|
|
#541 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Fryzjer w Katowicach
ODRADZAM! ODRADZAM! ODRADZAM !!
Chciałabym podzielić się opinią o „salonie fryzjerskim” p. Małgorzaty Kubica w Mysłowicach przy ul. Gen. Ziętka 42. Pomieszczenie wygląda ogólnie nienagannie ale od pierwszego kroku bije nas po oczach prezentowana kolekcja kosmetyków, bowiem jest pełna linia kosmetyków do włosów Joanna z serii Z apteczki babuni. Mam świadomośc że kosmetyki te są dosyć dobrymi produktami za 5-10 zł dostępnymi w każdej drogerii i każdym supermarkecie ale żeby w salonie fryzjerskim jest eksponowano – nigdy nie widziałam. Właścicielem salonu jest kobieta po 40 roku życia która sama zajmuje się klientami, więc mogłoby się wydawać że ma kobieta doświadczenie, dlatego też nie uciekłam na wstępie (czego dzisiaj żałuję). Zgłosiłam się na pasemka, poprosiłam o jak najjaśniejsze ale robione farbą. Słuchajcie pierwszy raz w życiu widziałam żeby ktoś urywał 60 cm kawałki folii!!!! Fakt włosy mam długie, ale zazwyczaj fryzjerzy tną ok 30 cm kawałki i sprawnie malują końcówki włosów zawijając do góry na tej folii (widać tej fryzjerki nikt tego nie nauczył a na dodatek sama na to nie wpadła). No nic, myślę, ważne żeby dobrze włosy rozjaśniła. Nałożyła mi nieudolnie kilogramy folii na całą głowę i kazała usiąść z boku. Czekam 15 minut wiedząc że pierwsze pasemka były nakładane już ponad godzinę temu ale fryzjerka nawet nie myśli sprawdzić pod folią jak się rozjaśniają (ukryła się na zapleczu). Zwracam jej uwagę, że może należy już zmyć te spod spodu. Łaskawie sprawdziła, że rzeczywiście pasemka są już jasne i zmyła mi pół głowy, dodając że reszta jeszcze 10 minut. Po owych 10 minutach wróciła znów z zaplecza i PONOWNIE BEZ ZAGLĄDNIECIA POD FOLIĘ zdjęła wszystkie pozostałe folijki i zmyła. Kiedy siadłam przed lustrem myślałam że umrę, włosy były po prostu żólto-rudawo-musztardowe. Nie powiedziałam nic. Brak mi było słów, efektu nie da się już odwrócić. Pytam dlaczego fryzjer popelnia takie kardynalne błędy ( nie sprawdza przed zmysiem czy wlosy są dostatecznie rozjasnione). A dało się bo włosy które nakładane były na począdku (te zmyte najpierw mają ładny kolor, ale co z tego skoro są pod spodem). Na wierzchu mam rude włosy. ODRADZAM TĄ 'FRYZJERKĘ”. |
|
|
|
|
#542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#543 |
|
Przyczajenie
|
ja ostatnio wybrałam się do salonu Kopalnia urody... (chyba tak się to nazywało) na sienkiewicza.
jestem zadowolona Pani fryzjerka uraczyła mnie kawką i super strzyżeniem... dodajmy ze słuchała co do niej mówie i wycieniowała ładnie włoski no i grzwkę ścieła tak jak chciałam a nie tak jak poprzednia... która chciała zaistnieć jako nieudolny stylista w Metamorfozie pozdrawiam. Julita |
|
|
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
Może ktoś coś powiedzieć o fryzjerach na Ligocie? Potrzebuję sprawdzonego fryzjera do uczesania na wyjście
|
|
|
|
|
#545 |
|
Zadomowienie
|
a ja polecam wam salon Evolution na tysiącleciu w Katowicach - naprawdę super. Chodzę tam juz od ponad 6 lat używają bardzo dobrych kosmetyków.
|
|
#546 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
Przeczytałam skrupulatnie cały wątek. Sama od ok. 2 lat chodzę do salony Berendowicz & Kublin na Wawelskiej i jestem ogólnie zadowolona ale ostatnio już nie tak bardzo. Nie wiem czy to moje oczekiwania się zmieniły, czy włosy ale już tak ładnie się nie układają i chciałabym czegoś nowego. Polecam z czystym sumieniem fryzjerkę Klaudię oraz fryzjera Kubę. Każda z koleżanek, którym ich poleciłam była zadowolona więc warto A czy któraś z was była może w salonie: Agnieszka & Robert Tokarczyk w Bażantowie albo strzygł się u nich gdzieś indziej? Z góry dziękuję za odpowiedź. |
|
|
|
|
#547 |
|
Przyczajenie
|
Czy ktoś wie, gdzie przeniosła się pani Karolina z Haircoffu w Silesii? Dzisiaj się dowiedziałam, że tam juz nie pracuje...
|
|
|
|
|
#548 |
|
Przyczajenie
|
Hej, a czy ktoś może polecić fryzjera Wojtka Langosa? Ponoc ma swój salon na "Gwiazdach" w Katowicach. Zastanawiam się nad cięciem i koloryzacją u niego ale nie potrafię znaleźć żadnych opinii, może któraś z was u niego była?
|
|
|
|
|
#549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie,
jak dobrze, że trafiłam na ten wątek. Mój fryzjer/stylista niestety nie posiada już swojego salonu, zajął się drugą pasją jaką jest szkolenie przyszłych fryzjerów, co mnie bardzo zmartwiło, gdyż każda wizyta u niego była czymś wspaniałym, moje włosy idealnie się układały a fryzura przyciągała każde oko Obecnie jestem po dwuletnim niefarbowaniu włosów. Chcę coś w sobie zmienić, może wykonać metamorfozę? ale do tego jest mi potrzebny profesjonalista, dlatego kochane, kogo możecie polecić? Zastanawiałam się nad Berendowicz & Kublin, chciałam iść do właścicieli ale z tego co się dowiedziałam, do Kublina mogę iść na pokaz fryzur i ew. nakręcić film a do P. Berendowicz mogę wybrać się do Opola. Myślę jeszcze nad Atelier Beaty Ryguły, czy ktoś był? Poleca? Odradza? Cytat:
2/ Podpinam się pod zapytanie ![]() 2/ ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- U większości fryzjerów, efekt końcowy był daaaaleki od zamierzonego, włosy źle obcięte, wręcz ulizane, a kolor również niewarty opisu. Dlatego desperacko szukam profesjonalisty, który również mnie wysłucha a nie z góry założy, że tnie tak jak zwykle. |
|
|
|
|
|
#550 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#551 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#552 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#553 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: szukam dobrego fryzjera w ktowicach !
Szukam fryzjera na terenie Katowic i okolic który wykonałby zabieg pigmentacji włosa i, najważniejsze, zrobił to dobrze
|
|
|
|
|
#554 |
|
Konto usunięte
|
Cześć wszystkim!
Kiedyś w Katowicach na Warszawskiej 21 był salon Centrum Urody, a w nim moja ukochana fryzjerka Aneta. Kilka razy robiła mi strzyżenie na długich włosach i grzywkę - genialnie, bo włosy trzymały tę samą formę jeszcze przez kilka miesięcy po podcięciu. A grzywka była zawsze dopracowana do perfekcji. Innym razem postanowiłam skrócić włosy do takiego trochę dłuższego boba. Oczywiście udałam się do Centrum Urody i znów Pani Aneta obcięła mnie tak, że to było wręcz mistrzostwo świata. Dodatkowo uwielbiałam w niej to, że nie zagadywała mnie w czasie strzyżenia (ja jestem trochę nieśmiała i czułabym się skrępowana), ale zawsze bardzo dokładnie i wiele razy pytała, jak chcę ukształtować fryzurę: czy dłużej, czy krócej, itp. Po prostu nigdy w życiu nie obcinano mnie lepiej. Ideał! Oszczędzałam sobie wtedy pieniądze, żeby raz na jakiś czas pojawić się w Centrum Urody i nigdy nie żałowałam. Ale przez ostatnie 1-2 lata nie miałam okazji się dowiedzieć: czy Centrum Urody na Warszawskiej jeszcze istnieje? Nawet jeśli jest pod nną nazwą, czy ktoś może wie, czy pracuje tam nadal Pani Aneta? To była taka młoda dziewczyna poniżej trzydziestki. |
|
|
|
|
#555 |
|
Raczkowanie
|
Jakiś czas temu wybrałam się do Studia Cleopatra Moniki Kozioł na Józefowcu (Józefowska 95).
Moje wrażenia: bardzo dobre cięcie, pani Monika zrobiła dokładnie to, o co prosiłam, pytała dokładnie, jak fryzura ma wyglądać. Brak jakiegokolwiek własnego pomysłu ze strony fryzjerki, ale akurat tym razem uważam to za plus. Nie mam żadnych problemów z ułożeniem fryzury. Jestem już jakiś miesiąc po strzyżeniu, a włosy nadal układają się świetnie. Niestety - cała reszta to już jeden wielki minus. Pani Monika bardzo nieładnie traktuje swoje praktykantki, jest w stosunku do nich nieuprzejma, zwraca się do nich tak, jakby były od niej gorsze i głupsze. Co z tego, że dla mnie była miła, skoro musiałam wysłuchiwać niewybrednych uwag odnośnie jej współpracownic. Wyszłam z salonu zniesmaczona. Ponadto modelowanie włosów to jakaś porażka. Pani Monika najpierw przyznała, że faktycznie mam delikatne i cienkie włosy, po czym nawinęła mi je bardzo ściśle na grube wałki, wysuszyła i natapirowała. Tapir to dla każdych włosów krzywda, a dla moich - zabójstwo! Mogłam oczywiście coś powiedzieć, ale gdy idę do fryzjera po raz pierwszy, to zawsze chcę zobaczyć, jak modeluje włosy bez moich uwag. Zawsze oczywiście można poprosić o samo suszenie i wtedy nie trzeba się bać o swoje włosy. Mimo świetnego strzyżenia już tam nie wrócę, ze względu na to, jak pani Monika zachowuje się w stosunku do praktykantek. |
|
|
|
|
#556 |
|
Przyczajenie
|
Ta pani miała też kiedyś salon na Giszowcu. Kiedyś nawet na innym koncie do którego zgubiłam hasło, polecałam jej salon. Niskie ceny, obcięcie świetne, ale nie polecam robienia niczego większego tam. Jako że póki co wszystko było ok chciałam sobie w tym salonie zrobić fryzurę na studniówkę. Zrobiłam farbę i postawiłyśmy na loki robione prostownicą. Wyszło fajnie, fryzura się trzymała, ale... gdy rano po studniówce umyłam włosy to okazało się że są spalone! Próbowałam je odżywić, ale nic nie pomagało. Musiałam wydać jakieś 400 zł na odbudowę włosów zabiegiem w salonie i tak z długości do ramion, trzeba było je skrócić do ucha. Masakra..
|
|
|
|
|
#557 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#558 |
|
Przyczajenie
|
Loki, kręcone, katowice
Witam.
Czy któraś z kręconowłosych poleciłaby mi jakiegoś fryzjera? Moi zdecydowanie specjalizują się we włosach prostych. Pozwoliłam ściąć moje załopatkowe włosy na krótko i... fryzura to porażka, czy ktoś może polecić mi kogoś kto znając specyfikę kręconych włosów będzie umiał nadać mojej głowie pożądany przeze mnie kształt? Pozdrawiam!
|
|
|
#559 |
|
Raczkowanie
|
Chodzi tutaj ktoś do Evolution na Tysiąclecia?
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#560 |
|
Zadomowienie
|
ja chodzę ale nie farbuje włosów więc wam nie pomogę ale jak zadzwonicie to podadzą wam cennik
|
|
#561 |
|
Konto usunięte
|
Odnośnie Centrum Urody w Katowicach na Warszawskiej: już nie istnieje, wczoraj miałam okazję sprawdzić.
|
|
|
|
|
#562 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#563 |
|
Konto usunięte
|
Orientujecie się może czy gdzieś w Katowicach można sprzedać włosy??
|
|
|
|
|
#564 |
|
Raczkowanie
|
hej
ja szukam teraz normalnego fryzjera w katowicach, który ma faktycznie ostre :P nożyczki o podetnie mi 1 cm włosów a nie 10 i nie weźmie za to 50 zł, zna ktoś?
|
|
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam okazję niedawno sprawdzić Centrum Urody Butterfly, wiec jak coś to polecam
byłam normalnie na obcinaniu, a moja siostra robiła tam fryzurę ślubna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#566 |
|
Przyczajenie
|
Podbijam wątek!
Szukam dobrego fryzjera najlepiej z centrum Katowic. Kogos, kto nie bedzie się bał zrobić mi na głowie jakiegos konkreta z długich/półdługich włosów. Ostatnio poszłam do Silesii do Awangardy i cóz. Nie wgłębiając się w szczegóły - nazwę to "podcieciem końcówek", mimo iz mówiłam, że chciałabym jakiejś zmiany na głowie. Licze na cenne kontakty
|
|
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
Znacie może w Katowicach jakąś fryzjerkę z dojazdem (do Tychów) która ogarnęłaby fryzurę okazjonalną/ślubną?
|
|
|
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam do Was pytanie.
Czy któraś z Was kojarzy, zna, była u... WOJTKA LANGOS http://wojteklangos.pl/ Szukam szalonego faceta który ogarnie moje włosy i postawi na swoim w kwestii ciecia ![]() Sama mam problem ze zdecydowaniem ![]() Proszę o opinię
|
|
#569 |
|
Przyczajenie
|
Przedłużanie włosów Katowice
hej
nie wiem czy w dobrym dziale umieszczam wątek, ale poszukuje sprawdzonego salonu, który przedłuża włosów najlepiej metodą laserową.
|
|
|
|
|
#570 |
|
Przyczajenie
|
Cześć!
Bardzo proszę o pomoc 5 lipca ślub a ja nadal nie mam fryzjerki. Macie może kogoś sprawdzonego z dojazdem do klientki. Pozdrawiam serdecznie!! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dobry fryzjer
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.

Pani fryzjerka uraczyła mnie kawką
i super strzyżeniem... dodajmy ze słuchała co do niej mówie i wycieniowała ładnie włoski no i grzwkę ścieła tak jak chciałam