![]() |
#3841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki M.A.C
Wiedziałam, że nie muszę nic sugerować ![]() ![]()
![]() |
#3842 |
Zakorzenienie
|
A ja wlasnie przed chwilą kupiłam na Allegro dwa pigmenty MACa do smokey
![]() Black black i Dark Soul ![]() Mialyscie je juz moze? Dobre są do smokey? Bo ja juz nie moge sie doczkeac az do mnie przyjdą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3844 |
Raczkowanie
|
Do kresek i tylko do kresek, osypuje się, bardzo ciężko się go cieniuje, łatwo sobie zrobić makijażową krzywdę. Nie próbowałam nigdy go nakładać za pomocą Fix+ może to coś by pomogło. Ja z tego pigmentu zadowolona nie byłam i nadal odsypka leży nieużywana w mojej szufladzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3845 |
Zakorzenienie
|
Kurcze szkoda ze Dark Soul jest taki nieporadny bo wlasnie liczylam ze zrobie sobie nim smokey taki lekko iskrzący...
A jak z black black? ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- I przy okazji szuakania piogmentow MAC natknelam sie na to: http://www.allegro.pl/item571997326_...h_kolorow.html Aż 4 gramy ![]() Jestem ciekawa jak z trwaloscia i kolorem. Mialyscie juz stycznosc z czyms takim? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3846 |
Raczkowanie
|
Lurany, ja z kolei nie mam porównania do powerpointa, ale khole są średni trwałe i lubią się odbijać na powiece - także do jasnego makijażu nadają się średnio, bo robi się ksero na powiece. Ale do smoky eyes nadaje się idealnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3847 |
Zadomowienie
|
A myślałam że tylko ja tak mam i to wina tłustych powiek. To samo mi się z kohlem robi - może nie tyle ksero (chociaż zdarzało się) ale po prostu nie jest trwały - i używam go tylko na dolną powiekę. Powerpointa nie mam - używam Technakohla i Pearlglide'ów.
Edytowane przez BrandNewName Czas edycji: 2009-03-04 o 18:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3848 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o Fluidline - brush on cliniqua czy shiseido kompletnie przy nim wysiadają - piękna równiutka, lśniąca i mega trwała kreseczka, do tego bardzo łatwa do namalowania, chyba dzięki konsystencji, zakochałam się, aż nie mogę odejść od lustra ![]() ![]() ![]() Powerpoint jest natomiast smoliście czarny i też niesamowicie trwały, oba produkty przetrwały dwu-godzinna drzemkę w nienaruszonym stanie ![]() został mi tylko khol do przetestowania, ale już mniej więcej wiem że będe z niego zadowolona, pożyczałam go na ostatniej imprezie od kumpeli i wytrzymał całkiem długo, dopiero na następny dzień jak się obudziłam zostałam uraczona komplementem że przypominam słodkiego misia pandę, no cóż... ![]() a tak przy okazji, chyba dopadła mnie na dobre MAComania, zaczeło się od mojego pierwszego pędzla do cieni w życiu - 217 - a teraz znowu upatrzyłam sobie dwa róże, dwie szminki, o pigmentach już nie wspomnę ![]() i do tego się nieśmiało zapytam który z pędzli do różu jest godzien uszczuplenia portfela?? ![]() Edytowane przez Laurany Czas edycji: 2009-03-04 o 18:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3849 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3850 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a i jeszcze się zastanawiałam - czym nakłada się pigmenty (wybaczcie moją ignorancję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dark Soul jest super ![]() ![]() Off top: A te cienie z aukcji też mam ![]() Nie myśl, że czarny to czarny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3852 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Do pigmentów najlepiej bardzo zwarty pędzel - ja używam TBSu do cieni mineralnych albo 239 ale wole TBS do pigmentów a 239 do prasowanych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3853 |
Zakorzenienie
|
hmm a mnie znów nie zachwyciła kolekcja... ta lalko-kot z latekso-skóry. Szok. I tylko 180 zł... jednak wolę ich klasycznie proste opakowania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3854 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I dziękuję Ci bardzo za zakup ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3855 |
Zakorzenienie
|
hehe błyszczyk dla Ciebie i tyle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3856 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Za błyszczyk bardzo dziękuję - dam znać jak dojdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3857 |
Rozeznanie
|
Na mojej liscie pedzli znajduje sie:
109 !!!!! 187 169 239 217 227 222 219 ![]() I jak uwazacie dobry zestawik?? jakie jest wasze must have pedzli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3858 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3859 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chce jeszcze 138, ale tego w PL nie widzialam niestety i jakis mini do nakladania cieni, poki co mam Inglota. Co do cen w PL to niestety nie pomoge. Mam pytanie odnosnie HK: czy odcien pigmentu Deep Blue Green jest taki jak na tym swatchu? Prawdopodobnie bede rezerwowac dla siebie kosmetyki z HK i opinie ulatwilyby mi wybor. Jakie sa ceny w Polsce? Chodzi mi gownie o blyszczyki, pigmenty i roze.
MAComania mnie dopadla, choroba ciezka, przewlekla i obawiam sie ze nieuleczalna. ![]() Edytowane przez Arwena84 Czas edycji: 2009-03-04 o 22:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3860 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do cen HK to tak jak innych - błyszczyki 65, pigmenty 90, róże 80 Pędzle MACa mam tylko 3 - 109, 239 i 226 ale planuję jeszcze 188 i 217 i przydałby mi się jakiś skośny do cieni i jakiś do pudrów prasowanych. Niestety te pędzle są za fajne i dlatego od razu planuje się kolejne ![]() Cen pędzli niestety pamietam tylko 226 (bodajże 105). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3861 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej. Czy ktoś z was był na makijażu w Magnolii we Wrocławiu? Nie wiecie czy babki fajnie tam malują? i czy trzeba się wczesniej umawiać?
pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3862 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3863 |
Przyczajenie
|
HK-Warszawa- Złote i Arkadia 13.03.2009.ARKADIA Ivent 13-14-15 od godz.13-14.00(przez trzy dni) A oto ivencik ale niepolski
![]() A kolekcja Sugarsweet nie bedzie w polsce dostępna. Edytowane przez alita30 Czas edycji: 2009-03-05 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3864 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jakiego pędzelka używasz do blacktracka? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3865 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podobne rzeczy o Sugarsweet słyszałam ale nie o całej kolekcji i to mnie dziwi bo to nie mała kolekcja (nie jak mała jak np. Metal Urge czy Suite Array) i zostaje miesiąc bez kolekcji. Co jest planowane w zamian - nic czy coś z zeszłego roku? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3866 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
187 - 210zł 239 - 105zł 219 - 102zł Niestety reszty z Twojej listy nie mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3867 |
Przyczajenie
|
jeszcze nie wiem co będzie ale napewno w kwietniu wejda nowe rzeczy z serri pielęgnacyjnej!bombowe!co s na zmarszczki hihi i super produkt na pory a do tego swietny biały transparent puder MAGA delikatny!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3868 |
Zakorzenienie
|
A ja ponawiam swoje pytanie - da sie zrobic ładne smokey z pigmenty Dark Soul?
![]() I czy ktoras ma moze fotki makijazu z w nim? |
![]() ![]() |
![]() |
#3869 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3870 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.