hula - hop 4 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-28, 22:44   #1771
chocolate_monster
Zakorzenienie

Dot.: hula - hop 4

Przepraszam za głupie pytanie, ale co daje kręcenie hula-hop? To jakieś specjalne kręcenie? Bo normalne odbierałam raczej jako zabawę niż ćwiczenia. dziękuję za odpowiedz
chocolate_monster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 07:33   #1772
magdak18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gweneth_P Pokaż wiadomość
Kręcisz hh na żebrach? Ja staram się trochę niżej, nieco nad pępkiem. W przeciwnym razie połamałabym sobie żebra tym wielgachnym kołem z wypustkami Spróbuj więc może trochę obniżyć kółko i nie kręcić na żebrach.

Ja niestety skakać nie mogę, skakanka odpada, wszelkie sporty wykorzystujące ruchy rotacyjne również. Zarówno przez moje stawy jak i kręgosłup. Nawet mój uczelniany WF musiałam przerwać w połowie semestru, więc mój wybór ćwiczeń jest nieco ograniczony Chyba będę musiała się zapisać na basen... niestety
nie nie krece w tym wcieciu jesli to tak mozna nazwac bo za duzego nie mam ale ja mam strasznie i miednice wystajaca mimo tluszczyku i zebra i nisko obsadzone. mam strasznie maly tułów wiec jak krece to hula sie przemieszcza a to troche do gory a to troche do dolu i jak jest takie ciezkie too obija i mam siniaki i jestem cala obolala no ja na wfie nie cwicze tylko siedze i sie gapie na kolezanki bo od 2 klasy gimnazjum jak mialam wypadek nie cwicze. ale staram sie w domu robic wszystko oczywiscie bez przesady bo tez nie kazde cwiczenie jest dla mnie, robic cos zeby schudnac od jutra bede brac tabletki te asystor slim na noc i na dzien moze cos wspomoga moje odchudzanko ale wlasnie tak mysle ze kupie nowqe hh i moze juz obciazone czyms albo po prostu mniej wody naleje.. bo nawet na boku nie moge lezec bo tak boczki bola albo poskacze troche na skakance

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Cytat:
Napisane przez chocolate_monster Pokaż wiadomość
Przepraszam za głupie pytanie, ale co daje kręcenie hula-hop? To jakieś specjalne kręcenie? Bo normalne odbierałam raczej jako zabawę niż ćwiczenia. dziękuję za odpowiedz
no zabawa przy tym jest niezla ale hh takie to krecenie bioderkami, krecenie talia a jak sie jeszcze przy tym troche chodzi jakies ruchy wykonuje a nie tylko stoi sie w miejscu to jeszcze wiecej sie kalorii spala, pocisz sie, i wciecie sie robi w talii i jesli krecisz na napietych miesniach brzucha to i brzuszek sobie poprawiasz
magdak18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 09:00   #1773
Joasiunia:)
Zakorzenienie

GG do Joasiunia:)
Smile Dot.: hula - hop 4

Wyłączyła mi się subskrypcja tego wątku A ja sobie myślę-ale cisza na hh wątku Hihi

Informuję,że kręcę już 3 dzień. I zamierzam przynajmniej do ślubu czy do 28 maja kręcić! No i jeszcze 8 min ABS dorzucam

Trzymajcie za mnie kciukasy
Joasiunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 09:49   #1774
Gweneth_P
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Joasiunia:) Pokaż wiadomość
Trzymajcie za mnie kciukasy
Nie chcesz wiedzieć co przeczytałam zamiast "kciukasy" I tak się zastanawiałam co masz na mysli

Idę sobie zrobić śniadanie a potem pokręcę hh
Gweneth_P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 10:29   #1775
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcesz wiedzieć co przeczytałam zamiast "kciukasy" I tak się zastanawiałam co masz na mysli

Idę sobie zrobić śniadanie a potem pokręcę hh

Piłam akurat sok marchewkowy jak czytałam Twoje skojarzenie Wyobrażam sobie co miałaś na myśli Monitora sokiem nie oplułam Za to się osmarkałam ze śmiechu...
Stary 2011-04-29, 11:32   #1776
polny mak
Rozeznanie

Hej Kobietki

planuję zakupić takie o to hula:

http://allegro.pl/hula-hop-hit-2010-...573253764.html

bardzo proszę o opinię, bom nigdy jeszcze nei kręciła a mam co zrzucać z brzucha i boczków i zależy mi na szybkich efektach..

zdrowo się odżywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TĘ ŻABĘ !
polny mak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 13:52   #1777
dzialenka
Raczkowanie

GG do dzialenka

Cytat:
Napisane przez polny mak Pokaż wiadomość
Hej Kobietki

planuję zakupić takie o to hula:

http://allegro.pl/hula-hop-hit-2010-...573253764.html

bardzo proszę o opinię, bom nigdy jeszcze nei kręciła a mam co zrzucać z brzucha i boczków i zależy mi na szybkich efektach..
Bardzo fajne hula, jednak słyszałam opinie, że może narobić trochę siniaków
dzialenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 15:45   #1778
etusiaaa
Wtajemniczenie

Powracam i ja do Was i do kręcenia. Niestety przez świeta się troche opuściłam:/ teraz mam pożyczone od sąsiadki hh z masażerem ale po odrobinie kręcenia mam siniaki na brzuchu musze poczekac jak mi zejda bo nie da się kręcić
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 17:21   #1779
Agaciok xD
Wtajemniczenie

wczoraj sobie hh odpuscilam i nie pokrecilam wiec dzisiaj nadrabiam bedzie dzisiaj godzinka a nie pol jak zwykle w poludnie juz 30 minut pokrecilam, wieczorkiem bedzie czesc druga

Agaciok xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 19:24   #1780
Mitonic
Wtajemniczenie

hej

ja dzisiaj też zamierzam przynajmniej godzinę, bo sobie pofolgowałam z jedzeniem

dziewczyny pochwalicie się, jakie efekty dało wam kręcenie hh
Mitonic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 21:33   #1781
Zakorzenienie

I dzisiaj zaliczone 4 dzień! Byle wytrwać! W hula dobrze jest kręcić systematycznie! Zresztą jak w każdym sporcie systematyczność przede wszystkim Mi póki co spadło 4 cm z boczków już daawno. I trzyma się do tej pory. Z talii ciężko mi spada Ale co zauważyłam-brzuszek nie jest już taka galareta Tylko taki twardszy się stał Tyle,że ja zaraz po hula robię 8 minut ABS
Stary 2011-04-29, 22:23   #1782
nieprzytomna
Wtajemniczenie

U mnie również dzisiaj czwarty dzień 2 godzinki
Stary 2011-04-29, 22:58   #1783
chocolate_monster
Zakorzenienie

Kręcicie takimi zwykłymi plastikowymi? Czy macie może jakieś czaderskie z nawigacją i ogrzewaniem ?
chocolate_monster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 23:27   #1784
Agaciok xD
Wtajemniczenie

U mnie chyba juz mijaja niecale dwa tygodnie Ale watpie zeby cos z cm spadlo bo waga w miejscu. Bo ja mam tak ze jak waga sie nie rusza to i cm stoja
Ale kiedys (a wlasciwie to calkiem niedawno) z tali spadlo mi z 73cm do 68cm a w brzuchu polecial 1cm takze naprawde warto

A wiec tak jak mowilam, dzisiaj byla godzinka

Agaciok xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 08:13   #1785
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Do dziewczyn które kręcą hh z wypustkami anionowymi - czy nim przypadkiem nie powinno kręcić się na goły brzuch? bo skoro wytwarza jakieś aniony, to czy one przenikają przez materiał?

Bo osobiście na goły brzuch akurat tym hh sobie nie wyobrażam kręcić... ała ;/
Stary 2011-04-30, 10:20   #1786
magrat16
Zakorzenienie

w lewo kręcę bez problemu i 20 min do upadku. Postanowiłam nauczyć się w prawo, idzie ciężko, ale dzisiaj poczułam mięśnie brzucha po wczorajszej nauce
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 10:31   #1787
Zakorzenienie

Ja mam z wypustkami,ale nie anionowymi. Zwykłe kuleczki I kręcę tylko na goły brzuch Przed kręceniem smaruję się jeszcze kremem wyszczuplającym

A w prawo to się w życiu nie nauczę kręcić
Stary 2011-04-30, 12:16   #1788
Mitonic
Wtajemniczenie

Cytat:
I dzisiaj zaliczone 4 dzień! Byle wytrwać! W hula dobrze jest kręcić systematycznie! Zresztą jak w każdym sporcie systematyczność przede wszystkim Mi póki co spadło 4 cm z boczków już daawno. I trzyma się do tej pory. Z talii ciężko mi spada Ale co zauważyłam-brzuszek nie jest już taka galareta Tylko taki twardszy się stał Tyle,że ja zaraz po hula robię 8 minut ABS

o jak dobrze, że że napisałaś że brzuszek się zmienia, bo mi najbardziej zależy właśnie żeby przestał być taka galaretą
no i na boczkach, żeby zniknęły
Mitonic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 20:35   #1789
Gweneth_P
Raczkowanie

50 minut zaliczone
Stary 2011-05-01, 07:57   #1790
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Ja już po 5 dniach kręcenia, trudno powiedzieć czy są jakieś efekty, bo stosuję razem z dietą.

Chyba najlepiej to sprawdzę, gdy dojdę do wagi, przy której w zeszłym roku miałam określoną ilość cm w talii(mam to zapisane). No i wtedy zmierzę się - jeżeli hh przynosi efekty, to powinno być mniej cm przy tej smej wadze. A jak nie...
Stary 2011-05-01, 10:48   #1791
Gweneth_P
Raczkowanie

Hej, dzisiaj 1 maja, czyli minął około miesiąc (28.03) od rozpoczęcia mojej diety (South Beach) i jedynego regularnego ćwiczenia na jakie mam czas, czyli hh No i pochwalę się spadkami w cm - ważyć się nawet nie chcę, tak mi waga skacze przez @, że masakra... Poza tym dwa ostatnie dni spędziłam w kuchni robiąc m.in. muffinki, potem murzynka no i niestety musiałam wszystkiego spróbowac czy dobre wyszło, żeby nie otruć przypadkiem TŻ-ta
No więc - wymiary na początku/teraz:
biust: 102/100
pod biustem: 89/87
talia: 87/81
pępek: 98/93
biodra: 104/102,5
udo: 64/62,5
łydka: 40/40

Myslę, że nie jest źle. Jeśli kolejny miesiąc przyniesie takie spadki to będę naprawdę szczęśliwa
Stary 2011-05-01, 11:47   #1792
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej, dzisiaj 1 maja, czyli minął około miesiąc (28.03) od rozpoczęcia mojej diety (South Beach) i jedynego regularnego ćwiczenia na jakie mam czas, czyli hh No i pochwalę się spadkami w cm - ważyć się nawet nie chcę, tak mi waga skacze przez @, że masakra... Poza tym dwa ostatnie dni spędziłam w kuchni robiąc m.in. muffinki, potem murzynka no i niestety musiałam wszystkiego spróbowac czy dobre wyszło, żeby nie otruć przypadkiem TŻ-ta

Myslę, że nie jest źle. Jeśli kolejny miesiąc przyniesie takie spadki to będę naprawdę szczęśliwa
Gratuluję sukcesów!!! Oby tak dalej. A i widzę że masz ten sam problem z wagą co ja. JA przed @ potrafię mieć ok2 kg wiecej:/
Natomiast ja się opuściłam w kręceniu bo mam pożyczone hh to z wypustkami i się siniaków nabawiłam. Jak powróci do mnie moje dziecinne hh to zaczynam znów kręcić:P
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 12:59   #1793
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
no brawo takie wyniki zachęcają do ćwiczeń
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-01, 13:09   #1794
Zakorzenienie

Super! Gratulacje! Wyniki świetne

Ja nie stosuję żadnej diety No chyba,że lodowo-czekoladowej hihi
Stary 2011-05-01, 13:15   #1795
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Gratuluję wyników
Twój przykład dowodzi, że hula hop naprawdę działa, skoro w talii spadło Ci aż tyle

Mi osobiście z talii spada 1 cm na 1 utracony kilogram, gdy NIE kręcę hula hopem. Jestem ciekawa jak to pójdzie teraz
Stary 2011-05-01, 13:48   #1796
Juta333
Przyczajenie

Hej
Dawno mnie nie było, no i brak chęci, aale chciałam się podzielić moim znaleziskiem. Niesamowite http://www.youtube.com/watch?v=j46ll...eature=related. Po tych filmikach też można zaobserwoać jak jej ciało się zmieniło.
Pozdrawiam
Juta333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 14:07   #1797
Katrinn69
Raczkowanie

Cytat:
Ja też zauważyłam, że się nie trzęsie A powiedz mi ABS robisz raz dziennie ;> Bo ja też zaczęłam na brzuch i na nogi i się zastanawiam, czy te 8 min wystarczy.

Ja już wróciłam do formy, wczoraj 40min., 1200 podskoków, godzina na rowerku I od razu lepsze samopoczucie!

Katrinn69 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-01, 14:11   #1798
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katrinn69 Pokaż wiadomość
Ja też zauważyłam, że się nie trzęsie A powiedz mi ABS robisz raz dziennie ;> Bo ja też zaczęłam na brzuch i na nogi i się zastanawiam, czy te 8 min wystarczy.

Ja już wróciłam do formy, wczoraj 40min., 1200 podskoków, godzina na rowerku I od razu lepsze samopoczucie!
Tak robię ABS raz dziennie. Zaraz po kręceniu hula jak brzuszek jest rozgrzany. Szczerze powiem,że nie chcę mi się robić je jeszcze raz, np. rano No samopoczucie po ćwiczeniach jest super Uwielbiam ten moment jak kończę i jestem mega zadowolona A Ty jeszcze na skakance skaczesz? Ja dostałam skakankę,ale nie skaczę-nie lubię
Stary 2011-05-01, 14:45   #1799
dominika 17
Raczkowanie

Kręcę hula hopem od dwóch miesięcy efekty widać, jak chcecie mogę wstawić tu zdjęcia przed kręceniem i np z dzisiaj
dominika 17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 14:52   #1800
Zakorzenienie

Dawaj
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości