|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów?? | |||
| nie |
|
166 | 30,35% |
| tak |
|
381 | 69,65% |
| Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy
Cytat:
Dokładnie, ja robię tak samo
|
|
#3992 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ten drugi raczej na całe włosy |
|
|
|
|
#3993 |
|
Raczkowanie
|
zastosowałam go tak, jak na opakowaniu napisano: wtarłam w skórę i potem nałożyłam na całe włosy. a ten efekt, to chodziło mi o to, że włosy były takie same jak po zwykłej maseczce Nivea - w dotyku, układaniu, rozczesywaniu..
a tak wszyscy chwalą tego waxa... (mam zagranicznego)
|
|
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczytaj trochę wątek, to się zorientujesz, mniej więcej, jakie dziewczyny zauważyły u siebie efekty stosowania tej maseczki. |
|
|
|
|
#3995 |
|
Raczkowanie
|
kupiłam przed chwilą Waxa zagranicznego 480g.. przychodzę do domu, czytam.. powiedzcie mi dziewczyny, gdzie na nim jest data ważności? bo ja mam na wieczku z boku coś takiego: 1065EXP0413 a pod tym MAN290409.. i coś mi się właśnie wydaje, że on ma ważność do 29 kwietnia
a milutka pani w aptece mi sprzedała a ja nie zauważyłam, jeszcze dałam 27zł
|
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
moim zdaniem ma ważnosci do kwietnia 2013
|
#3997 |
|
Raczkowanie
|
hmm a jeśli możesz mnie oświecić
|
|
|
|
#3998 |
|
Zadomowienie
|
może ten kwiecień '09 to data produkcji?
![]() |
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
gdzies czytalam, że to co jest za EXP oznacza date waznosci wiec 04.13 to kwiecien 2013 (chyba ze sie myle) a MAN to data produkcji
|
#4000 |
|
Raczkowanie
|
dzięki
czyli wszystko ok z moim Waxem w takim razie na szczęście nie wywaliłam kasy w błoto ja już po Waxowaniu, włosy są super miękkie, takie jakby delikatniejsze w dotyku i mam wrażenie że ten Wax baaaardzo dodał im objętości, wogóle nie są przyklapnięte, wygląda jakbym ich miała 2x więcej ile razy w tygodniu stosujecie Wax? ja nie mam zniszczonych włosów, są raczej odżywione, nie prostuję (no może tylko na specjalne okazje, ale to tak 1-2 razy na miesiąc), nie używam suszarki, używam odżywki różne.. chodzi o to że teraz mam włosy z przodu do ramion a z tyłu trochę krótsze, pozostałości boba.. mam 15 sierpnia wesele i chciałabym żeby mi włoski urosły tak z 4-5cm do tego czasu.. czy jest to możliwe? chcę właśnie Waxem przyspieszyć trochę.. |
|
|
|
#4001 |
|
Zadomowienie
|
Każdemu inaczej włosy rosną, więc ręki nie dam sobie uciąć, że do sierpnia urosną Ci o 5 cm, ale WAX powinien pomóc. Warto też brać jakieś tabletki ze skrzypem, np Skrzypowita, Belissa itp
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4002 |
|
Raczkowanie
|
no liczę na to, że Wax pomoże, inaczej bym nie kupowała
|
|
|
|
#4003 |
|
Zadomowienie
|
może po prostu trzeba trochę to brać, żeby były efekty
Pełna kuracja jak widzę
|
|
|
|
#4004 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny a jak z porostem włosów?
Ja mam ogólnie zniszczone włosy i staneły w miejscu, ale kiedyś miałam dość długie, teraz chyba nie rosną... Możeo tej masce ruszą? jak myślicie?
|
|
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiele Wizażanek stosuje tę maseczkę właśnie na porost włosów. O efektach możesz poczytać w tym wątku oraz w wątku nt. przyspieszania porostu włosów. |
|
|
|
|
#4006 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wax moze Ci przyspieszyc porost wlosow ktore juz masz na glowie, albo tylko pobudzic 'uśpione' cebulki i spowodowac porost nowych wlosow. U mnie spowodowal, że mam wiecej wlosow[takie mam odczucia], a rosna chyba w takim samym tempie, co zawsze, wiec jednoznacznej odp ile cm na miesiac rosna włosy[to bylo moje 1. pytanie po zalogowaniu na tym forum] nie ma. Sama nie wiem ile mi urosly, już sie nad tym nie zastanawiam.
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
Zapuszczam wlosy i wybrałam się do apteki po WAX'a, bo kolezanka mi powiedziala, ze szybko rosna po nim wlosy i kupiłam niestety polską wersję L'biotica. Nawet nie wiedziałam, ze to nie stary, klasyczny WAX no i po niej cudów nie ma
Ale już zamówiłam na allegro zagraniczną wersję i mam nadzieje, że teraz będzie ok
|
|
|
|
#4008 |
|
BAN stały
|
Stosowalam pare lat temu WAX-a i robilam ten sam blad co wiekszosci dziewczyn, kladlam odzywke na cala dlugosc wlosow, ktore po umyciu byly jakby bez zycia i oklapniete, odzywke stosowalam rowniez nieregularnie, ale z tego co pamietam mialam niezwykle mocne i grube wlosy trudne do rozjasnienia. Juz wiem, skad mialam tyle odrastajacych wloskow
. No ale glupia zrazilam sie ta odzywka na dlugi czas a teraz znowu mam zamiar ja wyprobowac. Tez czekam na przesylke i zaczynam sie troche niecierpliwic bo w srode bedzie juz tydzien od zlozonego zamowienia . Oczywiscie bede informowac o efektach i sama jestem ich ciekawa.
|
|
|
|
#4009 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehehe, wiecie ze nie zdawalam sobie sprawy ze po waxie mogla rosnac wlosy i dlatego jak jeszcze rozjasnialam wlosy i uzywalam naski to dziwilam sie czemu po miesiacu bylo widac tak mocno odrost. Teraz juz wiem
ps. Wlasnie ide zmyc waxa z glowy
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś też miałam stara wersję WAX'A i też nie wcierałam w skórę tylko nakładałam na włosy, aż stwierdziłam ze nie robi nic specjalnego z włosami to dałam sobie z nią spokój
![]() Teraz znów mam zamiar do niej wrócić i wcierać w skórę tym razem tylko jutro właśnie idę rozjaśnic włosy i obawiam się, że szybko będę miała odrosty ![]() A wiecie może czy mogę tak zrobić, że w skórę głowy wetrę WAX, a na całą długość włosów nałoże maskę mleczną KALLOS? |
|
|
|
#4011 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak najbardziej . Dużo dziewczyn robi tak, że na skalp nakłada WAX'a a na długość coś "łagodniejszego" .
|
|
#4012 |
|
BAN stały
|
Wlasnie sie dowiedzialam, ze na srode powinien juz byc moj wyczekiwany WAX. Wiecie co dziwie sie jednej rzeczy, wiele dziewczyn boi sie uzyc Waxa ze wzgledu na zawartosc SLS zastanawiam sie czy gdyby ten SLS byl az tak szkodliwy to czy dodawany bylby do odzywki, ktora jest polecana nawet dla kobiet po chemioterapii? Uwazam, ze nie warto wpadac odrazu w panike, przeciez dzisiaj nawet to co jemy "naturalne" jest doprawiane chemicznie. Parafina z tego co sie dowiaduje tez jest rakotworcza a moj leczniczy krem do stop ja zawiera i badz tu madry ale tez i madrego kogos prosze o zrozumiala wypowiedz.
|
|
|
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4014 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co.. w końcu upolowałam tego właściwego WAXA
duuużego (480) kończę właśnie l'biotice i nakładałam na całe włosy. efekt był niezły hm.. a gdybym np nakładała tego Waxa na skalp, a na resztę np Glorię? bo sama nie wiem co już robić... myślałam, że tego też będę na całe włosy nakładać
|
|
|
|
#4016 |
|
Przyczajenie
|
Mam takie pytanie czy stary wax różni się czymś od nowego? I jaką nazwę ma ten stary bo ja mam L'biotica
|
|
|
|
#4017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli masz nowy (polski)---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4018 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! Mieszkam w UK, wczoraj kupilam sobie Aloe Vera Wax Treatment i... moje spostrzezenia: nalozylam na cale wlosy, nie tylko na skalp, mam normalnie wlosy przetluszczajace sie wiec stwierdzilam,ze zaryzykuje.
- ladnie pachnie -wogole nie mialam problemow z rozczesaniem - co juz jest sukcesem -poszlam spac z mokra glowa ale wlosy i tak sa mieciutkie,gladkie itd... -nie ma efektu przyklapniecia -wydaje sie jakby bylo ich wiecej, zwiekszona objetosc... Zobaczymy jak bedzie dalej ![]() Zamowilam tez ten z czarnymi napisami, bede stosowac na zmiane
|
|
|
|
#4019 |
|
Przyczajenie
|
Tyle się naczytałam o tym WAXie to kupiłam; Pilomax. Narazie użyty raz zobaczymy czy będzie widać efekty
|
|
|
|
#4020 |
|
Raczkowanie
|
Ja kupiłam właśnie TREATMENT WAX -wosk w pastaci maski
Wczesniej już uzywałam maseczek WAX , ale była to taka zielona , małe opakowanie ( chyba coś koło 250) do włosów przetłuszczających się. Dzisiaj jak już napisałam wcześniej kupiłam tą HENNA do ciemnych włosów Mam nadzieje , że da jakieś efekty , bo tą zielona jakoś nie miałam czasu specjalnie uzywać. I do tej pory stoi- zuzyte jest jakoś 1/3 chyba ![]() Zaciekawiło mnie to , że jak na opakowaniu piszę , aby trzymać 15-30 min , to po co niektóre wizażanki trzymają ją Godzine ? niedawno oglądałam program poświęcony włosom na TVN STYLE , gdzie babeczka sie wypowiadała , że trzeba zalecać się do informacji podanej na opakowaniu ( nie mówiła specjalnie o WAXie ale o wszystkich maskach , odzywkach , itp. ) jeżeli pisze aby trzymać 30 min , to nalezy tak zrobić, wtedy maseczka odpowiednio zadziała. Tak samo jak z nakładaniem , np ciepły ręcznik to wtedy można fajnie podgrzać , czepek ( pod ręcznikiem) suszarką , ale jeżeli nic takiego podobnego nie pisze (że na ciepło ) to nie nalezy tego robić. Podczas podgrzewania maseczka wydziela odpowiednie składniki do jej działania, a gdy nie jest napisane a my podgrzejemy to wtedy ona może te właściwości własnie tracić i nie będzie żadnych efektów Nie odbierzcie tego jako PANI MĄDRALIŃSKA , bo w zupełności czuję się Tu jak świeżak Tylko po prostu chce wam przekazać tą informacje Ale jeżeli już ktoś to napisał i ten temat był poruszony to bardzo przeprzaszam , ale masakrą by było czytać to wszystko stronka po stronce . Pozdrawiam
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.

ja mam pytanie - który Wax jest lepszy spośród tych 2 (zdjęcia)? ostatnio byłam w aptece i u mnie były tylko te i nie wiem który sobie sprawić.. różnią się składem czy to tylko inne opakowanie? czy ten do włosów ciemnych rzeczywiście je przyciemnia? ogólnie jestem zielona w temacie Waxów więc bardzo proszę o radę
a tak wszyscy chwalą tego waxa... (mam zagranicznego)
a milutka pani w aptece mi sprzedała a ja nie zauważyłam, jeszcze dałam 27zł

Ale już zamówiłam na allegro zagraniczną wersję i mam nadzieje, że teraz będzie ok