|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III
Cytat:
odswiezam i jest pojawila sie![]() Czesc ![]() Witam pozostale niewidzialne...
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
cze
a powód jest taki: wracałam wczoraj od koleżanki w nocy i jakiś pi***ny, po**ny kierowca ciężarówki zepchnął mnie z drogi widziałam z daleka ze jedzie środkiem i na szczęście zwolniłam ale i tak nie miałam już gdzie uciekać i wjechałam w pole oczywiscie idiota nawet się nie zatrzymał bo po co ![]() Dostało mi się od tż oczywiście;/ I pobrudziłąm nowe zamszowe buty
|
#3183 |
|
Wtajemniczenie
|
O kurcze.... dobrze ze jestes cala ty i samochod!
a buty hmmm nie wiem co poradzic ... dlatego nie kupuje zamszu , poszukaj w necie, moze cos madrego doradza..
|
|
#3184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie to urok zamszoków Wiem, że ładnie wyglądają, bo sama nie raz się już skusiłam, ale ja za nic nie umiem o nie dbać i dlatego dosyć szybko(przynajmniej moje)nie nadają się do użytku.
|
|
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Marika a coo innego mogłam pić,,,, ja grzeczna jestem
![]() Caro zamszowe buty się czyści wysuszoną skórką od chleba, tą wewnętrzną stroną... |
|
|
|
#3186 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
Antonio wczoraj miał gorączke 37,8 o 17 dałam mu ibufen i do rana był spokój a rano znowu ponad 37 cholera co mu jestchyba trzeba zebrać dupsko i do lekarza iść ![]() zębów nie widać ![]() spał troche niespokojnie nie płakał ale taj mruczał jęczał przez sen ![]() biedaczka coś gnębi o nie moje posty to bełkot bo nie ma przecinków no trudno czasem nie piszę nawet ą,ę bo mały siedzi na kolanach i piszę jednym palcem takie poświecenie i co tylko słowa krytyki ![]() ![]() współczuje wszystkim mamuśką , które wracają do pracy ja jak pomyśle tylko o tym to mam dość no ale jak mus to mus dobrze ze ja zostaje z moimi chłopakami w domku Sashka trzymaj się przesyłam pozytywne fluidki oby wszystko było po twojej myśli no ide bo maruda już nie może wysiedzieć
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
Mell cała i cały
![]() pojechałam po prostu w pole i za nic wyjechać nie mogłam ![]() A że mokro było to wpie***łam się po same kolana ![]() Cze Cinka ![]() to mi ze 2 chleby pójdą na te buty Bercia pewnie, lepiej iść do lekarza chocby się upewnić że się histeryzuje ![]() Iwciag zamsz to raczej na suche dni się nadaje...ale one tak mi sie podobały że musiałam je kupić mimo iż w tamtym roku kupiłam podobne ale włąśnie nie potrafiłąm ich czyścić i poszły w piec---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Haruno to śledz ![]() ![]() Wyśledziłą mnie na klasie Ja sie tu nie czuje bezpiecznie ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Ten wątek obecnie przeglądają: 14 (13 użytkowników i 1 gości) , boszenka69+, Bercia2000+, Aguśkaa83+, iwciag+, maugoszatka+, dorci77 CZe LASKI
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-11-17 o 09:17 |
|
|
|
#3188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Moje dziecko jest szalone, budzi mnie o 7 placzem jakby bylo glodne, a mleka nie chce jesc i teraz jak usypial ledwo mu wcisnelam troche...dziwne nie rozumiem go;[ Cytat:
![]() Cytat:
![]() odnosnie tego nadgarstka: a czy dretwieje Ci dlon? jak zrobisz tesciorka to sie pochwal
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-11-17 o 09:26 |
||
|
|
|
#3189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() TŻ właśnie wyruszył do pracy, a Blanka wariuje obok Gdzie się podziało moje cudowne i grzeczne dziecko ![]() Ćwiczyć nie chce i ciągle się na mnie wkurza... Za to, że się uczę, za to, że się z nią ciągle nie bawię, za to, że kładę ją spać. Robi wtedy złą minkę i zaczyna na mnie piszczeć! Chce tylko na rączki i koniec. I nie mam pojęcia skąd to u niej się wzięło, bo starałam się jej nie nosić, a leżenie w leżaczku było dotąd jej numerem 1 na liście ulubionych zajęć. Dopiero jak TŻ przychodzi lub jakiś obcy to Blanuśka docenia mamę i ciągle wodzi za mną wzrokiem, wyciąga do mnie rączki...Chociaż tyle, bo już miałam wkręty, że moje dziecko zwyczajnie mnie nie lubi ![]() Cytat:
![]() Tak, w Irlandii mamy sklep z rzeczami tej firmy, tylko ma trochę inną nazwę Penneys. Ale ciuszki są takie same,więc korzystam póki się da ![]() Cytat:
I jakie oczka słodkie Cytat:
masz rację, koniecznie idźcie do lekarza, lepiej dmuchać na zimne. Moja mała też dalej męczy się z ząbkami i tak jak opisałaś ma na dole takie górki dziwne... Czekam na te ząbki z niecierpliwością...Carolajna ja często kupuję sobie zamszowe buciki, bo nie potrafię się nim oprzeć. Kilka par sobie załatwiłam tak, że nie da się już założyć niestety (szczególnie te jasne, które się zabrudziły... ciężko odratować). Ale już piszę jak to robię... Zaraz po zabrudzeniu przecieram buciki wilgotną szmatką i brud wyczesuję taką specjalną szczoteczką z Deichmanna do zamszowych bucików. A zawsze przed wyjściem psikam je też takim specjalnym sprayem, również z Deichmanna...który chroni je przed wnikaniem brudu-wtedy o wiele łatwiej wszystko schodzi Tylko teraz jak błoto już zaschło na Twoich butach... możesz mieć problem niestety...
|
|
#3190 |
|
Raczkowanie
|
cześc dziewczynki
U mnie nocka rewelacja .M ała zasnęła o 20 a o 8 kurier z przesyłką nas obudził. to sobie pospałyśmy. Jestesmy juz po kawce teraz czekamy na mamuśke na szczęście moja z nie TZ. Carolajna ja też słyszłam że skórka chleba sie czyści ale ni h... nie wyobrażam sobie tego jak ma zejść te błoto no a po takich wypadakch to mezczyzni juz nie patrza ze to nie twoja wina tylko od razu sie słyszy na bank prowadzi kobieta , jak one jeżdza!!! zabiłabym tego kto takie stwierdzenie wymyślił. Bercia z perspektywy lekarza jeśli stan zapalny utrzymuje sie dłużej niż trzy dni to idz do specjalisty. moze to być jakaś infekcja sashka trzymaj się mocno. wszystkie bedzie dobrze. myśl pozytywnie marika na twoim miejscu biegłam bym do lekarza.jesli boli cie od dluzszego czasu to nie chce cie straszyć ale znam takie przypadki ze po ciąży może dojść do wypłukania organizmu z krwinek a to się konczy białaczka a pierwsze objawy są bóle kosci. Niedawno było o tym z tv mówili o takiej baletnicy ze po ciązy miala ten nowotwór. jesli bol masz chwilowy to moze cos sie tylko przesunelo ale lepiej idz sprawdz. Malutka o jaką huśtaweczkę chodzi?? masz moze link do niej. bo nadal sie waham nad skoczkiem?? no i chyba na tyle . buziaczki dla reszty
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
Carola odnośnie Twojej atomówki
ciekawe ile się zgadza:Bajka (ang. Bubbles) – najwrażliwsza i najdziecinniejsza z Atomówek, dlatego jest często pogardzana i poniżana przez przeciwników, a czasem także przez siostry. Zdarza jej się jednak samej uratować sytuację (jak w pierwszym oficjalnym odcinku pilotażowym). Lubi rysować i bawić się. Jej ulubioną maskotką jest Osiek, fioletowa ośmiorniczka. Bajka ma zdolność komunikowania się w każdym języku, nawet zwierzęcym. Jako jedyna z Atomówek potrafi rozwiązywać problemy bez użycia przemocy (czasem próbuje tak postępować Bójka, ale nigdy jej się nie udaje). Jest ubrana na niebiesko, ma dwa blond kucyki i niebieskie oczy. A to moja atomówka ![]() Bójka (ang. Blossom) – liderka grupy. Ma długie rude włosy związane kokardą i spinane z tyłu spinką ozdobioną sercem oraz różowe oczy. Lubi się uczyć, dlatego uchodzi za najmądrzejszą Atomówkę, przez co bywa zarozumiała. Podczas walki kładzie nacisk głównie na taktykę, w niektórych przypadkach próbuje dyplomacji. Ma zdolność zamrażania wszystkiego dookoła (lodowy oddech). Dlaczego o mojej jest tak mało
|
|
|
|
#3192 | |
|
Zadomowienie
|
Czesc Heloł!
Cytat:
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
eeee złą wybrałam atomówkę
![]() bez użycia przemocy się nie da ![]() idę po inną Anulka ![]() misie w sukience
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
A o tej mi napisz:P
Tylko brzydki jpg mi wyszedł ![]() idę po inny
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
Caro ta czarna:
Brawurka (ang. Buttercup) – najsilniejsza z grupy. Jej ulubione zajęcia to doskonalenie walki i straszenie Bajki. Problemy rozwiązuje głównie przy użyciu siły. Ma krótkie czarne włosy i zielone oczy. Jako jedyna z Atomówek umie wyrolować język. A teraz pokaż nam jak się roluje język
|
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
O ta jest dobra
![]() A wiesz że umiem rolować język
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak się podjarałam tymi atomówkami że nie odpisałam dziewczynom boszenka widzisz...Blanka Cię kocha ![]() dzolana właśnie spróbuje z tą skórką Cinka a co to znaczy wysuszona?? tzn mam tą skórkę w piekarniku podsuszyc czy jak
|
|
#3201 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
Caro ta skórka musi po prostu wyschnąć, wysuszyć się... Zostaw skórkę chleba do jutra na wierzchu to Ci wyschnie
|
|
|
|
#3203 |
|
Zadomowienie
|
"zajep..."
|
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wloz kozaczka do kanapki upiecz w piekarniku i zjedz
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
pijesz do mnie??
![]() no to uważaj bo![]()
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Doris ta książka to "Martwa strefa".
Ale i tak moje lubione to "Cujo" i "Podpalaczka".Carolajna, cud, że tylko buty pobrudziłaś Ja zamszowe buty czyszcze jakąś twardą szczotką lub papierem ściernym Super ścier błoto i nic się z zamszem nie dzieje![]() Sashka, bardzo mi przykro z powodu Taty Trzymajcie się. Wiem, co przeżywasz, bo mój miał raka płuc![]() Mell, Ursull, zdjęcia suuper ![]() Co do kąpieli, to ja kąpię moje dziecko codziennie, a jak raz wykąpałam tak "byle jak", szybko tylko opłukałam, to mi się budziła co 2-3 godz. A jak ma długą, ciepłą kąpiel to później śpi min. 8 godz. non stop ![]() Cinusiowa, Carolajna, mówicie o tym jak wasze dzieci nóżki ustawiają. U mnie jak postawię ją na płaskim to nie rusza wogóle nóżkami i taka przestraszona jest ![]() A dzisiaj śniło mi się, że wymyślałyśmy na wątku tytuły do nowej części. Tak się ośmiałam w tym śnie, ale tylko te ze snu pamiętam: "W maju, czerwcu się rodziły, pierwsze kroczki zaliczyły" i "W maju, czerwcu z brzuszka wyszły, a już same do nas przyszły Może to był proroczy sen?Dżolana wow, jak suknia!!!! Wyglądałaś jak księżna Jaki tren!!
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-11-17 o 10:32 Powód: dopisek |
|
|
|
#3207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3208 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny do mojego domu wdarła się...
WILGOĆ!Czułam ten dziwny zapach od jakiegoś czasu, ale niewiedziałam skd. Nawet pranie mi nie pahniało proszkiem i płynem ![]() Dzisiaj podlewam kwiatki... ...patrze a tu wieeeelka czarna plama w rogu ściany ![]() Potraktowałam ją odgrzybiaczem ![]() I pomyśleć, ze my to wdychaliśmy
|
#3209 |
|
Wtajemniczenie
|
Ursull
z dziecka bombkę zrobiła ![]() Milenka ma bardzo ladne jasne wloski, teraz to chyba rzadkosc taka naturalna jasna blondynka, bedzie miala branie ![]() a te zdjecia z blondaskami Malutka wiedzialam z mezem juz ok?juz widac ze patrzysz na ta prace i zostawianie Dawidka bardziej pozytywnie niz na pczatku Dzolana hihi moze faktycznie to tylko swinskie mysli ja bym kupila tego skoczka, my juz niestety nie mamy miejsca ![]() suknia 8 kg niezle slicznie wygladalas, mialam podobny bukiet Caro zmien av bo myslisz mi sie z Mają ![]() i dobrze ze na szczecie nic takiego sie nie stalo zamszowe buty na sucho sie czysci najlepiej, Cinusiowa dobrze pisze ze skorka, albo sa specjalne szczotki Mell ale laska z Ciebie a mały slodziutki ![]() jak spacerek? jkos sie wczoraj minelysmy Boszenka moze zabki Blanci ida? Natankowi jak szly to tez wicznie chcial na rece napewno dla niej mama jest nr 1 jak kolacja rocznicowa sie udała? Sashka Ursull dobrze gada, po zlych dniach, musza nadejsc te dobre, wiem ze teraz Tobie ciezko Dziewczyny Natanek dziekuje za zyczenia ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Anulka u nas tez ten problem... odgrzybiacze pomagaly tylko na chwile, tynki ktore wchlaniaja wilgos tez tylko na chwile, dopiero teraz jak ocieplamy dom problem sie konczy. (mam nadzieje)
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
O matko
![]() STO LAT DLA TOSI I KUBUSIA kończą pół roczku ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- cze Kurko ![]() nie mogę zmienić avka bo my z Cinką rodziną jestemy
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.

Wiem, że ładnie wyglądają, bo sama nie raz się już skusiłam, ale ja za nic nie umiem o nie dbać i dlatego dosyć szybko(przynajmniej moje)nie nadają się do użytku.

cholera co mu jest

bo nie ma przecinków no trudno czasem nie piszę nawet ą,ę bo mały siedzi na kolanach i piszę jednym palcem takie poświecenie i co tylko słowa krytyki 
SYNEK

Gdzie się podziało moje cudowne i grzeczne dziecko
ciekawe ile się zgadza:

WILGOĆ!