![]() |
#1981 |
Moderatorka z pazurem
|
Dot.: Kosmetyki M.A.C
1500 posrednikow po drodze i kazdy chce zarobic niestety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1982 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() faktycznie nizle ale nie na tyle, zeby wydac £30 na MAC. wole wydac kaske na pigmenty ![]() ![]()
![]() |
#1983 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Przepraszam za OT, ale jak pytasz to odpowiadam ![]() Co do cen w polskich sklepach MAC - nie wypowiadam się. Nie wiem, na podstawie czego są one obliczane, ale moim zdaniem to absurd... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1984 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj przyszedł do mnie quad Tempting z wymianki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj przykrość mnie spotkała ![]() ![]() Kiedyś tutaj pisałyście o tym, teraz sama tego doświadczyłam ![]() A propo gliterów MAC. Jak je stosujecie ? Same ? na bazę, z pigmentem czy jak ?
![]() |
#1986 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Chciałabym również Kasi pogratulować szkoły ![]() ![]() Jestem już zdrowsza - czosnek to jest to! ![]() Ja demakijażuję pigmenty klasyczną micelą z Biodermu Sensibio dla wrażliwej skóry i wszystko się zmywa jak trzeba ![]() Gruboziarniste ![]() Ostatnio dostałam bazę pod cienie MAC, na razie tylko raz przetestowałam, cienie się łatwiej łączą, gładko wyglądają na powiece, miałam jednak wrażenie ,że baza jest dosyć ''tłusta'' i z czasem cienie mogą się rolować, być może nałożyłam zbyt dużo bazy - nie wiedziałam ,że jest taka mazista ![]() Ponad to pracuję nad organizowaniem moich kosmetyków i dzisiaj przyleciały moje akrylowe organizery, na szminki, pędzle, kredki...ogólnie fajna sprawa tylko nieco droga jak na kawałek plastiku ![]()
![]() |
#1987 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Współczuję Wam przejść z allegro i niezdrową konkurencją... ale jako klientka chyba zacznę robić na all jakieś odsypkowe zapasy bo nie chcę żeby zaufani sprzedawcy MACa mi znikli ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1988 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1989 |
BAN stały
|
Ehhem, cień do powiek nałożony ok 7 30 rano znikł jak sen złoty ok 14stej.
Dodam,że prawie do wieczora trzymają się zwykłe Ingloty, Loreale i inne ustrojostwa. Puder- zaraz po nałożeniu na połowę twarzy widać niewielką różnicę ale po 2-3 godzinach nie widać absolutnie żadnego efektu. Generalnie rzecz biorąc, więcej z tą firmą eksperymentować nie będę bo niczym specjalnym mnie nie zachwyciła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1990 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jasne ,że pokażę ![]() ![]() Mało MACa, więcej innych marek, ale skoro wątek o MACu to wklejam tylko Mac ![]() No i organizery, troszkę jeszcze niezorganizowane ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1991 |
BAN stały
|
Kupiłam go 2 dni temu w Galerii Krakowskiej
![]() Zakładam,że jest oryginalny i świeży ![]() Nazwy nie pamiętam ale to taki ciemny fiolet. Gdy pomalowałam nim sobie w sklepie rękę, a w domu nie zszedł całkiem nawet po myciu rąk, pomyslałam,że będzie ok. Ale wybitnie trwały to on nie jest - mimo,że tak jak mówię, najzwyklejsze cienie trzymają się u mnie prawie cały dzień. Aha - obowiązkowo osypał się w załamaniu powiek ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1992 |
Zadomowienie
|
Rety dziewczyny...czyli nadal jakis mściwus donosi na allegro?
![]() Myslałam, ze te zagrywki juz się skonczyły Z jakiego powodu? Ten sam co ostatnio? Ja juz nie dopisuje, które pigemnty mi sie skonczyły , choc bardzo to utrudnia funkcjonowanie ![]() Co do glitterów, to te gruboziarniste też fajnie wygladaja, ale nałożone kreseczka przy powiece lub odrobina przyklejona na zewnątrz powieki. A te pyłkowe są super nałożone zrówno solo, jak i zmieszane z pigmentem Agatko- gdzie zakupiłas te organizery, ja tez chcem ![]() ![]() Napisałam do Ciebie @ przez all, dostałas? Mariolu- świete słowa odnoscie kablowania na all ![]()
#1993 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Naprawdę jestem zdziwiona gdyż mam bardzo dużo prasowanych cieni MAC i nigdy takich niespodzianek nie miałam ![]() Przykro mi ,że MAC tak niemiło Cię zaskoczył ,ale zawsze zdarzy się tak ,że dana marka kosmetyczna komuś po prostu nie podpasuje, przynajmniej zaoszczędzisz trochę grosza ![]() ![]() Cytat:
Niestety nie mam maila od Ciebie, choć ostatnio bardzo dużo ich dostawałam być może zagubił się w akcji ;-)
![]() |
#1994 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W zasadzie sprawa nieaktualna, dotyczyła aukcji all ![]() Navadko, mogłabyś w wolnej chwili zrobic jeszcze fotkę otwartych plastikowych pudełek . Czy tam mozna umieszczać rózne malowidla , typu pudry, podkłady? Bo te szklane to rozumiem odrębny produkt na szminki, błyszczyki, pędzle? No i ostatnie pyt. 60 zł to cena z przesylka rejestrowana? ![]()
![]() |
#1995 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Hmm masz na myśli te pudełka pod spodem? te nie były przedmiotem moich zdjęć ![]() ![]() ![]() Nie ma tam żadnych przegródek itd itp, można je trzymać zamknięte, lub w ogóle nie wciskać tej pokrywki i mogą w ten sposób stać otwarte. Ja trzymam tam moje malutkie minerały, pudry,cienie, takie tam ![]() A jeden z trzech pojemników jakie były w zestawie mam na waciki ![]() Ogólnie to wszystko stoi na mojej toaletce, a mam takie coś super na pędzle z IKEA, właściwie zapewne nie było to przeznaczone na takowe akcesoria ![]() ![]() Może jutro wkleję zdjęcia ![]() ![]() Co do przesyłki, to ja kupiłam takie 4 organizery na szminki i dwa te okrągłe także zapłaciłam na tyle dużo ,że była to paczka rejestrowana express mail ![]()
![]() |
#1996 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
znowu Wam usuneli aukcje...? Nie wiedziałam że znowu komuś się nudzi i ze bawi sie w kablowanie...brak słów.... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1997 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hehe, ja myślałam, ze te pod spodem to tez jakis bajer na kolorówkę ![]() W Ikei faktycznie sa fajne rzeczy. Byłam latem , ale niestety poznańska Ikea w przebudowie i po prostu koszmar ![]() ![]() A wracajac do Twoich zakupów......te organizery wygladaja jak szklane, a nie plastikowe ![]() O jakim blogu piszesz? Proszę o info na priv ![]()
![]() |
#1998 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Mariolu, nie martw się tym allegro... Tacy ludzie byli i będą niestety, i to chyba nie tylko w wirtualnym handlu, ale w każdym innym....Jak komus nie idzie to innym podklada kłody, jak nie ma satysfakcji z własnej sprzedazy to ma satysfakcję z tego, że ktoś inny nie sprzeda nic,albo sprzeda mniej... Świat schodzi na psy (nie obrażając psiaków) ![]() Co do glitterów, ja póki co używałam jednego ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzięki za gratki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1999 |
BAN stały
|
NIe mam tłustej cery.
Bazy w życiu nie używałam i używac nie bedę ![]() Nie lubię robić ceregieli z makijażem. Ma być efektowny i zajać 30 sekund, żadne tam większe zabawy i ablucje ![]() Trudno się mówi, nie jedynym jest MAC na świecie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2000 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też stosuję Duraline, ale gliterów jeszcze nie używałam. Mam jeden czarny i tak myślę, gdzie go wypróbować ![]()
![]() |
#2001 |
Zadomowienie
|
I to może być wielki błąd. Ale co ja tam wiem...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2002 |
Zakorzenienie
|
ja też już nie używam cieni bez bazy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2003 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Lubie eksperymenty z makijażem, dzięki temu odkryłam na przykład cienie które trzymająsie u mnie do 6 godzin,nawet bez bazy. ![]() A MAC mi po prostu odpowiada, dlatego go wielbię! ![]() ![]() ![]() Wilhelminko: ja doskonale rozumiem, że paulakrk może nie chcieć poświęcać makijazowi więcej czasu (ja to co innego - może sobie ktoś pomyśleć, że to próżne itp,- mogłabym sieeeedzieć i sieeeeedzieć ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2004 |
Kici kici miau miau
|
ja nie stosuje bazy bo uwazam za zbyteczne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2005 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rzeczywiście organizery są bardzo estetyczne, naprawdę fajna rzecz tylko jak na kawałek akrylu to sporo kosztują ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kasiu zdrówka życzę i dziękuję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2006 | ||
BAN stały
|
NIe mam pojęcia..ale niedlugo
![]() Najpierw fioletowa, niebieska, czarna etc mocna kredka wokół oczu. Lekko ją cieniuję i na powiekę nakładam cień - do załamania intensywnie, zaś nad okiem do linii brwi już lekko rozprowadza i lączę zazwyczaj dwa kolorki ( żólcie, złotka, róże, niebieskie, coś z drobinkami..zależy). Do tego pomadka ochronna nivea i machniecie się pudrem. Czasem miejscami korektor - ale to zazwyczaj 2-3 razy w miesiącu ![]() Od wielkiego dzwonu ulubione szminki diora i estee - z lekko srebrnym odcieniem. Jak mam ochotę to jeszcze dorzucę maskarę ale to rzadkość bo rzęsy mam ładne ![]() Mam nadzieję,że w miarę jasno to opisałam bo makijaż nie jest moim konikiem ![]() Cytat:
Podobnie jak spora kolekcja typowych lorealków, diorów, chanelków itp - czyli ogólnie mówiąc "zwyczajnych" kosmetyków które do tej pory kupowałam. I bez bazy trzymaly się świetnie ![]() Cytat:
![]() Gdyby mi się spodobaly juz pewnie bylabym posiadaczką kolejnych kolorków ( jak już się maluję to uwielbiam wyraziste, ostre kolory na powiece). Ale MAC mi nie podszedł i kropka - 1.opakowania ..yy nie bardzo 2. sklep..potwornie oświetlony niemiłym światłem. Gdy z niego wyszłąm dlugo bolały mnie oczy ( pewnie tak być powinno ale... ![]() 3 Sprzedawczyli niby uprzejma ale taka jakaś "fiubździu" i nachalna. 4. Kolory i trwalosc - bez szału ![]() Więc się zraziłam i wrócę jedynie do czytywania Waszych opinii o kolejnych podbojach MaKowskich ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2007 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zazdroszczę osobom którym się cienie trzymają bez bazy... przy moich skłonnych do przytłuszczania się powiekach jedynym rozwiązaniem jast baza + puder. Z resztą od dawna uzywam bazy pod podkład i cienie a ostatnio nawet odkryłam zalety bazy pod tusz (wprawdzi Shiseido a nie MACa ale uratowała od wyrzucenia Hypnose) i bardzo sobie te produkty chwalę ![]() ![]() Co do opakowań - nigdy z tego powodu nie kupię Guerlaina ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2008 |
Zakorzenienie
|
Najnowsze nabytki
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=179 |
![]() ![]() |
![]() |
#2009 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() to ja się też odniosę do opakowań - one właśnie wodzą mnie na pokuszenie najbardziej ![]() wyciągnięcie MAC-a z kosmetyczki od razu poprawia mi humor ![]() Vril, jak Digit? Zazdraszczam, mój leżakuje w UC ![]() Sprawiłam sobie w MAC-u ostatnio cienie Beautiful Iris i Parfait Amour, mam nadzieję, że ładnie się z Digitem skomponują |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2010 |
Zakorzenienie
|
Digit...
Srednio jasny fiolet, satynowy, w ostrym siwetle cos mi miglo ale prawie niezauwazalnie, mozna powiedziec, ze mat. Kolor widoczny, napigmentowany odpowiednio, ladnie sie laczy ze sliwkowym quadem Clinique ![]() ![]() Glimmershimmer Astral Rays ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.