maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów??
nie 166 30,35%
tak 381 69,65%
Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-20, 19:41   #3991
Loretta8
Rozeznanie

Dot.: maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Ale... jakiej różnicy oczekiwałaś? Nakłądałaś odżywkę na całe włosy, czy tylko na skalp?
Co do ceny- da się taniej kupić, ale ja też za podobną kwotę kupiłam WAXa. Oczywiście, że możesz (a nawet powinnaś) stosować inną odżywkę, kiedy nie stosujesz WAXa.
Od siebie dodam, że jeśli masz Henna Treatment WAX to nie polecam nakładania go na długość włosów, a jedynie na skórę głowy. Ja np. nakładam WAXa na skalp, a na długość włosów maseczkę WAX L'Biotica (czyli, tzw. polski WAX). Pozdrawiam.

Dokładnie, ja robię tak samo

Loretta8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-20, 20:44   #3992
zielona1311
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jamboa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja mam pytanie - który Wax jest lepszy spośród tych 2 (zdjęcia)? ostatnio byłam w aptece i u mnie były tylko te i nie wiem który sobie sprawić.. różnią się składem czy to tylko inne opakowanie? czy ten do włosów ciemnych rzeczywiście je przyciemnia? ogólnie jestem zielona w temacie Waxów więc bardzo proszę o radę aktualnie zapuszczam włosy, odchodzę od boba co jest dość irytujące i chciałam tej maseczki użyć na przyspieszenie porostu włosów głownie ale też na zahamowanie wypadania i może zgęstnienie..
na porost włosów spróbój angielskąwersje tylko wcieraj w skóre.........
ten drugi raczej na całe włosy
zielona1311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-21, 14:49   #3993
bumkyckyc
Raczkowanie

zastosowałam go tak, jak na opakowaniu napisano: wtarłam w skórę i potem nałożyłam na całe włosy. a ten efekt, to chodziło mi o to, że włosy były takie same jak po zwykłej maseczce Nivea - w dotyku, układaniu, rozczesywaniu.. a tak wszyscy chwalą tego waxa... (mam zagranicznego)
bumkyckyc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-21, 15:03   #3994
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bumkyckyc Pokaż wiadomość
zastosowałam go tak, jak na opakowaniu napisano: wtarłam w skórę i potem nałożyłam na całe włosy. a ten efekt, to chodziło mi o to, że włosy były takie same jak po zwykłej maseczce Nivea - w dotyku, układaniu, rozczesywaniu.. a tak wszyscy chwalą tego waxa... (mam zagranicznego)
Tutaj większość traktuje WAXa jako maseczkę na szybszy porost włosów lub zaprzestanie ich wypadania, a nie na całe włosy Poczytaj trochę wątek, to się zorientujesz, mniej więcej, jakie dziewczyny zauważyły u siebie efekty stosowania tej maseczki.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 10:22   #3995
jamboa
Raczkowanie

kupiłam przed chwilą Waxa zagranicznego 480g.. przychodzę do domu, czytam.. powiedzcie mi dziewczyny, gdzie na nim jest data ważności? bo ja mam na wieczku z boku coś takiego: 1065EXP0413 a pod tym MAN290409.. i coś mi się właśnie wydaje, że on ma ważność do 29 kwietnia a milutka pani w aptece mi sprzedała a ja nie zauważyłam, jeszcze dałam 27zł używać czy nie?
jamboa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 10:30   #3996
motylek1007
Zakorzenienie

moim zdaniem ma ważnosci do kwietnia 2013

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 10:43   #3997
jamboa
Raczkowanie

hmm a jeśli możesz mnie oświecić dlaczego do 2013? chodzi o to że w tym pierwszym - 1065EXP0413 po EXP jest 0413? bo kurcze nie wiem która to jest data ważności
Stary 2009-06-25, 10:51   #3998
Adus_
Zadomowienie

może ten kwiecień '09 to data produkcji?
Adus_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 10:52   #3999
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jamboa Pokaż wiadomość
hmm a jeśli możesz mnie oświecić dlaczego do 2013? chodzi o to że w tym pierwszym - 1065EXP0413 po EXP jest 0413? bo kurcze nie wiem która to jest data ważności
gdzies czytalam, że to co jest za EXP oznacza date waznosci wiec 04.13 to kwiecien 2013 (chyba ze sie myle) a MAN to data produkcji

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 13:50   #4000
jamboa
Raczkowanie

dzięki czyli wszystko ok z moim Waxem w takim razie na szczęście nie wywaliłam kasy w błoto ja już po Waxowaniu, włosy są super miękkie, takie jakby delikatniejsze w dotyku i mam wrażenie że ten Wax baaaardzo dodał im objętości, wogóle nie są przyklapnięte, wygląda jakbym ich miała 2x więcej

ile razy w tygodniu stosujecie Wax? ja nie mam zniszczonych włosów, są raczej odżywione, nie prostuję (no może tylko na specjalne okazje, ale to tak 1-2 razy na miesiąc), nie używam suszarki, używam odżywki różne.. chodzi o to że teraz mam włosy z przodu do ramion a z tyłu trochę krótsze, pozostałości boba.. mam 15 sierpnia wesele i chciałabym żeby mi włoski urosły tak z 4-5cm do tego czasu.. czy jest to możliwe? chcę właśnie Waxem przyspieszyć trochę..
Stary 2009-06-25, 14:25   #4001
Adus_
Zadomowienie

Każdemu inaczej włosy rosną, więc ręki nie dam sobie uciąć, że do sierpnia urosną Ci o 5 cm, ale WAX powinien pomóc. Warto też brać jakieś tabletki ze skrzypem, np Skrzypowita, Belissa itp . Nie zaszkodzą, a pomóc powinny
Stary 2009-06-25, 17:03   #4002
jamboa
Raczkowanie

no liczę na to, że Wax pomoże, inaczej bym nie kupowała a Belissę wzięłam już całe pudełko właśnie w tamtym tygodniu mi się skończyła ale nie zauważyłam żeby dała jakieś efekty.. i jeszcze gdzieś od miesiąca piję skrzyp i pokrzywę 2 szklanki dziennie, mam nadzieję że to wszystko pomoże
Stary 2009-06-25, 17:07   #4003
Adus_
Zadomowienie

może po prostu trzeba trochę to brać, żeby były efekty .
Pełna kuracja jak widzę
Stary 2009-06-30, 15:17   #4004
palkapalka
Przyczajenie

Dziewczyny a jak z porostem włosów?
Ja mam ogólnie zniszczone włosy i staneły w miejscu, ale kiedyś miałam dość długie, teraz chyba nie rosną... Możeo tej masce ruszą? jak myślicie?
palkapalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 15:40   #4005
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez palkapalka Pokaż wiadomość
Ja mam ogólnie zniszczone włosy i staneły w miejscu, ale kiedyś miałam dość długie, teraz chyba nie rosną... Możeo tej masce ruszą? jak myślicie?
Jako, że jesteś nową użytkowniczką, będę uprzejma
Wiele Wizażanek stosuje tę maseczkę właśnie na porost włosów. O efektach możesz poczytać w tym wątku oraz w wątku nt. przyspieszania porostu włosów.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 16:25   #4006
Pez
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez palkapalka Pokaż wiadomość
Porost zalezy bardziej od genow/ hormonow.
Wax moze Ci przyspieszyc porost wlosow ktore juz masz na glowie, albo tylko pobudzic 'uśpione' cebulki i spowodowac porost nowych wlosow.
U mnie spowodowal, że mam wiecej wlosow[takie mam odczucia], a rosna chyba w takim samym tempie, co zawsze, wiec jednoznacznej odp ile cm na miesiac rosna włosy[to bylo moje 1. pytanie po zalogowaniu na tym forum] nie ma.
Sama nie wiem ile mi urosly, już sie nad tym nie zastanawiam.
Stary 2009-07-05, 21:15   #4007
iwona200
Zakorzenienie

Zapuszczam wlosy i wybrałam się do apteki po WAX'a, bo kolezanka mi powiedziala, ze szybko rosna po nim wlosy i kupiłam niestety polską wersję L'biotica. Nawet nie wiedziałam, ze to nie stary, klasyczny WAX no i po niej cudów nie ma Ale już zamówiłam na allegro zagraniczną wersję i mam nadzieje, że teraz będzie ok
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 14:27   #4008
madzienka79
BAN stały

Stosowalam pare lat temu WAX-a i robilam ten sam blad co wiekszosci dziewczyn, kladlam odzywke na cala dlugosc wlosow, ktore po umyciu byly jakby bez zycia i oklapniete, odzywke stosowalam rowniez nieregularnie, ale z tego co pamietam mialam niezwykle mocne i grube wlosy trudne do rozjasnienia. Juz wiem, skad mialam tyle odrastajacych wloskow. No ale glupia zrazilam sie ta odzywka na dlugi czas a teraz znowu mam zamiar ja wyprobowac. Tez czekam na przesylke i zaczynam sie troche niecierpliwic bo w srode bedzie juz tydzien od zlozonego zamowienia. Oczywiscie bede informowac o efektach i sama jestem ich ciekawa.
madzienka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 15:18   #4009
wadercia
Wtajemniczenie

GG do wadercia

Hehehe, wiecie ze nie zdawalam sobie sprawy ze po waxie mogla rosnac wlosy i dlatego jak jeszcze rozjasnialam wlosy i uzywalam naski to dziwilam sie czemu po miesiacu bylo widac tak mocno odrost. Teraz juz wiem

ps. Wlasnie ide zmyc waxa z glowy

wymienię

wadercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 15:22   #4010
iwona200
Zakorzenienie

Ja kiedyś też miałam stara wersję WAX'A i też nie wcierałam w skórę tylko nakładałam na włosy, aż stwierdziłam ze nie robi nic specjalnego z włosami to dałam sobie z nią spokój

Teraz znów mam zamiar do niej wrócić i wcierać w skórę tym razem tylko jutro właśnie idę rozjaśnic włosy i obawiam się, że szybko będę miała odrosty

A wiecie może czy mogę tak zrobić, że w skórę głowy wetrę WAX, a na całą długość włosów nałoże maskę mleczną KALLOS?
Stary 2009-07-06, 15:30   #4011
Ombligo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwona200 Pokaż wiadomość

A wiecie może czy mogę tak zrobić, że w skórę głowy wetrę WAX, a na całą długość włosów nałoże maskę mleczną KALLOS?

Jak najbardziej . Dużo dziewczyn robi tak, że na skalp nakłada WAX'a a na długość coś "łagodniejszego" .

Ombligo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 17:11   #4012
madzienka79
BAN stały

Wlasnie sie dowiedzialam, ze na srode powinien juz byc moj wyczekiwany WAX. Wiecie co dziwie sie jednej rzeczy, wiele dziewczyn boi sie uzyc Waxa ze wzgledu na zawartosc SLS zastanawiam sie czy gdyby ten SLS byl az tak szkodliwy to czy dodawany bylby do odzywki, ktora jest polecana nawet dla kobiet po chemioterapii? Uwazam, ze nie warto wpadac odrazu w panike, przeciez dzisiaj nawet to co jemy "naturalne" jest doprawiane chemicznie. Parafina z tego co sie dowiaduje tez jest rakotworcza a moj leczniczy krem do stop ja zawiera i badz tu madry ale tez i madrego kogos prosze o zrozumiala wypowiedz.
Stary 2009-07-06, 17:13   #4013
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzienka79 Pokaż wiadomość
Wlasnie sie dowiedzialam, ze na srode powinien juz byc moj wyczekiwany WAX. Wiecie co dziwie sie jednej rzeczy, wiele dziewczyn boi sie uzyc Waxa ze wzgledu na zawartosc SLS zastanawiam sie czy gdyby ten SLS byl az tak szkodliwy to czy dodawany bylby do odzywki, ktora jest polecana nawet dla kobiet po chemioterapii? Uwazam, ze nie warto wpadac odrazu w panike, przeciez dzisiaj nawet to co jemy "naturalne" jest doprawiane chemicznie. Parafina z tego co sie dowiaduje tez jest rakotworcza a moj leczniczy krem do stop ja zawiera i badz tu madry ale tez i madrego kogos prosze o zrozumiala wypowiedz.
a w jakim sensie jest szkodliwy? tzn co może się stać?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-06, 19:55   #4014
madzienka79
BAN stały

Cytat:
Napisane przez iwona200 Pokaż wiadomość
a w jakim sensie jest szkodliwy? tzn co może się stać?
odsylam do forum na wizaz o SLS
Stary 2009-07-08, 20:10   #4015
blondyna789
Zakorzenienie

wiecie co.. w końcu upolowałam tego właściwego WAXA duuużego (480) ale przyznam szczerze, że trochę się zdziwiłam, że nakładacie go tylko na skalp kończę właśnie l'biotice i nakładałam na całe włosy. efekt był niezły hm.. a gdybym np nakładała tego Waxa na skalp, a na resztę np Glorię? bo sama nie wiem co już robić... myślałam, że tego też będę na całe włosy nakładać
blondyna789 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 14:44   #4016
malinowa90
Przyczajenie

Mam takie pytanie czy stary wax różni się czymś od nowego? I jaką nazwę ma ten stary bo ja mam L'biotica
malinowa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 14:54   #4017
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinowa90 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie czy stary wax różni się czymś od nowego? I jaką nazwę ma ten stary bo ja mam L'biotica
Tak jak w tytule tego wątku Czyli masz nowy (polski)

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość
wiecie co.. w końcu upolowałam tego właściwego WAXA duuużego (480) ale przyznam szczerze, że trochę się zdziwiłam, że nakładacie go tylko na skalp kończę właśnie l'biotice i nakładałam na całe włosy. efekt był niezły hm.. a gdybym np nakładała tego Waxa na skalp, a na resztę np Glorię? bo sama nie wiem co już robić... myślałam, że tego też będę na całe włosy nakładać
odpowiedź w poscie #4011

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-13, 09:54   #4018
Anariel
Wtajemniczenie

Hej! Mieszkam w UK, wczoraj kupilam sobie Aloe Vera Wax Treatment i... moje spostrzezenia: nalozylam na cale wlosy, nie tylko na skalp, mam normalnie wlosy przetluszczajace sie wiec stwierdzilam,ze zaryzykuje.
- ladnie pachnie
-wogole nie mialam problemow z rozczesaniem - co juz jest sukcesem
-poszlam spac z mokra glowa ale wlosy i tak sa mieciutkie,gladkie itd...
-nie ma efektu przyklapniecia
-wydaje sie jakby bylo ich wiecej, zwiekszona objetosc...

Zobaczymy jak bedzie dalej
Zamowilam tez ten z czarnymi napisami, bede stosowac na zmiane
Anariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 22:25   #4019
madeleine1
Przyczajenie

Tyle się naczytałam o tym WAXie to kupiłam; Pilomax. Narazie użyty raz zobaczymy czy będzie widać efekty
madeleine1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 17:37   #4020
_Magdusia_
Raczkowanie

Ja kupiłam właśnie TREATMENT WAX -wosk w pastaci maski
Wczesniej już uzywałam maseczek WAX , ale była to taka zielona , małe opakowanie ( chyba coś koło 250) do włosów przetłuszczających się. Dzisiaj jak już napisałam wcześniej kupiłam tą HENNA do ciemnych włosów Mam nadzieje , że da jakieś efekty , bo tą zielona jakoś nie miałam czasu specjalnie uzywać. I do tej pory stoi- zuzyte jest jakoś 1/3 chyba
Zaciekawiło mnie to , że jak na opakowaniu piszę , aby trzymać 15-30 min , to po co niektóre wizażanki trzymają ją Godzine ?
niedawno oglądałam program poświęcony włosom na TVN STYLE , gdzie babeczka sie wypowiadała , że trzeba zalecać się do informacji podanej na opakowaniu ( nie mówiła specjalnie o WAXie ale o wszystkich maskach , odzywkach , itp. ) jeżeli pisze aby trzymać 30 min , to nalezy tak zrobić, wtedy maseczka odpowiednio zadziała. Tak samo jak z nakładaniem , np ciepły ręcznik to wtedy można fajnie podgrzać , czepek ( pod ręcznikiem) suszarką , ale jeżeli nic takiego podobnego nie pisze (że na ciepło ) to nie nalezy tego robić. Podczas podgrzewania maseczka wydziela odpowiednie składniki do jej działania, a gdy nie jest napisane a my podgrzejemy to wtedy ona może te właściwości własnie tracić i nie będzie żadnych efektów
Nie odbierzcie tego jako PANI MĄDRALIŃSKA , bo w zupełności czuję się Tu jak świeżak Tylko po prostu chce wam przekazać tą informacje Ale jeżeli już ktoś to napisał i ten temat był poruszony to bardzo przeprzaszam , ale masakrą by było czytać to wszystko stronka po stronce .
Pozdrawiam

_Magdusia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości