Fryzjer w Katowicach - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Dobry fryzjer

Notka

Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-01, 23:23   #421
tricomi
Zakorzenienie

Dot.: fryzjer z wizją Katowice

Hair Coif Silesia City Center - zdecydowanie odradzam.

Chciałam podciąć końcówki i lekko pocieniować dolne partie włosów. Weszłam z włosami długimi za zapięcie od stanika, a wyszłam z tak pocieniowanymi, że najkrótsza warstwa sięga brody, cała reszta włosów, kończy się lekko za ramionami, a najbardziej spodnia warstwa zwisa smętnie, trochę skrócona, chyba po to, żeby zachować pozory, że została zachowana długość o jaką prosiłam

Obsługa klienta to jakaś porażka, momentami wręcz chamstwo, panie fryzjerki robią łaskę, że w ogóle pracują.

Salon niby pracuje na kosmetykach Kerastase, ale jeśli nie jest się koleżanką fryzjerki (jak pani siedząca w fotelu obok mnie), to można zapomnieć, że zostaną one użyte, na klientach oszczędnie używają produktów Hair Coif. Po moim zapytaniu o olejek/serum do włosów kręconych stojący na półce obok lustra, dowiedziałam się, że on zupełnie nie nadaję się do moich włosów, tylko do mocno kręconych, szkoda tylko, że 10 min wcześniej koleżanka pań fryzjerek o prostych jak druty włosach dostąpiła zaszczuty użycia tego serum.

Cena całkowicie inna niż ta, którą podano mi przy wejściu i to zupełnie nie adekwatna do jakości wykonanej usługi.

Natomiast gwóźdź programu, to teorie pani fryzjerki na temat pielęgnacji włosów, po których zwątpiłam czy ona w ogóle ma uprawnienia do wykonywania zawodu i jakąkolwiek wiedzę na temat włosów. Najbardziej przeraziłam się, kiedy usłyszałam, że sposób obcięcia nie wpływa w żaden sposób na układanie się włosów, jedyny wpływ na to mają kosmetyki
tricomi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-03, 22:48   #422
rozia76
Przyczajenie

GG do rozia76
Dot.: Fryzjer w Katowicach

Witam,
Ja bardzo polecam salon SOWEX1 w Katowicach ul.Stawowa 11/4 (IIp)
Tel. 032 2537283, pani Urszula jest wiarygodną osobą i potrafi każdemu doradzić, byłam u nich na obcięciach a dzisiaj na (moim pierwszym !) farbowaniu i naprawdę jestem zadowolona! i ceny tez nie są wygórowane ale przystępne dla każdej kieszeni
rozia76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-16, 21:40   #423
e s
Raczkowanie

Jeżeli nie boisz się zmian, masz ochotę na nowy image, liczysz na inwencję fryzjera polecam p.Mariusza z H&S. Rewelacyjne cięcie, żadnego problemu z fryzurką, przyjemna atmosfera, choć fryzjer stanowczy
Nie polecam La Bell. Wielki chaos panujący w salonie, strzyżenie(p.Basia)-marne. Totalna porażka. Nigdy więcej!
e s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-19, 00:11   #424
Luka16
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez TerraMare Pokaż wiadomość
Dziewczyny, może któraś z Was wie gdzie podział się Łukasz z salonu Wojtka Wajdy? Jeszcze w czerwcu zeszłego roku tam pracował. Niestety we wrześniu okazało się, że już tam nie pracuje i od tego czasu błąkam się od tzw "fachowca" do "fachowca" z miernymi efektami

Witam szukając pewnej opinii na mój temat nie na tym portalu w wyszukiwarce wyświetliła mi się twoja wiadomość
Przepraszam za tak nagłą zmianę miejsca spowodowaną zdziwieniem mojego szefa widząc wypowiedzenie co spowodowało szybkie wymówienie... zapraszam Cie na ul. Francuską 13 "Sensual Touch" zmianę jaką możesz odczuć to tylko lepszą jakość kosmetyków bo marka Kerastase...pozdrawiam i dziękuje za pamięć
Luka16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-21, 20:33   #425
coffelips
Przyczajenie

hej dziewczyny!
a czy mozecie polecic kogoś pod kątem czesania/fryzury?

Ostatnia wykonana przez którąś z fryzjerek w salonie Wojtka Wajdy średnio mnie zadowoliła. Mimo iż z cięć w tym salonie jestem zadowolona...

Zastanawiam się między innymi nad salonem Avangarda na Słowackiego, H&S, Tomkiem Szabelką w Chorzowie... Jakieś doświadczenia z czesaniem w powyzszych salonach?
coffelips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-25, 19:01   #426
blub
Raczkowanie

czy byla ktoras z was moze w Barocco Hair & Body? mam kupon znizkowy do nich ale po ostatnich wyczynach fryzjera (na Ligocie, niedaleko poczty) boje sie do jakiegokolwiek salonu isc
blub jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-03, 00:38   #427
Makena
Raczkowanie

Może i ja wrzucę swoje trzy grosze. Przeczytałam cały wątek i widzę ile osób, tyle opinii.
Nie jestem z Katowic, jednak byłam w dwóch salonach. Pierwszy to wspomniany gdzieś tam wyżej Sowex obok H&M. Byłam chyba dwa razy u p. Magdy (taka grubsza, jej fryzura niezbyt ciekawa) Za każdym razem byłam zadowolona z cięcia, jednak ta atmosfera taka jakaś niezbyt...Raz nawet robiłam tam pasemka czerwonym rozjaśniaczem, bo chciałam zejść z czarnego koloru, a nie chciałam dekoloryzować. Zapłaciłam wtedy chyba 49zł, miałam ich naprawdę dużo i cienkich (bo taki był zamysł) plus fajne cięcie. Pomimo tego, że było późno i byłam chyba już ostatnią klientką siedziałam z tą farbą tyle ile trzeba było, a siedziałam trochę, bo mi nie chciało chycić(farbowałam czarną Palette) Pani Magda się nie spieszyła, choć czas nas gonił mocno. Efekt był super za bardzo małe pieniądze.

Później zaczęłam chodzić do Berendowicza na Akademię. Moja mama zawsze tam chodzi i jest baaaaardzo zadowolona.
Wtedy faktycznie płaciło się 5zł, trzeba się wcześniej zapisać , mają chyba dwa dni szkoleniowe (bodajże środa i piątek) na 9 i chyba 13. Niestety trzeba sobie zarezerwować conajmniej 3h. Na wstępie podpisuje się oświadczenie, że nie będzie się miało żadnych skarg i zażaleń, bo to są kursanci. Jednak wydaje mi się, że nie ma się czego bać. Każdy kursant jest pod ścisłą opieką instruktora, który jest tylko jeden i dlatrego to trwa aż 3h, bo instruktor z każdym omawia co by zaproponował , potem to z nim konsultuje, a na koniec rysuje na lustrze schemat. Każdy widzi się w lustrze, nie wiem skąd się wzięła tutaj jedna opinia, że na akademii się nie widzi....Oczywiście instruktor czasem pomaga w cięciu.No więc za pierwszym razem byłam załamana. Wyglądałam jakbym była obcięta od gara, a zaznaczałam, że lubię krótkie, rozwichrzone fryzurki... ta była w moim mniemaniu za długa i za grzeczna. Po 2tyg. stwierdziłam, że dam im jeszcze jedną szansę i niech naprawią kolorem. Zapisałam się na koloryzację, która na akademii kosztuje chyba 6ozł. Przyszłam ostatnia i instruktor Paweł zapytał , czy nie chcę się obciąć, ja mówię, że nie, bo się obcinałam 2tyg. temu, on mi że już zdążyłam zarosnąć i on sam mnie obetnie na pokazie. Pomyślałam, że skoro on sam, to może i wyjdzie coś fajnego. I się zgodziłam.
Paweł tnie cudownie... fryzura była rewelacyjna, włosy super się układały, przez ponad 2lata nie obcinałam się w ogóle, bo zapuszczałam i włosy super odrastały, końcówki nie rozdwajały się, a wcześniej miałam z tym problem. Niestety kolor kompletnie nie wyszedł, robił niby jakieś refleksy na grzywce, ale że to był pokaz i trochę gonił go czas chyba, wydaje mi się, że za krótko trzymał.

I teraz mam dość długie włosy, do łopatek , na dodatek po średnio udanej trwałej, która mi się znudziła, włosy suche jak pieprz i chcę je radykalnie ściąć, na krótko. Bardzo krótko, wycieniowane mocno. Zadzwoniłam do Berendowicza, chciałam do Pawła, ale niestety on jest tylko na akademii. No i zapisana jestem do Dawida jakiegoś. Przeszukałam neta i znalazłam o nim dwie sprzeczne opinie i jestem lekko przerażona. Bo dać 8ozł za obcięcie i mieć kichę? ale zobaczymy. Zapisałam się na przyszły piątek, więc zdam relację

"..Bo ja przez Ciebie nawet nie wiem jak żyć, sto lat niech chociaż minie, nim spotkam Cię znów, proszę Cię, zostaw juz..."

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=247773 propozycje na wypady z naszymi psiakami, zapraszam do wpisów

Makena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-10, 11:15   #428
annawf
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Fryzjer w Katowicach

Cytat:
Napisane przez moussa Pokaż wiadomość
....taki straszny straszny zal.....
Dopiero w tej chwili poznałam tą smutną wiadomość Jest mi smutno.
Próbowałam się dodzwonić do salonu, ale nikt nie odbierał i to wzbudziło mój niepokój. Co się stało z Panem Wojtkiem ? bardzo proszę o wiadomość.
annawf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-10, 18:01   #429
Agionix
Przyczajenie

GG do Agionix

Dziewczyny niedawno przeprowadziłam się na Śląsk konkretnie do Chorzowa. W związku z tym proszę poradźcie gdzie można dobrze zrobić trwałą, taką żeby włosy nie były spalone i nie wypadały garściami.

Edytowane przez Agionix
Czas edycji: 2011-03-10 o 18:06
Agionix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-16, 17:55   #430
annawf
Przyczajenie

Gdzie podziały się wierne klientki salonu H&S w Katowicach ? Jestem jedną z nich i na wiosnę szukam dobrego fryzjera, który pracowałby też na farbach Goldwell. Najlepiej żeby to był Pan Mariusz S. właśnie z tego salonu. Jak można do niego trafić? Bardzo proszę o informację wizażanki, które kiedyś chodziły do Pana Wojtka
annawf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-19, 17:11   #431
201608251020
Konto usunięte

Dziewczyny! Straciłam swoją ukochaną fryzjerkę w Jaworznie, która poszła na macierzyński
zastanawiam się nad Salonem Sensual Touch. Czy któraś z Was może mi coś o nim powiedzieć??
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-25, 10:55   #432
ewulla
Przyczajenie

ja moge sie wypowiedziec nt Sensual Touch.bylam tam na farbowaniu,dokladnie moim problemem bylo to,ze zle sobie nalozylam farbe i mialam gore jasniejsza a koncowki praktycznie czarne.chcialam wyrownac kolor i uzyskac cieply czekoladowy odcien.polecam p.Monike i p.Magde-obie doprowadzily moje wlosy do normalnosci.co do koloru bylam baaardzo zadowolona.natomiast co mi nie pasowalo to to,ze zostal mi wcisniety bez uprzedzenia rytual kerastase za 60zł.wiadomo ze odbarwialam wlosy i byly dosyc oslabione ale pani nawet nie raczyla spytac czy chce ten rytual za taka cene czy moze jakas zwykla ampulke.takze to mnie lekko wpieniło.zaznacze ze przy nakladaniu pani mowila ze 'naklada mi ampulke' a nie ze robi rytual potem poszlam na strzyzenie tj po jakichs 2tyg.jestem srednio zadowolona.obcinala mnie p.Monika.generalnie jest tam dosyc drogo.co do koloru z czystym sumieniem TAK,ale strzyzenie mnie do konca nie zadowolilo.
ewulla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-25, 21:35   #433
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez e s Pokaż wiadomość
Jeżeli nie boisz się zmian, masz ochotę na nowy image, liczysz na inwencję fryzjera polecam p.Mariusza z H&S. Rewelacyjne cięcie, żadnego problemu z fryzurką, przyjemna atmosfera, choć fryzjer stanowczy
Nie polecam La Bell. Wielki chaos panujący w salonie, strzyżenie(p.Basia)-marne. Totalna porażka. Nigdy więcej!
no właśnie słyszałam że raczej kiepsko z kwestią przyniesienia swojej fryzury? Jak to jest - nie wyjdzie się z taką fryzurą jak się umyśliło tylko z taką jaką fryzjer chce??
Stary 2011-04-01, 02:52   #434
shirii
Przyczajenie

blub zdecydowałaś się może na wizytę w Barocco? jeżeli tak jestem ciekawa opinii.... sam salon sprawia pozytywne odczucia, tak jak i większość fryzjerów tam pracujących...

Ja mam negatywne uczucia co do tego salonu. Poszłam również skuszona kuponem, kompleksowa usługa farbowanie i strzyżenie miało kosztować ok 130 zł niezależnie od długości włosów... Fryzjerka bardzo sympatyczna ale nic po za tym.... chciałam popielaty jasny blond, wyszedł ciemny mysi blond.... okrutny... podcięcie moich końcówek o centymetr skończyło się na tym że moje długie włosy sięgały ledwo za ramiona... czyli poszło jakieś 15 cm za dużo do tego obcięła mi strasznie nieumiejętnie grzywkę... i cała ta przyjemność z tego co pamiętam ok 240 zł ) oczywiście pokazałam wcześniej rzeczony bon, i miał być jak najbardziej aktualny jednak fryzjerka stwierdziła że zużyła za dużo materiału na moje długie (były chyba przed jej cięciem....) i gęste włosy.... Popłakałam się po wyjściu bo wyglądałam naprawdę tragicznie.

---------- Dopisano o 02:52 ---------- Poprzedni post napisano o 02:44 ----------

ale jestem śpiąca.... heh chciałam napisać że salon sprawia pozytywne odczucie jako miejsce, klimat, wygląda profesjonalnie itd... ale moja wizyta w tym salonie była straszna
a wyszło masło maślane... przepraszam
shirii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-01, 11:39   #435
blub
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shirii Pokaż wiadomość
blub zdecydowałaś się może na wizytę w Barocco? jeżeli tak jestem ciekawa opinii.... sam salon sprawia pozytywne odczucia, tak jak i większość fryzjerów tam pracujących...

Ja mam negatywne uczucia co do tego salonu. Poszłam również skuszona kuponem, kompleksowa usługa farbowanie i strzyżenie miało kosztować ok 130 zł niezależnie od długości włosów... Fryzjerka bardzo sympatyczna ale nic po za tym.... chciałam popielaty jasny blond, wyszedł ciemny mysi blond.... okrutny... podcięcie moich końcówek o centymetr skończyło się na tym że moje długie włosy sięgały ledwo za ramiona... czyli poszło jakieś 15 cm za dużo do tego obcięła mi strasznie nieumiejętnie grzywkę... i cała ta przyjemność z tego co pamiętam ok 240 zł ) oczywiście pokazałam wcześniej rzeczony bon, i miał być jak najbardziej aktualny jednak fryzjerka stwierdziła że zużyła za dużo materiału na moje długie (były chyba przed jej cięciem....) i gęste włosy.... Popłakałam się po wyjściu bo wyglądałam naprawdę tragicznie.

---------- Dopisano o 02:52 ---------- Poprzedni post napisano o 02:44 ----------

ale jestem śpiąca.... heh chciałam napisać że salon sprawia pozytywne odczucie jako miejsce, klimat, wygląda profesjonalnie itd... ale moja wizyta w tym salonie była straszna
a wyszło masło maślane... przepraszam
wizyte planuje na czerwiec, bo chwilowo zapuszczam wlosy i sa troszke za ucho, wiec wole nie ryzykowac jak sie nazywala pani, ktora Cie scinala? bo wole do niej nie isc po Twojej historii...

slyszalam, ze pan Artur(?) jest dobry ale nie wiem czy mozna wierzyc komentarzom na innych portalach - tzn. nie wiem czy to reklama
blub jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-01, 15:48   #436
e s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
no właśnie słyszałam że raczej kiepsko z kwestią przyniesienia swojej fryzury? Jak to jest - nie wyjdzie się z taką fryzurą jak się umyśliło tylko z taką jaką fryzjer chce??
Osobiście cenię u fryzjera to, że potrafi wykazać się własną inicjatywą, a przy tym nie przesadza ze swoją wizją. Po eksperymentach w różnych salonach już wiem, że mogę liczyć tylko na p.Mariusza, bo krzywdy nie zrobi Co z tego, że fryzjer wyczaruje nam na głowie coś, co koniecznie chcemy i nam się podoba, skoro okaże się, że zupełnie do nas to nie pasuje. Sama niejednokrotnie o tym się przekonałam. Idąc do h&s wiem, że źle nie będzie i to mi wystarcza. A poza tym sama zawsze mam niespodziankę
e s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-01, 19:23   #437
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez e s Pokaż wiadomość
Osobiście cenię u fryzjera to, że potrafi wykazać się własną inicjatywą, a przy tym nie przesadza ze swoją wizją. Po eksperymentach w różnych salonach już wiem, że mogę liczyć tylko na p.Mariusza, bo krzywdy nie zrobi Co z tego, że fryzjer wyczaruje nam na głowie coś, co koniecznie chcemy i nam się podoba, skoro okaże się, że zupełnie do nas to nie pasuje. Sama niejednokrotnie o tym się przekonałam. Idąc do h&s wiem, że źle nie będzie i to mi wystarcza. A poza tym sama zawsze mam niespodziankę
Tylko że ja NIE CHCĘ niespodzianki jeśli taki super, to niech mi powie od razu że to nie będzie do mnie pasować A nie że on tnie, a ja na końcu mam minę

Widzę że nikt mojej Joli nie zastąpi
Stary 2011-04-06, 15:55   #438
shirii
Przyczajenie

pani Daria bodajże.....
shirii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-08, 20:33   #439
Violka33
Raczkowanie

Ja chodzę już parę lat do Pani Asi z salonu A&A na ul. Francuskiej 11.
Pracuje na farbach Goldwella. Ja robie tam baleyage już od paru lat. Pani Asia fajnie ścina włosy, potem modeluje. Ceny jak na centrum Katowic bardzo przystępne. Za baleyage, cięcie, modelowanie płacę ok 110-115 zł.
Polecam, choćby do przetestowania.
Violka33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-08, 22:39   #440
aferka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Violka33 Pokaż wiadomość
Ja chodzę już parę lat do Pani Asi z salonu A&A na ul. Francuskiej 11.
Pracuje na farbach Goldwella. Ja robie tam baleyage już od paru lat. Pani Asia fajnie ścina włosy, potem modeluje. Ceny jak na centrum Katowic bardzo przystępne. Za baleyage, cięcie, modelowanie płacę ok 110-115 zł.
Polecam, choćby do przetestowania.
A samo strzyżenie i modelowanie ile?
I czy pani Asia potrafi dobrać fryzurę do twarzy i rodzaju włosów?

Ja wciąż szukam dobrego i w miarę taniego fryzjera, który nie będzie mi robił fryzury wymagającej prostowania włosów, gdy wyraźnie mówię, że nie chcę tego robić i będzie mi umiał doradzić w jakiej fryzurze będzie mi dobrze, a w jakiej nie. I fryzjera który potrafi tak ściąć włosy, żeby dobrze się układały bez tony lakieru.
Już powoli tracę nadzieję na znalezienie takiego .
aferka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-09, 13:36   #441
Violka33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aferka Pokaż wiadomość
A samo strzyżenie i modelowanie ile?
I czy pani Asia potrafi dobrać fryzurę do twarzy i rodzaju włosów?

Ja wciąż szukam dobrego i w miarę taniego fryzjera, który nie będzie mi robił fryzury wymagającej prostowania włosów, gdy wyraźnie mówię, że nie chcę tego robić i będzie mi umiał doradzić w jakiej fryzurze będzie mi dobrze, a w jakiej nie. I fryzjera który potrafi tak ściąć włosy, żeby dobrze się układały bez tony lakieru.
Już powoli tracę nadzieję na znalezienie takiego .
Samo strzyżenie i modelowanie (z myciem) chyba ok 50 zł. Ja zawsze farbuję włosy, więc dokładnie nie wiem. Czy potrafi dobrać? Polecam samej wypróbować i nie obcinać zbyt dużo włosów za pierwszym razem, jakby się nie podobało...Pani Asia jak się powie żeby obciąć 2 cm to obcina te 2 cm a nie 10cm.
Violka33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-11, 19:28   #442
MrsBinks
Raczkowanie

GG do MrsBinks

Od jakiegoś czasu chodzę do pani Moniki z salonu Kleopatra na ulicy kolistej. Jestem naprawdę zadowolona. Miła obsługa, włosy dobrze sie układają i jest tanio. Za strzyżenie z farbowaniem płace 75 zł. Nawet jak chce sobie zrobić odważniejsze fryzury to nie ma najmniejszego problemu.

65- 64-63-62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52

MrsBinks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 14:57   #443
virriel
Przyczajenie

Dziewczyny- poszukuję sprawdzonego fryzjera w Katowicach lub okolicach który potrafi zrobić ładną koloryzcaję typu two tones hair/ ombre hair- czyli tzw. efekt odrostów. Nie chcę żeby to była osoba która będzie to robiła po raz pierwszy lub uczyła się na moich włosach... Moja fryzjerka niestety jeszcze nigdy tego nie robiła, a ja mam delikatne włosy więc zależy mi na tym żeby to był ktoś kto umie to dobrze zrobić bo nie mogę pozwolić sobie na wpadki z rozjaśnianiem...

Wklejam poniżej zdjęcia koloryzacji o jaką mi chodzi.

Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 304_5.jpg (63,1 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 413x5366984910.jpg (33,2 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 619684_l.jpg (36,5 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bbombrehair.jpg (84,0 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bf32d53e7f1da97b_ombre_hair_camila.jpg (47,4 KB, 41 załadowań)
virriel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-04, 00:35   #444
Call girl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez virriel Pokaż wiadomość
Dziewczyny- poszukuję sprawdzonego fryzjera w Katowicach lub okolicach który potrafi zrobić ładną koloryzcaję typu two tones hair/ ombre hair- czyli tzw. efekt odrostów. Nie chcę żeby to była osoba która będzie to robiła po raz pierwszy lub uczyła się na moich włosach... Moja fryzjerka niestety jeszcze nigdy tego nie robiła, a ja mam delikatne włosy więc zależy mi na tym żeby to był ktoś kto umie to dobrze zrobić bo nie mogę pozwolić sobie na wpadki z rozjaśnianiem...

Wklejam poniżej zdjęcia koloryzacji o jaką mi chodzi.

Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje.
Jak znajdziesz to daj znać! Też chce tak sobie włosy zrobić, ale gdzie bym nie pytała to jak słyszą Ombre Hair to się krzywią i mówią, że mam włosy przestać farbować to taki odrost sam mi się zrobi.

Także dziękuje za takie rady no i też szukam

http://moja-metamorfoza.pl/dziennik-...-body-t56.html

Call girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-10, 18:37   #445
moussa
Przyczajenie

Hello Dziewczyny. Po dluzszej przerwie wybieram sie do mojego fryzjera z salonu H&S i tu mam problem, bo staram sie zapuscic wlosy, z tym ze rosna kazdy w inna strone i chce im nadac troche charakteru i dobrej formy. Czy ktorejs z Was udalo sie kiedykolwiek wyegzekwowac u Mariusza niedrastyczne scinanie? bo obawiam sie ze to co zapuscilam przez pol roku w sekundzie spadnie pod fotel..

Edytowane przez moussa
Czas edycji: 2011-05-10 o 18:41
moussa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-22, 22:58   #446
taka pani
Raczkowanie

Polecam z całego serca Agnieszkę Salę z salonu Le Prestige w Tarnowskich Górach (ul. Piastowska 12/7, tel. 796 760 700). Do Agnieszki chodzę od około 4 lat, wczesniej pracowała w salonie Berendowicz&Kublin w Katowicach, teraz otworzyła swój salon w Tarnowskich Górach.
Agnieszka jest absolutną mistrzynią i jednocześnie jedyną fryzjerką (a chodziłam do wielu fryzjerów i fryzjerek), która poradziła sobie z moimi włosami. Są bardzo gęste i trudno układające się - wielkokrotnie miałam z fryzjerami sytuacje, że ostrzegałam ich, że moje włosy nie nadają się do suszenia na szczotce, a mimo to, fryzjer był do takiego suszenia przyzwyczajony, twierdził, że sobie poradzi, a później była katastrofa. Jak Agnieszka zobaczyła co się dzieje z moimi włosami podczas suszenia, to swierdziła, że po wysuszeniu i wyprostowaniu pozbędziemy się mnóstwa włosów z objętości i powinno być lepiej. A było bosko.
Do Agnieszki chodziła też moja mama (teraz dojazd dla mamy jest zbyt długi) i wspominam ten czas jako najlepsze fryzury mojej mamy i najlepiej układające się nawet po zostawieniu ich tylko do wyschnięcia, bez żadnego modelowania.

Dziewczyna ma polot i fantazję, potrafi zaproponować od siebie kolor i fryzurę, która będzie do nas pasowała, ale jednocześnie przyjąć wizję klientki i dobrze ją wykonać. A przede wszystkim ma dobrą rękę, za czasów jak nosiłam prostą grzywkę od Agnieszki zawsze wychodziłam z absolutnie idealnie prostą.
taka pani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 22:32   #447
urojona
Raczkowanie

Polecam salon Face to face na pasażu hotelu Monopol Po rocznej przerwie spowodowanej lękiem przed fryzjerami skusiłam się na kupon z grupona - cięcie, modelowanie i konsultacja ze stylistą za coś koło 35 zł. Bałam się, że po tak dużej zniżce nie mam co liczyć na rewelacje ale...

Efekt jest taki, że wyszłam jeszcze z kolorem w przyzwoitej cenie (115 zł), zupełnie odmieniona i pierwszy raz w życiu zadowolona z wizyty u fryzjera.

Dodam, że mam kręcone włosy, które wszyscy do tej pory uparcie mi ścinali na krótko, twierdząc, że inaczej się nie da. A tutaj eureka, pan Artur nie tylko przyjął do wiadomości moje zastrzeżenia ale i potwierdził, że są słuszne. Włosy delikatnie wycieniował, nawet przyzwoicie ułożył (nie wstydziłam się przechodzić po fryzjerze całego dnia jeszcze!) no a kolor rewelacyjny, z blondu przeszłam w brązowo-miedziany.

Miła obsługa, indywidualne podejście do klienta - warto, polecam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-08, 12:03   #448
imeona
Przyczajenie

Ja również polecam Berendowicz & Kublin, jeśli cena nie jest dla Was przeszkodą

Właśnie, jeśli chodzi o cenę, wybrałam się ostatnio do salonu fryzjerskiego Iwona na Roździeńskiego (w Gwiazdach), ze względu na niskie ceny właśnie. Muszę przyznać, że zostałam potraktowana bardzo nieuprzejmie :/ Otóż przyszłam osobiście zapytać o wolne terminy, na co pani włascicielka, nie wiedzieć czemu od razu zdenerwowana, wyskoczyła z hasłem: "O rezerwacji telefonicznej pani nie słyszała?? Przeszkadza mi pani w pracy!!" Może miała zły dzień, coś ją wcześniej rozzłościło, ale to chyba nie powód traktować tak klienta?? Nie skorzystałam z usług tej pani oczywiście

A powiedzcie mi proszę, jakie są mniej więcej ceny w tym H&S? Bo tak zachwalacie, może lepiej zdać się na sprawdzony salon.
imeona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-15, 18:47   #449
turelie
Przyczajenie

Witam!

Po zapoznaniu się z wątkiem stwierdziłam, że opinii jest wiele, a wszystko zależy od indywidualnych potrzeb. Moją jest zmiana długich czarnych włosów - od jakiegoś czasu stopniowo je rozjaśniam farbując odrosty na nieco jaśniejszy kolor, potrzebowałaby więc fryzjera, który wyrównałby kolor i zaproponował ciekawą aczkolwiek nie drastyczną zmianę fryzury. Co Wy na to? Może, któraś z Was dokonywała już takiej zmiany i poleciłaby mi fryzjera własnie pod kątem takich potrzeb?

Pozdrawiam
turelie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-15, 19:09   #450
93f3798e881f84a2d27604fd91409608e23d92eb
Konto usunięte

A czy ktoś z Was zna salon Anika na ul. Plebiscytowej?
93f3798e881f84a2d27604fd91409608e23d92eb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dobry fryzjer

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości