|
|
#121 |
|
Przyczajenie
|
perfumy
Nie wiem gdzie mam napisac to pytanie wiec pisze tu.Chciałabym zakupic perfumy Fragonard Baroque prosze mi napisac gdzie moge to zrobic czy istnieje jaks stronka ze sklepem?
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: perfumy
Cytat:
![]() Podkleiłam Twój post pod wątek o zapachach Fragonard. Czasem ich perfumy bywają na Allegro, ale zawsze możesz je kupić "u źródła", czyli na oficjalnej stronie Fragonard. Tu LINK.
|
|
|
#123 | |
|
Wiedźma
|
Dot.: Fragonard
Cytat:
Do wód toaletowych w tej samej pojemności atomizerków nie ma (tez miałam, więc informacja pewna).
|
|
|
#124 |
|
Przyczajenie
|
Witam, posiadam zapachy Fragonard o nazwach " Eclat", "Belle de Nuit" , "Soleil" oraz "Grain de Soleil". Czy ktoś wie jakim markowym nutom zapachowym odpowiadają te zapachy? Oczywiście uważam, że te są bardzo piękne i trwałe ale nie wyczytałam nigdzie dla jakich zapachów Fragonard jako alternatywę stworzył te zapachy.
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
Alphala według tej strony:
http://perfumes-etc.blogspot.com/2008/05/fragonard.html Belle de Nuit odpowiadają J'Adore ![]() Wklejam resztę: Ile d'Amour - Eau d'Issey, Miranda - Casmir,Capucine - Flower, by Kenzo, Diamant - Angel, Mon Coeur - Fracas, Après Tout - Stella, Juste un Baiser - Trish#9, Murmure - Cinnabar, Etoile du Sud - Eternity, Rêve Indien - Shalimar, Arielle - Amarige, Lune de Miel - Trèsor, Belle de Nuit - J'Adore, Maman Chèrie - Miracle To by wyjaśniało też różnice między Murmure a Opium YSL
|
|
|
|
|
#127 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Murmure pachnie jak Opium tylko w trochę cieplejszej wersji, jest bardziej "przytulne" - ale tu nie mam pewności. |
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
|
|
|
#130 |
|
BAN stały
|
Potwierdzam plotkę, ze męski Suivez-Moi Fragonarda to La Male J.P. Gaultier.
Suivez-Moi jednak wydaje sie odrobinę słodszy, szczegolnie przy pierwszym niuchnieciu, nie ma takiego pazurka jak La Male. Ale rozwijają się tak samo. |
|
|
|
|
#131 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pytanie o Fragonard
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#132 |
|
Zadomowienie
|
Dam Ci dobrą radę - w Louvrze też jest stoisko Fragonarda
I ceny są takie same Może akurat będziesz zwiedzała To wstąpisz
|
|
|
|
|
#133 |
|
Przyczajenie
|
Już wróciłam z Francji. Byłam w Luwrze, ale perfumy zakupiłam we Fragonardzie. Kupiłam sobie zestaw 5 perfum po 15 ml za 85 euro. Pojedyńczo kosztowały 21 euro, a w zestawie 17
Kupiłam Emilie, Fantasque x2 i Barogue x2. Podwójnie bo będą na prezent Natrafiłam na ekspedientkę z Polski, bardzo sympatyczną panią. Obsługa jest tam profesjonalna. Polecam zakupy w tym sklepie, przy okazji zwiedziłam Muzeum Perfum (zwiedzanie jest bezpłatne Obok sklepu w podwórzu jest sklep z markowymi ciuchami, butami i torebkami za 50% cen, też warto go odwiedzić, jak zostaną Wam jeszcze pieniądze po zakupach perfum
|
|
|
|
|
#134 |
|
Przyczajenie
|
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jaki jest odpowiednik męskiego zapachu BEAU GOSSE Fragonard EDT ? Właśnie wróciłem z Paryża z zakupioną wodą toaletową zapach jest znajomy ale nie jestem wstanie teraz sobie przypomnieć skąd go znam
|
|
|
|
|
#135 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanie dotyczące fragonard o nazwie ,,Diamant". Czy ktoś wie ,jakiego perfumu jest to odpowiednik ? Z góry dziękuję .
|
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
A czy ktoś wie do czego można porównać Grain de Soleil ?
|
|
#138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pytanie o Fragonard
Cytat:
|
|
|
|
#139 |
|
BAN stały
|
Podnosze watek bo mam kilka pytan
![]() 1. Czy wiecie jak pachnie Fleur de Vanille? 2. Czy Baroque jest naprawde podobne do HP? 3. Czy wiecie, co slodkiego, zmyslowego maja w swojej ofercie? Albo moze czy ktos kto mnie lepiej zna, wie co mogloby mi sie spodobac? Bardzo prosze o pomoc, bo mama TZ jedzie do Francji i moze gdybym ja ladnie poprosila to cos by mi tak kupila. Tylko, ze ja nigdy nic z Fragonarda nie wachalam
|
|
|
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
Fragonard
Dawno temu dostałam od babci malutką buteleczkę perfum Fragonard Grasse Rendez Vous, wiem że babcia miała takie całe atłasowe etui z tymi perfumami, tzn kazda buteleczka inny zapach. Jakiś czas temu babcia zmarła a ja bardzo chciałabym kupić gdzieś te perfumy które strasznie mi się z nią kojarzą, znalazłam sklep internetowy ale tam nie ma tego zapachu. Czy któraś z Szanownych Wizażanek wie czy można dostać jeszcze gdzieś Rendez Vous i jak stare są to perfumy? Czy jest gdzieś opis nut zapachowych?
Dziękuję i pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
Kocham zapachy Fragonarda. Latem zaopatrzyłam się u nich w sklepie i aż się boję co będzie jak mi się skończą zapasy.
![]() Odkąd odkryłam ich perfumy wszystkie inne zapachy wydają mi się nietrwałe i jednowymiarowe. |
|
|
|
|
#142 |
|
Przyczajenie
|
Hmmm z Waszych opinii wynika, że Juste un baiser toTrish#9 tak ?
Kiedyś jak byłam we Francji to właśnie kupiłam sobie ten perfumik, ale mi się powoli kończy a jest świetny... i tak się zastanawiam czy kupić ten odpowiednik czy kołować jakoś oryginał ![]() tylko cholera czemu to wszystko takie drogie ... ;D
|
|
|
#143 |
|
Rozeznanie
|
To co z belle de nuit? Jaki jest odpowiednik jeśli nie J'Adore?? Sama posiadam belle de nuit... i sa piękne
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
potwierdzam
ja używam tylko na specjalne okazje, zdecydowanie nie jest to zapach do używania na co dzień ![]() wg mojego chłopaka jest zbyt duszący, ale ja uwielbiam dusić się belle de nuit
|
|
|
#145 |
|
Zadomowienie
|
A jakie zapachy odpowiadają Etoile (ale bez "du sud", a może to to samo
) oraz Eclat?
Edytowane przez anonyme Czas edycji: 2010-08-28 o 15:45 |
|
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
A Fantasque z czym by porównać. Mam resztkę tego zapachu sprzed lat i trochę mi się kojarzył z Kenzo L'eau par.
|
|
|
|
|
#147 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#148 |
|
Zadomowienie
|
Samo Etoile jest takie jak DG "Light blue" i chyba jest jeszcze piękniejsze.
|
|
|
|
|
#149 |
|
Konto usunięte
|
Ja natomiast do dzisiaj nie wiem jaki zapach jest bliźniaczy do mojego ukochanego "Eclat" ; ) Dysponuje ktoś taką informacją?
|
|
|
|
|
#150 |
|
Perfume Lover
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;30375792]Ja natomiast do dzisiaj nie wiem jaki zapach jest bliźniaczy do mojego ukochanego "Eclat" ; ) Dysponuje ktoś taką informacją?[/QUOTE]
Fragrantica twierdzi, że Hypnose by Lancome
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

W Paryżu nie.

) oraz Eclat?