|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III
Jagoda ciii tu się nie chwali!!!
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-27 o 10:27 |
|
|
|
#4652 |
|
BAN stały
|
iwciag jejku jak ja Ci współczuję, nie dość, że głowa, to niewyspana, kupki, masakra
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Ide coś wrzucić na ruszt, mam makrelę to ją wszamam , ja w ogóle od wczoraj mam taki apetyt, że szok, jak bym napisała ile zjadłam, to byście mi nie uwierzyły (3 ludzi by się najadło )
|
|
|
|
#4653 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja juz wiecej tego nie zrobie.. u nas iwciag-nocka tez nie za bardzo ..udana,a bylo juz tak pieeeknie ![]() wspolczuje problemow brzuszkowych Iwusia U nas przy zmianie mleczka tezsie pojawily... ale podalam kleik kukurydz.i po 2 dniach Kala zrobila ogromnego kupsztala ![]() Ania(cyferki)-ja wczoraj widzialam propozycje ale juz nie mialam sily nic napisac..musialam sie z tym "przespac" ale obie propozycje mi sie podobaja,z tym ze bardziej pierwsza Marika-ojej..cale szczescie,ze nic sie Igusiowi nie stalo,kwardy chlop z niego Anulka-Ty to masz glowe kobito!nie od parady ![]() to kiedy startujemy?mnie pasuje o dowolnej porze,dnia i godziny ![]() dostosuje sie do reszty ![]() Iwciadens-odstawic wszystko oprocz mleczka i kleiku OMG..ale jakby mialo pomoc..Mell-witaj widze,ze dzisiejszej nocy nasze bable chyba sie zmowily..bo spac nie chcialy.. ![]() blondynkapoznan-witaj wlasnie mi przypomnialas..tak u nas tez badanie sluchu bylo,raz w szpitalu a potem na 6tydzien.gdy ja i Kala bylysmy na sparawdzeniu dobra,dzieczyny od tej pory jesli nie bede narzekac na noc i spanie corci tzn.ze bylo super ![]() bo glosno juz tego nie powiem(ani cicho.. )teraz sobie wlasnie zasnela..uffffff Anulka-a ja mam kawe..niesety,niesety bo postanowilam od dzis jej nie pic.Pilam jeden kubek,z jednej lyz.i mleka(pol-na pol)i moze w tym byl sek braku snu w ciagu dnia u Kaliny ![]() tzn.ona chce spac i jest bardzo marudna ale nie moze sasnac.. a jak juz to spi 0,5godz! nie wiem jak ja to wytrzymam ja uuuwwwwiieeelllbbbiiiaamm m moja kawusie ale konie cto koniec!i ponoc nie wazne ,czy to jest na 2 czy 4 godz.przed karmieniem.. kawa tak szybko nie wyparuje z organizmu,dzidzia wyczuje,wiec jestem po kubeczku zielonej herbatki(bez cukru..alem dumna ,ehh )---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
a ja bym uwierzyla..bo mam taki sam(tylko ,ze nie od wczoraj,to trwa duzo dluzej przez co jestem chlostana przez wizazanki )
|
||
|
|
|
#4654 |
|
BAN stały
|
Doris0208 witam Cię kochana, ja od wczoraj to przegiełam na maxa z żarełkiem a tak ogólnie to wpierdzielam jak szalona na okrągło
![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- w sumie może to i byś uwierzyła, ale na pewno mnie nie przegoniła
|
|
|
|
#4655 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
,No, poprawiłyście się. ![]() Dzisiaj też mam gości, więc zajrzę dopiero wieczorkiem. Nocka – średnia. Nie rejestrowałam, ile razy się cysialiśmy, ale chyba ze trzy razy. Przyjechało krzesełko do karmienia – właśnie monsz je składa. Caro – trzymam kciuki za córeczkę. Sashka – cieszę się, że powoli jakoś Wam się układa. Nadal trzymam kciukasy i modlę się za Twojego tatę. Gosik – mnie się nie wydaje, że to kwestia niedojadania. Bo ja wiem, że Hubert np. nie budzi się ,dlatego że jest głodny, tylko dlatego, że chce sobie pocysiać, być blisko mnie. Ale spróbuj z kaszką – może akurat.![]() Anulka – nam też Ciebie brakowało. Idę Cię poszukać.Michaela – nie, Tarnowskie Góry to nie moje rejony. Śliczny Maxiula w avatarzeIskierka – śliczna Agatka. I jaką ma czuprynę. Berciu – mnie tam zaproszenie niepotrzebne. Idę na pielgrzymkę i już. ![]() Mell – nareszcie jesteś Iwcia dens - Może faktycznie idź do trzeciego lekarza. To Szymek zdolny jest, skoro już się za raczkowanie powoli bierze. Guzik ma wszystko gdzieś. A Ty niedobra jesteś – zdradzasz mnie z jakimś oknami. Ja mam brudne okna, bo cały czas siedzę na wizażu i wypatruję Ciebie. Bierz przykład ze mnie. Mnie się też podoba imię Lenka.Ursull – piękne domy wkleiłaś. Tzn. takie totalnie przeszklone jednak nie są w moim guście. Trochę za bardzo czułabym się jak rybka w akwarium. Ale ten dom ze „Zmierzchu”Eve&Ursull – to ja też do Was przyjadę z Guzikiem i psicą. Malutka – pięknie Dawidek siedzi. ![]() Aniu – Guzik powiedział, że on by wolał, żeby Jula jednak spełniała się zawodowo. Co do tej strony, to ja zauważyłam, że niektórzy w ogóle się nie cenią. Mnie się podobają te fotki w stylu High Keya.Iwciag – współczuję nocy. U nas też kupale teraz nieregularne – się coś Guzikowi poblokowało. Deserek śliwkowy bardzo pomaga. Marika – się nie stresuj, bo gospodarzom się stres udzieli i Ci drzwi nie otworzą. ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#4656 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulka bedzie problem bo ja juz dawno koldre schwalam...ale zrobilam to na sucho -bez
|
|
#4657 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oj, dobrze, ze nic sie nie stalo ![]() Ja sie urodzilam w Lodzi Mamy wode morska, ale tylko raz probowalam mu psiknac... niewykonalne... Cytat:
Swietny pomysl, ale ja musze swoje odczekac, moze za rok o tej porze zaczne starania, albo troche wczesniej bo chcialabym zeby mi sie znowu wiosenna kruszynka trafila ![]() Cytat:
Olek zasnal wczoraj ok 20.30 i ..... UWAGA spal do 8.05 Zjadl, pokotlowal sie troche i o 9.30 znowu zasnal Dzien Dobry Szanownym Paniom, Jak powyzej napisalam, noc byla piekna, czyli katar w nocy nie meczyl, ale rano znowu mu gilki wisialy Mam nadzieje, z jakos sobie poradzimy z tym dziadostwem. Lece troche odgruzowac, poki Olus spi, nie szalejcie tutaj
|
||||
|
|
|
#4658 |
|
BAN stały
|
Eve1603 no to ładnie Ci Oluś pospał, mój to przeważnie 7 godzin śpi- tak jak wczoraj czyli 10 h to śpi raz do dwóch razy w tygodniu, choć zdarzy się i kilka nocy, że wstanie na ciumkanie
- ale nie płacze wtedy tylko się kotłuje w łóżeczku i ja po prostu już go wezmę nakarmię, żeby mu się dobrze spało, możecie mnie zatłuc za to, ale to są sytuacje naprawde sporadyczne ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Misio śpi jeszcze, ale będę się powoli zbierać na spacerek- ładne słoneczko wyszło,... |
|
|
|
#4659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
E! Starania wstrzymane Czekamy na Eve ![]() W ramach zasady "Jeden za wszystkich wszyscy za jednego!" Dobra Eve...załatwione! Nie musisz dziękować, myślę, ze kazdej to bedzie na reke. Niech sie nasze maciczki jeszcze porelaksują, a potem do roboty. ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Mell na sucho ałć!
|
|
#4660 |
|
Zadomowienie
|
Illbana
Już sie bałam ,że sie pogniewałaś bo tak ten tekst z zaproszeniem walnęłam Ufff... kamień z serca to tyle musiałam to napisac zajrzę pozniej
|
|
#4661 |
|
Zadomowienie
|
hihi, miałam na spacer wyjść, ale czekamy na TŻ, bedzie milusio
|
#4662 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bez przerwy choc zdarzaja sie ciezkie noce Wlasnie moje dziecko wprawilo mnie w oslupienie, myslalam, ze on caly czas spi, a on... zrobil taka kupe, ze cale pietro zasmrodzil wlaczyl sobie karuzele i lezal grzecznie... Pies do niego poszedl i Olek zaczal do niego "gadac" i w koncu go uslyszalam ...---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4663 | |
|
Rozeznanie
|
---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------
Cytat:
nie zadobrze Ci kolezanko![]() ![]() ale zazdroszcze ![]() mi pozostaje wierzyc,ze kiedys...tez to szczescie przespanej nocy mi sie zdarzy ![]() widzisz jakiego masz skarbka co do prezentu-to kosmetyki odpadaja Jesli chodzi o totka....to on sobie sam puszcza i to dosc czesto ![]() czesto sie chwali jak ocs tam wygra..a jak nie to sie nie chwali ![]() Raz zapytalam,czy jakby wygral glowna nagrode i "strzelil szostke" to by mi sie przyznal,czy kazal sie pakowac ![]() ("maz do zony,po gl.wygr.w totka-pakuj sie!!!ona-huuurrra uwilebiam tez zart takze dziewczyny,ja nie zartuje..prosze podpowiadajcie..moze w koncu cos od Was podpatrze ale dziekuje jagoda za odp |
|
|
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Tak jak myślałam...Aleks nie powiem, przed kąpielą kaszkę zjadł i pierwsza przerwa trwała 3 godziny. Potem już pobudki co 2. Czyli w sumie to samo co na cycu jak pojadł normalnie. Oczywiście ostatnio przeważnie było częściej ale jak łaskawie possał przyzwoicie to tyle mniej więcej sypiał. Czyli te pobudki to po prostu nawyk i wcześniej ja padnę niz on się odzwyczai...Jedyna nadzieja że to zęby, górna prawa jedynka zaczyna się wyłaniać, druga też już wygląda że tuż tuż. Może jak wyjdą to będzie lepiej sypiał? Chyba że zaczna wtedy iść dwójki No ale będę mu dawać tą kaszkę, przynajmniej myśleć nie będę czy aby na pewno nie jest głodny...Iwcia dens, hehe u nas dokładnie tak samo, jak tylko próbuję położyć Aleksa jest ryk nie z tej ziemi. Dopóki leży to leży, jak już trafi na ręce nie odłożysz No aktor...krzyk, płacz, zaciśnięte oczy więc nie uspokoisz. Cinusiowa, biedna Ninulka, a czy refluks przechodzi dziecku z wiekiem czy już zostaje ![]() Mell, u nas Aleksa tylko pediatra osłuchiwała. Poza tym żadnych badań, ani krwi ani moczu. Jak pytałam czy nie powinno się robić powiedziała że nie ma potrzeby A ponoć chłopcy w tym wieku mają anemię, i skąd ja mam wiedzieć czy on ma czy nie skoro żadnych badań krwi mu nie robili...A jeśli chodzi o to wstawanie, to jak wracam z pracy Aleks wcale nie wisi specjalnie na cycu. Pociumka oczywiście ale nie jakoś przesadnie. I dopiero wieczorem się zaczyna...DORIS, no właśnie, u nas to raczej też nie jest problem głodu. Myślę że to i nawyk i chęć pociumkania cyca. No i przede wszystkim wina tego że nie usypia inaczej niż przy cycu bądź na rękach. Więc kiedy budzi się w nocy podnosi alarm...Nie wiem jak go oduczyć tego wstawania, będę go dokarmiać tą kaszką ale pewnie wiele to nie pomoże. A że sam za nic nie usypia więc kółko się zamyka... Illbana, właśnie tak podejrzewam że ten typ tak ma Rany, dlaczego akurat na mnie padło z tym ciągłym wstawaniem Dlaczego on nie może sobie pocysiać przez popołudnie i wieczór a potem spać jak normalne dziecko? To nie, fajniej po nocy...
|
|
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć me ukochane
Zaczęłam was czytać,ale odpowiadać miałam zamiar wieczorkiem,ale tak się nie da,ja muszę poprostu cos napisać.Przede wszystkim: Ania4891 Mi się bardzo podoba to co zrobiłaś,szczególnie ty z Julcią (ale faktyccnie zbyt drastyczne ).Jak dla mnie możesz zrobić cos w tym stylu.Kurcze,ale ty zdolniahca jesteś .Wiesz,że ja nie wiem jak zrobić takie efekty Wytłumaczysz w skórcie amatorowi![]() Moja propozycja to: 1,robisz jeszcze jeden album ze zdjęciami dzieciaczków na twoim profilu 2.robisz swoją wersję kartki światecznej,podeślę ci kilka fotek dzieciaczków w strojch światecznych jesli chcesz,albo lepiej założę swiąteczny album na swoim profilu 3.daj mi emaila podeśle ci swoję zdjęcie i Miluci,bo ja też chcę być taka przedarta ![]() A nie myślałaś o pracy przy retuszowaniu fotek? Teraz tyle lasek chce być modelkami i potrzebują portofolio z dobrym retuszem.Ja się nie orientuje,ale tak sobie własnie pomyslałam o tym ![]() Iwcia dens też se nicka wymyśliłaś Zaraz poprawiam![]() Iwciag biedulko,my na szczęście noc mięlismy nieco lepszą,ale mala już od 6-tej rządziła,a mi sie tak spac chciało(za długo na wizazu siedzę). Marika dżizas dziecko ci spadło i nawet nie zapłakało Dzielny Igorek Już nie mogę doczekać się tych,tajemniczych zdjęć![]() ![]() Anulka to co dajesz fotki do kartki? Ja za ciążą jak najbardziej,popieram pomysl,bo po mojej myśli jest![]() Ja mam kawe to wpadaj i u mnie non stop leci tv muzyczne ,a tam xsmasowe kawałki![]() Mell nadal mam Focha ![]() ![]() Jagoda nie chwal małego,bo go zepsujesz ,a my ciebie nie bedziemy lubiły,bo bedziemy ci zazdraszczały,że wyspana jesteś![]() Doris dzień dobry,u nas nie pada,mamy przymrozek, a jak u was? Jakby się ktoś dziwił czemu o pogodzie rozmawiamy,to przypominam,że to taki angielski zwyczaj ![]() Illbana dla TŻ za skręcanie krzesełka Illbanko ja nie mam nic przeciwko naszej,wspólnej przyszłości,jeszcze iwcie dens możesz zabrać ze sobą![]() Eve .Gratuluję demonicznego postu i super fotki na NK No wiesz w kupie raźniejGossik tego się obawialam,Milucha też zamieniała mleko na picie,i nadal się budzi.trzymamy kciuki za ząbki ![]() To tyle,bo na spacer iść muszę,dziś pierwszy raz zalożę Milusi zimową,puchową kurtkę,bo u nas przymrozek,przynajmniej nie pada |
|
|
|
#4666 |
|
Wtajemniczenie
|
No! Mam około godzinne wakacje -dziecko spi
![]() Ursull ![]() Gosikk wiec pewnie przyzwyczajenie... ajjjjMam w rodzinie chlopca ktory ma prawie 2 latka i caly czas sie budzi jednej nocy ze 2 razy a innej co 2 h... a jego mama wlasnie jest w drugiej ciazy i wrocila do pracy wiec ledwo zyje.... Najgorsze sa noce bo jak czlowiek jest wyspany to w dzien na wszystko ma sile... oby te pobudki minely Twojemu synkowi... przesylam Aleksowi fluidki od Aleksa Magducha jak z sukienka? wybrałas?
Edytowane przez Mell_xx Czas edycji: 2009-11-27 o 13:52 |
|
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
Ursull
Ale tu ciszaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaa.... a mnie sie nic nie chce i zamiast prac, prasowac, ja wole na wizazu leniuchowac |
|
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
Ursull,
Mell, Też czytałam o przypadku kiedy 2 latek tak robił i trzeba było długiej terapii żeby go oduczyć...
|
|
|
|
#4670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedny Dawidek, ucałuj go od nas |
|
|
|
|
#4671 |
|
Wtajemniczenie
|
Malutka jejku to duzo zdrowka dla synka..
Gosikk a ty solidna pracownica... z pracy piszesz?i bardzo dobrze! Przynajmniej wiemy co u ciebie a w domu masz czas dla rodziny
|
|
#4672 |
|
Wtajemniczenie
|
Jagoda powiedziałaś o makreli i musiałam pędem lecieć, bo myślałam, że mi jęzor do tyłka wskoczy
pyszna była![]() Doris też mam nadzieje, że minie mu to zatwardzenie, bo mi go tak strasznie szkoda Illbana szukałam deserka i w Tesco i w Almie i nei było ![]() Szybko nam tu pokazuj Hubusia w krzesełku! Ursull pj mój tż by powiedział żeś uzależniona Malutka zdrowiejcie szybciutko!! mz po spacerku Iwo kochany, jak sobie przypomne te horrory wczesniejsze to mam dreszcze |
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
Malutka
|
|
|
|
#4674 |
|
Wtajemniczenie
|
Eve waśnie sobie pomyślałam, co Ty tak od południa dziś wizażujesz, bo Ty raczej nocny Marek, a Ty sobie dzień lenistwa urządziałaś, fajnie
|
|
|
|
#4675 | |||
|
Zakorzenienie
|
A wiecie co jest najfajniejsze na Wizażu? To,że codziennie jestem wycałowana przez większość was i ja też wiekszość was wycałowuję
Wróciłyśmy ze spacerku,ale potem raz jeszcze idziemy,bo pieluchy muszę kupić.Mała zrobiła mi akcję z rykiem zwierzęcym pt: "ja nie chcę spać!!!!!!!!!!!" i ...śpi Ja pranko wstawiłam i mam czas na kawusię z wami![]() Cytat:
Mioje znajomej półtoraroczna córka budzi się kilka razy w nocy,bo jej się pić chceCytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Iwciag przyznam ci się,trudno,w końcu ta terapia polega na przyznaniu się przed samym sobą i resztą świata,że JESTEM UZALEŻNIONA OD WIZAŻU .Z dwojga złego lepiej być jak zombie przez cały dzień i wizażować do późnej nocy,niż roślinką bez wizażu . I powiedz swojemu TŻ,że Wizaż broni,Wizaż radzi,Wizaż nigdy cię nie zdradzi!!!
|
|||
|
|
|
#4676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja pytam matki ktore chrzciły swoje dzieci same bedac w grzechu!!!Wyjasnie krotko... kobietki bez slubu... Jak to jest z ta spowiedzia, isc nie isc?
|
|
|
#4677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ja bym poszła nawet nie będąc po ślubie, powiedziała bym oczywiście spowiednikowi, najwyżej bym rozgrzeszenia nie dostała
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ksiądz nie robił nam zadnych problemów,nie szlismy do spowiedzi,ani do komunii.Zresztą my zażyczylismy sobie chrzest bez mszy,więc uroczystość trwała tylko 40min,bez tłumów ludzi w kościele i nie było problemu z tym czy iść do komuni czy nie itd. Ale mój TŻ to ateista,a ja nie dokońca się określiłam jeszcze,wiem,że w Kościół to napewno nie wierzę . Małą ochrzciłam,aby w przyszłości miała mniej problemów.Wiem,że to hipokryzja,ale mnie to mało obchodzi co ludzie myślą
Edytowane przez ursull Czas edycji: 2009-11-27 o 15:30 |
|
|
|
|
#4679 |
|
Zadomowienie
|
Nie powiem, ze ty mnie aj law ju
![]() To bedzie nasza tajemnica...
|
#4680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ursull Iwciag dziekuje za odpowiedzi Poprosze o wiecej
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.

, ja w ogóle od wczoraj mam taki apetyt, że szok, jak bym napisała ile zjadłam, to byście mi nie uwierzyły (3 ludzi by się najadło
)

OMG..ale jakby mialo pomoc..
ale konie cto koniec!
)
Może faktycznie idź do trzeciego lekarza. To Szymek zdolny jest, skoro już się za raczkowanie powoli bierze. Guzik ma wszystko gdzieś.
Ja mam brudne okna, bo cały czas siedzę na wizażu i wypatruję Ciebie. Bierz przykład ze mnie.

ałć!
SYNEK

.Wiesz,że ja nie wiem jak zrobić takie efekty
.Gratuluję demonicznego postu