zuzyc cale opakowanie i nie koniecznie tylko jedno
![]() Robicie odzywka co 4-5 dni jak jest napisane czy czesciej? Ja sie przeprowadzilam i rteraz mam strasznie twarda wode. Od tego swedzi mnie głowa, pojawił się łupiez, włosy coraz bardziej wypadaja.. Postawilam na wax. moze on wyleczy albo przynajmniej da moim wlosom jakas ochore.. + ostatnie płukanie -czyli jak spłukuje odzywke- przegotowana wodą.. Jak długo stosujecie swoje waxy? Pozdrawiam! |
|
|
|
#3782 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam takie pytanie: Gdzie w Krakowie można dostać ECO Wax - ten hypoalergiczny? Pytałam w kilku aptekach i nigdzie nie ma
|
|
|
|
#3783 |
|
Rozeznanie
|
Dołączam
![]() Dzisiaj użyłam WAXu do blond i... mam suche, sianowate włoski! A były już takie ładne, błyszczące (seboradin, drożdże, kompres miodowy, wax polski) Chyba już się na niego nie skuszę...
|
|
|
|
#3784 |
|
Zadomowienie
|
po tym jak drogie wizażanki zachwalacie waxa jutro napewno go kupie i z miejsca wypróbuję! Muszę tylko dokładnie poczytac jak przeprowadzic całą procedurę (czepek, czapka suszarka etc.) żeby dało jakis efekt. Niektóre z was piszą, że mają po nim suche obciążone włosy, jakies informacje juz mam bo sporo przeczytałam więc może nie warto odrazu sie zniechęcać tylko wypróbować jescze raz dokładniej?
|
|
|
|
#3785 |
|
Rozeznanie
|
Ja waxowi dam... jeszcze jakieś trzy szanse
Jakby nadal było źle to mam odżywki które to naprawią No to Superhuman czekam na Twoje efekty
|
|
|
|
#3786 |
|
Zadomowienie
|
właśnie przed chwlą zakupiłam waxa
480g w cenie 22złotych to lecę próbowaać...
|
|
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i niepotrzebnie się powtarzam, mówiąc, że nakładanie polskiego waxa na całe włosy jest ok, ale henna treatment wax jest lepsza na skórę głowy w celu przyspieszenia porostu włosów ![]() ... oczywiście, można sobie nakładać ten specyfik na długość, ale później nie należy się dziwić, jak włosy będą szorstkie i matowe.
|
|
|
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), a na dlugosc inna maske to wlosy duzo lepiej reaguja na takie polaczenie, a ja nie dosc ze oszczedzam sporo maski to jestem swiadoma, ze nie wysuszam ich na dlugosci tym beznadziejnym skladem
|
|
|
|
|
#3789 |
|
Zadomowienie
|
Dręczy mnie tylko jak ten denny skład może przyspieszać wzrost? Ten SLS to robi... Czy co?? No bo co innego? I tak teraz śmieję się sama z siebie, bo nakładam WAXa z SLSem a szamponów to z SLSem się boję, mam taki jeden i trzymam sie od niego z dala, a i w sklepie to szukam takich co SLeSu nawet nie mają
No bo paradoks taki
|
|
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3791 |
|
Zadomowienie
|
Jestem dziewczyny. Cudów oczywiście nie oczekiwałam, bo to w końcu moj debiut z Wax-em, ale rzeczywiście muszę przyznac, że jak na pierwszy raz spisał sie całkiem dobrze. Rezultaty widac juz odrazu włosy są miękkie, puszyste, delikatne i przede wszystkim lekkie. W dodatku błyszczą się jak głupie. Aczkolwiek zobaczymy jak to będzie dalej, przetłuszczanie się o którym mówiłyście bądź swędzenie. Jak narazie, to polecam
|
|
|
|
#3792 |
|
Rozeznanie
|
Weegirl - widziałam że skład jest nie bardzo ale skoro było tyle pozytywnych opinii postanowiłam spróbować i nałożyłam na całe włosy
No i potwornie je wysuszył - teraz je zregeneruję - na noc miodek z mleczkiem i seboradin w skalp a rano kompres i będzie cacy (mam taką nadzieję ) W ogóle to od SLSów mam łupież, więc nawet na skórę głowy nie mam co nakładać Ananonda - ja też kupuję od niedawna szampony bez SLSów ![]() Superhuman - zazdroszczę... Edytowane przez Julkakulkaa Czas edycji: 2009-02-16 o 19:19 |
|
|
|
#3793 |
|
Zadomowienie
|
dzisiaj robiłam wax drugi raz, siedziałam pół godziny pod kołdra z głową przy kaloryferze
zobaczymy jakie będa rezultaty
|
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3795 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3797 |
|
Raczkowanie
|
Cześć! Nowa jestem
Kurcze dziewczyny, martwi mnie ten wax... użyłam go tylko raz, 4 dni temu, jutro bedzie drugi, ale wypadło mi mniej więcej 120 włosów, przy samym myciu. Zawsze wypadało koło 60-80, z ciekawości czasem liczyłam... Kupiłam go właśnie na wypadanie i nie chce żeby przez miesiąć czy dwa (dopóki będę go uzywać [mam to wielkie opakowanie zagranicznego waxa do wszystkich włosów ]) cały czas mi wypadały... Przeciez już kompletnie wyłysieje, teraz mam prześwity... A przyznać musze, że używałam wielu rzeczy, żadne sumplementy nie pomogły, jedyna nadzieja w tej masce. Mam dopiero naście lat, nie chce byc łysa!Czekać, używać, czy odstawić? Po jakim czasie przestał wam wypadać albo bardzo sie wypadanie zmniejszyło? Pozdrawiam!
|
|
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3799 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki aeronauta. U lekarza byłam, ale szkoda słow. W tym wątku o wypadniu pisze, że na wypadanie pomagają algi. Mam je, ale wie moze ktoraś z was jak je dac na włosy? Tak normalnie, papka, czy wodą z nich płukać? Bardzo prosze o pomoc...
|
|
#3800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
TO prawda, że wzmożone wypadanie włosów może świadczyć o jakiejś chorobie i nie powinno się tego lekceważyć tym bardziej,że nie pomagają Ci suplementy.. Lepiej idź do innego lekarza albo może poczytaj coś na temat BIO klinik które przeprowadzają analizę zawartości poszczególnych pierwiastków w Twoim organizmie na podstawie włosa. Podobno ta metoda pomaga w leczeniu różnych schorzeń bo dowiadujesz się czego masz za mało a czego za dużo (przepraszam, że tak trochę nie na temat wątku). Co do Alg nie pomogę.. ja mam na nie uczulenie
|
|
#3801 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny!
Dzisiaj rozpoczęłam swoją przygodę z waxem. Jak na pierwszy raz to jestem bardzo zadowolona. Przy czesaniu mniej włosów zostało na grzebieniu niż zwykle... Włosy są lśniące, prościutkie i gładziutkie Polecam
|
|
|
|
#3802 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki, ale mam dopiero 16 lat i dziwnym byłoby dla mnie przeprowadzanie jakiejś analizy z tymi pierwiastkami w ograniźmie... Staram sie odżywiać naprawde zdrowo, nie jem słodyczy, a duzo warzyw itd, ale boje sie, że to wypadanie nie jest wlaśnie związane z jakąs dolegliwością "od wewnątrz", bo przeciez juz dawno zdrowe jedzonko powinno mi pomóc... Straciłam mnóstwo kasy na kosmetyki przeciw wypadaniu, i nic, i nic, i ciągle nic... Już mi nawet rodzice nie chcą dawac środkow zeby coraz to nowych odzywek, masek, tabletek probowac
na razie używam tylko tego waxa, i spoglądam czasem w strone słoiczka alg, mysląc sobie "a może one pomogą?!" .W kadym bądź razie wax jest ok, ale na pewno nie na wypadanie, bo z tym to tylko gorzej. Poczekam jeszcze z miesiąc i zobacze, moze rzeczywiscie po dluzszym stosowaniu pomoze...
|
|
#3803 |
|
Przyczajenie
|
Witam, ja również zakupiłam wax, ten zagraniczny bo do niedawna nie wiedziałam że jest i polski, więc jestem zadowolona użyłam go dopiero raz ale włoski tak mi lśniły i takie mięciutkie się zrobiły , jeszcze po żadnej odżywce takich fajnych nie miałam , zobaczymy co będzie dalej pozdrawiam
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3804 |
|
Zadomowienie
|
Sukces
Do mojej apteki znów sprowadzili polskie waxy Już zaopatrzyłam się w słoiczek do blondu i za 15zł jeszcze czepek i jedwab dorzucili
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt, że masz zaledwie 16 lat nie znaczy wcale, że nie możesz mieć problemów ze zdrowiem |
|
|
|
|
#3806 |
|
Przyczajenie
|
witam , więc użyłam jeszcze raz wax zagraniczny i zaczęła mnie strasznie głowa swędzieć a włoski takie troszkę szorstkie się zrobiły ( może tak powinno być bo z natury mam kręcone ) ale zaczęły mi się mocniej po niej włosy kręcić, więc zakupiłam polski wax do włosów suchych i zniszczonych i jak dla mnie jest lepszy nic mnie już nie swędzi, a włosy są miękkie i bardziej błyszczą, zobaczymy przy następnym użyciu, bo po zagranicznym po pierwszym użyciu było super , tylko główka swędziała . pozdrawiam
|
|
|
|
#3807 |
|
Przyczajenie
|
Witam, tej odżywki można używać raz na tydzień, bądź co 4-5 dni.
pozdrawiam |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3808 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: -==treatment Wax Wspaniały Wynalazek==-
Hej.Ja od jakiś dwóch lat prostuję włosy. Zawsze wszystko było OK. Nie uzywałam żadnych odżywek. Lecz niestety ostatnio zaczęło się dziać z nimi coś dziwnego. Na poczatku bardzo porozdwajały mi się końcówki. Odstawiłam prawie prostownice i było Ok. Niestety musiałam użyć jej jeszzce pare razy i teraz od jakiś 5 dni czuję i widzę że bardzo DUŻO włosów zniknęło z mojej głowie. Na czubku widzę PRZEZROCZYSTE PLACE. Już w ogóle nie używam suszarki, prostuję tylko grzywkę (bo muszę) używam specjalne szampony, ale niestety nic.
Co zrobić zeby zagęścić włosy? Czy WAX pomoże na to ? Mam 16lat. |
|
|
|
#3809 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: -==treatment Wax Wspaniały Wynalazek==-
Fucia, to nie jest tak, że jak odstawisz prostownice, to na następny dzień masz zdrowsze włosy. Ja prostowałam przez rok, a walczyłam ze zniszczonymi włosami przez to prostowanie aż dwa lata... Podcianałam co 3 tyg koncówki, używałam czego sie tylko dało, od jajek i oliwy po ampułki Vichy. I cóż powiedzieć moge... Pewne jest to, że prostownica to najgorsze co może być lda włosow, i nie ważne jak bardzo je chronisz przed i po prostowaniu. Wiem co mówie, miałam kiedyś piękne, naprawde piękne, gęste, GRUBE włosy... Rok prostowania, i co mam ? CIENKIE, wypadło ich z jedna trzecia a co najgorsze tak sie łamią i rozdwajają, że szlag chce człowieka trafić. Im wcześniej odłozycie prostowanie, tym wcześniej będziecie miały ładne włosy. Mam 18 lat, ale wiem jedno, nigdy w życiu nie wezme do ręki prostownicy, a już na pewno nie tej za 50 zł. I jeszcze jedno, jeśli prostowałyscie włosy jakiś czas, regularnie, i odstawicie prostownice, najlepiej ją wyrzućcie albo komuś podarujcie. Prostownica kusi, znam to... A jeśli prostujemy włosy np raz na tydzien, kiedy one mają sobie odpoczywać, niszczy je tak samo, jakbysmy prostowały codziennie. Mama jest fryzjerką i sama mi opowiada co to urzadzenie robi z włosami, zresztą samo doswiadczenie doskonale mi wystarcza
![]() Tak swoją drogą mam pytanie. Po ilu uzyciach WAXA przestały wap wypadać włosy? Plus pytanie gratisowe : Czy wax dziala na zniszczone koncowki? Po jakim czaise widac poprawe? Pozdrawiam!!!
|
|
|
|
#3810 |
|
Zadomowienie
|
moze uzywalyscie tez polskiego waxu?
ktory wg was jest lepszy? ja zaczynam 2 opakowanie polskiego i b. mi sie podoba
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

480g w cenie 22złotych