|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. III
Buziak dla Kalinki i Gabrysia
czesc!!! Wiecie...jednak sprawdza sie to ze jak dziecko pochwale to na drugi dzien (noc) juz nie ma czego chwalic... Dzis noc do d.... (w porownaniu do wczorajszej) Zasnał co prawda slicznie przed 20 o 23 jeszcze go dokarmilam (jak zawsze) ale od 2 budzil sie i marudzil, smok nie pomagal, zasypial tylko jak trzymałam Aleksia za raczke...i tak wstawalam kilka razy az stwierdzilam ze biore go do siebie... wtulil sie slodko głowka i dodatkowo trzymal mnie za palec i tak spalismy do 4... zjadl i polozylam go w lozeczku... Spal do 7.30 do i teraz zasnal... Illbana a co ci sie snilo dokladnie? No ja tez jestem juz uzalezniona problem w tym ze chwilowo nie mam internetu na dole (tam gdzie sobie siedzimy) i nie moge tak czesto tu zagladac...tylko jak mały spi lub jest z nim tz.a co do podobienstwa do tatusia...to duzo osob tak mowilo a teraz powoli zmieniaja zdanie...podobno zaczyna przypominac mnie jako dziecko... zalezy jaka minke zrobi. Gosikk no na poczatku planowalam tak 6 miesiecy bo pediatra mowila ze ten okres jest najwazniejszy... wiec jak narazie to mysle ze na tym poprzestane, ale tak latwo mowic jesli jeszcze zostalo poltora miesiaca... a jak nadejdzie ten czas to zobaczymy co zdecyduje... ![]() Alijaka ale cudny bąbel!
|
|
#1172 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej kobitki! Potwierdzam uzalenienie od wizazu, jak mam wolne to po wstaniu zaraz odpalam kompa
![]() Maly super dzis spal, chyba chcial zeby mamcia sie wyspala...spal od 20 do 5:40 Od rana poklocilam sie z Tz-em Kurka, jak wstawalm to bylo tak pieknie, a jak wychodzil(o co poszlo) to myslalam, ze piorunami bede ciskac...ale co mam czas na wizaz![]() Musze sie ubrac bo w pidzamie jeszcze siedze i wybrac sie na spacer z malym bo pogoda fajna Nie strasze, najlepiej sie zoorientuj u siebie ![]() Cytat:
Cytat:
Iwcia to juz ma tyle ksywek ![]() ursull nie no slicznota jest niemozliwa, jej miny mnie rozwalaja, ile ona potrafi emocji mina pokazac |
||
|
|
|
#1173 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o...proszę twoje słowa: "dzięki, to ja spróbuję do vanisha teraz piorę w vizirze rzeczy Małej, ale absolutnie nie działa na marchewki ".Więc ja ci mówię że vizir to na błotko Złotko hihi haha ![]() ![]() A to, że jesteś normalna to normalne, ja też jestem normalna, nie wiem czy nie najnormalniejsza z "normalnych", więc ... bądźmy przyjaciłkami !!! o taaak!Cytat:
Pakusia jak minęła nocka z Kubusiem? Przynajmiej miałaś mężczyznę w domu A swoją drogą myślisz, że duchy boją się alarma i ochroniarzy na osiedlu? ![]() Haruno słodkiego masz Bąbla Ania(cyferki) vel. Polsacik <<--po pierwsze niezły nick ci babsztyle wymyśliły ![]() a po drugie podoba mi się twój avatarunio, no świetny jak nie wiem ![]() HAHA ursull dobrze ze cie mamy, tylko ty piszesz nam streszczenia naszych marnych wypowiedzi i nie trzeba wszystkiego czytać. Powinnaś brać za to opłaty Dzięki ![]() Magda pozazdrościła, dzisiaj rano zaglądam i ... Mamy drugi ząbek Marta ma na dole po lewej jeden, a Magda na dole po prawej też jeden hihii czyli mamy dwa zębusie.Dziękujemy za gratulacje ![]() gosik nie pomylę się :ehem masz rację ![]() Uwaga! Dzisiaj przy piątku szykuje mojemu Teżecikowi randkę niespodziewajke...może przy świecach ![]() Tylko nic mu nie mówcie to ma być super niespodzianka.I w związku z tym mam do was prośbę oczywiście o przepisy. Czym mogę mojego Onego zaskoczyć. Chociaz jesli napiszecie inne pomysły randkowe poza przepisami, nie pogniewam się nie piszcie tylko ze mam sie ubrac w fartuszek (sam fartuszek)...odpada ![]() Buziaczki dla solenizantów <<-- chyba sobie to dam w podpis, bo i tak codziennie to powtarzamy haha. No dobra dzisiaj wymienie Naszych Malusich Solenizantów: - Gabryś - Kalinka Aha...i wiem już czemu tak duuużo piszecie rozszyfrowałam was! Walczycie o miejsce w czołówce HA! Nie macie co sie bić, Caroli nikt nie przebije ![]() No dobra...teraz sypcie pomysłami na mój wieczór...ide na łatwizne, zero własnej inwencji, a co tam!
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-11-06 o 10:01 |
||
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
A mój synio wczoraj dał czadu- zasnął dopiero po północy
|
|
|
|
#1175 |
|
Wtajemniczenie
|
Carolajna
mowie o komentarzu u mnie i u Ursull Skad Ty bierzesz te pomysły.... i to po takiej nieprzespanej nocy!!!
Edytowane przez Mell_xx Czas edycji: 2009-11-06 o 10:08 |
|
|
|
#1176 |
|
Zadomowienie
|
Selka ja też musiałam przygarnąć Kruszynkę do łóżka, bo mi płakała w nocy, nie chciała spać sama
to wymuszacze małe!
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
TARARA matki wariatki
![]() Aljaka dziękujemy, nabyliśmy już właściwą ![]() Anulka anulka gratulujemy pomysłów nie posiadamy ![]() Tzn mam przepisy ale mis ie pisać nie chce Mam na sałatkę dobrą i na ciasto też mam. I proponuje tż odwalić taniec jakieś tkie wygibasy w sexi wdzianku bo to zawsze działa ![]() Albo...bita śmietana, sos jakiś i heja zlizywać z tż ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
??na tyle mi sił tylko starcza
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1178 |
|
Wtajemniczenie
|
Selka i anulka no ja tez dzisiaj spałam z małym w łozku, a rzadko mi sie to zdarza... noc dzisiaj dzieciaczki miały ciezka noc
|
|
#1179 |
|
Zadomowienie
|
Carola ja tu mówię o przyjemnie spędzonym wieczorze, a nie o tańcach godowych, bitej śmietanie, lizaniu, podgryzaniu, warczeniu, miauczeniu, skórach, kajdankach, biczach
(Boję sie ze jakby Onemu zatanczyła to by mnie zostawił buahahahaha
|
#1180 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba wybiore sie dzisiaj na spacer bo slonecznie i cieplo...
Moze moj malec dlatego marudzi ze caly dzien w domu siedzi a w Polsce caly czas sie cos dzialo... Zobaczymy jak bedzie zachowywal sie po spacerku... Ale wybiore sie pewnie nie wczesniej niz po poludniowej drzemce.. ![]() A widzialyscie w dzien dobry tvn te telefon matki ktorej 4 tygodniowe niemowle przestalo oddychac??? Jezu ja sie poryczalam straszne to bylo... Na szczescie juz ok
|
|
#1181 |
|
Zadomowienie
|
i wiesz co Carol? znajde sobie coś w książce kucharskiej
|
|
#1182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to sobie panorame włączcie
|
|
#1183 |
|
Wtajemniczenie
|
Ajaka no w ogóle nie widać!!Iwo waży mniej ale po nim widać, że tłuściutki jest, może dlatego, że nie jest za długi
|
|
|
|
#1184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakby tak nalozyc jedna na druga to sa juz 2 zebory noc aaaa szkoda gadac... o 4 pobudka na jedzenie, przebralam, zjadl i jak juz zasypial to zrobil kupsko!!! i znowu przebieranie... ehhhh poszlismy wkoncu spac o 4:50 i o 6 juz wyspany wiem ze duszki sie nie boja alarmow, ale ja sie czuje pewniej czemu to nie wiem moze licze na to ze jak zaczne krzyczec to ktos przybiegnie... pozatym wyjechalam do ie wiec licze na to ze mnie nie znajda Cytat:
slodziaszne !!! Alusia ma sliczne oczeta!
|
|
#1185 |
|
szyciowa specjalistka :)
|
i jeszcze matka
i wychodzi jej to zawodowo |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1186 |
|
Zadomowienie
|
Pakusiek Kubuś nie spał, bo opiekował się tobą
pilnował żeby cię duchy nie porwały! Serio mówie
|
#1187 | |||||||
|
Rozeznanie
|
czesc
o prosze czy mnie oczy myla tylko 3 strony od wczoraj opuscilyscie sie ![]() synek mi nie sprezentowal nocki dran maly ale dzis do pracy nie ide wiec daruje mu ![]() zaraz smigamy na szczepienie wiec tak po krotce tylko Cytat:
Cytat:
a ja tylko swieze vanishem traktuje bo starych nie chwyta gratulujemy zabka no to teraz chwilowo odroznisz corcie Cytat:
ale Ciebie Madziu bardziej bo Anna przyrownala meza mego do Czarka Pazury ![]() Cytat:
Cytat:
hmm jakiego pytania Caro pila wczoraj , w kazdym razie dobrze wiedziec![]() pokaz to ocenie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gabrys i Kalinka 100 lat
|
|
#1188 |
|
Zadomowienie
|
Spadam chate szykować...cuś posprzatać, wybłyszczyć
![]() No i pogrzebać w książkach kucharskich, a potem...chciał nie chciał musimy sie z dziewczynkami wybrać na spacerek do sklepu i spowrotem, bo w lodówce "szczur sie powiesił".
|
#1189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a dlaczego wy Anie nazywacie Polsat??
|
|
|
#1190 |
|
Zadomowienie
|
anulka
nie wiem ile czasu chcesz poświęcic na przygotowanie jedzonka ale przy dzieciach na nadmiar czasu chyba nie narzekasz zrób może kurczaka z winiary pomysł na kurczak w ziołach z czosnkiem bardzo dobry jak czosnku nie lubisz hmmm.. wróc czosnek odpada bo z namiętnej nocy nic nie będzie mam fajny przepis na sałate lodową ale zapomniałam jeden składnik jest pyszna sałata lodowa,pomidor ,ogórek zielony,fasolka czerwona,papryka czerwona ,kukurydza,sos taki do rozobienia z woda chyba ziołowy ,majonez jest pyszna
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
Ania cyferki---->cyfrowy polsat w skrócie polsat
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- spadaaammmmmmmm na dziś i już nie wróce ![]() będę koło niedzieli ŻARTOWAŁAM może zajrzę wieczorem
|
#1192 |
|
Zadomowienie
|
iwcia spóźnione buziaczki urodzinowe!
![]() Dzis juz pisałam ze drugi ząbek jest (pierwszy u Magdy )Teraz mają po jednym ale po różnych stronach, Marta po lewej, Magda po prawej I miałam cie zapytac, czy ogladasz "Dom nad rozlewiskiem" na tvp1? Na jedynce mowią, ze to serial dla fajnych babek to dla nas (nas= mamuś majowo-czerwcowych) Niedawno sie dowiedziałam, ze to było pod olsztynem nagrywane
|
#1193 |
|
Wtajemniczenie
|
łoooo Boze......ale skomplikowane!
W zyciu bym na to nie wpadła... A tak niesmiało zapytam...kto TO wymyslił Carolajna?
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
No to juz sie przyjaznimy
![]() Cytat:
bo u nas nic ![]() A co do randki... tez zazdroszcze ale z przepisami nie pomoge...Dzien dobry kochane, wczoraj na noc sie zryczalam bo przeczytalam w gazecie o koncercie charytatywnym dla Kubusia, ktory urodzil sie w sierpniu (w Irlandii).... bez galek ocznych... matko.... biedne dzieko, biedna matka, co ona musiala czuc jak go urodzila - radosc i rozpacz jednoczesnie - ide bo sie znowu poryczalam.... |
|
|
|
|
#1195 |
|
Zadomowienie
|
To znowu ja
dzis se pospałysmy do 10, a co będziemy sobie żałować idę poczytać przy kawce co naprodukowałyście od świtu...
|
|
#1196 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1197 |
|
Zadomowienie
|
Mell polsat wziął się chyba od tych cyferek, to wczoraj któraś wpadła na ten wspaniały pomysł
![]() Carola narobiłaś mi nadziei, ze nie bedzie czytania do niedzieli, a tu... d* daj szanse innym na zdobycie podium ![]() Bercia dziękuję za pomysł ![]() Czosnek moze byc, bo ja nie planuje orgii )
|
|
#1198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no właśnie też wczoraj chciałam zobaczyć piękne włosy Eve a tu albumu niet
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-06 o 10:48 |
|
|
|
|
#1199 |
|
Zadomowienie
|
anulka anulka dziekuje
ech moj na razie szczerbol jak sie patrzy...a co tz najbardziej lubi? ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Eve dawaj fote ja tez chce zobaczyc
84-83-(..)-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48-47-46-45 ![]() "Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse |
|
|
|
#1200 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ale mama tez spala ?? no moze pozawizazowa synowa bedzie bo z tymi krucho juz a wiecie jak bylam w szkole rodzenia to bylo na 20 par z czego 19 chlopcow a tylko jedna corcia sie miala urodzic ![]() Cytat:
![]() tz nie dobry ![]() Cytat:
Anulka Anulka juz doczytalam no zabkuja tez razem , trzeba to opic![]() wlasnie nie ogladam a dla tzcika moze zrob kurczaka w miodzie a i dziekuje za zyczonka ![]() dobra zmykam wpadne potem
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:29.

problem w tym ze chwilowo nie mam internetu na dole (tam gdzie sobie siedzimy) i nie moge tak czesto tu zagladac...tylko jak mały spi lub jest z nim tz.

Kurka, jak wstawalm to bylo tak pieknie, a jak wychodzil(o co poszlo) to myslalam, ze piorunami bede ciskac...ale co mam czas na wizaz
co my teraz zrobimy 

teraz piorę w vizirze rzeczy Małej, ale absolutnie nie działa na marchewki 
o taaak!

czyli mamy dwa zębusie.
to ma być super niespodzianka.
to wymuszacze małe!

SYNEK
)