|
|
#301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Świeże, orzeźwiające perfumy na zimę
Cytat:
![]() A ja je próbowałam kiedys latem i się zniechęciłam.. Cytat:
I jeszcze jest Balenciaga L'essence - chłodny, przejrzysty zapach.
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
A może Blv Bvlgari?
|
|
#303 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Magdama1 Czas edycji: 2013-11-10 o 10:53 |
|
|
|
|
|
#305 |
|
Raczkowanie
|
Wypróbuj Versace - Versense albo Chanel - Chance eau Fraiche. To dla mnie bardzo chłodne zapachy, nie ma w nich grama słodyczy, ale przy tym bardzo kobiece i eleganckie
|
|
|
|
|
#306 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są trwałe i mają ogon, są wyczuwane przez otoczenie z odległości większej niż zagłębienie szyi
|
|
|
|
|
|
#309 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie ze świeżych,orzezwiających i jednocześnie słodkich zapachów na zimę najbardziej odpowiadają givenchy ange ou demon le secret eau de toilette i juicy couture viva la juicy według mnie pasują zarówno latem jak i zimą,mam oba flakony i moim zdaniem są to zapachy bardzo uniwersalne no i przede wszystkim piękne
marzenia się spełniają:[/I] laserowa korekcja wzroku- OP:25.03.2015 OL:26.03.2015 ....i życie staje się piękniejsze Wymiana: guerlain aqua allegoria coconut fizz ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1273321 Edytowane przez aniuta26 Czas edycji: 2013-11-12 o 13:34 |
|
|
|
|
#310 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#311 |
|
Rozeznanie
|
Masaki Matsushima, Snowing Rose
|
|
|
|
|
#312 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#313 |
|
Zadomowienie
|
Na mnie również są trwałe i dość ogoniaste ja k na świeżaka. Poza tym w temp. poniżej 10 st. C rozwijają się na mnie o wiele piękniej niż w ciepłe dni czy upały.
|
|
#314 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#315 |
|
Zadomowienie
|
Bierz, bierz
. Ja za niedługo tez kliknę sobie 50-tke lub nawet seteczkę
Edytowane przez BlueberryMilkshake Czas edycji: 2013-11-15 o 21:05 |
|
|
|
|
#316 |
|
Konto usunięte
|
Ja biorę bezpieczną opcję 30 ml, bo kupuję w ciemno, poza tym lubie takie mniejsze pojemności
|
|
|
|
|
#317 |
|
Zadomowienie
|
Mi do głowy przychodzi Sienne d'Hiver od Eau d'Italie.
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
wraz z nastaniem chłodów rzuciłam się na ocieplacze, a dziś postanowiłam od nich odpocząć i sięgnęłam po Neroli YR
i od razu skojarzyłam ten wątek, bo dla mnie to jest to - sympatyczny, rześki świeżak, bardzo dobrze współpracujący z cieplejszym szalem i chłodną aurą
|
|
|
|
|
#319 | |||
|
Raczkowanie
|
Na początku dziękuję wszystkim, za odpowiedź, nie spodziewałam się w życiu, że tyle przyjdzie mi testować
Jednak wiele z waszych propozycji, okazało się dla mnie nie na tyle mroźne, na ile tego potrzebuję, zastanawiam się nad tym czy istnieje zapach idealny, odpowiedni moim wyobrażeniom. Kolekcjonuję zapachy w zależności od mojego własnego wyobrażenia geograficznego: tak więc nie tyle szukam ogólnie świeżych zapachów, co kojarzących mi się z danym regionem,czy klimatem, mikroklimatem itp. Pewnie nie wyraziłam odpowiednio czego pozukuję, stąd pojawiła się w propozycjach ktoraś z trucizn Diora, a to zdecydowanie nie jest to czego szukam Reszta propozycji to faktycznie piękne zapachy, ale teraz szukam mrozu, spękanego lodu na Syberii, ale wiele z propozycji, choć pięknych, to są dla mnie zbyt zielone, nie błękitne, zbyt owocowe i tropikalne, zbyt słodkie lub ciepłe - niektóre bardzo lubię, wręcz uwielbiam, ale nie mogę ich wrzucić do kategorii "-40stopni za oknem, promienie słoneczne odbijają się od śnieżnobialych zasp, a gałki oczne zamarzają żywcem" Wiecie co, ja mam tak (to u mnie chyba rodzinne), że zimą nie potrafię używać czegoś ciepłego. Zimą tęsknię do zorzy polarnej, a o tropikach marzę latem, również w sensie olfaktorycznym. W perfumach muszę mieć odzwierciedlenie obecnej pory roku, inaczej odczuwam straszny dysonans. Jesienią używałam Jacomo -Silences i Fougere Bengale, ale trzeba szykować się na sople lodowe, strzykające w zębach szkliwo ![]() Cytat:
A Shaal Nur dopisuję do listy Balenciaga L'essence zdecydowanie za mało mroźna, ale piszesz, że Ci się spodobał, więc faktycznie pewnie polubisz She Wood Velvet Forest, bo to dla mnie zapachy-bliźniaki, pewnie przez te fiołki Z kolei dla mnie nawet She Wood Crystal Creek zupełnie nie można nazwać świeżakami ![]() Cytat:
White Jasmine& Mint zapamiętam, ale obecnie raczej boję się wanilii Siberian Snow nie znałam, ale patrząc na opisy w Internecie, pewnie teraz będzie mi się śnił po nocach, myślę, że zrobi na mnie ogromne wrażenie! Już nie mogę się doczekać testów!!! To chyba będzie mój faworyt Zagorsk cenię, ale nie tego obecnie szukam, z kolei Small Black Lake to kolejna pozycja do sprawdzenia na mojej liście, pięknie dziękuję! A sama bym w życiu go nie znalazła ![]() Ok, dopisuję do listy ![]() Cytat:
Poziomko, skuszę się pewnie na testy tych powyżej+Byblos Ghiaccio, ale cała reszta niestety odpada, ja wybredna jestem, Light Clouds to dla mnie słodziak, She Wood Velvet Forest powoduje u mnie mdłości No 19 mi się podoba, mam z resztą bardzo do niego podobny Jacomo-Silences, ale tym razem szukam czegoś innego, na syberyjskie mrozy Ale bardzo Ci dziękuję, jesteś kochana,że poświęciłaś tyle czasu!
|
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
Nuit Etoilee Annick Goutal - mrozna mieta a obrazla wczesniej nie widzialam bo mi w tele nie wyswietlalo, ale w tyg widzialam To taka nieslodka a wlasnie mrozna mieta ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Philosophy spr sa raczej proszkowe mydlane pudrowe wiec odpadaja ale ghiaccio pasuje bardzo dobrze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#321 |
|
Raczkowanie
|
mnie do Twojego opisu pasuje Black Soul Imperial Ted Lapidus, kawa i mięta, zapach trwały i używam go właśnie do orzeźwienia... co prawda męski, ale kto by się przejmował
|
|
#322 |
|
BAN stały
|
Ja nie na temat, ale... zdjęcie Trofimova znad Bajkału (w sieci więcej, nawet jeszcze piękniejszych)
|
|
|
|
|
#323 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Lekkie, świeże perfumy
Serge Lutens - L'eau !
|
|
|
|
|
#324 |
|
BAN stały
|
DKNY Be Delicious - najlepsze
|
|
|
|
|
#325 |
|
Zadomowienie
|
Świeże a zazrazem kobiece są Bright Crystal Versace
|
|
|
#326 |
|
Przyczajenie
|
jaki zapach ???
hej
mam taka prośbę czy mogłybyście mi polecić jakieś ładne , świeże perfumy ?? liczy się przede wszystkim dla mnie trwałość ( aby zapach jak najdłużej się utrzymywał ale również żeby ich cena nie była wygórowana
|
|
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jaki zapach ???
Cytat:
|
|
|
#328 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: zapachy świeże, lekkie, orzeźwiajace
Mogę prosić o używanie właściwych form gramatycznych?
PERFUMY NIE ODMIENIAMY. Nie ma"tej perfumki",""tych perfumek" itd. są zawsze i tylko:"PERFUMY". M - te perfumy, D - tych perfum, C - tym perfumom, B - te perfumy, N - tymi perfumami Ms - o tych perfumach, W - PERFUMY!!! Bo na cóż drogie perfumy-skoro wysłowić się nie potraficie... |
|
|
|
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- I przejrzalam wczesniejsze posty do kogo byl ten apel? Bo przejrzalam kilka postow i doszlo do 2013 roku i nikt nie uzyl niepoprawnej formy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/announcement.php?f=40
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

Przynajmniej dla mnie.