maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów??
nie 166 30,35%
tak 381 69,65%
Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-23, 19:45   #1111
Jula84
Wtajemniczenie

Dot.: henna treatment wax

Dokładnie.....też mi się wydaje ze 20 min, góra 30 min to i tak dużo...
Jula84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 20:10   #1112
blondi1234
Raczkowanie

Dziewczyny jaka jest roznica miedzy naszym slawnym waxem a tym nowym l'biotica? Czy sklad jest ten sam oprocz SLS?

blondi1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 21:26   #1113
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Właśnie przyszło mi do głowy (oświeciło mnie), że może stan moich włosów ostatnio się pogorszył ze względu na to, że trzymałam odżywki i maseczki na włosach dłużej niż napisane jest na opakowaniu Z tym, że to nie dotyczy waxa, tylko drogeryjnych odżywek i masek typu pantene pro-v...
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 21:40   #1114
adulka.p
Zakorzenienie

a ile je trzymasz??dluzej czyyyli??

Najwazniejsze w życiu to nauczyć się, które mosty przekraczać, a które palić.
adulka.p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 21:54   #1115
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
Napisane przez adulka.p Pokaż wiadomość
a ile je trzymasz??dluzej czyyyli??
Jeśli na odżywce napisane było, żeby rozprowadzić ją i po chwili spłukać to trzymałam ok 10-15 min. Na maseczce 15 min, a trzymałam 30 min...
Stary 2007-05-23, 21:58   #1116
adulka.p
Zakorzenienie

oooj no to faktycznie przesadzilas....ja te po chwili splukac trzymam max3min...i pamietaj,ze jak za duzo odzywek to tej szkodzi...czasami trzeba dac"odpoczac" wloskom....ja tak srednio raz na 2 tyg nic nie nakladam po umyciu i widze poprawe...nie wiem..moze tylko u mnie to dziala
ale na pewno nie mozesz 3mac tak dlugo tych odzywek

Najwazniejsze w życiu to nauczyć się, które mosty przekraczać, a które palić.
adulka.p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-24, 00:04   #1117
gabi86
Raczkowanie

kurcze no to dobrze ze napisalyscie to... mi sie wlasnie wydawalo ze na forum przeczytalam zeby dluzej trzymac, ale moze pomylilam sie z olejkiem rycynowym....ups.....
gabi86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-24, 10:17   #1118
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
Napisane przez adulka.p Pokaż wiadomość
oooj no to faktycznie przesadzilas....ja te po chwili splukac trzymam max3min...i pamietaj,ze jak za duzo odzywek to tej szkodzi...czasami trzeba dac"odpoczac" wloskom....ja tak srednio raz na 2 tyg nic nie nakladam po umyciu i widze poprawe...nie wiem..moze tylko u mnie to dziala
ale na pewno nie mozesz 3mac tak dlugo tych odzywek
No teraz to wiem, ale wcześniej też gdzieś wlaśnie wyczytałam, że takie drogeryjne odżywki lepiej potrzymać dłużej, bo wtedy lepiej podziałają Sama nie wiem...
W każdym razie od jakiegoś czasu włosy mi się widocznie pogorszyły. Myślałam, że to od suszarki, ale mozliwe że to od tych wszystkich kosmetyków, bo suszarkę używam regularnie od 10 lat i nigdy większej szkody mi nie robiła (używam balsamów termoochronnych).
No nic, narazie i tak całkowicie odstawiłam suszarkę, a kosmetyki będę trzymać tyle ile jest zalecane.
Stary 2007-05-24, 17:32   #1119
Kasioraska
Raczkowanie

ok dzieki dziewczyny musze sie wypowiedziec na temat waxa L'biotica......wczoraj uzylam go po raz pierwszy (mam wersje do blondu) mialam owinieta glowe folia podgrzewalam suszarka 2 razy ( w odstepie 15 min ) i nie uzylam juz nic poza tym zeby zobaczyc efekty.......moje wlosy sa suche matowe sa doslownie szorstkie po prostu beznadziejne dokladnie takie jakbym umyla tylko szamponem i tyle (bo niestety bez jakiejkolwiek odzywki mam okropne). czasem wytsarczyla jkas zwykla odzywka i byly takie miecitkie a tutaj porazka!!! wiem ze trzeba czekac na efekty ale nie powinny byc przynajmniej miekkie i dobrze rozczesywac?? bo ja mam teraz na glowie istne siano
Kasioraska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-25, 10:34   #1120
agocz
Raczkowanie

No to mnie zmartwiłaś, tej do blondu jako jedynej nie wypróbowałam i właśnie miałam zamiar..... Ja chyba najbardzie jestem zadowolona z cynamonowej (znalazłam jej recenzje :torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id= 11161
Jednak faktycznie każde włosy są inne, ja takie sianko jak opisałaś mam właśnie po oryginale + przetłuszczone włosy u nasady .
agocz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-25, 15:58   #1121
gandusia
Zakorzenienie

ja własnie też kupiłam nowego WAXa l'biotica i (oprocz zapachu który jest zdecydowanie lepszy) uważam że ten wcześniejszy był jakoś lepszy. nawet jak zmyłam go z głowy to poczyłam różnice. po "starym" waxie włoski miałam takie milusie a te nie były za miekkie i do tego miałam mały problem z rozczesaniem:/
zauważyłam jeszcze ze rożnia się składem. stary zawiera sls a ten l'biotica posiada jakis dodatkowy alkohol. (cetyl alkohol) i jeszcze jakies chemikalia ale nie znam się kompletnie na tym (

„lepiej byc blisko z kims niz blisko kogos”

gandusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-25, 16:09   #1122
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
Napisane przez gandusia Pokaż wiadomość
ja własnie też kupiłam nowego WAXa l'biotica i (oprocz zapachu który jest zdecydowanie lepszy) uważam że ten wcześniejszy był jakoś lepszy. nawet jak zmyłam go z głowy to poczyłam różnice. po "starym" waxie włoski miałam takie milusie a te nie były za miekkie i do tego miałam mały problem z rozczesaniem:/
zauważyłam jeszcze ze rożnia się składem. stary zawiera sls a ten l'biotica posiada jakis dodatkowy alkohol. (cetyl alkohol) i jeszcze jakies chemikalia ale nie znam się kompletnie na tym (
Podobno ten nowy z L'Biotica jest lepszy pod względem składu. Stary zawiera więcej chemii.

Ja niestety nie mam porównania. Używałam tylko tego nowego i to narazie tylko 2 razy.
Stary 2007-05-26, 12:08   #1123
agocz
Raczkowanie

Muszę się przyznać, że ja już od bardzo dawna nie nakładam WAX-a na umyte włosy tylko przed myciem na suche a potem tylko myję szamponem .(Nigdy też nie podgrzewam - co najwyżej nałożę czepek)
Robię tak, ponieważ gdy nakładałam zgodnie "z instrukcją" włosy się puszyły, szybciej przetłuszczały i były piórkowato-cienkie . Przy tej metodzie zauważyłam że zaczęły się regenerować . No cóż każdy tak naprawdę ma inne włosy.....
Stary 2007-05-26, 12:16   #1124
jo@n@
Zakorzenienie

GG do jo@n@

Ja nakładam po umyciu ale nie bawie się w ręczniki tylko zakładam folię i starą wełnianą czapkę... I na balkon na słoneczko...
jo@n@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-26, 12:39   #1125
nataszka908
Raczkowanie

Dziewczyny , kocham was

Właśnie lece do apteki, po Wax'a - jak to mi nie pomoże, to chyba zetne sie na łyso <to bedzie dopiero sexy fryzura) Mam nadzieje, że pomoże moim piórkom tak samo jak waszym włosą, już nie moge sie doczekać efektów

Ratujecie mi życie
nataszka908 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-26, 12:57   #1126
syntagma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo@n@ Pokaż wiadomość
Ja nakładam po umyciu ale nie bawie się w ręczniki tylko zakładam folię i starą wełnianą czapkę... I na balkon na słoneczko...

sasiedzi chyba ze smiechu pekaja jak Cie widza w tej welnianej czapce na sloncu no ale czego sie nie robi dla urody
Stary 2007-05-26, 15:35   #1127
Kasioraska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agocz Pokaż wiadomość
Muszę się przyznać, że ja już od bardzo dawna nie nakładam WAX-a na umyte włosy tylko przed myciem na suche a potem tylko myję szamponem .(Nigdy też nie podgrzewam - co najwyżej nałożę czepek)
Robię tak, ponieważ gdy nakładałam zgodnie "z instrukcją" włosy się puszyły, szybciej przetłuszczały i były piórkowato-cienkie . Przy tej metodzie zauważyłam że zaczęły się regenerować . No cóż każdy tak naprawdę ma inne włosy.....
hmm wiec chyba musze sprobowac tej metody bo nalozylam go drugi raz na wlosy i dalej nic napewno lepiej sie rozczesuja bo nalozylam jeszcze inna odzywke i biosilk ale sa suche jak siano nic mi nie pomaga juz nafta kosmetyczna byla lepsza.....o niebo lepsza.
Stary 2007-05-26, 17:24   #1128
jo@n@
Zakorzenienie

GG do jo@n@

Cytat:
Napisane przez syntagma Pokaż wiadomość

sasiedzi chyba ze smiechu pekaja jak Cie widza w tej welnianej czapce na sloncu no ale czego sie nie robi dla urody
Sąsiedzi to nic, ale jak kiedys otworzyłam drzwi listonoszowi to sie nieco zdziwił
jo@n@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-26, 20:51   #1129
agocz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasioraska Pokaż wiadomość
hmm wiec chyba musze sprobowac tej metody bo nalozylam go drugi raz na wlosy i dalej nic napewno lepiej sie rozczesuja bo nalozylam jeszcze inna odzywke i biosilk ale sa suche jak siano nic mi nie pomaga juz nafta kosmetyczna byla lepsza.....o niebo lepsza.
Kasioraska a może Ty dajesz swoim włoskom za duży "wycisk" ? Ja kiedyś dawałam odżywkę przed myciem, po myciu, serum, jedwab..... a włosy były coraz gorsze ( totalne siano) a mnie się wydawało że ciągle nie trafiam z odżywkami i muszę znależć cudownego graala. Aż kiedyś z braku czasu umyłam tylko głowę i nie nałożyłam na nie dosłownie nic. I okazało się że włosy się o niebo lepiej ułożyły o wiele zdrowiej wyglądały nawet się nie puszyły . Od tej pory stosuję odżywki tylko przed myciem, delikatne szampony, a włosy nawijam na najgrubsze rzepy i jestem baaaardzo zadowolona . Tylko te sterty nie zużytych odżywek...... (bo zamiast nich testuję teraz hennę ).
Stary 2007-05-26, 22:08   #1130
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

no własnie ...sprubuj na jakiś czas zrezygnować z odżywek .... może pomoże ...ja tak miałam z twarzyczką ;] myslałam że te wszystkie żele, pianki , maseczki mi pomogą a tymczasem było coraz gorzej ....jak wróciłam do mycia tylko samym mydłem jest znacznie lepiej

iskierka zgasła...
sikoreczka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-27, 09:52   #1131
nataszka908
Raczkowanie

Właśnie wczoraj wypróbwałam na sobie wosk i musze przyznać, że są widoczne efekty - a to przecież pierwsze stosowanie! Zupełnie jak nie moje włosy Mieciutkie, puszyste (ale nie ''spuszone''), nawet od razu po umyciu wydało mi sie, że jest ich wiecej! Co prawda moze tylko tak mi sie wydawało, nie koniecznie było tak w rzeczywistości, ale jeśli dzięki takiemu ''wrażeniu'' czuje sie lepiej i poprawił mi sie humor, że jednak nie bedzie tak źle - nikt mi nie zabroni tak mysleć

Dlatego polecam go wszystkim wachającym się z czystym sumieniem
(teraz bedzie juz tylko lepiej)
Stary 2007-05-27, 13:04   #1132
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość
.jak wróciłam do mycia tylko samym mydłem jest znacznie lepiej
czy ja dobrze zrozumialam, że myjesz włosy samym mydłem w płynie??????

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-27, 17:08   #1133
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

nie nie to z mydłem to dotyczyło twarzy

iskierka zgasła...
sikoreczka111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-27, 17:12   #1134
Kasioraska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agocz Pokaż wiadomość
Kasioraska a może Ty dajesz swoim włoskom za duży "wycisk" ? Ja kiedyś dawałam odżywkę przed myciem, po myciu, serum, jedwab..... a włosy były coraz gorsze ( totalne siano) a mnie się wydawało że ciągle nie trafiam z odżywkami i muszę znależć cudownego graala. Aż kiedyś z braku czasu umyłam tylko głowę i nie nałożyłam na nie dosłownie nic. I okazało się że włosy się o niebo lepiej ułożyły o wiele zdrowiej wyglądały nawet się nie puszyły . Od tej pory stosuję odżywki tylko przed myciem, delikatne szampony, a włosy nawijam na najgrubsze rzepy i jestem baaaardzo zadowolona . Tylko te sterty nie zużytych odżywek...... (bo zamiast nich testuję teraz hennę ).
no cos ty bez jakiejkolwiek odzywki to juz calkowita porazka zniszczylam sobie wlosy prostowaniem i rozjasnianiem, pol roku temu uzywalam jedwabiu i tak sie zregenerowaly ze byly swietne bez niczego a potem znow je rozjasnilam i teraz juz nic nie pomaga. A niedlugo kolejne rozjasnianie bo juz nie moge patrzec na swoje odrosty aha i wczoraj po raz trzeci uzylam waxu- nadal nic. Chyba go wyrzuce:[
Stary 2007-05-27, 17:42   #1135
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość
nie nie to z mydłem to dotyczyło twarzy
uffff a już mialam wizje że używasz mydła w płynie

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-27, 17:45   #1136
mrowka_92_
Zadomowienie

Smile Dot.: henna treatment wax

nataszka908 moze podasz mi nazwe i cene tego kosmetyku
mrowka_92_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-27, 18:11   #1137
nataszka908
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mrowka_92_ Pokaż wiadomość
nataszka908 moze podasz mi nazwe i cene tego kosmetyku
Nazwa - jak w temacie Henna treatment Wax (dla blondynek), ja kupiłam za 20 zł w aptece, ale wiem że jest tańszy odpowiednik (około 16-17zł)

Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-27, 18:12   #1138
mrowka_92_
Zadomowienie

a cyz sa dla innych kolrów włosów?
Stary 2007-05-27, 18:17   #1139
nataszka908
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mrowka_92_ Pokaż wiadomość
a cyz sa dla innych kolrów włosów?
Z tego co wiem, jest jeszcze do włosów ciemnych, z taką róznicą, że - ''ten ciemny'' wosk nie przyciemnia włosów, za to ten do blond włosów je troszeczkę rozjaśnia (ale tylko włosy blond)

Z tego wynika, że ten do ciemniejszych włosów jest uniwersalny )
Stary 2007-05-27, 18:28   #1140
mrowka_92_
Zadomowienie

aha. dizkei za informajce ;*
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości