|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Cytat:
SUPER WIADMOSC rzeczywiscie szkoda czasu przez jakas *******ke sie tyle nieodzywac do siebie ale wazne ze godzenie bylo fajne ![]() z pamiecia to masz racje... teraz sie mysli o milionie rzeczy na raz
|
|
#4712 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
U nas dobrze jak na razie, Natankowi wychodzi druga jedynka
i marudzi a w sobote mielismy isc na wesele ale maz chyba sie rozchorowal ![]() Marika o rany biedna ta kolezanka to takie smutne Malutka nie, ona prosila zebym nie mowila mojemu mezowi, bo on tez ja zna, jej facet wiedzial o tym, to byla ich wspolna decyzja. Tz swietnie sie spisal tylko zazdroscic, ja nie wiem jak to bedzie jak zostawie mojego na pol dnia jak pojade do szkoly ![]() Madziu super szkoda ze tyle czasu sie marnuje na jakies glupie klotnie... a Nisia Carolajna wiesz 10 miesiecy z naszego zycia chetnie bym wycieła, tak strasznie rozrabiałam ze ja nie wiem co moj maz przy mnie jeszcze robil. a w nim zostalo troche strachu ze to sie powtorzy... stad to wszystko, ja mialam swidomosc tego ze jesli zostaniemy ze soba to dlugo to bedzie sie ciaglo za nami. @ gratuluje a taniec nie ucieknie ja przy wzroscie 163 waze teraz 49, przez ciaze nogi mi schudly fajne masz wlosy na zdjeciach z zoo Blondynka wiesz to dziwne bo termin ma na 25 maja czyli wychodzi na to ze w ciaze zaszla ok 18 sierpnia (jesli dobrze licze) a Patryczek urodzil sie 2 sierpnia wiec tak szybko kochala sie i zaszla po cc?? nie chce mi sie w to wierzyc. przeciez 7 dni po cesarce dopiero sciagaja szwy. A jak z ta sprawa z pieniedzmi za opieke? wyplacone? Aguska super buciki i rowerek ZBOCZUCH ![]() Esti o rany to faktycznie... ale pomysl jaka radosc komus zafundowałaś a tak serio to moze faktycznie zadzwon i powiedz ze sie pomylilas. Chciałam napisac wiecej ale juz nie mam czasu nie piszcie tak duzo wstretne gaduły ![]() ![]() a na odchudzanie i oczyszczenie jest fantastyczna zielona herbata, ja niestety nie moge sie odzwyczaic od niej ...
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
magducha super wiadomość
kuroikaze Ty rozrabiałaś;> a tak niewinnie wyglądasz ![]() Widzisz pewnie w każdym związku są takie sytuacje bo to nieuniknione jest chyba i ja mam parę grzeszków na sumieniu, które bardzo często są mi wypomniane przy kłótniach a od zielonej herbaty jestem uzależniona mam pół szafki zwykłej, aromatyzowanej do wyboru do koloru![]() Dziękuje za komplement ![]() Włoski już z odrostem a niestety ne mam z kim zostawić dzieciaczków zeby wybrać się do fryzjera Mamie coś wypadło a tż do późna w pracyI kciuki za Natankowy ząbek oby szybko wylazłZ innej beczki: macie jakieś sprawdzone przepisy na tort? Córcia kończy 4 latka w sobote i chciałam jej zrobić jakiś bajkowy torcik a jakimiś figurkami itp wiecie coś moze jak się robi?
|
#4714 |
|
Zadomowienie
|
Boszenka - oby ten czas do wyjazdu jak najszybciej wam minął, żebyś mogła być już prz swoim mężusiu a Blanusia tatusiu
Aljaka - piekne masz dzieciaczki Kuroikaze - oby ząbek wyszedł jak najszybciej i najlepiej bez bólu Można pic zieloną herbę jak się karmi? Jeny, to super wiadomość, ja jestem a raczej byłam uzalezniona, ale w ciąży odstawiłam, a teraz też nie wiedziałam, że można... Piłam tez dużo czerwonej, ona pomaga rozbic komórki tłuszczowe, ale jej dowiedziałam się że podczas karmienia na bank nie można, bo zanika laktacja
|
|
#4715 | |||||
|
Rozeznanie
|
witamy w dzien chlopaka
skad u Was tyle czasu na pisanie nie nadazam. i dziekujemy wizazowym kolezankom za zyczonka![]() Marika rany wspolczuje kolezance szok nawet trudno sobie cos takiego wyobrazic Cytat:
Cytat:
![]() tak to juz z nami jest kobietami ja tez czasem chcialabym aby mnie tzcik wyreczal wiecej a potem mala zazdrosc jest ze to on spedzil ten czas z maluchem i tak super sobie radzi u nas 2 kreseczki byly 20 wrzesnia- oj leci leci Cytat:
ja mam fajna pediatre i w sumie o co poprosze to dostaje skierowania do kazdego lekarza by dala chyba co do diety-ja nie karmie piersia a tez jem same slodycze ![]() Cytat:
na szczescie ze to tylko katarek [QUOTE=boszenka69;14511228] Cytat:
Agusia fajne botki witaj Goo po dlugiej przerwie, corcia cudna i jaka duuuza ja dzis mojego tztza z okazji dnia chlopaka wysylam na masaz godzinny bo w urodziny go zaniedbalam iech ma chlopak |
|||||
|
|
|
#4716 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i niech ten zebul szybko wychodzi no a ja jak na razie pije tylko kawe jak karmilam to sie jeszcze zmuszalam do picia wody a teraz moz sobie taka herbatke sprawie bo sam cellulit od tej kawy bede miala - zreszta juz mam![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4717 | |
|
szyciowa specjalistka :)
|
Cytat:
tak tak TESCO są świetne, jeszcze były tu polecane Kaufland (co tam) kupiłam, też rewelacja! magduchahahaha super, że wszystko wyjaśnione! u nas to samo, kłócimy się o takie pierdoły, a jak jest jakaś poważna sprawa to potrafimy po cywilizowanemu. ale tak chyba lepiej, nie
Edytowane przez aljaka Czas edycji: 2009-09-30 o 11:41 |
|
|
|
|
#4718 |
|
Zadomowienie
|
Dzis nie napisze.
Ja okropny kaszel i katar. Julusia zapalenie gardla z goraczka i zapaleniem spojowek - dostala antybiotyk Pa
Edytowane przez ania4891 Czas edycji: 2009-09-30 o 11:42 |
|
|
|
#4719 | |
|
szyciowa specjalistka :)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4720 |
|
Zadomowienie
|
Piszecie o problemach z Tz-tami, u nas jest teraz okres "miziu-miziu", slodkie odzywki, caluski, przytulanki
do puki Starego nie wkurze![]() Bo to ja jestem wiekszy nerwus i przewaznie to ja wszczynam klotnie, ale skoro on mnie wkurza Jestem skorpionica, wiec jestem superancka do czasu jak mnie ktos nie wku***![]() ![]() Byłam dzis w lumpiku i kupilam spiworek do wozka za 15zl ![]() Jeny wydawalo mi sie ze nie jestem taka gruba, a jak Was czytam to mi mina rzednie ja przy wzroscie 171 waze 69kg, a Wy co niektore to takie chudzinki Ja bym chciala jeszce tylko 3-4kg schudnac, zeby bylo to co przed ciaza bo tak sie dobrze czulam, nie za gruba nie za chuda ja jestem dosc grubej kosci, mam szerokie ramiona i biodra i jak wazylam 60kg to wygladalam za chudo, bo mi kosci wystawaly...jakas dziwna jestem![]() aljaka pierwsze zdjecie poprostu swietne magducha ja tez tak nieraz mam, ze jak sie nastwie na porzadna "pogadanke" to nagle Tz ni z tad jak do rany przyluz chociaz on z natury bardziej ugodowy jest, wysiada jak juz go naprawde wku****![]()
|
|
|
|
#4721 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkim chorujacym zycze duzo zdrowka...my na razie sie uchowalismy i aby tak pozostalo (odpukac)
|
|
|
|
#4722 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
Ja dziś padnięta jestem Antos nie spał mi w nocy od 24 do 3 nie wiem co mu było nie płakał był i rozbrykany w przeciwieństwie do mnie![]() Również życzę wszystkiego naj...naj...najlepszego wszystkim CHŁOPAKOM U mnie dziś duże swięto bo mam aż 3 facetów no ale bez przesady dzieci dostały zabawki a Tz dostanie swoje ulubione ciasto no i wieczorkiem moze cos jeszcze jak zasłuży![]() Dzięki za odpowiedzi dotyczace pleśniawki na razie smaruje aphtinem i moczem ![]()
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
kurujcie sie kochane!!!
|
#4724 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny
Musze się pochwalic: Nisia przed chwilą pierwszy raz przewróciła się sama z brzuszka na plecki
|
|
#4725 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4726 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku ale macie tempo!!!
Moj maly misiaczek spi slodko a ja zamiast cos zrobic w domu to siedze i czytam..oderwac sie od tego laptopa nie moge Boszenko dziekuje za propozycje juz szukam muzyczki... Magducha ale masz zdolna corcie...ciesze sie ze z tzcikiem juz w porzadku, nieraz tak jest ze im bardziej sie martwimy i przejmujemy to potem wszystko szybciutko sie uklada i wraca do normy... Ania to szybciutko zdrowniejcie i wracajcie tu... Superzabula to korzystaj z tego czasu miziu miziu...fajnie macie my akurat jeraz tego czasu nie mamy choc nie jest zle...ale moje libido jest bliskie zeru... A co do skorpionikow to prawda mam takową siostre ![]() Dzisiaj Poiglot wraca do domku...
Edytowane przez Mell_xx Czas edycji: 2009-09-30 o 13:39 |
|
|
|
#4727 |
|
Zadomowienie
|
Superzabciu - zazdroszczę Wam tego etapu miziu-miziu, ja też tak chcę
Przy x-landerach są rzeczywiście jakieś śpiworki niby, ale chyba za wiele ciepla one zimą nie dadzą, więc również musze się zaopatrzyć w coś cieplejszego, Tobie jak się udało super, za 15 zł to naprawdę nie szkoda kupić, nawet jak miałoby się za bardzo nie przydac Aniu - zdrówka kochane Wam życzę Mell - o widzę, że ja nie jestem sama z libidem bliskim zeru wśród tego grona gorących lasek czekamy...
|
|
#4728 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w lipcu pyknelo nam 11latCytat:
|
||
|
|
|
#4729 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale pędzicie.... nie można nadążyć.
Mój młody dziś biedny. Brzuch go boli, nawet piersi nie chciał. Teraz śpi. Oczywiście w nocy spał na raty. ![]() Piekę biszkopta, bo chciałam zrobić pyszne ciasto, ale mi nie wyszedł chyba, bo proporcje zmieniłam bo miałam za mało jajek. Piszecie o wadze... Ja bym chciała 3 kilo zrzucić. Ja tak jak Rumiankowa, jak "stanełam" 2 tygodni po porodzie tak stoję... A słodyczy dużo nie jem. Prawie wcale. superzabula - bardzo fajny śpiworek. Wręcz rewelacja. Fajnie że maci teraz taki fajny okres. U mnie też okres miziu- miziu, ale libido mi spadło. Chyba za zmęczenia. A wagę masz spoko, ja też bym chciała jeszcze z 4 kilo stracić. Mell_xx - mój też śpi, a ja siedzę na wizażu. Magduchaha - gratulacje dla córeczki. Cieszę się ze z TZ lepiej. Bercia - współczuję. Mój za to nie spał od 4 do 5.30. Wczoraj znów od 24 do 2. On prawie co noc ma godzinną lub dwugodzinną przerwę w spaniu. ania48901 - kurujcie się.... My też nadal męczymy się z przeziębieniem aljaka - szkoda że tesco mam daleko. Co prawda mam nowego Kauflana niedaleko, ale mża tam pewnie nie zaciągnę, a sama z wózkiem nie dam rady. My używamy tych z Biedronki - DADAS, czasem Huggies i Pampersów. Tzn. Mam w domu o i pampersy i tańsze. pampersy na noc i na spacery a Dada po domu. Carolajna.... zaraz Ci przepisy napiszę.... |
|
|
|
#4730 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4731 |
|
Wtajemniczenie
|
Tutaj przepis na biszkopt, który faktycznie się udaje.... Sprawdziłam
http://www.wielkiezarcie.com/recipe356.html Ja przekładam masą budyniową, taką jak do karpatki, tzn, 2 budynie gotuję w 1/2 litra mleka. I jak ostygną to miksuję z kostką miękkiego masła. Albo z bitą śmietaną, ale wtedy można do biszkopta dodać kako, żeby był brązowy. Moja teściowa, jak robi wnuczkom tort, to wirzch dekoruje kolorową posypką i jeszcze taki e ozdoby na patyczkach, parasolki i inne. ładnie to wygląda. Czasem dekoruje pokrojoną w kosteczkę galaretką różnokolorową. Widziałam kiedyś na forum kulinarnym tort lalkę... zaraz poszukam o jest! http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,...,60473102.html |
|
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Kuriokaze -kasy jeszcze ne dostaliśy a dodzwonić się do Zusu to masakra
![]() Ja dzisiaj kupiłam Pampersy rozm 4 bo 3 jakies małe się wydają
|
|
|
|
#4733 |
|
Wtajemniczenie
|
Znalazłam jeszcze:
http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/...5764,9495.html http://erodzina.pl/viewtopic.php?t=5567 nie sprawdzone! ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Dziewczynki - rozpoczynam akcję piękna mama. Kto się do mnie przyłączy? Moje postanowienia (realne) - ćwiczyć co najmniej 15 minut dziennie - nie jeść (za dużo) słodyczy - jeść owoce i warzywa - pić dużo wody mineralnej i zielonej herbaty. No dawajcie swoje postanowienia. Zrobimy listę i postaramy się przestrzegać. (ale będzie obciach jak pierwsza skapituluje) |
|
|
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze swojej strony dodaję:- raz w tygodniu domowe spa - rezygnacja z białego pieczywa ( jeśli Bartuś pozwoli) - co by nie było,że intelekt zaniedbujemy to codziennie 30 min na naukę- a ćwiczenia codzienne wydłużam do 30 min |
|
|
|
|
#4735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ok... czyli od jutra ![]() No to mamy: - raz w tygodniu domowe spa - rezygnacja z białego pieczywa - co by nie było,że intelekt zaniedbujemy to codziennie 30 min na naukę (lub czytanie)- ćwiczyć co najmniej 30 minut dziennie (podniosłaś poprzeczkę) ![]() - nie jeść (za dużo) słodyczy - jeść owoce i warzywa - pić dużo wody mineralnej i zielonej herbaty. ![]() To jest nas dwie. Moim celem jest zgubienie 4 kilo. (bo o dziwo cellulitis sam "uciekł" po ciąży) |
|
|
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe te postanowienia
ale jak znam życie to ja nie wytrwam
|
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się przyłącze
![]() -pieczywa już nie jem - od wody i zielonej herbaty jestem uzależniona ![]() -czytam codziennie "(też uzależniona) - słodyczy nie jem już bo ząbki robie ![]() zostaje mi: ćwiczyć, jeść więcej owoców i warzyw bo jem masowe ilości już A najgorzej mi będzie chyba ze spa domowym bo jak mam czasu troche to nadrabiam wizaż albo czytam Muszę z tż obgadać jakiś 1 dzień dla siebie No i jeszze mam voucher więc w końcu muszę wykorzystać ![]() A zgubić chce 3 kg ![]() selka jaki elegancik
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
Carolajna witaj w klubie książkoholików
Zielona herbata to też mój ulubiony napój ale ze względu na karmienie ograniczam do jednego wielgachnego kubka dziennie. Za to wodę piję litrami. |
|
|
|
#4739 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Ja tylko na chwilkę, bo na 17 mamy wizytę u neurologa, więc trzymajcie za Dawidka kciukolce ![]() Odezwę się wieczorkiem
|
#4740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kawal czasu jestescie razem ...a ja juz sie łudziłam ze pewnie krotko jestescie i dlatego u was tak gorącono nic...czekam u mnie na poprawe...nigdy tak nie bylo po porodzie tak jakos sie ze mna dzieje. Takze jak czytam ze tu dziewczyny tancza dla facetow to im zazdroszcze bo jakos nie moge sie przemóc, a tz pewnie bylby wniebowziety... A dzis dzien chlopca wiec dziewczyny wieczorem do dziela...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.

ale wazne ze godzenie bylo fajne 
i marudzi 
tylko zazdroscic, ja nie wiem jak to bedzie jak zostawie mojego na pol dnia jak pojade do szkoly 

oby szybko wylazł
skad u Was tyle czasu na pisanie nie nadazam. i dziekujemy wizazowym kolezankom za zyczonka

ja przy wzroscie 171 waze 69kg, a Wy co niektore to takie chudzinki

SYNEK