|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Carolajna a wysylaja za granice? i czy tez za darmo?
A co do poiglot... to moze zle przeczytalam ale wydawalo mi sie ze napisala ze rano po przebudzeniu daje mleczko pozniej obiadek , deserek mleczko i przed snem kaszke...ale moze cos przekrecilam... chyba poszukam tej wypowiedzi i sie upewnie....
|
|
#3962 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Filip spi...
ale jak go usypialam to slyszalam pukanie, jestem wrecz pewna ze to tesciowa z niespodziewana wizyta... ale nie otworzylam drzwi udalam ze spie.... moze to tak chamsko ale nie zapowiedziala sie a poza tym odwiedziny o tej godzinie robic no nie powazna ta kobieta... ![]() Moj tz pewnie znow powie, ze nie otworzylam bo nie chcialam a ja znow nie zaprzecze hehe Kiedys powiedzial: Ty to chyba nie lubisz moich rodzicow? A ja nie zaprzeczylam, mam to gdzies nie znosze niespodziewanych wizyt zwlaszcza poznym wieczorem, zero wyczucia! Cytat:
![]() co do tzta i jego pierwszego zdania do Ciebie, heh takie sprawy chyba sie czuje ![]() a mozesz mi dokladnie opisac to spinanie sie malego? tzn w jakiej pozycji jak go masz na rekach i co robiwtedy z raczkami, napisz mi dokladnie prosze, bo martwie sie o mojego.... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
gratuluje pierwszego zabka Cytat:
![]() A ja nadal chce zobaczyc Ciebie
|
|
#3963 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguśka ale z Ciebie synowa do dupy
|
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3965 |
|
Wtajemniczenie
|
kuźwa mojego tzta jeszcze nie ma, miał być z szampanem, uschnę z pragnienia zanim on się zjawi, zaraz się zeźlę i pójdę spać
|
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
mell odpisuje dopero teraz kochana
Bryan wstaje kolo 8-9 daje mu cyca i tak na cycu jedzie do godziny 13 o tej dostaje obiadek, po jakis 2 h dostaje deserek.. potem znowy cycus, az do godziny 21 kiedy to przed samym snem , po kapieli dostaje kaszke ![]() obiadku i deserku je caly sloiczek czyli 2 takie sloiczki dzinnie musze miec ![]() aa no i dodam ze jak gdzies wychodzimy na dluzej no to godziny obiadku sie troche moga przestawic... ![]() aa deserku np wczoraj nie dalam bo nie chcial wolal cyc Mell znalazłam, ja to tak zrozumiałam że Klaudia daje małemu cyca bez ograniczeń pomiędzy posiłkami że do 13 ile razy chce tyle ma
|
#3967 |
|
Wtajemniczenie
|
Carolajna dzisiaj klaudia to mi napisala
mell odpisuje dopero teraz kochana Bryan wstaje kolo 8-9 daje mu cyca i tak na cycu jedzie do godziny 13 o tej dostaje obiadek, po jakis 2 h dostaje deserek.. potem znowy cycus, az do godziny 21 kiedy to przed samym snem , po kapieli dostaje kaszke ![]() obiadku i deserku je caly sloiczek czyli 2 takie sloiczki dzinnie musze miec ![]() aa no i dodam ze jak gdzies wychodzimy na dluzej no to godziny obiadku sie troche moga przestawic... ![]() aa deserku np wczoraj nie dalam bo nie chcial wolal cyc Dzisiaj Aleks zjadl pierwszy raz jabluszko...i caly czas buzke otwieral i ciagle mu bylo mało... ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- strasznie wolno mi net chodzi... Carolajna a ja zrozumialam ze na "tym" cycu jedzie do 13. CZyli trzeba ja o to zapytac... bo w sumie to moze troche to malo... nie wiem... jestem ciekawa
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuje za gratulacje i komentarze na NK oczywiście w imieniu Ślicznoty
![]() Gossik gratulacje dla Aleksa Obstawiam,że za tydzień wyjdzie następny ząbek![]() Padam z nóg,ciężki dzień miałam,a do tego przeziębienie mnie męczy.Uciekam więc do łóżka.Nie nadrobilam i pewnie już nie nadrobię,tyle stron zapisałyście.Może jutro chociaż troszkę się uda. Aguśka dobrze że z TŻetem lepiej Anulka jak tam dziewczynki? Mam nadzieję,że choróbsko już uciekło Carolajna jak pierś,dalej boli? Znasz sposób z kapustą? Niezawodny ![]() Bercia2000 lada moment i Antoś zacznie siedzieć.O której godzinie go urodziłaś? Może nasze maluchy to prawie bliźniaki iwciag ładna babka z ciebie,to nic dziwnego,że jakiś wielbiciel się przypałętał. To tyle na dzisiaj,dokładnie waszych wpisów nie przejrzałam ,obiecuję ,że jutro napiszę więcej.Miłego klikania i dobrej,przespanej nocki dla wszystkich mam i maluchów. |
|
|
|
#3969 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój był mniej umazany Cytat:
![]() Cudne Gratulacje! A ja dzisiaj krótko bo jestem zła, bo młody płakał przy usypianiu. Wczoraj zasnął w 5 min, a dzisiaj cyrk odstawił. Byłam dzisiaj na kolejnej rozmowie. Dość daleki mam dojazd ale praca może być fajna. Czekam na odpowiedź. Przyznałam si. że mam małe dziecko i nie wiem czy to nie zaprzepaściło mojej szansy. Zobaczymy. Nie chcę wracać do pracy, bo jeśli mnie przyjmą to bedę pracować od 9-17 i godzinaponad na dojazdy... ![]() Ale... muszę. Mamy problemy finansowe (chwilowe chyba - mam nadzieję). Zasiłku mi nie wypłacają i nie wiem kiedy wypłacą. Wiem że w listopadzie po samym zapłąceniu rachunków zostanie nam -200 zł na koncie. Czyli nawet nie ,mamy na to. A jeszcze życie.... No trudno. Jak pójdę do pracy to będzie superowo pod względm finansowym... jak nie... oj to nie wiem. Ale ja ni wiem jak ja małego zostawię... No jak? Szkoda gadać, coś doła mam dzisiaj. ![]() To tyle. Miałam pisać o tym wcześniej ale nie chciałam się żalić. |
||
|
|
|
#3970 |
|
Zadomowienie
|
Witammmm
Łooooo ranyyy, zas mam tyle do czytania, gaduły wstrętne . U mnie dzisiaj dzień dosyc zajęty, musiałam pozałatwiac pare papierków związanych z wychowawczym U.S. i ZUS itd. puki był Tż, bo właśnie pojechał. Ale jak juz sie żegnaliśmy przed drzwiami to go sprowokowałam i trza było się wracac do "FABRYCZKI" ![]() Aaaaaaaaaaaaa i nie wiem czy dobrze podejrzewam ale chyba czai się u nas ZĄBEK, od wczoraj mały daje popoludniami popalic i ręce są w buzi 24h no a dziś zrobił juz 4 kupale jak nigdy, bo teraz rozi co 2,3 dni, i przyjrzałam się temu dziąsełkowi i wydaje mi się że to to, teraz pytanie za ile by sie mógł wykluc, czy długo trzeba czekac, bo ja już nie mogę się doczekac tej pierwszej łopatki Agusia - oooo ty podstepna kobito, na płacz brałas Tz? ale ja też, a czasem nawet udawałam, jak leżałam tyłem do niego to tak sie trzęsłam jak podczas płaczu . No to juz niebawem i ty pobaraszkujesz i to tak że pierze się posypie, tacy napaleni będziecie Ewelain - masz się udzielac, to rozkaz, i spróbuj nie przeczytac tego posta , nie każdy ma takie zdanie.Eve - kurcze oby ta swińska grypa to była tylko głupia plotka nic więcej. A przeczytac te ich tomy to nie lada wyzwanie Pakusia - nie ma to jak Marylka, najmij ją do sprzatania w zamian za zgode na tolerowanie ich rypanka ania - łącze się w bólu samotności, z tym że ja jestem 5 dni w tygodniu sama a na weekend mam Tż, małe pocieszenie . Ludzie to szczegół, najważniejsze że zajęcia Ci sie spodobały, ale chamstwo ze strony tych durni.iwciag - zdolniacha noooo , no a promotor to olewajka totalna ale dobrze że recenzent nie fikał bardziej i masz to z głowy. Hehe za płaszczyk nawet miła postanowiłas byc Bercia - u nas zmiana czasu tez dała o sobie znac bo teraz pobudki o 6:30 a ja ledwo pitoma, bo zazwyczaj godzine dlużej spałam. Kuroikaze - wiesz co? ja przy każdej okazji mówie znajomym o Twoim Natanku i jego ząbkach że juz tyle ich ma . tzn. jak jest temat ząbków . A w szkole dasz radę, a to w Cieszynie masz uczelnie?gosikk_s - a ja ostatnio próbowałam uspac krasnala na rękach i nie dało rady, zaraz sie rozglądał, marudził, spinał więc do łóżeczka buch, pozytywaka w ruch i nyny. Gratulacje zabka , może dlatego był taki rozdrazniony. aljaka - dobrze że z Pietrulka juz lepiej czekoladka - a dziennie Ci ulewa? bo u mnie synek ulewa jak np. za często dałam mu jeśc od rana to później za każdym razem ulewał ale nie zdarzało się to dziennie. madzia - kocha Cie, kocha tylko zrobiła Ci takiego malego psikusika Vila - co ty chcesz od tego torcika? ja bym go z chęcia wszamała superzabulka - hehe i po co ten cały majdan zabawek jak Jaśka tylko rajstopki intereszą .pakusia - widziałas co ciekawego pisała Ci Mell? sama jestem ciekawa czy to ta sama osoba .simpatica - ja się przyznam szczerze że jeszcze nie słyszałam o takiej metodzie obliczania daty porodu , bo tak teraz licząc to u mnie ona się nic a nic nie sprawdziła i tez byłoby ok. 5-6 tygodni róznicy.milena - . Ale powinno się już dbac o te pierwsze ząbeczkiursull - a moje dziecię nic się nie bierze do samodzielnego siedzenia, leniwiec mały .Małgosia - będzie dobrze, musi, trzymam mocno kciukaski za znalezienie satyzfakcjonujacej pracy Nadrobilam was gadułyy wrrr.... lece odsypiac te noce z Tż bo sie nie wyspałam, bo książe sie tak rozwalał że hej, a śpimy na małym łoziu u małego w pokoju. Dobranocka pa, pa, pa. Esti, Kathi, rozalka, male, manolita, nicola, Goo. iwcia dent i reszta dziewuszek MELDOWAC SIĘ CO Z WAMI ![]() A to mój Igorek 5 minutek po porodzie : Edytowane przez marika2121 Czas edycji: 2009-10-26 o 22:18 |
|
|
|
#3971 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie jestem specjalista, cudu nie zapodam, ale powiem oczywista rzecz - malo tluszczu i weglowodanow, duzo bialka i ... tu Cie zaskocze ... cwicz Cytat:
Cytat:
Dokladnie to jest Puree ryzowe z maechwka i groszkiem. Moze sa tez inne bez cukru, ale tu, w Irl znalazlam akurat to. Cytat:
a ta nie pomysli i dalej dzwoni przez pol godziny... Ocean nie rozni sie niczym od naszego Baltyku, ale niektore miejsca w Irl cudo Spinanie malego opisalam ciut wyzej, on to robi jak lezy albo jak siedzi w foteliku - wrazenie jest jakby chcial sie podniesc, ale nie moze. Co robi z raczkami nie wiem, ale jak go podejrze, to powiem - jak nie zapomne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() :conf used: Kazdy dolek kiedys sie konczy, ale wierze, ze jest Ci ciezko Pewnie w czasie jak odpisywalam pojawilo sie kolejnych 50 postow no to lece czytac...
|
|||||||
|
|
|
#3972 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kochane
Nadrobiłam. Melduję, że Guziczek nie jest już dzieciem bezkombinezonowym. Wczoraj byliśmy w CH, ale nie zakupiliśmy nic. To był wyjątkowo krótki wypad. Tak mnie głowa rozbolała, że jakby mi dali siekierę, to odcinam łeb na miejscu. Chciałam zakupić w H&M taki szalikogolf (widziałam na allegro), ale oczywiście takiego czegoś tam nie nie uświadczyłam. A dzisiaj wybrałam się z moją mamą i Hubulą do sklepów w naszym mieście. To był maraton. Pierwszy raz w spacerówce i sukces – trzy godziny spaceru ). Obeszłyśmy wszystkie możliwe sklepy i wreszcie Huba ma się w co ubrać w razie śnieżycy.![]() Zaszłam też do Rossmana, bo w tej paczce z Hippa, którą miesiąc temu dostałam, były kupony rabatowe na wybrane produkty Hippa i kupon na jeszcze jedną paczką z Hippa. Kupiłam Hubuli herbatkę malinową z dziką różą, a w paczce dostaliśmy sok jabłkowy, obiadek (puree jarzynowe z indykiem), łyżeczkę i próbkę kremu. Ano i jeszcze zakupiłam Guzikowi kapciochy – z grzechoczącymi żabkami (tzn. chyba to są żaby zmutowane trochę ).Ale najbardziej cieszę się z tego, że Guziczek wreszcie polubił spacerki! Agusiu – toś mnie zaciekawiła tą historią romansu z facetem, na widok którego nadal się rumienisz. A można wiedzieć, dlaczego się z nim rozstałaś?Tzn. tak rozumiem, że wtedy Twój mąż wkroczył do akcji, tak? Zdjęcie Filipka piękne – ja nie mam takich zdjęć, bo rodziłam sama. Huba był zielony jak się urodził. A co do tego spinania się, to Guzik tego nie robi, ale ostatnio zaczął robić podkówkę na widok nieznajomych.Pakusiu – no widzisz dobra Marylka nie jest zła. Marika – osz ty, to niedobrze, że ta promotorka taka niekumata. Ona ma Wam służyć radą i pomocą. Masakra jakaś. Ty się w tej „Fabryczce” zajedziesz. Piękne zdjęcie Igorka. Aż mi teraz trochę smutno, że ja takiego nie mam. Eve – wow, to Twój monsz to chyba jakiś prorok, czy co? Romantyczna ta Wasza historia. Kuroikaze – widzisz, a tak się bałaś. Będzie dobrze. No to po omdleniu doszłam do siebie i gratuluję. Toż to rekord wątkowy.![]() Madziu – ja też mam takie wrażenie, że Huba wie, że tatuś jest od zabawy i wygłupów, ale nie czuję się przez to mniej kochana. A to dla TŻ-ta Twego I dla Ciebie ![]() Vila – odważne połączenie kolorystyczne, ale bardzo seksuśne. A torcik rewelacyjny. To jest masa marcepanowa?Aljaka – to super, że Piotruś ma się lepiej. Świetny awatar i śliczne zębolki Pietrulowe. ![]() Gosik – gratuluję ząbka! ![]() Iwciag – ale Iwo ma cudne oczęta. ![]() A co do adoratora - nie dziwię mu się. Gdybym była facetem, też bym Cię adorowała![]() Superzabula – słodziuchny ten Twój pożeracz rajstop. Berciu – cudne te Twoje chłopaki. Milena - Huba na razie bezzębny i zacznę dbać o jego jamę ustną, jak mu coś tam już wykiełkuje. ![]() Ursull – wow! No to pod wrażeniem jestem. Mój Guzik ma siadanie gdzieś. Dla Ciebie Małgosiu - . Ja też czekam na zasiłek z ZUS-u i jak go nie było, tak dalej nie ma. Trzymam kciuki za Twoją pracę.Caro - )Nasze zakupy dzisiejsze - kombinezon i kapciochy
Edytowane przez Illbana Czas edycji: 2009-10-26 o 23:25 |
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosiu bardzo wspolczuje sytuacji finansowej, mama nadzieje ze dziecko nie bedzie przeszkoda zeby zdobyc ta prace, zycze Ci tego z calego serca
A mysle, ze to ze przyznalas sie do dziecka, to dla Ciebie na plus, zawsze trzeba byc szczerym w takich rozmowach tym bardziej, ze pozniej na pewno wyszloby to ze masz bobaska![]() marika no a Fili jakis taki umazany wyszedl ze mnie nie wiem od czego to zalezy a Igorek slodziutenki
|
#3974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po jakis 2 godzinach deserek, potem znowu cycus(po deserku dosc szybko bo deserki go zabardzo niesyca) potem cycus no i godzina 20 kapiel a 21-kaszka na noc.... cyca daje wtedy kiedy chce.. bo wiadomo teraz taki cyc dla niego to nic dziecko jest juz duze i musi pozadnie sie najesc a nie :Ehem:dziewczyny piekne te wasze maluszki a ten plakat.. nie odpisze kazdej z osobna bo brak mi czasu, dzis zrobilam generalne pozadki.. i padam a Bryanowi pozwolilam na drzemke kolo 19 h.. i teraz jeszcze ma otwarte slipka i mi fikolkuje w lozeczku ![]() jutro i pojutrze tz ma wolne wiec nie wiem czy wpadne a jezeli wpadne to pewnie nienadlugo wiec wybaczcie Dobranoc
|
|
#3975 |
|
szyciowa specjalistka :)
|
Małgosia
my też przechodziliśmy chude, bardzo chude lata, rozumiem jakie to fatalne uczucie, ...trzymam kciuki, by się wszystko polepszyło |
|
|
|
#3976 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny,
dziekuje wam bardzo ,ze odpisalyscie mi na moje pytania w sparwie tego budzenia sie Kalusi.. (przepraszam,ze nie wymieniam z "imienia" ale czytalam posty na raty i moglabym ktoras z Was pominac,nie pamietajac kazdej..)dwa ostatnie dzionki byly juz "normalne"...tzn.pobu dki po jednym dlugim spanku(5h)co 2 godz. (no coz..widac takie ma upodobanie )mysle,ze moja corcia w ostatnim czasie przechodzila skok rozwojowy,bo..zachowywala sie inaczej niz zwykle: te czeste pobudki,tulenie do mnie non-stop,tak jakby zapomniala to czego juz sie nauczyla(chodzi mi o dzwieki) ale teaz nadrabia podwojnie a ja mam dzisiaj mega dolka....i nic wiecej nie napisze.... a moze napisze ![]() Mell_xx-zaczynasz rozszerzanie dietki od jabluszka?tak? dziewczyny wertuje ksiazki i gazetki,wszedzie pisza o tym aby zaczac podawac dziecku najpierw warzywa,zupki dopiero potem owoce,bo dziecko szybko przyzwyczai sie do slodkiego smaku i nie bedzie chcialo zupek,warzyw ![]() jak to jest?powiedzcie doswiadczone mamusie a potem dawac kleik czy kaszke? a jak kliek to kukurydziamy pierwszy lepszy czy ryzowy? domyslam zie,ze nie smakowe piewsze tylko czyste? (wiem,ze juz o tym pisalyscie ale wtedy jeszcze potraktowalam sprawe pobieznie no i tak wogole to jeszcze utrzymuje mi sie skleroza pociazowa wiec,nie wiem jak to jest..?)jakby ktoras mamunia miala ochote powtorzyc bede wdzieczna nie gniewajcie sie prosze,ze Wam nie odpisuje ale jak duzo mam do nadrobienia to gdy chce sie do was zwrocic to juz dawno to bylo i nieprawda..albo zapominam..co chcialam napisac..ehhh jakbym byla na biezaco to co innego ale to raczej nierealne ![]() chcialam tylko powiedziec,ze o kazdej z Was mysle i pamietam |
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
DORIS kochana wybierz sie do sainsbury's (ja tylko tam widzialam organiczne warzywa i owoce) kup marchewke (organic) ugotuj ,przetrzyj przez sitko i podaj malej..
albo kup w sklepie sloiczek..(ja sama marchewke ugotowalam sama, jablko tak samo) ale obiadki, deserki juz kupuje w sloiczkach ![]() kup kaszke Bobovity bananowa albo waniliowa napoczatek najlepiej bo ma lagodny,delikatny smak i podaj jezeli malenstwu posmakuje no to ok niektore dzieci nielubia kaszek.. -mojj je uwielbia.. jedna kaszka starcza na tydzien tylkoja najpierw zaczelam podawac malemu kaszke na noc, potem dalam marchewke a po 3 dniach dalam juz jabluszko.. ![]() potem ziemniak+marchewka.. a potem to juz gorki jak leci.. coraz wiecej warzyw i owocow ![]() ---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ---------- GOSIK GRATULUJEEEE zebusia ![]() ![]() ![]() my nadal czekamy na pierwszego zebusia ![]()
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiscie co kraj , to obyczaj... mnie tu, w Irlandii polozna doradzila zaczac od kleiku ryzowego - chyba to jest kleik
w kazdym razie bardzo drobniutkie plateczki ryzowe pozniej warzywa - ziemniak, dynia, marchew, pietruszka, brokuly. Ja w sumie w nosie mam wszystkie schematy i karmie Ola wg wlasnego widzimisie, tzn pilnuje zeby nie dostal czegos, czego jesc nie powinien, ale nie karmie go wg instrukcji Na szczescie mojemu dziecku wszystko jedno - brokuly je tak samo chetnie jak deserek owocowy, poki co nie ma takiego produktu, ktorego by nie zjadl Cale szczescie, ze nie wdal sie we mnie, bo ja wiekszosci potraw i produktow nie lubie i ciezko jest mnie nakarmic nie mowie tu o lodach czy ciastkach - te niestety lubie |
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
Doris bujda z tym że warzywa pierwsze muszą być, najbezpieczniej zacząć od marchewki i jabłuszka a później stopniowo do marchewki dodać ziemniaka, po kilku dniach następny składnik itp itp.
I tak samo niby dobrze zacząć od kleików jeśli Twoja córa nie ma problemów z kupą to może być ryżowy, a jeśli ma zaparcia to kukurydziany. A tak naprawde to : moja córka początkowo jadła same deserki teraz ma 4 lata i je dosłownie wszystko Tak samo z kaszą niby później bo słodzona cukrem...nie unikniemy tego ![]() A schematy wg mnie to można sobie w ![]() i to tyle chyba
|
#3981 |
|
Zadomowienie
|
Malgosiu wszystko sie ulozy, trzymam kciuki
marika FABRYCZKA niezle okreslenie, musze to zapamietac Igus slodki, kto by pomyslal, ze mozna sie zachwycac dzieckiem po porodzieEve ja cwicze, wiec to dla mnie nie jest jaks nowosc, 3x w tygodniu fitness, a do tego mam laweczke od kilku lat w domu. Nigdy nie mialam brzucha, jestem dosc mocnej budowy, ale brzuch to zawsze mialam idealny. Nie moge teraz narzekac, ale chcialabym miec to co przed ciaza ![]() ![]() Illbana no to zakupy udane cinusowa kciuki zacisniete za szczepienie Uciekam na szczepienie brrrrrrrr, trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#3982 |
|
Wtajemniczenie
|
najpierw się przywitam, dzień dobry Illbano póki co
![]() Zacznę od siebie dziś, a co! No niestety z Tżtem jak nie było nic tak nie ma, wrócił wczoraj późno, dziś rano już do pracy pojechał i wraca dopiero w piątek. Iwo spał dziś bardzo ładnie przebudził się przed24wypił trochę herbatki i poszedł spać i do 6tej spał, od 6do 7brykał w swoim łóżeczku nauczył się znowu pluć i pierdzieć buźką i mógłby tak w kółko,tż mówi, że on go nauczył jako oglądali mecz żużlowy, robić jak motorki robią i on teraz powtarzaEve Iwo też jest wszystkożerny i to też raczej nie po mnie ma ![]() A sprragniona byłam bardzo, ale nie uzależnoina ![]() Poiglot to poczekamy chyba razem na tego zęborta. Udanych 2dni z tżtem, nie żałujcie sobie ![]() Doris ja tylko dodam, że może lepiej zacznij od kukurydzianych dodatków, ponieważ u kilku naszych dzieciaczków, po ryżowym wystąpiły zaparcia. I myśmy zaczynali od warzywka najpierw chyba ziemniaczek sam, później dodłam marchewkę, no i później kolejne warzywka, a owoce zaczęłam ciut później i jabłuszko na początek..A teraz to już goście jesteśmy i wcinamy kurczaczki, indyczki, króliczki i inne specjały ![]() Illbana fajny kombinezon, my jeszcze nie mamy, a kapcioszki też takie mamy i chyba z tej samej serii zmutowanych, mamy takiego ślimaka nie ślimaka ![]() Bardzo mi miło jak ktoś mówi, że Iwo do mnie podobnuy, bo do nie dawna wszyscy pitolili, czysty ojciec, cały Bułacz ble ble Marika jaki śliczny Igorek! No i 3mamy kciukasy za ząbka! Małgosia oby z pracą potoczyło się jak sobie życzysz a dołki finansowe zdarzają się u większości. Mnie też zaraz po urlopie wypoczynkowym czeka powrót do pracy, też o pieniążki się chodzi, choć nie tylko (macierzyński skończył się10bm)ursull kuruj się z tego przeziębienia. A ślicznota Twoja to niezła aparatka, tak pięknie siedzieć i dawać powody do zazdrości innym ![]() o już nieaktualne, tak się rozpisałam, dzień dobry pozostałym ![]() superzabula kciuki mocno zaciśnięte, powodzenia Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-27 o 08:08 |
|
|
|
#3983 |
|
Raczkowanie
|
Superzabula - trzymam kciuki!!! My się będziemy w czwartek stresować buuuuu.
Iwciag - i szampana nie było, niedobrze, niedobrze... To się zeźliłaś wczoraj pewnie.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3984 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) tak zeźliłam się strasznie, nie lubię jak wyjeżdża w sytuacji kiedy się pokłóciliśmy, ale wpada jeszcze na szybki obiad więc może może czas na kawe ![]() a i chyba dietę odstwię, bo dziś stanęłam na wagę, a ona jak by drgnęła ale nie w tym kierunku co trzeba a ja na prawdę czułam się już lżejsza i uwierzyłam dziewczyną, że dupa mi spdła
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-27 o 08:28 |
|
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dziękujemy za gratulacje A potem oby była dłuższa przerwa, liczyłam że w ogóle pojawią się później ale cóż...Kuroikaze, oby mnie Aleks też nie obgryzał No, ja mam nadzieję że teraz wyjdzie tylko drugi od pary i będzie na razie przerwa. Martwię się o ząbki bo ja mam baardzo słabe i TZ też kiepskie. A wiadomo że im szybciej wychodzą tym słabiej zmineralizowane więc chciałam żeby wyszły później niż wcześniej. Żeby chociaż Mycha miał mocniejsze ![]() Aguśka, Twoja teściowa naprawdę przegina, zero wyczucia...A z zębami niech się Fifi na razie nie spieszy, nie ma do czego ![]() Małgosia, mam nadzieję że dostaniesz tą pracę choć w sumie najlepiej byłoby gdyby problemy finansowe minęły a Ty mogłabyś zostać z malutkim. Niech Wam się ułoży jak najszybciej Marika, u nas jeszcze kilka dni temu nie było ani śladu zęba a wczoraj już przebita twarda biała kreska. Więc pewnie długo nie będziesz musiała czekać, oby Igorkowi lekko poszło ![]() Superzabula, trzymam kciuki |
|
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
iwciag no to czekamy!!
![]() ![]() gosik wazne ze juz ma pierwszego za soba..zebusia ![]() dziewczyny czy wasze dzieci mialy jakies objawy przed wyrznieciem sie zabka..? tzn mam na mysli opuchniecie.. rumien.. czy cos w tym stylu mojego juz od jakis 2 miesiecy swedza okropnie dziasla.. dzis to normalnie caly czas nimi obciera... ale po zatym zadnych znakow...
|
#3987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ślini się od bardzo dawna już, ta ślinka od jakiegoś czasu jest bardzo gęsta, no ale ząbka jak nie było tak nie ma ale jak pisała pzred chwilą gosik może pojawić się z dnia na dzień i na to liczę![]() się uśmiałam, mój synu jak się cieszy to piska jak małpka(któraś mama już pisała, że jej dzidzia też tak ma)ale on jeszcze teraz tak śmiesznie uderza się łapkami w brzusio normalnie jak tarzan Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-27 o 09:33 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
to ja pisalam
moje dziecko strasznie piszczy czasem to mnie tak glowa napierdziela przez niego ze szok... piszczy tak piskliwie glosno jakby kota zabijali ![]() ![]() no ja tez mam taka nadzieje, czekam na zabka i nie moge sie doczekac to chyba przez nas chciwe mamuski.. tak wolno to idzie ![]()
|
#3989 |
|
Wtajemniczenie
|
Caro wysle Ci diete mojego meza poprawiona przez specjaliste na pw, ja mysle ze nie ma po co brac odzywki białkowej skoro nie cwiczysz, generalnie sniadanie powinno zawierac 30% dziennego zapotrzebowania na kalorie, głównie białka wolnowchłanialne czyli kazeine (prod. mleczne, najwiecej w serze twarogowym) i weglowodany, ilosc tluszczy niewielka.
przerwy miedzy posilkami 2-3 godziny, pozniej posilki ukladalam wg treningu, na ostatni posilek powinno sie jesc podobnie jak pierwszy czyli bialka wolnowchlanialne (bo bedziesz miec duuuza przerwe do sniadania) wazne zeby jesc zdrowe tluszcze (oliwa z oliwek). w wolnej chwili moglabym Ci obliczyc zapotrzebowanie na kcal, bo u kobiet to troche inaczej sie liczy, ale musialabys mi podac wzrost, wage, wiek i to czy cwiczysz, a jesli nie to jak aktywna jestes przez dzien. dodam jeszcze z diety meza wyeliminowalam calkowicie cukier i pieczywo białe. (raz dziennie je ciemne, ale tylko ze wzgle na to ze w pracy nie ma jak gotowac) to tak w duzym skrocie. jesli Cie to interesuje to moge bardziej szczegolowo. Marika hihi czyli Natanek jest slawny nie mam takiego zdjecia zaraz po urodzeniu a sliczne Agusia czytalam Twoja historie z mezem... mam nadzieje ze szybko sie pouklada. opowiedz cos wiecej o tym na ktorego widok sie czerwienisz Fili sliczny po urodzeniu Illbana super ze spacerek sie udał Doris dziewczyny juz napisaly w zasadzie... kukurydziany kleik jak dziecko nie moze kupki zrobic, bo ryzowy zatwardza. ja dawalam i deserki i obiadki zamiennie. Małgosiu pamietaj ze zawsze po burzy wychodzi słonce Superzabula trzymamy kciuki Ursull wow juz siada? sama? Eve a widzisz mnie sie wydaje ze nie kraj co obyczaj tylko co lekarz no ja juz musze uciekac... milego dnia a mialo byc tak milo wczoraj wieczorem
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
a to moj zaraz po urodzeniu w ramionach mamusiZałącznik 2611280
![]()
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:50.

Chodzilo mi raczej o to, ze zazwyczaj cay weekend mnie nie ma 
Jaskowi szaliczek i rekawiczki zrobila siostra chrzestnego

ale maluchy też mnie nie słuchają ja jedna ich trzech

Obstawiam,że za tydzień wyjdzie następny ząbek
,obiecuję ,że jutro napiszę więcej.
.
MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK

Chciałam zakupić w H&M taki szalikogolf (widziałam na allegro), ale oczywiście takiego czegoś tam nie nie uświadczyłam. A dzisiaj wybrałam się z moją mamą i Hubulą do sklepów w naszym mieście. To był maraton. Pierwszy raz w spacerówce i sukces – trzy godziny spaceru
). Obeszłyśmy wszystkie możliwe sklepy i wreszcie Huba ma się w co ubrać w razie śnieżycy.
A co do tego spinania się, to Guzik tego nie robi, ale ostatnio zaczął robić podkówkę na widok nieznajomych.
. Ja też czekam na zasiłek z ZUS-u i jak go nie było, tak dalej nie ma. Trzymam kciuki za Twoją pracę.