Krzywe nogi - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-08, 21:16   #3061
kejterzyna19
Przyczajenie

Dot.: Krzywe nogi

mam iksy, raczej nie siadam po turecku a jezeli juz to rzadko. mam 20 lat wiec raczej juz nie rosne:/ zaczne cwiczyc moze sie poprawi..
kejterzyna19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 21:26   #3062
refleks
Raczkowanie

przy skłonności do koślawości kolan:
1. Nie powinno sie długo chodzić ani stać w rozkroku.
2. Nie może sie przebywać w siadzie klęcznym między piętami, z podudziami i stopami skierowanymi na zewnątrz.
3. Powinno sie jak najczęściej siedzieć w tzw. siadzie skrzyżnym („po turecku”).
4. Powinno sie zredukować nadwagę (jeśli istnieje).
Zalecenia: gimnastyka korekcyjna, pływanie kraulem, jazda na rowerze, masaż klasyczny, terapia manualna.
Przeciwwskazania: łyżwiarstwo, jada na nartach technikami kątowymi (pług, łuk).
Moze tu jest ,ktoras ''winna''przyczyna?
refleks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 16:36   #3063
patrycja123121
Raczkowanie

GG do patrycja123121

Cytat:
Napisane przez refleks Pokaż wiadomość
2. Nie może sie przebywać w siadzie klęcznym między piętami, z podudziami i stopami skierowanymi na zewnątrz.
3. Powinno sie jak najczęściej siedzieć w tzw. siadzie skrzyżnym („po turecku”).
Zalecenia: gimnastyka korekcyjna, pływanie kraulem, jazda na rowerze, masaż klasyczny, terapia manualna.
dzięki że to napisałaś, ja w ogóle bym nie przepuszczała ze jazda na łyżwach czy nartach jest nie wskazana. A wiecie co, ostatnio cały czas siedziałam po turecku, jak leżałam, siedziałam przy komputerze no cały czas i widzę poprawy, to się tak mówi że to nic nie da ( ja tak kiedyś mówiłam) ale to naprawdę pomaga.

patrycja123121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 17:36   #3064
kejterzyna19
Przyczajenie

Cytat:
Dzięki będę starała się tego unikać
pozdrawiam
kejterzyna19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 20:07   #3065
mychamycha
Zakorzenienie

Widziałam dziś dziewczynę z krzywymi nogami, w spódnicy, typowe O. Właściwie to było mi to obojętne, więc czy innym ludziom też nie jest obojętne czy mamy krzywe nogi i czy w związku z tym chodzimy w spódnicach czy nie?
Ja nawet jakbym chciała się odważyć i ubrać w spódnicę to nawet nie mam odwagi, bo moja najbliższa koleżanka, co chwilę zwraca mi uwagę typu: "Ona/on ma krzywe nogi". Nie robi tego prześmiewczo, ale uważa za "cenny" fakt, który powinien mnie zainteresować i wiem, że gdyby zobaczyła moje nogi, to mnie pewnie skomentowałaby tak samo.
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 20:50   #3066
patrycja123121
Raczkowanie

GG do patrycja123121

a ja jeszcze napiszę że jak ktoś ma nogi jak ja typu X to niech po domu chodzi na palcach, na pietach lub stopy odchyla na zewnątrz. Tak mi doradziła pani doktor co mnie leczyła na te kolana.

Stary 2009-03-10, 16:22   #3067
Little Angel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
Widziałam dziś dziewczynę z krzywymi nogami, w spódnicy, typowe O. Właściwie to było mi to obojętne, więc czy innym ludziom też nie jest obojętne czy mamy krzywe nogi i czy w związku z tym chodzimy w spódnicach czy nie?
Ja nawet jakbym chciała się odważyć i ubrać w spódnicę to nawet nie mam odwagi, bo moja najbliższa koleżanka, co chwilę zwraca mi uwagę typu: "Ona/on ma krzywe nogi". Nie robi tego prześmiewczo, ale uważa za "cenny" fakt, który powinien mnie zainteresować i wiem, że gdyby zobaczyła moje nogi, to mnie pewnie skomentowałaby tak samo.
A ja to juz jestem w takim wieku,ze pewnikiem bym "uczynnej "kolezance zwrocila uwage na to co gada i np.powiedziala,ze moze ta krzywonoga dziewczyna ma równo pod sufitem w przeciwienstwie to kolezanki,ktora leczy swoje kompleksy wytykajac braki innym.

Innym ludziom jest obojetne jakie sa nasze nogi
Little Angel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-10, 18:06   #3068
patrycja123121
Raczkowanie

GG do patrycja123121
Red face Dot.: Krzywe nogi

dokładnie, co kogo obchodzi jakie kto ma nogi. ;D

a i dzisiaj sobie fajne ćwiczenie na nogi X przypomniałam od ortopedy ;D
tak o bierzecie jakąś małą poduszkę, którą wkładacie między kolana ( nie musicie, mnie kolana obcierały ) siadacie na czymś wysokim, tak aby nogi wisiały i jak macie to coś ciężkiego do stóp przywiążcie i tak się siłujcie-prostujecie i na dół i to pomaga na kolana.

Stary 2009-03-10, 23:29   #3069
MalaArielka
Wtajemniczenie

Patrycjo, możesz "rozebrać" swoją wypowiedź na czynniki pierwsze i przedstawić jaśniej jak się powinno robić to ćwiczenie ? Co mamy przywiązać do nóg i w jaki sposób mamy się siłować?
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 18:23   #3070
patrycja123121
Raczkowanie

GG do patrycja123121

ok ja robię tak, mam na nogi taki ciężarek znaczy hmm taka jakby ciężka prostokątna mała poduszka i to przywiązuje do stóp, między kolana wsadzam też poduszę ale żeby nie była bardzo gruba, taka cienka i siadam na biurko lub jakieś wysokie krzesło tak aby mi nogi wisiały i nogi prostuje, tak je naprężam i puszczam i tak sobie siedzieć i robić, to z poduszką między kolana jest niekonieczne, ale ortopeda powiedział że można jak kolana obcierają.

Stary 2009-03-11, 19:38   #3071
MalaArielka
Wtajemniczenie

Dzięki za wyjaśnienie
Czyli nogi naprężamy w powietrzu, a nie opieramy ich o podłoże?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-11, 21:05   #3072
patrycja123121
Raczkowanie

GG do patrycja123121

nogi muszą wisieć, to jest tak jakbyś machała tylko mięśnie muszą pracować i zapomniałam dodać żeby stopy były związane, aby nie były od siebie daleko, mi to kolana poprawiło

Edytowane przez patrycja123121
Czas edycji: 2009-03-11 o 21:08
Stary 2009-03-11, 22:39   #3073
MalaArielka
Wtajemniczenie

Ok, dzięki Spróbuję to poćwiczyć. Trzymajcie kciuki, żeby się stół nie rozpadł
Stary 2009-03-12, 00:38   #3074
jut ta
Przyczajenie

Dot.: Nogi -=-> "X"

Czesc laski!
Chyba juz sie kiedys tutaj udzielalam ja tez zaliczam sie do grona krzywych nog... wlasciwie to moje nogi sa takie dziwne bo kolana ida do srodka a lydki na zewnatrz ;/. Jak patrze na niektore fotki to zazdroszcze wam takich nozek. Postaram sie wyjasnic skad ta krzywizna (w moim akurat przypadku). Jak sie urodzilam (1986) mialam wyrwany staw biodrowy... wiadomo ze medycyna nie byla na tyle posunieta co teraz wiec rodzice nie wiedzili o tym, po 3 miesiacach ciotka zobaczyla ze cos jest nie tak z moimi nogami i zaczelam jezdzic po lekarzach w koncu zalozyli mi szyne na nogi- nie wiem dokladnie jak to wygladalo poniewaz moja mama nie chce o tym mowic bo to byl najgorszy okres w jej zyciu (z tego co tam kiedys slyszalam moje nogi w tej szynie byly jak u zabki). Czytalam na ten temat w necie i wyczytalam ze w tamtych czasach spotykalo to co 5 dziewczynke i wlasnie trafilo na mnie ;(. Nigdy w zyciu nie mialam spodniczki krotkiej choc bardzo bym chciala. Oczywiscie ciesze sie ze moje nogi sa sprawne ze moge chodzic no ale zawsze jest to "ale...". Postaram sie wkleic fotki moich nog.

---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:33 ----------

Zapomnialam dodac ze myslalam o opracji bo skoor mozna operowac cycki, brzuch, twarz itp to czemu nie nogi?! W kwietniu mam wizyte u ortopedy zobaczymy co powie hmmm. Acha nie wiem czy to bylo tutaj czy nie ale pamietam ze kiedys ktos pisal o butach ortopedycznych (chyba tak sie nazywalo) te buty wygladaly troche jak buty narciarskie ciekawe czy dziala.
Pozdrawiam Was!!!

---------- Dopisano o 01:38 ---------- Poprzedni post napisano o 01:36 ----------

Nie wyobrazam zapomniec o tym kompleksie i zalozyc spodniczke choc kilka razy juz prawie sie przelamalam ale nie wyszlam na dwor. W spodnich tego nie widac wiec to tak dziwnie...
Acha najgorsze jest to ze wszyscy postrzegaja cie za super laske a tu zakladasz spodniczke i co i taki pasztet ;/.
jut ta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 08:06   #3075
patrycja123121
Raczkowanie

GG do patrycja123121
Dot.: Nogi -=-> "X"

``Nie wyobrażam zapomnieć o tym kompleksie i założyć spódniczkę choc kilka razy już prawie się przełamałam ale nie wyszłam na dwór. ``

Ja mam dokładnie to samo. nigdy nie wyszłam w spódnicy i z tego co wyczytałam to mam takie same kolana co ty.

Stary 2009-03-12, 08:31   #3076
MalaArielka
Wtajemniczenie

Jut ta, zaciekawiła mnie Twoja wypowiedź.
Moja koleżanka podobno też miała taką szynę i ma proste nogi. Ja wręcz zawsze myślałam, że ma takie ładne dlatego, że ją miała.
Stary 2009-03-12, 11:27   #3077
jut ta
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Jut ta, zaciekawiła mnie Twoja wypowiedź.
Moja koleżanka podobno też miała taką szynę i ma proste nogi. Ja wręcz zawsze myślałam, że ma takie ładne dlatego, że ją miała.
No nie wiem czy dlatego ze miala ta szyne ma takie piekne nozki .
Poszukalam troche w necie bo chcialam Wam pokazac jak mniej wiecej wygladaly moje nogi w tej szynie i znalazlam cos ale nie jestem pewna w 100%.
Chce jeszcze dodac ze nosilam ta szyne pol roku ;/;/.
Ok wklejam fotki tej szyny i moje ;/;/;/.
Acha z tego co patrze na moje nogi to lewa "wydaje" sie normalna tylka ta prawa fiksuje ;/.
To sa moje krzywolce .
Pozdrawiam Was!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cennik-9f.jpg (7,4 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1429.jpg (145,1 KB, 165 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1430.jpg (41,3 KB, 137 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1431.jpg (44,4 KB, 89 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1441.jpg (46,9 KB, 158 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1442.jpg (29,4 KB, 144 załadowań)
Stary 2009-03-12, 11:31   #3078
jut ta
Przyczajenie

U mnie w rodzinie uwazaja ze jestem stuknieta mowiac ze mam "kraczate nogi" ale wiadomo ze mama czy siostra czy chlopak nie powie prawdy prosto w oczy no bo jak. Przeciez ja widze w lustrze i jak patrze na nie z gory ze sa "inne" .
Taka mala riposta .
Stary 2009-03-12, 20:45   #3079
MalaArielka
Wtajemniczenie

Twoje nogi są ładne i prawie proste!
Stary 2009-03-12, 23:13   #3080
justkaaa
Raczkowanie

własnie, chyba przesadzasz, naprawdę twoje nogi są w porządku
justkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 07:11   #3081
jut ta
Przyczajenie

Wiecie co tak patrze na te fotki i rzeczywiscie moje nogi sa nawet ladne.... na zdjeciu. Tak sie tylko wydaje bo stoje prosto w miejscu ale inaczej jest jak chodze gdyby mozna wstawic video to byscie zobaczyly ze tak nie jest :/.
Czsem mysle ze kit z tym wszytskiem jak nie teraz to kiedy?! ze bede chodzila w mini ale wiem ze jak wyjde w spodniczce to bede caly czas myslala o tym ze mam takie nogi, ze wszyscy na mnie patrza, ze obgaduja.... dlatego nie bede sobie psula humoru wole spodnie .
Pozdrawiam!!!
Stary 2009-03-13, 19:52   #3082
mychamycha
Zakorzenienie

jut ta, mam takie same nogi identyczne jeśli chodzi o rodzaj krzywizny. Tak niewiele brakuje nam do prostych nóg, a jednak ja chyba nigdy nie ubiorę mini.
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 22:31   #3083
jut ta
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
jut ta, mam takie same nogi identyczne jeśli chodzi o rodzaj krzywizny. Tak niewiele brakuje nam do prostych nóg, a jednak ja chyba nigdy nie ubiorę mini.
Fajnie wiedziec ze ktos ma taki sam problem a nawet identyczny hehe a jednak potrafimy z tego zartowac .
No ja raczej tez nie zaloze- mini chyba ze sie przelame... w co watpie :/.

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:
Napisane przez mrrrpanterka Pokaż wiadomość
pociesze was że moich krzywych nóg chyba nic nie przebije haha ale od dzisiaj zaczełam ćwiczenia korekcyjne ... zobaczymy jaki bedzie efekt
Nie moge uwierzyc ze Twoje nogi tak wygladaja... przeciez jak zakladasz te szpilki to nogi masz jak modelka, jaka wielka zmiana szok powinnas non stop chodzic w szpilach niby sie powie ze szpilki wykrzywiaja w Twoim przypadku prostuja .
Pozdrawiam serdecznie .
Stary 2009-03-14, 11:14   #3084
MalaArielka
Wtajemniczenie

Patrycjo, ile miałaś lat jak Ci to ćwiczenie poprawiło wygląd kolan? I czy jest to widoczne?
Stary 2009-03-15, 02:35   #3085
refleks
Raczkowanie

Ju ta,odnosnie mrrrpanterki mam takie samo zdanie! Ona ma tak slicznie krzywe nogi!!!!
refleks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-15, 09:25   #3086
patrycja123121
Raczkowanie

GG do patrycja123121

ja miałam 12 lat jak poszłam to ortopedy i w domu codziennie po 15 min ćwiczyłam i się poprawiło teraz po 2 latach przerwy znowu zaczynam ćwiczyć.

Stary 2009-03-15, 09:47   #3087
MalaArielka
Wtajemniczenie

Widzę, że wcześnie wyłapałaś problem, więc możesz się spodziewać dobrych efektów Może zamieściłabyś zdjęcie przed ćwiczeniem i po? Ciekawi mnie jak duża jest poprawa.
Stary 2009-03-16, 14:59   #3088
patrycja123121
Raczkowanie

GG do patrycja123121

nie mam niestety żadnych zdjęć moich kolan, ja zawsze karze się fotografować od pasa w górę, ale nawet takie głupie siedzenie po turecku zamiast noga na nogę to jest ćwiczenie. A te kolana to zauważyła moja mama chyba 3 lata temu nad morzem jak przed nią szłam, kolana mi się stykały i po powrocie poszłam do ortopedy i góra 15 min dziennie ćwiczeń wystarczy aby kolana się poprawiły.

Stary 2009-03-16, 19:38   #3089
MalaArielka
Wtajemniczenie

Tylko nie przesadzaj z siedzeniem po turecku, albo po takim ćwiczeniu potrzymaj chwilę nogi wyżej od reszty ciała( żeby Ci się żylaki nie zrobiły ).
Stary 2009-03-18, 18:23   #3090
mrrrpanterka
Raczkowanie

Talking Dot.: Krzywe nogi

Cytat:
Ju ta,odnosnie mrrrpanterki mam takie samo zdanie! Ona ma tak slicznie krzywe nogi!!!!

Dzięki pozdrawiam
mrrrpanterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości