|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów?? | |||
| nie |
|
166 | 30,35% |
| tak |
|
381 | 69,65% |
| Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: WAX - wątek zbiorczy
a ja tez juz przerzuciłam się na podgrzewanie waxu
![]() faktycznie ciepło utrzymuje sie dłuzej niz przy podgrzewaniu np recznika. ten sposob jest super! a ja juterko nakladam waxik mmmm
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny!!!
stosuje wax juz jakis czas....no moze 4 razy juz go mialam na wlosach, dodatkowo od ponad miesiaca lykam belisse i musze wam powiedziec ze efekty sa REWELKA kiedys wlosy wypadaly mi garsciami, teraz zdaza sie,ze nie wypadaja wcale!!(chociaz oczywscie pojedyncze wciaz zostaja na grzebieniu od czasu do czasu). mam nadzieje,ze ich stan bedzie sie poprawial z czasem, w miare zuzywania kolejnych opakowan wax'u ![]() oprocz wax'u naprawde polecam belisse, bo jest swietna tez na paznokcie i skore |
|
|
|
#2613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zgadzam sie
|
|
|
|
|
#2614 |
|
Raczkowanie
|
Ja podgrzałam swój WAX (mam polski zielony) i się po prostu rozpuścił.
|
|
|
|
#2615 |
|
Raczkowanie
|
ja tez sie zgadzam
|
#2616 |
|
Rozeznanie
|
Goniak2, *sloneczko*, Brzoooza**:
Wiem, że to nie na temat, ale tylko jedno pytanko :Po jakim czasie widać rezultaty na pazurkach po Belissie? |
|
|
|
#2617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no, ale jakby nie bylo na rezultaty czegokolwiek to tak z miesiac trzeba poczekac |
|
|
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie dziewcyzny mam problem kupilam wax na allegro z apteki internetowej ale nie wiem cyz jest n przeterminowany bo zazwyczaj inaczej pisze data przydatnosci.
moze ktoas z was to bedzie umiala rozszyfrowac ? gorna linijka 0643EXP1111 dolna linijka MAN 091107 BArdzo prosze o odpowiedz bo nie wiem cyz mam go uzyc czy odesłac z powrotem
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#2619 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wazny do listopada 2011
|
|
#2620 |
|
Zadomowienie
|
Byłam przedwczoraj w aptece i trafiłam na maseczki w saszetkach Moc Natury Wax,więc wzięłam dwie - do suchych i zniszczonych włosów oraz dla blondynek. Wczoraj użyłam tej dla blond włosów i jestem naprawdę miło zaskoczona
Chociaż olałam zalecenia producenta i nie siedziałam w ciepłym ręczniku to i tak po wysuszeniu włosy były mięciutkie,sprężyste i lśniące |
|
|
|
#2621 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem że może byc jeszcze w Spolem tam jest takie stoisko ze zdrowa zywnoscia na sklepieCytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Był w tylko jednym sklepie, a znalazłam u siebie 3 ze zdrową żywnością - po długich wędrówkach po mieście , i był tylko jeden słoiczek - ostatni
|
|
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2624 |
|
Zadomowienie
|
jestem nowa na forum
i mam takie pytanie odnośnie odżywki wax; zawiera ona w swoim składzie hennę, a podobno włosy po hennie nie można farbować chemicznie; czy tyczy się to też odżywek zawierających hennę ?z góry dziękuję za odpowiedź
|
|
|
|
#2625 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeczytałam sobie najpierw o tym na forum i dziewczyny pisza, że można i że to raczej nie ma żadnego wpływu Ale najlepiej wypróbować na sobie |
|
|
|
|
#2627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeczytałam sobie najpierw o tym na forum i dziewczyny pisza, że można i że to raczej nie ma żadnego wpływu Ale najlepiej wypróbować na sobie |
|
|
|
|
#2628 |
|
Zadomowienie
|
Finlora dziękuję bardzo za odpowiedź
mam nadzieję,że trochę je podratuje
|
|
|
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem co to znaczy mieć włosy w opłakanym stanie... Moja kolezanka wychwala Wax pod niebiosa, a używa go już od kilku lat. Mnie niestety chyba podraznił skóre i dostałam łupieżu, przynajmniej tak mi się wydaje, że to od tego. Miałam ten ciemny, uniwersalny, do każdego rodzaju włosów. Powodzenia w ratowaniu! Ja próbuję ratowac swoje odżywką z placenty Kallosa. Plus Biosilk itd. Na razie nie jest źle, zdarza się, że są cudowne w dotyku, to pewnie przez ten Biosilk, gorzej z wyglądem nad tym musze jeszcze popracowac...
|
|
|
|
|
#2630 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: moj sposob na porost
Drogie Dziewczyny!
Chętnie podzielę się z Wami moimi doświadczeniami na temat szybszego porostu włosów . Podejrzewam że u mnie było to spowodowane zbyt czestym farbowaniem-włosy rosły mi 0,5cm na miesiąc. Więc pierwszą rzeczą było całkowite odstawienie farb(jak i szamponów koloryzujących) . Odwiedziłam aptekę i kupiłam olejek rycynowy, Hennę Wax oraz preparat w tabletkach Silicę. Olejek rycynowy mieszałam z szamponem myłam tą mieszanką włosy.Następnie nakładałam Wax , czepek , owijałam całość recznikiem i chodziłam tak ok.1h. Wax nakładałam co 2 mycie ponieważ zbyt czeste jego uzywanie powodowało przyplasniecie włosów do głowy. Nie uzywałam suszarki prostownicy.Potem zdejmowałam i płukałam dobrze włosy. Silica jest silnym preparatem- po tygodniu zauważyłam znaczną poprawę stanu skóry-przestała być sucha , stała się gładka i mieciutka. Włosy zaczely mi rosnąć b. szybko!!! 2cm na miesiąc –dla mnie to było bardzo dużo. Jak skonczył mi się Wax zakupiłam Seboradin szampon i z nim także mieszałam olejek , a po umyciu Seboradi Lotion.To także bardzo dobry wpływ mialo na moje włosy jednak Lotionu schodziło mi bardzo duzo za 1 uzyciem a wtedy nie pomyślałam żeby go rozcieńczyć i spryskiwac włosy. Myśle ze jeszcze lepszym rozwiązaniem byłoby podgrzewanie waxu i olejku i wmasowywanie tego w skórę głowy ponieważ to rozpulchniło by cebuli i składniki weszłyby do środka. Ogólnie cała kuracja spowodowała szybszy wzrost- nie wiem jak z wypadaniem bo nigdy nie wypadały mi włosy a odstawilam nawet tabletki antykoncepcyjne co często powoduje taki efekt. Teraz szukam czegoś na zageszczenie i pogrubienie włosów . Jest wiele preparatów( nafta olejek parafina domowe mikstury tabletki doustne drożdze) które pomagają w poroscie , te które wymienilam sa bardzo tanie i nie warto ładować kasy na niewiadomo jakie odzywki salonowe itp. bo najlepsze sa najtańsze sposoby. Dodam ze nie stosuje zadnej diety-jedyne co to nie jem słodyczy –bardzoooo nie lubie słodkiego. Duzo zależy też od genetyki –choc nie w moim przypadku. Teraz szukam czegoś na zageszczenie i pogrubienie włosów . jakieś porady???
|
|
|
|
#2631 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: odzywka WAX
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...&highlight=wax |
|
|
|
|
#2632 |
|
Zadomowienie
|
dzięki Finlora
, ale wstyd się przyznać, ja pomimo rozjaśniania nie za często kładłam odzywkę na włosy, więc teraz mam![]() p.s. ja też się zastanawiałam nad odżywką KALLOSA, bo jedwab jakoś na mnie nie działa, nie wiem może jakoś źle go aplikuje, albo za dużo nakładam
|
|
|
|
#2633 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: odzywka WAX
Cytat:
![]() nowego watku nie zalozyla, po prostu podbila jakis stary ![]() już łacze |
|
|
|
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio uzylam waxu i moje wlosy byly jakeis takie sianowate... czy tzn ze juz powinnam go odlozyc? bo nie chcialabym bo zapuszczam wlosy a po nim szybciej mi rosna...a zdrowe do konca jeszcze nie sa;/ nie wiem moze to tylko raz tak sie stalo.. zobaczymy;p
|
|
|
|
#2635 |
|
Rozeznanie
|
dzisiaj szukalam czegos co poprawiloby stan moich wlosow, ktore w ostatnim czasie przeszly wiele(z brunetki stalam sie blondynka w jeden dzien) pisalyscie bardzo pozytywne opinie wiec zaraz polecialam do apteki i kupilam wax - 240g za 16zl. moje wlosy juz po pierwszym uzyciu staly sie bardziej miekkie wiec mysle ze jestem na dobrej drodze by miec w koncu piekne lsniace wlosy
|
|
|
|
#2636 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki czy ten Wax: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ecenzja=202146 to jakaś nowa odmiana masek Waxu w starych opakowaniach? Jeżeli była już o tym mowa to proszę o odesłanie mnie do konkretnych postów w tym mega Waxowym wątku
|
#2637 |
|
Raczkowanie
|
Można,można,ja kupiłam w A propos ale sa i w innych,w aptece też.
Ja jestem z niej baaardzo zadowolona,choć włosy mam grube i sztywne-po niej są mięciutkie i dobrze się układają. |
|
|
|
#2638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) to sobie kupię .
|
|
|
|
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo dobrze wiem jak to jest jak się ma suche i sztywne włosy, właśnie od farbowania Teraz farbuję wprawdzie na ciemny kolor, więc nie niszczą sie (chyba) tak bardzo jak rozjaśniane, ale każda farba ma jakiś negatywny wpływ na włosy, więc kiedy się je farbuje trzeba szczególnie pamiętać o pielęgnaćji. Ja swoje farbuje co miesiąc, więc przez ten miesiąc między jednym a drugim farbowaniem staram sie dbac o nie "jak cholera" Jak na razie po Biosilku mam fajne. Dzieki radzie Jolie2601 przed myciem nakładam na włosy rozgrzany olej kolosowy, trzymam na włosach ok pół godziny i to też sprawia, że włoski sa troche ładniejsze Tak więc powodzenia
|
|
|
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
stosowala moze ktoras z Was Wax z serii moc natury(zielony) do wlosow ze skłonnoscia do wypadania? Jak efekty ? Zawsze uzywalam tego pomaranczowego,ale teraz dla odmiany chcialabym wyprobowac zielony
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:10.

:

, i był tylko jeden słoiczek - ostatni

Teraz farbuję wprawdzie na ciemny kolor, więc nie niszczą sie (chyba) tak bardzo jak rozjaśniane, ale każda farba ma jakiś negatywny wpływ na włosy, więc kiedy się je farbuje trzeba szczególnie pamiętać o pielęgnaćji. Ja swoje farbuje co miesiąc, więc przez ten miesiąc między jednym a drugim farbowaniem staram sie dbac o nie "jak cholera"