|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów?? | |||
| nie |
|
166 | 30,35% |
| tak |
|
381 | 69,65% |
| Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: henna treatment wax
Dokładnie.....też mi się wydaje ze 20 min, góra 30 min to i tak dużo...
|
|
|
|
#1112 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jaka jest roznica miedzy naszym slawnym waxem a tym nowym l'biotica? Czy sklad jest ten sam oprocz SLS?
|
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie przyszło mi do głowy (oświeciło mnie), że może stan moich włosów ostatnio się pogorszył ze względu na to, że trzymałam odżywki i maseczki na włosach dłużej niż napisane jest na opakowaniu
Z tym, że to nie dotyczy waxa, tylko drogeryjnych odżywek i masek typu pantene pro-v...
|
|
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
a ile je trzymasz??dluzej czyyyli??
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
oooj no to faktycznie przesadzilas....ja te po chwili splukac trzymam max3min...i pamietaj,ze jak za duzo odzywek to tej szkodzi...czasami trzeba dac"odpoczac" wloskom....ja tak srednio raz na 2 tyg nic nie nakladam po umyciu
i widze poprawe...nie wiem..moze tylko u mnie to dziala![]() ale na pewno nie mozesz 3mac tak dlugo tych odzywek
|
#1117 |
|
Raczkowanie
|
kurcze no to dobrze ze napisalyscie to... mi sie wlasnie wydawalo ze na forum przeczytalam zeby dluzej trzymac, ale moze pomylilam sie z olejkiem rycynowym....ups.....
|
|
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama nie wiem...W każdym razie od jakiegoś czasu włosy mi się widocznie pogorszyły. Myślałam, że to od suszarki, ale mozliwe że to od tych wszystkich kosmetyków, bo suszarkę używam regularnie od 10 lat i nigdy większej szkody mi nie robiła (używam balsamów termoochronnych). No nic, narazie i tak całkowicie odstawiłam suszarkę, a kosmetyki będę trzymać tyle ile jest zalecane. |
|
|
|
|
#1119 |
|
Raczkowanie
|
ok dzieki dziewczyny
![]() musze sie wypowiedziec na temat waxa L'biotica......wczoraj uzylam go po raz pierwszy (mam wersje do blondu) mialam owinieta glowe folia podgrzewalam suszarka 2 razy ( w odstepie 15 min ) i nie uzylam juz nic poza tym zeby zobaczyc efekty.......moje wlosy sa suche matowe sa doslownie szorstkie po prostu beznadziejne![]() dokladnie takie jakbym umyla tylko szamponem i tyle (bo niestety bez jakiejkolwiek odzywki mam okropne). czasem wytsarczyla jkas zwykla odzywka i byly takie miecitkie a tutaj porazka!!! wiem ze trzeba czekac na efekty ale nie powinny byc przynajmniej miekkie i dobrze rozczesywac?? bo ja mam teraz na glowie istne siano![]()
|
|
|
|
#1120 |
|
Raczkowanie
|
No to mnie zmartwiłaś, tej do blondu jako jedynej nie wypróbowałam i właśnie miałam zamiar..... Ja chyba najbardzie jestem zadowolona z cynamonowej (znalazłam jej recenzje :torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id= 11161
Jednak faktycznie każde włosy są inne, ja takie sianko jak opisałaś mam właśnie po oryginale + przetłuszczone włosy u nasady . |
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
ja własnie też kupiłam nowego WAXa l'biotica i (oprocz zapachu który jest zdecydowanie lepszy) uważam że ten wcześniejszy był jakoś lepszy. nawet jak zmyłam go z głowy to poczyłam różnice. po "starym" waxie włoski miałam takie milusie a te nie były za miekkie i do tego miałam mały problem z rozczesaniem:/
zauważyłam jeszcze ze rożnia się składem. stary zawiera sls a ten l'biotica posiada jakis dodatkowy alkohol. (cetyl alkohol) i jeszcze jakies chemikalia ale nie znam się kompletnie na tym (
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niestety nie mam porównania. Używałam tylko tego nowego i to narazie tylko 2 razy. |
|
|
|
|
#1123 |
|
Raczkowanie
|
Muszę się przyznać, że ja już od bardzo dawna nie nakładam WAX-a na umyte włosy tylko przed myciem na suche a potem tylko myję szamponem .(Nigdy też nie podgrzewam - co najwyżej nałożę czepek)
Robię tak, ponieważ gdy nakładałam zgodnie "z instrukcją" włosy się puszyły, szybciej przetłuszczały i były piórkowato-cienkie . Przy tej metodzie zauważyłam że zaczęły się regenerować . No cóż każdy tak naprawdę ma inne włosy..... |
|
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nakładam po umyciu ale nie bawie się w ręczniki tylko zakładam folię i starą wełnianą czapkę... I na balkon na słoneczko...
|
|
|
|
#1125 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny , kocham was
![]() Właśnie lece do apteki, po Wax'a - jak to mi nie pomoże, to chyba zetne sie na łyso <to bedzie dopiero sexy fryzura) Mam nadzieje, że pomoże moim piórkom tak samo jak waszym włosą, już nie moge sie doczekać efektów ![]() Ratujecie mi życie
|
|
|
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sasiedzi chyba ze smiechu pekaja jak Cie widza w tej welnianej czapce na sloncu
|
|
#1127 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
napewno lepiej sie rozczesuja bo nalozylam jeszcze inna odzywke i biosilk ale sa suche jak siano nic mi nie pomaga juz nafta kosmetyczna byla lepsza.....o niebo lepsza.
|
|
|
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1129 |
|
Raczkowanie
|
Kasioraska a może Ty dajesz swoim włoskom za duży "wycisk" ? Ja kiedyś dawałam odżywkę przed myciem, po myciu, serum, jedwab..... a włosy były coraz gorsze ( totalne siano) a mnie się wydawało że ciągle nie trafiam z odżywkami i muszę znależć cudownego graala. Aż kiedyś z braku czasu umyłam tylko głowę i nie nałożyłam na nie dosłownie nic. I okazało się że włosy się o niebo lepiej ułożyły o wiele zdrowiej wyglądały nawet się nie puszyły . Od tej pory stosuję odżywki tylko przed myciem, delikatne szampony, a włosy nawijam na najgrubsze rzepy i jestem baaaardzo zadowolona . Tylko te sterty nie zużytych odżywek...... (bo zamiast nich testuję teraz hennę ).
|
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie ...sprubuj na jakiś czas zrezygnować z odżywek .... może pomoże ...ja tak miałam z twarzyczką ;] myslałam że te wszystkie żele, pianki , maseczki mi pomogą a tymczasem było coraz gorzej ....jak wróciłam do mycia tylko samym mydłem jest znacznie lepiej
|
|
#1131 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie wczoraj wypróbwałam na sobie wosk i musze przyznać, że są widoczne efekty - a to przecież pierwsze stosowanie!
Mieciutkie, puszyste (ale nie ''spuszone''), nawet od razu po umyciu wydało mi sie, że jest ich wiecej! ![]() Dlatego polecam go wszystkim wachającym się z czystym sumieniem ![]() (teraz bedzie juz tylko lepiej)
|
|
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
czy ja dobrze zrozumialam, że myjesz włosy samym mydłem w płynie??????
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
nie nie to z mydłem to dotyczyło twarzy
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1134 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zniszczylam sobie wlosy prostowaniem i rozjasnianiem, pol roku temu uzywalam jedwabiu i tak sie zregenerowaly ze byly swietne bez niczego a potem znow je rozjasnilam i teraz juz nic nie pomaga. A niedlugo kolejne rozjasnianie bo juz nie moge patrzec na swoje odrosty aha i wczoraj po raz trzeci uzylam waxu- nadal nic. Chyba go wyrzuce:[
|
|
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
uffff a już mialam wizje że używasz mydła w płynie
|
#1136 |
|
Zadomowienie
|
nataszka908 moze podasz mi nazwe i cene tego kosmetyku
|
|
|
|
#1137 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1138 |
|
Zadomowienie
|
a cyz sa dla innych kolrów włosów?
|
|
|
|
#1139 |
|
Raczkowanie
|
Z tego co wiem, jest jeszcze do włosów ciemnych, z taką róznicą, że - ''ten ciemny'' wosk nie przyciemnia włosów, za to ten do blond włosów je troszeczkę rozjaśnia (ale tylko włosy blond)
Z tego wynika, że ten do ciemniejszych włosów jest uniwersalny )
|
|
|
|
#1140 |
|
Zadomowienie
|
aha. dizkei za informajce ;*
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.

Z tym, że to nie dotyczy waxa, tylko drogeryjnych odżywek i masek typu pantene pro-v...

i widze poprawe...nie wiem..moze tylko u mnie to dziala
Sama nie wiem...