Oryginał czy podróbka? Część II - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-05, 15:56   #1021
monika9725
Rozeznanie

Dot.: Oryginał czy podróbka? Część II

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
Moim zdaniem to niestety jest podróba też zużyłam trochę tych perfum i nei podoba mi się ani spód butelki ani szkło ,o czcionce nie wspomnę...
Cytat:
Napisane przez gidran Pokaż wiadomość
To jest podróba. Przede wszystkim zbyt grube dno. I czy mi się wydaje, czy rurka goi nie dotyka?
rzeczywiście za grube dno i rurka nie dotyka.
Dzieki Dziewczyny za pomoc. Podróba jak malowana. Napisałam do sprzedającego o tym, ale póki co nie odp. Nie wiem..może nie był świadomy, że to podróbka, zobaczę co odpisze.
A mogę zapytać co się wogóle robi w takich sytuacjach?
Odesłać żądając zwrotu pieniędzy, a jak nie odda?
A może to gdzieś zgłosić?
Stary 2010-07-05, 16:36   #1022
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika9725 Pokaż wiadomość
Hej. Dostałam dzisiaj te perfumy
http://www.allegro.pl/item1099756067...owy_warto.html
i jestem w małym szoku.
Dokładnie porównałam butelkę ze swoją setką i wszytko się zgadza oprócz małych szczegółów jak czcionka GIVENCHY (zerknijcie na zdjęcia).
Kolor cieczy nie zbudził moich podejrzeń, bo to moje trochę ściemniały.
Jedyne co to metalowa część przy atomizerku jest lekko ruchoma (zrobiłam fotkę), ale mogła się uszkodzić. Ogólnie buteka chyba ok, ale..
zapach..to nie jest Ange ou Demon
Zapach znam dość dobrze, zużyłam sporo próbek, miniaturkę, 30ml, teraz używam 100 i już wąchając atomizerek poczułam, że to nie to, sam alkohol, później niewadomo co, a do tego leje się z atomizerka ja z prysznica .
Jak to możliwe? Robią aż tak dobre wizualnie podróby? Napełniają oryginalne opakowania?
a może coś się stało z nimi, bo wg kodu mają ok 4 lat?

Podróbka, nie zgodzę się też że ta butelka wygląda na oryginalną - imho nie wygląda

Zażądać zwrotu pieniędzy (uznania reklamacji), w razie oporu poinformować sprzedającego o konsekwencjach karnych za sprzedaż (również nieświadomą) podrób; w razie problemów ze sformułowaniem maila na pewno pomoże Ci któraś z naszych przemiłych wizażanek - prawniczek Być przygotowaną na ewentualnie zgłoszenie organom ścigania, ale ja bym od tego nie zaczynała - być może po prostu odzyskasz pieniążki bez problemu. Wszystko zależy od odp sprzedającego.

Edytowane przez anka_res
Czas edycji: 2010-07-05 o 16:38
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 18:09   #1023
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dusia_1991 Pokaż wiadomość
Wracając do mojego pytania dot. CM (zdjęcia w poście gdzieś wyżej)- czy znaczek Chanel przy korku nie powinien być w kółeczku??
powinien, umknal mi ten szczegol...
wyjscia atomizera sa rozne w chanelkach...juz byla o tym mowa...
w 'tanich' aukcjach zdarza sie, ze sprzedawana jest zafoliowana butelka a zdjecia sa oryginalu...juz to widzialam na allegro, a jak chcialam kupic te rozpakowana butelke ze zdjecia, to nagle sie okazalo, ze ona juz sprzedana...a to pech...
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 19:31   #1024
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MAGDA1704 Pokaż wiadomość
orginał ale niech się jeszcze ktoś wypowie

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość
DiTu, ogolnie wyglada dobrze...choc moje zielone jabluszko ma jeszcze kod na spodzie atomizera (na tym okraglym tle widoczym od spodu, jak zwykle nie umiem tego wytlumaczyc )...chyba nawet wklejalam zdjecia swojej butelki...ale ponoc nie wszystkie ten kod maja....z tego co pamietam z dyskusji...

Więc może to jednak oryginał - dla spokoju wyślę jeszcze właścicielkę do perfumerii...
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 08:17   #1025
Madzikon85
Zakorzenienie

Dziewczęta proszę o pomoc - czy ten Amor Amor Tentation wygląda ok ?
Madzikon85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 09:23   #1026
siarka40
Szef ds. Wymianek

Madziek, troche kiepskie zdjecia, nie widac na przyklad w ogole rurki
Stary 2010-07-06, 10:37   #1027
Madzikon85
Zakorzenienie

poprosiłam o wyraźniejsze fotki, zobaczymy co dostanę
Madzikon85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 18:24   #1028
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Hej dziewczyny , pomożecie mi określić czy te perfumki są oryginalne ??

Ultraviolet paco rabanne 80 ml.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 18:30   #1029
jessica855
Zakorzenienie

wg mnie flacha oryginalna
jessica855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 17:55   #1030
Mloda_13
Raczkowanie

Dziewczyny chciałam Was zapytać jakie są Wasze doświadczenia z zestawami perfum. Otóż wiem, że kupując pojedynczy produkt to nr na butelce musi być zgodny z numerem na opakowaniu. Jak to jest w przypadku zestawów? Ostatnio oglądałam zestaw D&G The One EDP i na opakowaniu były aż 3 numery: 9192, 9140466178 oraz 98894837. Były one w różnych miejscach na opakowaniu, jednakże żaden z tych numerów nie był na perfumach ani na żelu czy balsamie. Jeśli któraś z Was ma może taki zestaw i jest pewna jego oryginalności to proszę sprawdźcie jak jest z tymi numerami. Z góry dziękuję za pomoc

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Napisane przez monika9725 Pokaż wiadomość
Hej. Dostałam dzisiaj te perfumy
http://www.allegro.pl/item1099756067...owy_warto.html
i jestem w małym szoku.
Dokładnie porównałam butelkę ze swoją setką i wszytko się zgadza oprócz małych szczegółów jak czcionka GIVENCHY (zerknijcie na zdjęcia).
Kolor cieczy nie zbudził moich podejrzeń, bo to moje trochę ściemniały.
Jedyne co to metalowa część przy atomizerku jest lekko ruchoma (zrobiłam fotkę), ale mogła się uszkodzić. Ogólnie buteka chyba ok, ale..
zapach..to nie jest Ange ou Demon
Zapach znam dość dobrze, zużyłam sporo próbek, miniaturkę, 30ml, teraz używam 100 i już wąchając atomizerek poczułam, że to nie to, sam alkohol, później niewadomo co, a do tego leje się z atomizerka ja z prysznica .
Jak to możliwe? Robią aż tak dobre wizualnie podróby? Napełniają oryginalne opakowania?
a może coś się stało z nimi, bo wg kodu mają ok 4 lat?
Moim zdaniem na pierwszy rzut oka widać, że to jest podróbka. Mam jednak jedno ale...Ja mam swoje Givenchy Ange ou Demon od ponad 6m-cy i u mnie perfumy nie ściemniały ani deka (są białe). Czy te Twoje są więc na pewno oryginalne? Nie miałam jeszcze nigdy przypadku aby perfumy straciły kolor.
Czy możesz mi napisać proszę jak sprawdzasz datę produkcji perfum? Pewnie po kodzie na butelce, ale nie wiem gdzie mogę taki kod zweryfikować.
Mloda_13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 18:09   #1031
MAGDA1704
Zakorzenienie

GG do MAGDA1704

Cytat:
Napisane przez Mloda_13 Pokaż wiadomość
Czy możesz mi napisać proszę jak sprawdzasz datę produkcji perfum? Pewnie po kodzie na butelce, ale nie wiem gdzie mogę taki kod zweryfikować.
kod mozna sprawdzić tu http://cosmeticswizard.net/ ale dekalkulator niestety nie jest aktualizowany
mi tez sie nie podoba ten ange ou demon

co do pytania u kody zestawów...to pytanie jest bardzo zastanawiające, kupiłam w grudniu zestaw świąteczny dior, na perfumach kod 9NO1 na kartoniku perfum ten sam kod, na balsamie kod 8TO1 natomiast na głownym opakowaniu jest kod 9T1E, zestaw był kupiony w marionnaud wiec nie sądze aby był podróbą

Edytowane przez MAGDA1704
Czas edycji: 2010-07-07 o 18:12
MAGDA1704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 18:21   #1032
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem na pierwszy rzut oka widać, że to jest podróbka. Mam jednak jedno ale...Ja mam swoje Givenchy Ange ou Demon od ponad 6m-cy i u mnie perfumy nie ściemniały ani deka (są białe). Czy te Twoje są więc na pewno oryginalne? Nie miałam jeszcze nigdy przypadku aby perfumy straciły kolor.
Oj, perfumy częstro tracą kolor i nie zmienia to ich nut zapachowych (do pewnego czasu oczywiście). AoD mojej mamie ściemniały po niecałym roku, Euphoria straciła kolor, Prada Tendre blednie, L de LL z niebieskiej robi się żółtawa, Eau d'Eden też zółknie..... .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 18:28   #1033
Mloda_13
Raczkowanie

To widocznie ja jestem farciarą, bo moje nie tracą koloru

Jeśli chodzi o te zestawy to mnie trochę uspokoiłaś Magdo, bo sama już nie wiedziałam co o tym myśleć. Dziękuję bardzo
Stary 2010-07-07, 18:29   #1034
MAGDA1704
Zakorzenienie

GG do MAGDA1704

wydaje mi się ze za te zmiany kolorystyczne w perfumach odpowiedzialny jest alkohol, lub jakis inny rozpuszczalinik
ale raczej to normalny objaw, dopóki perfumy pachną jak powinny jest ok, jesli zmienia sie zapach to juz jest koniec ich życia
u mnie np: angel zrobił się jasniejszy, coco chanel pociemniała-ale zapach ok...kiedys maiłam styczność z podróbą AoD i niestety zawartosc była zółtawa
MAGDA1704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 19:47   #1035
anka_res
Zakorzenienie

Ale oryginalny AoD też zółknie mój tak zrobił po 2 latach, mam go ze stoiska firmowego Givenchy więc podróbka to to nie jest

Potwierdzam też, że : Prada Tendre robi się przejrzysta, L de lolita żółknie na potęgę, Euphoria traci kolor.
Stary 2010-07-09, 13:12   #1036
dottoressa
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam takie pytanie
kiedyś na weryfikacyjnym z allegro któraś z Was (anka_res bodajże) oznajmiła mi, że prezentowany przeze mnie Angel Muglera może być stary, bo ma 2 na początku kodu może coś poprzekręcałam, przepraszam, ale teraz napaliłam się na Aliena - ma kod 280213 - co możecie mi o nim powiedzieć?

ROZLICZENIA: klik
dottoressa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 13:50   #1037
yumei
Zadomowienie

Perles Lalique - oryginalne czy nie? jak myślicie na podstawie zdjęcia? pomóżcie!

Edytowane przez yumei
Czas edycji: 2010-07-09 o 14:31
yumei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 14:20   #1038
liv87
Guerlain Lover

O ile wiem, to nie podrabiają zapachów Lalique... ale niech się lepiej dziewczyny wypowiedzą, które maja Perles

2023: 62

liv87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 14:31   #1039
yumei
Zadomowienie

tak? byłoby dobrze... a czemu ich nie podrabiają *.*?
Stary 2010-07-09, 14:38   #1040
liv87
Guerlain Lover

Nie wszystkie zapachy są podrabiane, a chyba tylko dlatego, że to mało opłacalne, bo ludzie kupują to, co znają z drogeryjnych półek i to, co większości się podoba, czyli kwiatki i owocki. Lalique wprawdzie też jest w perfumeriach, ale Hermes np. również, a nie widziałam podróbek Hermesa

2023: 62

liv87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 14:45   #1041
yumei
Zadomowienie

nie sądziłam, że lalique można zaliczyć do takiej niszy ale tym lepiej. jeśli ktoś ma bardzo proszę również o ocenę po obejrzeniu zdjęcia
Stary 2010-07-09, 14:50   #1042
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yumei Pokaż wiadomość
tak? byłoby dobrze... a czemu ich nie podrabiają *.*?
Cytat:
nie sądziłam, że lalique można zaliczyć do takiej niszy ale tym lepiej. jeśli ktoś ma bardzo proszę również o ocenę po obejrzeniu zdjęcia
Podrabiane są najbardziej popularne zapachy czyli Dior, Chanel, Cacharel, takie Perły są jednak mało popularne , buteleczka prosta do podrobienia ale chyba by nie było chętnych .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 14:58   #1043
magdulenka
Zakorzenienie

Jak dla mnie - wygladaja ok

tu moje butla:

Załącznik 3244426

a tu zdjecie z jakiejs perfumerii:

Załącznik 3244432

magdulenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 15:30   #1044
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Perles Lalique - oryginalne czy nie? jak myślicie na podstawie zdjęcia? pomóżcie!
mnie też wydaje się ok chyba nikomu jak dotąd nie wpadło do głowy ich podrabiać,ale to wie...kto wie....

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 16:06   #1045
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dottoressa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam takie pytanie
kiedyś na weryfikacyjnym z allegro któraś z Was (anka_res bodajże) oznajmiła mi, że prezentowany przeze mnie Angel Muglera może być stary, bo ma 2 na początku kodu może coś poprzekręcałam, przepraszam, ale teraz napaliłam się na Aliena - ma kod 280213 - co możecie mi o nim powiedzieć?
Tak to ja i nie, nie poprzekręcałaś.

Rozważany Angel jest z 2002 roku, ale jak chcesz spróbować, to czemu nie, może akurat się przechował....Swoją drogą, jakie ludzie archaiki potrafią wciskać Mam nadzieję, że cena stosownie obniżona

Wróć, dopiero teraz zauważyłam, że chodzi o Aliena Kod nie wygląda prawidłowo, Alien wszedł na rynek w 2005. Obstawiam, że podano Ci kod kreskowy może ?

Edytowane przez anka_res
Czas edycji: 2010-07-09 o 18:36
Stary 2010-07-09, 18:23   #1046
Mloda_13
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie dot. Niny Ricci Premier Jour 100ml EDP. Powiedzcie mi proszę czy wasze perfumy również nie mają kodu na spodzie butelki tylko na pierwszym okręgu? Zastanawiam się czy ten, który zakupiła moja siostra to oryginał. Co więcej to na spodzie w starych perfumach miałam po bokach 2 wgłębienia a w tym Premier Jour dno jest całkowicie płaskie. Napisy są ok. A nr na butelce zgadzają się z numerami na opakowaniu. Co o tym myślicie?
Stary 2010-07-09, 20:47   #1047
dottoressa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_res Pokaż wiadomość
Tak to ja i nie, nie poprzekręcałaś.

Rozważany Angel jest z 2002 roku, ale jak chcesz spróbować, to czemu nie, może akurat się przechował....Swoją drogą, jakie ludzie archaiki potrafią wciskać Mam nadzieję, że cena stosownie obniżona

Wróć, dopiero teraz zauważyłam, że chodzi o Aliena Kod nie wygląda prawidłowo, Alien wszedł na rynek w 2005. Obstawiam, że podano Ci kod kreskowy może ?
no a jakże by inaczej... kurde, nawet w perfumeriach pracują laicy

Stary 2010-07-09, 21:36   #1048
jessica855
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie dot. Niny Ricci Premier Jour 100ml EDP. Powiedzcie mi proszę czy wasze perfumy również nie mają kodu na spodzie butelki tylko na pierwszym okręgu? Zastanawiam się czy ten, który zakupiła moja siostra to oryginał. Co więcej to na spodzie w starych perfumach miałam po bokach 2 wgłębienia a w tym Premier Jour dno jest całkowicie płaskie. Napisy są ok. A nr na butelce zgadzają się z numerami na opakowaniu. Co o tym myślicie?
ja co prawda mam jabłuszka Niny
ale na nich też nie ma kodu pod spodem
tylko na butelce wytłoczone są
z tego co piszesz jest ok

edit.
jeszcze sprawdziłam na innej flaszce Niny - Ricci Ricci
tam też pod spodem nie ma kodu
tylko z boku butelki wytłoczony

Edytowane przez jessica855
Czas edycji: 2010-07-10 o 13:06
jessica855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-10, 13:02   #1049
dottoressa
Zakorzenienie

anka_res, mam nadzieję, że dostanę numer seryjny a nie kod kreskowy powiedz mi - pierwsza cyfra oznaczać będzie rok produkcji? I u Angela i u Aliena? 0 to 2010 ? a w przypadku Angela? 2 - 1992, 2002? bo on o ile się nie mylę z 1992 roku

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

dostałam takiego maila od sprzedawcy (przy okazji poprosiłam o kod Opium EDP YSL, pomóżcie mi to rozszyfrować, bo w datecalculatorze wychodzi mi 2000

Cytat:
numer Opium to "9KAB" ale oryginalny Alien od TM nie ma na stickerze żadnego numeru i tak powinno być! Numer produktu (tester) 280213.
Pozostaję do dyspozycji

Stary 2010-07-10, 13:27   #1050
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
anka_res, mam nadzieję, że dostanę numer seryjny a nie kod kreskowy powiedz mi - pierwsza cyfra oznaczać będzie rok produkcji? I u Angela i u Aliena? 0 to 2010 ? a w przypadku Angela? 2 - 1992, 2002? bo on o ile się nie mylę z 1992 roku
E, aż taki stary chyba nie jest? Jeśli tak, to nie wiem. Wiem jeno, że 1 cyfra=rok produkcji, ponadto możesz spróbować rozszyfrować w kalkulatorze - Mugler jest pod Clarinsem

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------
Cytat:
dostałam takiego maila od sprzedawcy (przy okazji poprosiłam o kod Opium EDP YSL, pomóżcie mi to rozszyfrować, bo w datecalculatorze wychodzi mi 2000
Oryginalny Alien/Angel nie ma nru na stickersie, ale oryginalny Alien/Angel ma numer wygrawerowany na szkle. Jeśli jest to nr, który Ci podano, no to nie ma siły, perfumy są z 2002 roku lub kod się nie zgadza

PS Wyjątkiem są testery, które zamiast cyfr mają wygrawerowane 2 literki i nie mam pojęcia, jak to rozszyfrować
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości