Nowy BABSKI ;) serial MAGDA M. - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-15, 10:57   #1351
Ines1985
Zakorzenienie

Dot.: Nowy BABSKI ;) serial MAGDA M.

Oboje na siebie leca . Ale Mariolka ma sie nawet szykowac do slubu z tamtym... Z tym ze na pewno nic z tego nie bedzie .

W ogole jestem w szoku, ze nawet Mariolke polubilam w tej drugiej serii...
Tworcy serialu chyba czytali wizaż, że sie tak poprawili...

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-15, 11:25   #1352
dureksis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bridget
no wlasnie, moze cuś zaiskrzy??
ten chlop marioli to very pewny siebie i antypatyczny egzemplarz
oboje na siebie lecą
Ona jak mu się na szyję wieszała, on jak ją po rączce głaskał, lub przepraszał buziakami
Ale pasowaliby do siebie , naprawdę..
A tak sie nie lubili na poczatku ale "kto się czubi.." polskie przysłowia jak zwykle na miejscu
Stary 2006-03-15, 11:29   #1353
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

hmmm... 'zrob tygryska" bylo straszne... jak widze takich pantofli, to mi sie niedobrze robi
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-18, 19:49   #1354
Apiska
Zakorzenienie

Madzia już we wtorek, a te miny Ciacha są przeboskie, dlaczego go nie sklonują, nooo!!
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 02:53   #1355
witch_18
Zakorzenienie

oj to dużo tych klonów musieliby zrobić
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 03:05   #1356
nineczka
Wtajemniczenie

musze powiedziec, ze ta scena jak Mariolka rzuca sie na szyje koledze Ciacha, gdy dowiaduje sie, ze Ciacho przespal sie z MAgada jest nierealna!!!!! Bo czy dziewczyna moze cieszyc sie z tego, ze jej pracodawaca/ przyjaciel/ i to jakie ciacho jest zakochany i przespal sie z inna babka .. a tak na powaznie, to jest to troche nierealne, bo czy ktos tak skacze i caluje kolege, bo ktos inny sie z kims tam przespal
nineczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 16:23   #1357
Apiska
Zakorzenienie

A ja zapomniałam, że we wtorek jadę do Częstochowy i przegapie madzie buu i co do niedzieli mam wytrzymać? nie ma szans
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 17:29   #1358
Mad'i
Wtajemniczenie

Oglądam właśnie powtórkę i mam pytanie: może któraś z was skojarzyła czyja piosenka leciała w scenie wannowej ? Nie ma jej w spisie piosenek na stronie Magdy M.
and love that cannot imagine betrayal.
And then there is love that corrupts
and love that destroys,
and love that works in blood like poison.
And they are not so far apart as you might think."
Mad'i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-21, 14:50   #1359
Nisinen
Raczkowanie

A ja... no... ten tego... widziałam Małaszyńskiego!
Wczoraj... i mam jego autograf
Powiem tylko tyle, że jest jeszcze przystojniejszy niż w TV, a ten jego uśmiech... Super
A dziewczynom, które mają możliwość odwiedzenia teatru Kwadrat, szczerze polecam sztukę "Sługa dwóch panów" Grają m.in, właśnie Małasz, ale prócz niego np. p. Kobuszewski, czy p. Ziętek. Sztuka rewelacyjna

Dzisiaj Magda M.
Nisinen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-21, 22:30   #1360
czarna_232
Raczkowanie

a my mielismy z klasa jechac do teatru kwadrat, teraz dokladnie nie wiem jaka sztuka...trudno
magda m. juz sie skonczyla wiec tydzen znowu trzeba czekac na ciacha
czarna_232 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-21, 22:34   #1361
Sylussia
Raczkowanie

GG do Sylussia
Smile Dot.: Nowy BABSKI ;) serial MAGDA M.

hej dziewczyny mam takie pytanie...jaki tytuł ma ta piosenka, że coś tam śpiewa o pływaniu ('płyyyynę...nikt nie widzi mnie' czy jakoś tak :P ) mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi i jeszcze ta ostatnia co leciała na koniec tego odcinka prrrrosze o odpowiedź buźki
Sylussia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-21, 22:36   #1362
ka_ma
Zakorzenienie

heheh polowalam tez dzis na ta piosenke bo tez mi sie podoba ale napisy leca za szybko wiec podlaczam sie do prosby
ka_ma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-21, 22:36   #1363
Sylussia
Raczkowanie

GG do Sylussia
Smile Dot.: Nowy BABSKI ;) serial MAGDA M.

oo mam już tytuł tej drugiej piosenki ale nadal nie mam tej pierwszej czy to Kasia Kowalska? sorki, że zaśmiecam wątek :P obiecuje, że już nie będę
Stary 2006-03-21, 22:38   #1364
Sylussia
Raczkowanie

GG do Sylussia

Ka_ma a o która Ci chodzi? o tą pierwszą?
Stary 2006-03-21, 22:38   #1365
Mad'i
Wtajemniczenie

Telewizor - Płynę, Ginę.
Podobał mi się odcinek i wredna Dorotka. Wyglądała jakby była w ciąży? Tak dziwnie było ujęcie na jej brzuch.
Czyżby Magda się przyznała że kocha Ciasteczko? Każdy takie kocha
and love that destroys,
Stary 2006-03-21, 22:43   #1366
Sylussia
Raczkowanie

GG do Sylussia

dziękuje Mad'i
PS odcinek był super jak zwykle
Stary 2006-03-21, 22:45   #1367
fajna laseczka
Raczkowanie

GG do fajna laseczka

Ja ten serial uważałam za sztywny i nieciekawy a dzisiaj po obejrzeniu go całkowicie zmieniłam zdanie,jest świetny!
fajna laseczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-21, 22:48   #1368
ka_ma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylussia
Ka_ma a o która Ci chodzi? o tą pierwszą?
no wlasnie o ta o ktora Tobie - o tym plywaniu hihi super juz mamy
ka_ma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-21, 22:48   #1369
Mad'i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sylussia
dziękuje Mad'i
PS odcinek był super jak zwykle
Proszę bardzo
A jak wam się Jagódka podobała? Taką to bym na kolano tatusiowi przełożyła i kilka klapsów na tyłek za próbę uwodzenia żonatego Ciekawe co z tego będzie
Żadna nie wie jak się nazywała tamta piosenka z 17 odcinka której nie ma w spisie?
and love that destroys,
Stary 2006-03-21, 22:48   #1370
czarna_232
Raczkowanie

piosenki mozna sprawdzic na oficjalnej stronie magdy m ale nie wiem czy juz dodali, a odcinek tez mi sie bardzo podobal. a ogladalyscie na stronie magdy m. zapowiedx kolejnego odcinka??
Stary 2006-03-21, 22:51   #1371
Mad'i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarna_232
piosenki mozna sprawdzic na oficjalnej stronie magdy m ale nie wiem czy juz dodali, a odcinek tez mi sie bardzo podobal. a ogladalyscie na stronie magdy m. zapowiedx kolejnego odcinka??
Dzisiaj już nie obejrzę A co jest na tym oficjalnym zwiastunie? Bo ja mam tylko nieoficjalny
and love that destroys,
Stary 2006-03-21, 23:02   #1372
Bridget
Zakorzenienie

oj ta Jagódka co za oryginalne stworzonko
jak już zaczęli z nią wątek to pewnie Waligóra coś odwali chyba, że żonka da jej popalić

Bridget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-28, 07:41   #1373
Nisinen
Raczkowanie

STRESZCZENIA kolejnych odcinków

odc. 19 (28.03)
Karolina odwiedza męża w pracy. Wspólnie próbują ustalić, co kupić dzieciom na gwiazdkę. Będąc w kancelarii Karolina ma wreszcie okazję poznać nową praktykantkę zatrudnioną przez Waligórę, Jagodę. Już przy pierwszym spotkaniu widać, że panie się nie polubią. Tymczasem Waligóra zarzuca Jagodzie, że skopiowała pracę z internetu. Ona nie widzi jednak w tym nic złego. Waligóra wyjaśnia jej, czym dla niego jest etyka zawodu adwokata. W kancelarii Piotra niespodziewanie pojawia się Dorota. Chce, żeby Piotr został jej pełnomocnikiem i zajął się sprzedażą jej warszawskiego mieszkania. Opowiada mu też o swoim życiu z Johannem i porównuje je do ich wspólnego małżeństwa. Z tego porównania wynika, że tak naprawdę szczęśliwa była jedynie z Piotrem. Następnego dnia Dorota czeka na Piotra na korytarzu w sądzie. Wyznaje mu, że zamierza wyjechać z Polski. Wyjaśnia też, dlaczego nie jest już z Johannem. Okazuje się, że to on ją zostawił. Dorota wyznaje Piotrowi również, że od czasu ich rozwodu wciąż o nim śni. Magda umawia się w fundacji z Martą Bartosik. Zamiast Marty do biura Feminy wchodzi jednak jej mąż. Okazuje się, że Bartosikowie chcą wycofać się z separacji i próbować ratować swoje małżeństwo. Magda jest temu przeciwna i odradza Marcie takie rozwiązanie dopóki jej mąż nie przejdzie terapii, która wyleczy go z agresji. Łukasz przyjmuje sprawę Alicji Zander (Ewa Konstancja Bułhak), która chce pozwać teściową o dręczenie psychiczne. W związku ze sprawą Łukasza odwiedza teściowa Alicji, Krystyna (Iwona Bielska), która oskarża z kolei synową o zaniedbywanie jej syna. Łukasz postanawia sam sprawdzić, o co chodzi w tym konflikcie, dlatego spotyka się z synem Krystyny, Kamilem (Michał Piela). Wojtek źle znosi zmiany, jakich dokonała w jego garderobie Agata. Skarży się Piotrowi, że ma już dosyć robienia tego, co chce Agata. Zarówno Piotr jak i Mariola radzą mu, żeby szczerze powiedział o swoich odczuciach Agacie, która na pewno to zrozumie. Wojtek wieczorem rozmawia na ten temat z Agatą, zdradzając jej przy okazji, że jedną z osób, która krytykowała jego nowy styl była Mariola. Następnego dnia Agata dopada Mariolę przed kancelarią Piotra i robi Marioli awanturę o to, że ta wtrąca się w nie swoje sprawy. Mariola jest obrażona na Wojtka, że wygadał się przed Agatą. Tymczasem Magda rozmawiając z matką, dowiaduje się, że Teresa została zaproszona przez Jerzego do Stanów.

odc. 20 (04.04)
Magda przed rozprawą stara się uspokoić swojego klienta, pana Lesickiego (Stanisław Górka) i jego żonę (Kinga Ciesielska). Lesiccy wynajmowali lokal od nieuczciwego właściciela, który ich oszukał, a teraz żąda zadośćuczynienia. W czasie rozprawy Magda dowiaduje się od Lesickiego, że wielu najemców rezygnowało z lokali w budynku. Prosi sąd o odroczenie rozprawy. Razem z Lesickim próbują odnaleźć świadków nieuczciwych praktyk najemcy. W kancelarii Waligóry Jagoda (Marta Żmuda) poczyna sobie coraz śmielej w stosunku do współpracowników i samego szefa. Próbuje również dowiedzieć się od Kasi czegoś więcej o rodzinie Waligóry. Mariola nie chce rozmawiać z Wojtkiem. Wojtek na przeprosiny przynosi jej różę, ale ona nadal jest urażona. Ma do niego żal, że wykorzystał ją do rozgrywek z Agatą. Kiedy Wojtek dowiaduje się, że Agata zrobiła Marioli awanturę, wyjaśnia jej, że Mariola tylko zażartowała z krawatów, a tak naprawdę to Wojtek ich nie znosił. Tymczasem Mariolę czeka ogromna niespodzianka. Jacek (Jakub Przebindowski) oznajmia jej, że musi nagle wyjechać służbowo. Dziewczyna jest niezadowolona, ale kiedy Jacek klęka i wręcza jej zaręczynowy pierścionek, Mariola zamiera. Nie daje mu odpowiedzi. Sebastian prosi Magdę o spotkanie sam na sam. Jest w bardzo kiepskim nastroju. Jego przygnębienie ma związek ze zbliżającymi się świętami Bożego Narodzenia, które znowu spędzi samotnie. Magda rozmawia szczerze z Piotrem o Sebastianie, po raz pierwszy mówi mu również o preferencjach seksualnych przyjaciela. Czerski (Jan Frycz) martwi się o żonę. Chciałby, żeby Magda wciągnęła ją do pracy w fundacji. Podczas spotkania z Haliną Czerską (Małgorzata Zajączkowska), Magda namawia ją, żeby przyszła do Feminy. Magda z Danusią opowiadają Halinie o działalności fundacji. Halina decyduje się z nimi współpracować. Sebastian spotyka Kamę (Monika Pikuła), copy writera, i Grzegorza (Łukasz Nowicki) w holu agencji. Kiedy Sebastianem wraca z Grzegorzem do biura, Grzegorz podpytuje go, czy chciałby mieć wystawę swoich fotografii. Dyrektor artystyczny agencji reklamowej, w której pracuje Sebastian ogląda jego zdjęcia i wstępnie proponuje zrobienie jego autorskiej wystawy.

odc. 21 (11.04)
Waligórowie przywożą do gabinetu Wiktora całe mnóstwo prezentów, które kupili dla swoich dzieci na Gwiazdkę. Zostawiają je tymczasowo w kancelarii, żeby dzieciaki nie znalazły ich przed Bożym Narodzeniem. Jagoda tymczasem nie przebiera w środkach i w swoim zachowaniu staje się coraz bardziej zuchwała. Waligóra próbuje jej zwracać uwagę, ale ona niewiele sobie z tego robi. Wyraźnie próbuje uwieść swojego szefa.

Mariola nadal nie podjęła decyzji czy przyjmie oświadczyny Jacka. Ma wiele wątpliwości, którymi dzieli się z Magda, Karoliną i Agatą podczas wspólnego wyjścia na łyżwy. Wesołą rozmowę przyjaciółek o ślubie Marioli i problemach z Wojtkiem przerywa telefon od Doroty, która miała wypadek na nartach i leży w szpitalu. Dorota potrzebuje pomocy i twierdzi, że pomóc może jej tylko Piotr, bo tylko do niego ma bezgraniczne zaufanie. Piotr zastanawia się, dlaczego Dorota nie zadzwoniła do niego, skoro chce, żeby do niej poleciał. Piotr po rozmowie z Magdą decyduje się polecieć do byłej żony i jej pomóc. Ma być nieobecny tylko jeden dzień. Zbliżają się święta, które para chce spędzić razem.

Agata odpuściła już sobie ubieranie Wojtka w pstrokate krawaty i skarpetki, ale tym razem wymyśla coś lepszego. Umawia go do kosmetyczki na manicure, a on niestety się na to godzi.

Do Magdy przyjeżdża mama. Teresa ubiega się bowiem o wizę do Stanów. Chce odwiedzić Jerzego.

Kacper (Łukasz Chrzuszcz), syn Lesickich, prosi Magdę, żeby namówiła jego rodziców do poddania się i ugody. Ona odmawia.

Magda z Lesickim (Stanisław Górka ) próbuje dowiedzieć się czegoś od fryzjerki, która wynajmowała lokal w tym samym pawilonie. Następnie udają się do jubilera, który także wynajmował lokal w pawilonie. Niestety niczego się nie dowiadują, ale po ich wyjściu żona jubilera, mówi mężowi, że powinien pomóc Lesickiemu.

Tymczasem Grzegorz decyduje się pomóc Sebastianowi w zorganizowaniu wystawy jego zdjęć. Sebastian spotyka się z właścicielem galerii, Aronem Melznerem (Jerzy Zelnik). Chce wiedzieć, jakie są jego warunki. Niestety okazuje się, że Sebastian nie jest w stanie sprostać oczekiwaniom właściciela galerii, który chce by to on pokrył koszta wystawy i wernisażu. Grzegorz uważa jednak, że 15 tysięcy to niewysoka cena za wystawę.

Kilka zdjęć z Piotrem i Dorotą w rolach głównych...

Już dzisiaj Magda M.
Stary 2006-03-28, 10:42   #1374
lain
Zakorzenienie

o ten chamciuch bedzie ja calowal. czyli nie jest taki idealny... ehhh
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-28, 12:37   #1375
kleine
Rozeznanie

Serial Magda M. jeste teraz chyba moim ulubionym serialem, dobrze, ze jest dosc pozno, bo mam czas go obejrzec Ladnie opisane odcinki, ale wlasnie dlaczego Piotr ja caluje?! Oj nieladnie, nieladnie...
Stary 2006-03-28, 22:18   #1376
czarna_232
Raczkowanie

Nisinen moglabys zdradzic skad bierzesz te wszystkie nowosci o odcinkach streszczenia, zdjecia itp..??

P.S. przeczytalam streszczenie 21 odcinka szczegolnie to zdanie:"Piotr po rozmowie z Magdą decyduje się polecieć do byłej żony i jej pomóc. Ma być nieobecny tylko jeden dzień. Zbliżają się święta, które para chce spędzić razem." i rzucilo mi sie w oczy "ma byc tylko jeden dzien" wiec moze jednak nie wrocic na swieta..to troszke smutno by bylo i jak jeszcze w dodatku zobaczylam to zdjecie ;(;(
Stary 2006-03-29, 07:54   #1377
Nisinen
Raczkowanie

Czarna - w internecie jest wszystko... trzeba tylko dobrze szukać...

Piotr nie zdąży wrócić na święta, poniżej streszczenie 22 odcinka:

'Teresa przejęta Wigilią, kończy ubierać choinkę. Magda informuje ją, że Piotr, który jest nadal w Szwajcarii w szpitalu u Doroty, musi tylko zrobić przelewy dla byłej żony, odpisać na korespondencję i po popołudniu będzie w Warszawie. Niestety plany Piotra krzyżuje śnieżyca, przez którą zostają odwołane wszystkie loty. Agata przeprasza Mariolę za podejrzenia, a Wojtek za to, że ją wplątał w ich problemy. W kancelarii Wojtek próbuje pocałować Mariolę, przekonany, że ona tego chce. Mariola tymczasem oświadcza mu, że zdecydowała się wyjść za mąż za Jacka. W kancelarii Waligóry Jagoda daje w prezencie Waligórze ekskluzywne pióro i wykorzystuje tę okazję, żeby pocałować go w policzek. Niemal w tej samej chwili do biura wchodzi Karolina, która przychodzi zabrać prezenty dla dzieci. Waligóra mówi Karolinie, że zaproponował Bartkowi, żeby Magda została wspólniczką. Na razie jednak nie chce tego zdradzać Magdzie. Przed kancelarią czeka na Magdę Jola, która uciekła z domu samotnych matek. Znalazł ją tam jej były partner, który wszczynał awantury. Magda przywozi Jolę do swojego domu. Razem z Danusią usiłują znaleźć dla niej jakiś dom opieki. W końcu Magda wspólnie z Teresą postanawia, że Jola zostanie u niej na święta. Sebastian znajduje na biurku w agencji prezent gwiazdkowy. Nie wie jednak, od kogo on jest. Kama próbuje naprowadzić Sebastiana na to, że prezent jest od Grzegorza, ale Grzegorz jej nie pozwala.'

Niestety... ale cóż, takie jest życie - nie zawsze jest różowo...

Acha - w 23 odcinku będzie Sylwester - Magda i Piotr spędzą go razem z przyjaciółmi, miałam zdjęcia, ale niestety zostały zablokowane - jak coś znajdę to pokażę

A jak wrażenia po wczorajszym odcinku?
Moim zdaniem nie był zły, ale np. 17, 18 były lepsze.
Podobała mi się scenka przy śniadaniu, większość związanych z Wojtkiem (Papużka - gwazdeczka nasza - 'płaskie tygrysy'), lodowisko i późniejsza scena w mieszkaniu Magdy i przed fundacją...
Nie podobał mi się wątek z Łukaszem - czyżby zaczynał się problem alkoholowy? Wyrzuty Agaty do Mariolki, Dorota, Jagoda, przymilająca się do Waligóry.
Cóż... Dorota nie daje spokoju Piotrkowi - przypomniała sobie o byłym mężu - jak go tak kocha, to po co go zdradzała, po co był ten rozwód?... Mam nadzieję, że za dużo nie namiesza.

I znowu czekamy do wtorku
Stary 2006-03-29, 09:48   #1378
AaniaA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain
o ten chamciuch bedzie ja calowal. czyli nie jest taki idealny... ehhh
no w koncu zacznie sie cos dziac, bo jak na razie to ta 2 edycja jest tak slodka jak landrynka .
AaniaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-29, 10:41   #1379
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisinen
Nie podobał mi się wątek z Łukaszem - czyżby zaczynał się problem alkoholowy?
tez tak mi sie wydaje tylko Łukasz za cholere mi nie pasuje jako alkoholik... hmmmm
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-29, 12:22   #1380
kleine
Rozeznanie

odcinek mi sie podobal, ale najbardzie teraz mnie drazni Jagoda, nawet bardziej od Doroty... A mi sie wydaje, ze Dorota ladnie namiesza, wiecie jaka jest Magda, ona szybko ucieka i nie lubi dawac szans, boje sie, ze beda klopoty...

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości