Nowy BABSKI ;) serial MAGDA M. - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-08, 20:19   #121
lil' sexy
Zadomowienie

Dot.: Nowy BABSKI ;) serial "MAGDA M."

Cytat:
Napisane przez Kiya
ja tam czekam na nowe odcinki "Kryminalnych"
ja też komisarz Zawada musi przeżyć

MD
lil' sexy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-08, 21:46   #122
Kiya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lil' sexy
ja też komisarz Zawada musi przeżyć

przeżyje pokazują go w zwiastunach
Kiya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-09, 18:46   #123
.:aniah:.
Zadomowienie

GG do .:aniah:.
Post Dot.: Nowy BABSKI ;) serial "MAGDA M."

Oglądałście Monka wczoraj? Fajny był hehe z tą plamą na koszuli Ale ten...kiedyś odcikni były fajniejsze tak mi isę zdaje, prawda? Wiem, że nie może być cały czas tego samego, ale pierwsza i druga seria bardziej mi isę podobały. No i była Sharona a ja ją lubiłam
Stary 2005-09-14, 11:33   #124
sylwónia
Zadomowienie

Oglądałyście wczorajszy odcinek? Jak dla mnie trochę nudno było, ale cóż...
I nie rozumiem czemu Kasia (tfu, Magda ) ciągle ubiera się tylko w dwa kolory ( nie żeby mi się nie podobało, ciuchy ma fajne) - biały i czarny, to jakis obowiązek prawników czy co ? Szczerze mówiąc ciekawi mnie czy do końca filmu nie załozy nic kolorowego...
A, i jeszcze podobała mi się piosenka "Jestem wolny, cos tam , coś tam , jestem wolny", ktoś wie kto to śpiewa i co to za tytuł ? Leciała pod koniec
Mimo ,że średnio mi sie podobało i tak na pewno obejrzę kolejny odcinek- wciągnęło mnie

Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
sylwónia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 11:41   #125
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dla mnie niestety dialogi pozostały drewniane szczególnie naciągane mi się wydają kiedy Magda rozmawia z tym swoim przyjacielem. Mam wrażenie, że ten facet strasznie pozuje i stara sie być taki "cool"
Piotr jest fajny mogę oglądać żeby sobie na niego popatrzeć

Nie mam pojęcia dlaczego gra Brodzik mnie nie przekonuje - w Kasi i Tomku była taka naturalna, a tu...?

Faktycznie, ubiera się tylko w 2 kolory Ciekawe. Też zwróciłam na to uwagę, szczególnie na białe spodnie. To ma pewnie podkreślać jej nowoczesność, niezależność, profesjonalizm... założę się, że jeśli ubiorą ją w coś żywszego, będzie to czerwony
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 12:11   #126
Szczypta Chili
Zadomowienie

GG do Szczypta Chili
Thumbs down Dot.: Nowy BABSKI ;) serial "MAGDA M."

Drugi odcinek nie lepszy od pierwszego...Nudy,nudy, nudy... Brodzikowa plastykowa. Rzeczywiście lepiej wypadła w "Kasi i Tomku", zapewne dlatego, że był to serial komediowy, a tam nie każdy musi mieć jakiś szczególny talent aktorski. W roli poważnej osoby nie wypada już tak dobrze, w przeciwieństwie do serialowego Tomka, który zarówno w sitcomie TVNu jak i w odcinkach " Sfory" gra po prostu dobrze. To świadczy o poziomie jakim sobą reprezentują, o poziomie który ich dzieli. Scenariusz nadal kiepski, brak w nim jakichkolwiek odkrywczych myśli, ciekwszych sentencji czy czegokolwiek nowatorskiego. Dobrze, że nie ominął mnie przynajmniej całkowicie film, lecący na Polsacie wczoraj, bo był znacznie ciekawszy niż nasza polska,słabiutka produkcja.
Wielkiej Depresji.
Naszą wielką wojną jest wojna duchowa.
Naszą wielką depresją jest życie.

Szczypta Chili jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 12:18   #127
Jelonek
Zakorzenienie

Zgadzam się, drugi odcinek również powiewał nudą, ale czego się nie robi, żeby popatrzeć sobie na głównego męskiego bohatera serialu
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 12:26   #128
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jelonek
Zgadzam się, drugi odcinek również powiewał nudą, ale czego się nie robi, żeby popatrzeć sobie na głównego męskiego bohatera serialu

zgadzam sie
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 12:54   #129
Martulaaa
Raczkowanie

Obejrzałam wczoraj Magdę M. Pierwszego odcinka nie widziałam,a ten...hmm...Najbardziej podoba mi się właśnie Bartek Świderski,natomiast Piotr (?) ani trochę On jest jakiś taki naciągany, tu niby dobry mąż (którego, podejrzewam, bohaterka grana przez Cielecką zdradziła), z drugiej strony buntownik na motocyklu w skórze, łypiący na wszystkie babki.Coś mi w nim nie pasuje Ogólnie w polskich serialach brakuje mi takiej wiarygodności,wiary samych aktorów w to co robią, kim są na planie.
Powiedzcie mi proszę dziewczyny czy było powiedziane, czy przyjaciel Magdy jest samotny czy ma kogoś, czy może zrobili z niego geja? Bo on mi do niej najbardziej pasuje-wyczuwam takie fajne napięcie pomiędzy nimi, a Magda i Piotr-nic,tak drewniano jakoś
Martulaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 13:25   #130
rzastin
Zakorzenienie

Ja nie oglądalam- co się działo?

rzastin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 13:40   #131
sylwónia
Zadomowienie

Magda umówiła się z "ciasteczkiem" - zadzwonił do niej tak niespodziewanie jak była w tej swojej fundacji (tak wogole to skąd miał numer nie wiem, w ostatnim odcinku mu przecież nie dała ), ale z tego spotkania własciwie nic nie było pokazane, po prostu tyle że byli na kolacji. Była żona "ciasteczka" wygrała sprawę i dostała mieszkanie , tzn. on sam jej ustapił i oddał, a sam sobie wynajął nowe. Magda z przyjacielem rozmawiała o idealnej miłości, ogladali "Casablancę". Magda stwierdziła , ze czasem ma załamania, bo powinna mieć juz wtym wieku rodzinę , a co ona ma, kota?
W sumie tyle zapamiętałam, bez obaw rzastin nic emocjonującego się nie zdarzyło

Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
sylwónia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 14:03   #132
smerfeta01
Zakorzenienie

mnie się ten serial nawet podoba może się rozkręci
smerfeta01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 14:09   #133
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Mnie trochę śmieszy np wątek Marioli - czyli dziewczyny od krawatów, która tak błyskawicznie zaprzyjaźniła się z Piotrem Proszę, poznali się w sklepie, a on zaraz uczy ją się wspinać po ściance, a ona pakuje jego rzeczy jak ma się wyprowadzić i prawi morały na temat rozwodu ... No bez przesady.
Stary 2005-09-14, 14:27   #134
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rzastin
Ja nie oglądalam- co się działo?
generalnie to co bedzie sie dzialo w nastepnym odcinku i nastepnym i nastepnym ...itd,najwazniejsze ,ze jest duzo scen z "ciasteczkiem "
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 14:33   #135
Angel_ek
Rozeznanie

Thumbs up Dot.: Nowy BABSKI ;) serial "MAGDA M."

a mi się podoba i czuję że serial będzie się rozkręcał a ja będę się wkręcać Muzyka jest najfajniejsza a tak .. to trochę ta magda ma podobne poglądy[?] charakterek do mnie?! ale to już chyba tak specjalnie zrobione :P żeby kobietki siebie widziały i życie przenosiły na szklany ekran heh...
Angel_ek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 14:35   #136
AgaWW
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lexie
Mnie trochę śmieszy np wątek Marioli - czyli dziewczyny od krawatów, która tak błyskawicznie zaprzyjaźniła się z Piotrem Proszę, poznali się w sklepie, a on zaraz uczy ją się wspinać po ściance, a ona pakuje jego rzeczy jak ma się wyprowadzić i prawi morały na temat rozwodu ... No bez przesady.
A mnie ten watek nie zaskakuje bo w zyciu jest wiele sytuacji nie przewidzianych. Sytuacji i zachowan.
Dla mnie to godzina zapomnienia o codziennosci - przeciez nie trzeba sie sztywno trzymac realnego swiata
AgaWW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 14:35   #137
MrsVargas
Wtajemniczenie

Jeśli chodzi o Piotra czyli Pawła Małaszyńskiego to polecam film z jego udziałem pt. "Biała sukienka", produkcja z 2003 roku, warto zobaczyć.
MrsVargas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 14:38   #138
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Ehh no mimo wszystko będę dalej oglądać Bo i tak jest to moim zdaniem jeden z lepszych seriali polskich (patrz koszmarne telenowele...)
Stary 2005-09-14, 14:39   #139
Abuba
Zadomowienie

Oglądałam wczoraj pierwszy raz i niestety nie wytrwałam do końca. Takie to jakieś wszystko nieprzekonujące... Brodzikowa jest za atrakcyjna, aby być samotna. No rozumiem, ze mogłaby być samotna z wyboru, bo bierze udział w wyścigu szczurów i nie ma ochoty i czasu na związek. Ale przy romantycznej naturze Magdy M. to w ogóle nie wiem, dlaczego ona jest sama. Przeciez to pewne, że podoba się każdemu facetowi . Mogli w tej roli obsadzić jakąś szara myszkę z ukrytymi atutami, albo atrakcyjną aczkolwiek zakompleksiona np z powodu wielkiego nosa dziewczynę...
A poza tym od strony technicznej nie podobaja mi sie ujęcia bohaterów w pojedynkę. Np Magda na sali rozpraw wpatrzona rozmarzonym wzrokiem w ciacho. Magda robiąca głupie miny podczas rozmowy z przyjacielem. Myślę, że fajniej wyglądałyby te miny w kontekście twarzy innej osoby, np w zestawieniu z zimną twarzą Cieleckiej.
Liczyłam, że film klimatem będzie przypominał trochę "Okrucieństwo nie do przyjęcia". A tutaj taka Ania z Zielonego Wzgórza.
I jeszcze właśnie nie podobało mi sie to podkreślanie, ze Magda jest romatyczna. No dobra - kupiła sobie tulipany, ale czy musi to omawiać ze swoim przyjacielem. O! I kupiła sobie wielkiego lizaka!!!
Abuba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 15:28   #140
Beauty1984
Zakorzenienie

GG do Beauty1984

Cytat:
Napisane przez lexie
Ehh no mimo wszystko będę dalej oglądać Bo i tak jest to moim zdaniem jeden z lepszych seriali polskich (patrz koszmarne telenowele...)
Ja też . Może serial nie jest aż tak dobry na jaki większość się nastawiła i rzeczywiście jestem lekko rozczarowana po drugim odcinku...Pierwszy był chyba lepszy, ciekawszy. Myślałam, że to dopiero początek i "Magda M" się rozkręci pozytywniej, ale troszkę wczoraj podsypiałam chwilami.

Mnie także troszkę nie przekonuje główna bohaterka - zgrabniutka, ładna, mądra, a przy tym taka samotna i wiecznie na diecie .
Ale ogólnie miło się ogląda motocyklistę, Świderskiego no i Joasię Brodzik jako Joasię Brodzik .
Stary 2005-09-14, 16:03   #141
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Może trochę zejdę z tematu Spośród nowych seriali, które zaserwował nam TVN, największe nadzieje wiązałam z "Nianią" i nie przeliczyłam się. Jest dokładnie taki, jakiego się spodziewałam, a Agnieszka Dygant pasuje świetnie do roli( chociaż nie jest taka ładniutka jak Fran Drescher ).

A Magda M. jest trochę bezpłciowa, bez ikry, sama bohaterka z lekka aseksualna mi się zdaje. " Ciasteczko" też mnie nie ujmuje Może jeszcze się rozkręci, ale póki co nie jest ani szczególnie zabawny, ani interesujący.
Lukrecja_Borgia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 16:10   #142
rzastin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MrsVargas
Jeśli chodzi o Piotra czyli Pawła Małaszyńskiego to polecam film z jego udziałem pt. "Biała sukienka", produkcja z 2003 roku, warto zobaczyć.
Chyba widziałam- on tam grał księdza? Jeśli tak, to podobał mi się ten film

rzastin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 16:12   #143
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Cytat:
Napisane przez Abuba
Brodzikowa jest za atrakcyjna, aby być samotna. Przeciez to pewne, że podoba się każdemu facetowi .
Zdziwiłabyś się, jak wiele ładnych dziewczyn jest samotnych, właśnie dlatego, że są ładne.. a raczej ZBYT ładne Może mężczyźni, którym Magda wpada w oko, myślą, że przy takiej ładnej i wykształconej kobiecie nie mają wielkich szans
Nie dość, że ładna, to jeszcze prawniczka- to może przerosnąć faceta Właśnie dlatego jej wybranek( Piotr?) sam jest prawnikiem, przynajmniej nie będzie miał kompleksów. Wyobrażacie sobie, żeby ukochany Magdy M. był ślusarzem?
Nawet w Ally McBeal znajomość głównej bohaterki z facetem z myjni nie miała szans. Bo niczym(oprócz łóżkowych umiejętności) ten pan jej nie imponował.
To tak offtopikowo
Stary 2005-09-14, 16:19   #144
Szczypta Chili
Zadomowienie

GG do Szczypta Chili

Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia
Wyobrażacie sobie, żeby ukochany Magdy M. był ślusarzem?
Nawet w Ally McBeal znajomość głównej bohaterki z facetem z myjni nie miała szans. Bo niczym(oprócz łóżkowych umiejętności) ten pan jej nie imponował.
To tak offtopikowo
Ha,ha,ha,ha,ha Chyba nie do końca Ally oglądałać, nieprawdaż? Przecież w ostatniej serii odcinków, Ally związała się właśnieze ślusarzem czy tam hydraulikiem, którego grał John Bon Jovi
Wielkiej Depresji.
Naszą wielką wojną jest wojna duchowa.
Naszą wielką depresją jest życie.

Szczypta Chili jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 17:01   #145
Patrycja104
Raczkowanie

GG do Patrycja104

A mnie ten film skłonił trochę do refleksji.
Zawsze chciałam być taka jak Magda M inteligentna, bogata, niezależna, chciałam być kobietą sukcesu. Z drugiej jednak strony nie chciałam być samotna.
W tej chwili mam męża i 3-miesięczną córkę, mgr przed nazwiskiem i siedzę w domu na bezrobociu
Czuję, że tak dłużej nie wytrzymam. Duszę się w domu.
Magda M jest nieszczęśliwa bo nie ma rodziny ale odnosi sukcesy zawodowe. A ja mam dylemat: wynająć opiekunkę dla dziecka i poszukać ciekawej pracy czy siedzieć w domu i odpuścić karierę zawodową. I tak źle i tak nie dobrze. Kocham swoją córczkę i nie chciałabym zostawiać ją z obcą osobą ale mnie skręca od siedzenia w domu.

A jak jest u Was?
Wolałabyście być taką Magdą M czy oddanymi matkami i żonami. Chyba nie da pogodzić się tych dwóch życiowych ról? A może komuś to się udało?
Stary 2005-09-14, 17:07   #146
MrsVargas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rzastin
Chyba widziałam- on tam grał księdza? Jeśli tak, to podobał mi się ten film
Tak rzastin grał tam księdza...film daje do myślenia. Leciał w czerwcu w tv, już po raz któryś go widziałam i przy najbliższej okazji ponowonie zobabaczę.
MrsVargas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 18:51   #147
madana
Zakorzenienie

Pierwszy odcinek był dla mnie trochę drętwy,ale drugi już bardziej mi się spodobał.Z pewnością będę oglądać.Za to kompletnie rozczarowała mnie "Niania",o ile Dygant jest nawet w porządku, to okropnie dobrali jej szefa, a wyjątkowo drętwe są dzieciaki.Bardziej podobała mi się wersja amerykańska.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 19:43   #148
Jelonek
Zakorzenienie

Ha! "Białą sukienkę" też widziałam, oglądałam ma się rozumieć... dla ciasteczka Tak, grał tam księdza i całe szczęście miał już krótkie włosy
Gdzie jest paula78?
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 20:10   #149
lil' sexy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jelonek
Nie tylko Ty Czego się nie robi dla ciasteczko. Jeśli mnie wzrok nie myli to widziałam Go też w zapowiedziach "Oficera"

MD
lil' sexy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 20:33   #150
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Cytat:
Napisane przez Szczypta Chili
Ha,ha,ha,ha,ha Chyba nie do końca Ally oglądałać, nieprawdaż? Przecież w ostatniej serii odcinków, Ally związała się właśnieze ślusarzem czy tam hydraulikiem, którego grał John Bon Jovi

Pisząc o facecie z myjni, myślałam o Bon Jovi... pomyliło mi się, faktycznie z myjni był ktoś inny Ale związek Ally z Jonem też był chyba tylko epizodem? Ech biedna ta Ally, biedna Magda M. ... mają wszystko tylko nie to, na czym chyba najbardziej im zależy
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości