|
|
#121 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy BABSKI ;) serial "MAGDA M."
Cytat:
komisarz Zawada musi przeżyć
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeżyje pokazują go w zwiastunach
|
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zadomowienie
|
Oglądałście Monka wczoraj? Fajny był hehe z tą plamą na koszuli
Ale ten...kiedyś odcikni były fajniejsze tak mi isę zdaje, prawda? Wiem, że nie może być cały czas tego samego, ale pierwsza i druga seria bardziej mi isę podobały. No i była Sharona a ja ją lubiłam
|
|
|
#124 |
|
Zadomowienie
|
Oglądałyście wczorajszy odcinek? Jak dla mnie trochę nudno było, ale cóż...
I nie rozumiem czemu Kasia (tfu, Magda ) ciągle ubiera się tylko w dwa kolory ( nie żeby mi się nie podobało, ciuchy ma fajne) - biały i czarny, to jakis obowiązek prawników czy co ? Szczerze mówiąc ciekawi mnie czy do końca filmu nie załozy nic kolorowego...A, i jeszcze podobała mi się piosenka "Jestem wolny, cos tam , coś tam , jestem wolny", ktoś wie kto to śpiewa i co to za tytuł ? Leciała pod koniec Mimo ,że średnio mi sie podobało i tak na pewno obejrzę kolejny odcinek- wciągnęło mnie
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
|
|
|
|
#125 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dla mnie niestety dialogi pozostały drewniane
szczególnie naciągane mi się wydają kiedy Magda rozmawia z tym swoim przyjacielem. Mam wrażenie, że ten facet strasznie pozuje i stara sie być taki "cool" ![]() Piotr jest fajny mogę oglądać żeby sobie na niego popatrzeć Nie mam pojęcia dlaczego gra Brodzik mnie nie przekonuje - w Kasi i Tomku była taka naturalna, a tu...? Faktycznie, ubiera się tylko w 2 kolory Ciekawe. Też zwróciłam na to uwagę, szczególnie na białe spodnie. To ma pewnie podkreślać jej nowoczesność, niezależność, profesjonalizm... założę się, że jeśli ubiorą ją w coś żywszego, będzie to czerwony
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
Drugi odcinek nie lepszy od pierwszego...Nudy,nudy, nudy... Brodzikowa plastykowa. Rzeczywiście lepiej wypadła w "Kasi i Tomku", zapewne dlatego, że był to serial komediowy, a tam nie każdy musi mieć jakiś szczególny talent aktorski. W roli poważnej osoby nie wypada już tak dobrze, w przeciwieństwie do serialowego Tomka, który zarówno w sitcomie TVNu jak i w odcinkach " Sfory" gra po prostu dobrze. To świadczy o poziomie jakim sobą reprezentują, o poziomie który ich dzieli. Scenariusz nadal kiepski, brak w nim jakichkolwiek odkrywczych myśli, ciekwszych sentencji czy czegokolwiek nowatorskiego. Dobrze, że nie ominął mnie przynajmniej całkowicie film, lecący na Polsacie wczoraj, bo był znacznie ciekawszy niż nasza polska,słabiutka produkcja.
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się, drugi odcinek również powiewał nudą, ale czego się nie robi, żeby popatrzeć sobie na głównego męskiego bohatera serialu
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam sie
|
|
|
|
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
Obejrzałam wczoraj Magdę M. Pierwszego odcinka nie widziałam,a ten...hmm...Najbardziej podoba mi się właśnie Bartek Świderski,natomiast Piotr (?) ani trochę
On jest jakiś taki naciągany, tu niby dobry mąż (którego, podejrzewam, bohaterka grana przez Cielecką zdradziła), z drugiej strony buntownik na motocyklu w skórze, łypiący na wszystkie babki.Coś mi w nim nie pasuje Ogólnie w polskich serialach brakuje mi takiej wiarygodności,wiary samych aktorów w to co robią, kim są na planie.Powiedzcie mi proszę dziewczyny czy było powiedziane, czy przyjaciel Magdy jest samotny czy ma kogoś, czy może zrobili z niego geja? Bo on mi do niej najbardziej pasuje-wyczuwam takie fajne napięcie pomiędzy nimi, a Magda i Piotr-nic,tak drewniano jakoś
|
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie oglądalam- co się działo?
|
|
#131 |
|
Zadomowienie
|
Magda umówiła się z "ciasteczkiem"
- zadzwonił do niej tak niespodziewanie jak była w tej swojej fundacji (tak wogole to skąd miał numer nie wiem, w ostatnim odcinku mu przecież nie dała ), ale z tego spotkania własciwie nic nie było pokazane, po prostu tyle że byli na kolacji. Była żona "ciasteczka" wygrała sprawę i dostała mieszkanie , tzn. on sam jej ustapił i oddał, a sam sobie wynajął nowe. Magda z przyjacielem rozmawiała o idealnej miłości, ogladali "Casablancę". Magda stwierdziła , ze czasem ma załamania, bo powinna mieć juz wtym wieku rodzinę , a co ona ma, kota? W sumie tyle zapamiętałam, bez obaw rzastin nic emocjonującego się nie zdarzyło
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
|
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
mnie się ten serial nawet podoba
może się rozkręci
|
|
|
|
|
#133 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Mnie trochę śmieszy np wątek Marioli - czyli dziewczyny od krawatów, która tak błyskawicznie zaprzyjaźniła się z Piotrem
Proszę, poznali się w sklepie, a on zaraz uczy ją się wspinać po ściance, a ona pakuje jego rzeczy jak ma się wyprowadzić i prawi morały na temat rozwodu ... No bez przesady.
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#135 |
|
Rozeznanie
|
a mi się podoba i czuję że serial będzie się rozkręcał a ja będę się wkręcać
Muzyka jest najfajniejsza a tak .. to trochę ta magda ma podobne poglądy[?] charakterek do mnie?! ale to już chyba tak specjalnie zrobione :P żeby kobietki siebie widziały i życie przenosiły na szklany ekran heh...
|
|
|
|
|
#136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie to godzina zapomnienia o codziennosci - przeciez nie trzeba sie sztywno trzymac realnego swiata
|
|
|
|
|
|
#137 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o Piotra czyli Pawła Małaszyńskiego
to polecam film z jego udziałem pt. "Biała sukienka", produkcja z 2003 roku, warto zobaczyć.
|
|
|
|
|
#138 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ehh no mimo wszystko będę dalej oglądać
Bo i tak jest to moim zdaniem jeden z lepszych seriali polskich (patrz koszmarne telenowele...)
|
|
|
|
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
Oglądałam wczoraj pierwszy raz i niestety nie wytrwałam do końca. Takie to jakieś wszystko nieprzekonujące... Brodzikowa jest za atrakcyjna, aby być samotna. No rozumiem, ze mogłaby być samotna z wyboru, bo bierze udział w wyścigu szczurów i nie ma ochoty i czasu na związek. Ale przy romantycznej naturze Magdy M. to w ogóle nie wiem, dlaczego ona jest sama. Przeciez to pewne, że podoba się każdemu facetowi
. Mogli w tej roli obsadzić jakąś szara myszkę z ukrytymi atutami, albo atrakcyjną aczkolwiek zakompleksiona np z powodu wielkiego nosa dziewczynę...A poza tym od strony technicznej nie podobaja mi sie ujęcia bohaterów w pojedynkę. Np Magda na sali rozpraw wpatrzona rozmarzonym wzrokiem w ciacho. Magda robiąca głupie miny podczas rozmowy z przyjacielem. Myślę, że fajniej wyglądałyby te miny w kontekście twarzy innej osoby, np w zestawieniu z zimną twarzą Cieleckiej. Liczyłam, że film klimatem będzie przypominał trochę "Okrucieństwo nie do przyjęcia". A tutaj taka Ania z Zielonego Wzgórza. I jeszcze właśnie nie podobało mi sie to podkreślanie, ze Magda jest romatyczna. No dobra - kupiła sobie tulipany, ale czy musi to omawiać ze swoim przyjacielem. O! I kupiła sobie wielkiego lizaka!!!
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Może serial nie jest aż tak dobry na jaki większość się nastawiła i rzeczywiście jestem lekko rozczarowana po drugim odcinku...Pierwszy był chyba lepszy, ciekawszy. Myślałam, że to dopiero początek i "Magda M" się rozkręci pozytywniej, ale troszkę wczoraj podsypiałam chwilami.Mnie także troszkę nie przekonuje główna bohaterka - zgrabniutka, ładna, mądra, a przy tym taka samotna i wiecznie na diecie .Ale ogólnie miło się ogląda motocyklistę, Świderskiego no i Joasię Brodzik jako Joasię Brodzik .
|
|
|
#141 |
|
Killing me softly
|
Może trochę zejdę z tematu
Spośród nowych seriali, które zaserwował nam TVN, największe nadzieje wiązałam z "Nianią" i nie przeliczyłam się. Jest dokładnie taki, jakiego się spodziewałam, a Agnieszka Dygant pasuje świetnie do roli( chociaż nie jest taka ładniutka jak Fran Drescher ).A Magda M. jest trochę bezpłciowa, bez ikry, sama bohaterka z lekka aseksualna mi się zdaje. " Ciasteczko" też mnie nie ujmuje Może jeszcze się rozkręci, ale póki co nie jest ani szczególnie zabawny, ani interesujący.
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#143 | |
|
Killing me softly
|
Cytat:
Może mężczyźni, którym Magda wpada w oko, myślą, że przy takiej ładnej i wykształconej kobiecie nie mają wielkich szans ![]() Nie dość, że ładna, to jeszcze prawniczka- to może przerosnąć faceta ![]() Nawet w Ally McBeal znajomość głównej bohaterki z facetem z myjni nie miała szans. Bo niczym(oprócz łóżkowych umiejętności) ten pan jej nie imponował. To tak offtopikowo
|
|
|
|
|
|
#144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba nie do końca Ally oglądałać, nieprawdaż? Przecież w ostatniej serii odcinków, Ally związała się właśnieze ślusarzem czy tam hydraulikiem, którego grał John Bon Jovi
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
A mnie ten film skłonił trochę do refleksji.
Zawsze chciałam być taka jak Magda M inteligentna, bogata, niezależna, chciałam być kobietą sukcesu. Z drugiej jednak strony nie chciałam być samotna. W tej chwili mam męża i 3-miesięczną córkę, mgr przed nazwiskiem i siedzę w domu na bezrobociu ![]() Czuję, że tak dłużej nie wytrzymam. Duszę się w domu. Magda M jest nieszczęśliwa bo nie ma rodziny ale odnosi sukcesy zawodowe. A ja mam dylemat: wynająć opiekunkę dla dziecka i poszukać ciekawej pracy czy siedzieć w domu i odpuścić karierę zawodową. I tak źle i tak nie dobrze. Kocham swoją córczkę i nie chciałabym zostawiać ją z obcą osobą ale mnie skręca od siedzenia w domu. A jak jest u Was? Wolałabyście być taką Magdą M czy oddanymi matkami i żonami. Chyba nie da pogodzić się tych dwóch życiowych ról? A może komuś to się udało?
|
|
#146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy odcinek był dla mnie trochę drętwy,ale drugi już bardziej mi się spodobał.Z pewnością będę oglądać.Za to kompletnie rozczarowała mnie "Niania",o ile Dygant jest nawet w porządku, to okropnie dobrali jej szefa, a wyjątkowo drętwe są dzieciaki.Bardziej podobała mi się wersja amerykańska.
|
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Ha! "Białą sukienkę" też widziałam, oglądałam ma się rozumieć... dla ciasteczka
Tak, grał tam księdza i całe szczęście miał już krótkie włosy Gdzie jest paula78?
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#150 | |
|
Killing me softly
|
Cytat:
Pisząc o facecie z myjni, myślałam o Bon Jovi... pomyliło mi się, faktycznie z myjni był ktoś inny Ale związek Ally z Jonem też był chyba tylko epizodem? Ech biedna ta Ally, biedna Magda M. ... mają wszystko tylko nie to, na czym chyba najbardziej im zależy
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:28.

szczególnie naciągane mi się wydają kiedy Magda rozmawia z tym swoim przyjacielem. Mam wrażenie, że ten facet strasznie pozuje i stara sie być taki "cool" 

On jest jakiś taki naciągany, tu niby dobry mąż (którego, podejrzewam, bohaterka grana przez Cielecką zdradziła), z drugiej strony buntownik na motocyklu w skórze, łypiący na wszystkie babki.Coś mi w nim nie pasuje
Ogólnie w polskich serialach brakuje mi takiej wiarygodności,wiary samych aktorów w to co robią, kim są na planie.
Bo on mi do niej najbardziej pasuje-wyczuwam takie fajne napięcie pomiędzy nimi, a Magda i Piotr-nic,tak drewniano jakoś